Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Stranger Things

11 brädspel baserade på kända filmer och serier

Jeanette Björlin | Lista
16 januari 2022
Jeanette Björlin | Lista
16 januari 2022

Filmer och serier som har blivit brädspel

Älskar du att spela brädspel och vill ha tips på nya inköp? I så fall ta en titt på dessa elva brädspel baserade på filmer och serier.

Trivial Pursuit: Netflix's Stranger Things – Back to The 80s Edition

Stranger Things: Trivial Persuit

Underbara nyheter för alla 80-talsnostalgiker där ute. Netflix rosade äventyrsserie Stranger Things finns även som ett frågesportspel, upplagt likt det klassiska Trivial Persuit. Med 1500 frågor om sex kategorier får ni som aldrig får nog av Stranger Things något att bita i. Bered dig på en rolig och strange kväll!

Spelare: 2–4
Speltid: 90 min
Ålder: 14+

Jumanji: The Next Level – Falcon Jewel Battle Game (2019)

Jumanji

Välkommen tillbaka till djungeln! Likt filmen väntas ett äventyr där du stöter på onda krafter och behöver se upp med var du sätter foten. Spela som din favoritkaraktär och få dennes färdigheter för att vinna över dina motspelare i ett spel där allt kan vända på ett ögonblick.

Spelare: 2–4
Speltid: 15–20 minuter
Ålder: 8+

Harry Potter: Hogwarts Battle (2016)

Harry Potter

Kan du och dina vänner försvara Hogwarts från Harry Potters värld från Du-Vet-Vem och hans anhängare? Här är spelet som tar dig tillbaka till den oförglömliga Hogwards-striden. Välj någon av Harry, Ron, Hermione eller Neville och kämpa tillsammans för att överlista dödsätarna och vinna spelet!

Spelare: 2–4
Speltid: 30–60 minuter
Ålder: 11+

The Walking Dead: The Board Game (2011)

The Walking Dead

Inspirerat av det populära dramat från AMC tar brädspelet "The Walking Dead" spelarna genom en zombieapokalyps. Precis som i serien kommer de döda tillbaka som zombies. Tre uppsättningar kort och en tärning avgör spelarnas öden, var och en beväpnad med olika vapen för att försvara sig.

Spelare: 1–4
Speltid: 45 minuter
Ålder: 16+

The Hunger Games: Training Days (2010)

The Hunger Games

Baserat på Hunger Games-trilogin är Training Days, A Game of Strategy, ett perfekt val för er fans spelkväll! Vardera spelare väljer vilket distrikt de tillhör och prövas i olika utmaningar.

Spelare: 2–6 
Speltid: 30 minuter
Ålder: 14+

Dune (2019)

Dune brädspel

En nyrelease av det kultförklarade spelet från 1979. Spelet rankas högt bland experter världen över och är klart värt en investering om du är ett fan av denna episka sci-fi-historia. Ett strategispel för spelälskaren.

Spelare: 2-6
Speltid: 120 min
Ålder. 14+

Happy Festivus (2016)

Happy festivus

Alla Seinfeld-älskares dröm har gått i uppfyllelse. Nu går det att fira familjen Costanzas egna "högtid" Happy Festivus där hemma! Varningens ord, speltillverkarna skriver uttryckligen att de inte tar ansvar för de relationer som kan gå sönder under spelets gång.

Spelare: 2-4
Speltid
: 60 min
Ålder
: 12+

Monopoly: Game of Thrones Collector's Edition (2015)

Game of Thrones

I Game of Thrones-inspirerade Monopol får du som spelare transportera dig till Westeros länder och köpa, byta och sälja platser inom de sju kungadömena. 

Spelare: 2–6
Speltid: 60–180 minuter
Ålder: 18+

Monopoly: The Lord of the Rings Trilogy Edition (2003)

Lord of The Rings

Samla ditt mod och din styrka när du ska bygga ett imperium i Sagan om ringen-inspirerade Monopol. Denna Trilogy-utgåva låter dig köpa, sälja och handla strategiska territorier i hela Midgård som t.ex. Isengård, Helms klyfta och Domedagsberget. 

Spelare: 2–6
Speltid: 60-180 minuter
Ålder: 8+

Monopoly: Star Wars The Mandalorian (2020)

Föreställ dig att du reser runt i en galax där det Galaktiska Imperiet hotar att “Baby Yodas” säkerhet. Köp gömställen, vinn dueller och var på din vakt i Monopol-spelet som är baserat på serien The Mandalorian. 

Spelare: 2–6
Speltid: 60-180 min
Ålder: 8+

Monopoly: Friends The TV Series (2018)

Vänner

Spela som antingen Ross, Rachel, Phoebe, Monica, Joey, Rashel eller Chandler i detta Monopol inspirerat av hyllade serien Vänner.

Spelare: 2–6
Speltid: 60–180 minuter
Ålder: 8+

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL