Michael Douglas i The Kominsky Method. Foto: Netflix.

Michael Douglas spelar Benjamin Franklin i en ny serie

  • Apple TV+
Uppdaterad kl. 16:37 | Publicerad 01 mars 2022 kl. 13:15

Apple gör miniserie om en av USA:s grundlagsfäder

Benjamin Franklins roll i den amerikanska revolutionen ska bli miniserie, med Michael Douglas i huvudrollen.

Apple fortsätter satsa på serier om historiska amerikanska personer. För ett par veckor sedan släpptes dokumentären Lincolns Dilemma på Apple TV+, en av många filmer som handlar om Lincoln, och nu berättar de att en miniserie om Benjamin Franklin är i produktion. 

Än så länge har inte miniserien fått en titel, men i ett pressmeddelande delar Apple med sig av handlingen i serien. Den kommer följa Franklins diplomatiska uppdrag i Frankrike under den amerikanska revolutionen. Under åtta år lyckades han skapa alliansen mellan Frankrike och USA samt teckna ett fredsavtal med England 1783. Utan honom är det mycket möjligt att revolutionen i USA hade misslyckats.

För regin står Tim Van Patten, som även regisserat flera avsnitt till både The Sopranos och Boardwalk Empire. Rollen som Benjamin Franklin kommer spelas av Michael Douglas.

Michael Douglas
Michael Douglas. Foto: Apple

Det är faktiskt inte första gången han iklär sig just rollen som Benjamin Franklin, i ett avsnitt av Freedom: A History of US gjorde han rösten till den amerikanska diplomaten.

Douglas verkar dessutom gilla att spela viktiga personer i den amerikanska historian. Han håller just nu på att spela in en miniserie där han spelar Ronald Reagan, där vi får följa när Reagan och Michail Gorbatjov diskuterade hur de kunde avsluta det kalla kriget. Det projektet har dock inte lämnat någon statutsuppdatering på över ett år. 

Miniserien om Benjamin Franklin kommer släppas på Apple TV+. Premiärdatumet är just nu okänt.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL