Älskade klassikern Brad Pitt ångrar att han tackade nej till

Storfilmen Brad Pitt avskydde att göra: “Den knäckte mig“

Eyla Runsten
Uppdaterad 19 april 2024 kl. 11:04 | Publicerad 18 april 2024 kl. 11:04

"Älskade att kolla på den, men hatade verkligen att göra den"

Brad Pitt har gjort många filmer som "Fight Club", "Once Upon a Time in Hollywood" och "Seven". Filmen "Interview with the Vampire" är en av filmerna som han avskydde att göra.

Många skådespelare har sina filmer som varit jobbiga att göra och Brad Pitt är onekligen en av de som har varit med om detta. Han har bland annat pratat om hur han ångrade det historiska krigsdramat Troja och hur han tyckte att han var kass i den tidiga nittiotalsfilmen A River Runs Through It.

Men en film som han verkligen avskydde att göra och som fick honom att fundera om det verkligen var värt att fortsätta sin skådespelarkarriär var Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles från 1994.

– Jag hatade att göra den här filmen. Hatade det. Jag älskade att kolla på den, men hatade verkligen att göra den. Min karaktär är deprimerad från början till slut. Fem och en halv månader av detta är för mycket, har Brad Pitt sagt om filmen enligt sajten Simply Brad.

Storfilmen Brad Pitt avskydde att göra: “Den knäckte mig“
Brad Pitt och Kirsten Dunst i "Interview with A Vampire". Foto: 

Sex månader i mörkret

Interview with the Vampire är baserad på boken från 1976 med samma namn av Anne Rice. I filmen spelar Brad Pitt och Tom Cruise två vampyrer vid namn Louis och Lestat. Den visar tiden som de spenderar tillsammans och när de förvandlar en tio årig flicka till en vampyr, spelad av Kirsten Dunst.

Ja, Pitt hatade verkligen att göra Interview with the Vampire och beskrev sig själv som olycklig under den här perioden. När de kommer till London så var det mitt i vintern och de spenderade sex månader i mörkret vid institutet Pinewood. Brad Pitt förklarar även att det inte fanns några fönster och institutet hade inte blivit renoverat på flera årtionden.

– Jag säger det till dig, en dag så knäckte det mig, förklarar Brad Pitt i en intervju med Entertainment Weekly.

Lyckligtvis tyckte Pitt mycket bättre om att titta på filmen än att spela in det.

Här kan du streama: Interview with the Vampire (1994)

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL