Glada Hudik-gänget tillbaka – Viaplay ger grönt ljus åt "Catwalk 2"

Här är Glada Hudik-teaterns nya film – då har Livet efter Catwalk premiär

  • Viaplay
Axel Diedrichs
08 maj 2024 kl. 08:05

Snart kommer uppföljaren till "Catwalk - från Glada Hudik till New York"

I dag meddelar Viaplay att de släpper dokumentären "Livet efter Catwalk" som är en uppföljare på dokumentären "Catwalk - från Glada Hudik till New York".

PRESSMEDDELANDE. Om knappt en månad är det premiär för Viaplays nya dokumentär Livet efter Catwalk, som bekräftades i januari. I den kommande uppföljaren till Catwalk – från Glada Hudik till New York fortsätter vi att följa de goda vännerna från Glada Hudik-teatern. Vi får då ta del av hur deras liv förändrats efter den internationella succén som deras första äventyr utgjorde. Vidare får vi en inblick i hur Catwalk har engagerat och inspirerat skolor till att prata om allas rätt att få glänsa. 

– Jag känner mig mycket gladare nu. Jag har blivit mer självständig och har fått fler kompisar, säger Emma Örtlund i filmen.  

I den förra filmen fick vi följa med Emma Örtlund och hennes nära vänner Ida Johansson, Kitty Jonsson, Alexander Rådlund och Nicklas Hillberg när de jagade sin dröm om att erövra catwalken i New York. I kommande Livet efter Catwalk får den som tittar se hur deras liv har förändrats sedan sist vi såg dem. 

– Efter att jag hade gjort färdigt filmen Catwalk fick jag chansen att vara med i sommarpratarna 2020, Skavlan, bli plåtad som fotomodell, skådespelare i Ica-reklamen. Jag har designat mitt egna Rosa bandet och jag fick dela ut pris på Elle-galan, säger Emma Örtlund i filmen och fortsätter:  

– Jag känner mig mycket gladare nu. Jag har blivit mer självständig och har fått fler kompisar.  

Här är Glada Hudik-teaterns nya film – då har Livet efter Catwalk premiär
Foto: Karl Nordlund / Viaplay.

Då har Livet efter Catwalk premiär

I den nya dokumentären övar ensemblen inför en stor gala på Avicii Arena. Vi som tittar bjuds återigen in i deras värld när de går modevisning. Emma Örtlund avslutar eventet med att hålla ett brandtal inför en fullsatt arena, med gäster som prins Carl Philip och prinsessan Sofia sittandes i publiken.  

Vidare ger Livet efter Catwalk en närmare titt på hur Catwalk både inspirerat och engagerat skolor runt om i landet, med över 90 000 elever som deltagit i ett särskilt undervisningsprogram där budskapet är att låta varje individ lysa. 

– Det viktigaste för mig är att det här Catwalk-projektet ska bli långsiktigt, säger Glada Hudiks grundare Pär Johansson

"Livet efter Catwalk" har premiär på Viaplay och TV3 den 4 juni. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL