Aaron Taylor-Johnsons bästa filmer – James Bond-favoritens bästa roller

Aaron Taylor-Johnsons bästa filmer – James Bond-favoritens bästa roller

Sofie Landgren
13 juni 2024 kl. 08:13

Gammalt och nytt – Arons bästa guldkorn

Den världsberömda brittiska skådespelaren Aaron Taylor-Johnson fyller år och dagen till ära vill Filmtopp passa på att lyfta fram hans allra vassaste rollprestationer!

Aaron Taylor-Johnsons bästa roller

Den brittiska skådespelaren Aaron Taylor-Johnson fyller 33 och trots sin unga ålder har han redan ett gediget CV med hela 53 roller i ryggen. Som om inte det vore imponerande nog är han även i ropet om att potentiellt bli den nya James Bond. En roll som hade varit perfekt för just Aaron och fram tills vi vet om det faktiskt blir han som norpar platsen som den nya agent 007 så tänkte vi lyfta fram hans bästa roller hittills!

Aaron Taylor-Johnson i The Fall Guy
Foto: Universal Studios.

Aaron Taylor-Johnson i rollen som Tom Ryder

Först och främst vill vi lyfta fram ett av hans senaste rollprestationer i The Fall Guy som kom ut på bio tidigare i år. I huvudrollerna ser vi Ryan Gosling och Emily Blunt och även om Aaron snarare har en betydande biroll i filmen så hade den inte blivit i närheten så underhållande som den faktiskt är utan hans geniala porträttering av den stora stjärnan Tom Ryder.

The Fall Guy (2024)

Colt Seavers är en ärrad stuntman som efter att ha lämnat branschen ett år tidigare för att fokusera på både sin fysiska och sin mentala hälsa dras tillbaka till stuntjobbet när stjärnan i en studiofilm med megabudget – regisserad av Colts ex, Jody Moreno – försvinner. Medan filmens hänsynslösa producent manövrerar för att hålla stjärnan Tom Ryders försvinnande hemligt för studion och medierna, utför Colt filmens mest fantastiska stunt samtidigt som han med begränsad framgång försöker charma sig till att få Jody att ta honom till nåder igen. Men när mysteriet kring den försvunne stjärnan fördjupas, upptäcker Colt att han befinner sig mitt i en ondskefull, kriminell komplott som är mycket farligare för honom än vad något stunt någonsin har varit.

Har kan du streama "The Fall Guy" när den kommit ut på streamingmarknaden.

Bullet Train (2023)
Foto: Sony Pictures.

Aaron Taylor-Johnson i rollen som Tangerine

Näst på tur har vi den snygga och fyndiga actionkomedin Bullet Train från 2022. Tillsammans med självaste Brad Pitt i huvudrollen som Ladybug, har Aaron en av de ledande rollerna som Tangerine. Han och hans bror Lemon är en duo av brittiska lönnmördare kända som "Tvillingarna", som anlitas av The White Death för att rädda sin kidnappade Son och få tillbaka sina lösenpengar. Utan att de vet om det är deras uppdrag helt enkelt en täckmantel för The White Deaths större plan, att i själva verket döda dem för att de indirekt orsakat hans frus död.

Bullet Train (2022)

Ladybug är en otursförföljd lönnmördare som efter flera urspårade jobb är fast besluten att utföra sitt jobb på ett fredligt sätt. Ödet har dock andra planer. Under Ladybugs senaste uppdrag hamnar han på kollisionskurs med dödliga motståndare från hela världen, alla med sammanlänkade men motstridiga mål, ombord på världens snabbaste tåg. Slutstationen är bara början på en vild, spännande färd genom dagens Japan.

Här kan du streama: Bullet Train

Nowhere Boy (2009)
Foto: Nordisk Film AB.

Aaron Taylor-Johnson i rollen som den unge John Lennon

Redan som en ung 18-åring visade Aaron vilken otrolig skådespelare han är när han tog sig an rollen som självaste John Lennon i Nowhere Boy. En roll han gör med bravur!

Nowhere Boy (2009)

Möt killen bakom The Beatles, John Lennon, en osäker tonårskille i ett nedslitet Liverpool. Splittrad mellan kvinnorna i sitt liv: modern som övergav honom och kvinna som tog över. Resan in i musiken och det ödesmättade mötet med den unge Paul McCartney. Och den konstanta flykten från ett förflutet som hela tiden kommer allt närmare...

Här kan du streama: Nowhere Boy

Nocturnal Animals (2016)
Foto: United International Pictures AB.

Aaron Taylor-Johnson i rollen som Ray Marcus

År 2016 tog han chansen att visa vilken skådespelarkaliber han faktiskt besitter i dramathrillern Nocturnal Animals, med rollen som Ray Marcus. Hans enastående insats ledde även till att han vann en Golden Globe för bästa manliga biroll.

Nocturnal Animals (2016)

Susan Morrow är en konsthandlare som lever ett privilegierat men innehållslöst liv i Los Angeles. En dag får hon en roman skickad till sig, skriven av exmaken som hon inte haft någon kontakt med på år. Boken är tillägnad henne. Innehållet är både våldsamt och skrämmande, men medan hon läser den kan hon inte motstå att känna en viss saknad. I takt med att berättelsen fortskrider inser hon att boken är en form av hämndaktion. Hon tvingas omvärdera många av de val hon gjort, och på köpet väcker hon liv i känslor som för länge sedan försvunnit.

Här kan du streama: Nocturnal Animals

Kick-Ass (2010)
Foto: Nordisk Film.

Aaron Taylor-Johnson i rollen som Dave Lizewski / Kick-Ass

Sist men inte minst måste vi givetvis uppmärksamma rollen som gjorde 19-åriga Aaron Taylor-Johnson till superhjälte över hela världen. Hans geniala rolltolkning av Dave Lizewski i Kick-Ass blev så pass hyllad att den fick en uppföljare, Kick-Ass 2, bara tre år senare.

Kick-Ass (2010)

Dave Lizewski har gjort det många av oss drömt om att göra: Tagit klivet från en töntig tonåring till en stenhård superhjälte! Och det är enklare än du tror. Bara på med en mask och ner i långkalsongerna så blir du … KICK ASS! Superträning? Nej. Superkrafter? Skulle inte tro det. Möt de fantastiska, "vanliga" superhjältarna Hit-Girl, Big Daddy, Red Mist, och givetvis Kicka-Ass.

Här kan du streama: Kick-Ass

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL