Nu på bio

Det senaste på biofronten!

God of War blir serie hos Prime Video

Serie baserad på God of War ryktas komma till Prime Video

  • Amazon Prime
Jonathan Smeds | Nyhet
08 mars 2022
Jonathan Smeds | Nyhet
08 mars 2022

Ska ännu ett Playstationspel bli serie?

TV-spel som tar steget till att bli film och serie är hetare än någonsin, och nu kan ett till vara på gång.

Enligt Deadline förhandlar just nu Amazon Studios och Sony om att göra en serie baserad på spelet God of War. Enligt ryktet kommer både Sony Pictures Television och Playstation Productions vara med i produktionen, och idén till serien ska ha kommit från Mark Fergus och Hawk Ostby, skaparna bakom The Expanse.

Om det hela blir av  skulle det bli den senaste i raden av TV-spel som omarbetats till att bli en serie. Halo-serien har snart premiär på Paramount+, troligtvis kommer The Last of Us visas på HBO nästa år och förra året debuterade Resident Evil: Infinite Darkness på Netflix. Dessutom har Sonic 2 biopremiär nästa månad. 

God of War är en spelserie som med åren blivit ett av Playstations riktiga flaggskepp. Det första spelet släpptes till Playstation 2 2005, och sedan dess har tio spel släppts. I spelen spelar man framför allt som Kratos, en före detta spartansk krigare som söker efter hämnd mot Ares, den grekiska guden av krig. Det senaste spelet, som kort och gott fick titeln God of War, gavs ut 2018 och vann bland annat Game of the Year på The Game Awards. I år kommer även God of War Ragnarök till Playstation 4 och 5. 

Fergus och Ostby har tillsammans blivit nominerade till en Oscars efter deras manus till Children of Men. De skrev även manuset till Iron Man. Varken Sony eller Amazon har än så länge velat kommentera ryktet.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL