Skådespelare som spelat i TV-spel

Skådespelare som spelat i TV-spel

Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 13 april 2022 kl. 10:22 | Publicerad 20 januari 2022 kl. 18:00

Stjärnorna med digitala versioner av sig själva.

Det hör inte till ovanligheterna att skådespelare lånar ut sina röster till olika tv-spel, och det är inte heller helt ovanligt att deras karaktärers utseenden i spelet baseras på skådespelarna själva. I den här listan lyfter vi fram några minnesvärda exempel på skådespelare som synts i tv-spel.

Elliot Page – Beyond: Two Souls (2013)

Elliot Page har haft en lång skådespelarkarriär och slog igenom på allvar md X-Men: The Last Stand och Juno. Där efter fortsatte skådespelaren att rada upp storroller och 2013 fick dessutom gaming communityn upp ögonen för honom, i och med hans medverkan i actionäventyrsspelet Beyond: Two Souls. Där spelade han den bärande rollen som Jodie Holmes.

Willem Dafoe är en annan stor skådespelare som också syns i Beyond: Two Souls.

Rami Malek – Until Dawn (2015)

Vi har sett honom i allt från Natt på museet och The Pacific till Bohemian Rhapsody och Mr. Robot – men Rami Malek har också gjort avtryck i tv-spelens värld med skräckspelet Until Dawn. I Until Dawn spelar Malek karaktären Joshua "Josh" Washington, en av åtta spelbara huvudkaraktärer.

Även svenske Peter Stormare är en av flera andra skådisar i tv-spelet.

Keanu Reeves – Cyberpunk 2077 (2020

Det finns mycket att säga om Cyberpunk 2077. Actionrollspelet snackades upp rejält under sin åtta år långa utvecklingsfas och när spelet skulle släppas var förväntningarna skyhöga. Vid lanseringen upptäckte många besvikna spelare att spelet var fullt av buggar och utvecklaren CD Projekt RED erbjöd till och med pengarna tillbaka till många spelare.

Cyberpunk 2077 fick mycket medial uppmärksamhet för spelets alla skavanker, men också för älskvärda Keanu Reeves medverkan. Reeves spelar rollen som Johnny Silverhand, en militärveteran och rockikon.

Norman Reedus – Death Stranding (2019)

Norman Reedus har gjort bärande roller i serier som The Walking Dead och slog igenom på 90-talet med filmer som The Boondock Saints. För några år sedan var han också i ropet när tv-spelet Death Stranding släpptes. I spelet spelar han huvudrollen Sam Porter Bridges.

Norman Reedus är långt ifrån den enda skådespelaren vi ser i Death Stranding – spelet fullkomligt kryllar av kända Hollywoodnamn. Utöver Reedus ser vi bl.a. Mads Mikkelsen, Lea Seydoux och Margaret Qualley m.fl. Till och med Conan O'Brien är med på ett hörn.

Kit Harington – Call of Duty: Infinite Warfare (2016)

Det var inte många som hade koll på vem Kit Harington var innan han slog igenom med dunder och brak som Jon Snow i Game of Thrones. Sedan dess har vi kunnat se honom både i andra serier och i storfilmer som Eternals, men också i Call of Duty: Infinite Warfare från 2016. I Infinite Warfare är det Harington som axlar rollen som antagonisten i spelet, Rear Admiral Salen Kotch.

Gillian Anderson – Squadron 42 (2016)

Squaron 42 är ett stjärnspäckat single player-spel som utspelar sig i Star Citizen-universumet. En av de mer anmärkningsvärda skådespelarna som är delaktiga i spelet är den tvåfaldiga Emmyvinnaren Gillian Anderson. Anderson har lånat sin röst och sitt utseende till karaktären Rachel MacLaren.

Ett urval av andra skådespelare som har ett finger med i spelet är Gary Oldman, Mark Hamill, Andy Serkis, Henry Cavill m.fl.

Christopher Walken – Ripper (1996)

Kultspelet Ripper från 1996 är ett klassiskt peka-och-klicka-äventyrsspel som ligger en del väldigt varmt om hjärtat. En av de mer minnesvärda karaktärerna, detektiven Vince Magnotta, spelas av spelas av Christopher Walken, i vad som också skulle kunna kallas för en interaktiv film.

Några andra skådespelare i spelet är Paul Giamatti, Karen Allen och Burgess Meredith m.fl.

Giancarlo Esposito – Far Cry 6 (2021)

Far Cry 6, den sjätte delen i den hyllade och populära Far Cry-spelserien, släpptes så sent som under hösten 2021. Giancarlo Esposito – som många av oss lärde känna på allvar som Gus Fring i Breaking Bad – har uppmärksammats för sin roll i Ubisofts FPS-spel. I spelet spelar Esposito rollen som antagonisten Antón Castillo, diktatorn på en fiktiv karibisk ö.

Sean Bean – Hitman 2 (2018)

I Hitman 2 från 2018 får du chansen att ta upp jakten på en karaktär spelad av Sean Bean – skådespelaren som lyckats göra det till ett signum att dö på vita duken. Bean spelar kanske inte en bärande roll i spelet, men eftersom Sean Bean är just Sean Bean, så blir han ändå en av de mer minnesvärda måltavlorna i spelet.

Jeff Goldblum – Call of Duty: Black Ops III (2015)

Kan man någonsin få nog av Jeff Goldblum? Vi tror inte det och därför är vi glada över att han har en roll i spelets zombie-storyline (och vi är väldigt nöjda med den fina mustaschen han fått). Goldblum spelar en av huvudrollerna i storylinen som fungerar som en form av prolog till huvudberättelsen.

Vid sin sida har han tre andra tunga namn i Heather Graham, Neal McDonough och Ron Perlman.

Fler nämnvärda skådespelare i tv-spel

  • Terry Crews – Crackdown 3
  • Kristen Bell – Assassin's Creed
  • Rosario Dawson – Dishonored 2
  • Ashley Johnson – The Last of Us
  • Vin Diesel – Wheelman

Det finns en hel drös ytterligare skådespelare som har gjort imponerande röstinsatser i tv-spel, men på den här listan har vi försökt hålla oss till exempel där skådespelarnas karaktärer också liknar dem.

LÄS OCKSÅ:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL