Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
EXTRA: Johnny Depps rättegång mot Amber Heard igång

Amber Heard: "Står fast vid varje ord tills dagen jag dör"

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
22 juni 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
22 juni 2022

Påstår att exen inte vågade träda fram

I en första djupgående intervju efter domen i rättegången mot exmaken Johnny Depp, kommer Amber Heard med nya uttalanden. Hon antyder bland annat att Depps flickvänner inte vågat träda fram.

För första gången sedan domen i den uppmärksammade rättegången mot Johnny Depp, har Amber Heard ställt upp på en längre intervju. I NBC:s Dateline har Aquaman-stjärnan delat med sig av sin syn på domen från 1 juni och kommit med nya uttalanden.

Enligt Daily Mails genomgång av intervjun antyder Heard bland annat att Depps tidigare flickvänner sannolikt inte vågat träda fram med anklagelser som liknar hennes egna.

– Titta bara vad som hände med mig när jag trädde fram, säger Heard.

Under rättegången vittnade Depps tidigare partner, Kate Moss, till sin expojkväns fördel. Moss, som hade en relation med Depp mellan 1994–1998 hävdade då att Depp aldrig hade knuffat henne ner för en trappa, som det påståtts.

I intervjun, som gjordes av Savannah Guthrie, ifrågasätter Heard också att hennes bevismaterial inte ansågs vara tillräckligt och att de även anklagades för att vara falskt.

– Om du har [synliga] skador är det fake. Om du inte har dem var du inte skadad.

Heard står fast vid sina anklagelser

Heard säger att hon inte ångrar sina anklagelser, men erkänner att hon känner sig sårad av allt hat hon har fått utstå och att hon blivit misstrodd.

– Det som är mest skrämmande för någon som pratar om sexuellt våld är att inte bli trodd, att bli kallad för lögnare, eller att bli förödmjukad, säger Heard. Hur löjligt det än låter att säga högt, så vill jag bara att folk ska se mig som en människa, fortsätter hon.

"Jag vill bara att folk ska se mig som en människa."

Trots sin vädjan i intervjun, som sändes den 19 juni, har Heard fortsatt fått utså kritik och attacker på bl.a. sociala medier. En av anledningarna till detta är att hon fortsatt står fast vid sina anklagelser mot exmaken.

– Tills dagen jag dör kommer jag att stå fast vid varje ord från mitt vittnesmål, säger Heard.

Heard presenterade också anteckningar från sin terapeut som en form av nya bevis mot Depp. Detta trots att domaren under rättegången har avfärdat det som bevismaterial. Anteckningarna ska innehålla flertalet tydliga redogörelser om Depps påstådda våld mot Heard.

"Älskar honom fortfarande"

Amber Heard försvarar sina anklagelser i intervjun, och upprepar flera av dem, men trots det påstår hon sig inte hysa något agg mot Johnny Depp och påstår att hon både älskade och fortfarande älskar exmaken.

– Absolut. Jag älskar honom, svarar Heard när frågan lyfts. Jag älskade honom med hela mitt hjärta och jag försökte så gott jag kunde få ett trasigt förhållande att fungera.

I ett svar till "Dateline" beklagar Depps rättsliga team att Heard fortsätter att kommentera ärendet trots att domen blev till Depps fördel.

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL