Arbetet med nya Kick-Ass-filmen går framåt – del av mystisk trilogi

Arbetet med nya Kick-Ass-filmen går framåt – del av mystisk trilogi

Johan Samuelsson Krantz
25 januari 2024 kl. 11:01

Kick-Ass återuppstår på nytt med Matthew Vaughn som regissör

Matthew Vaughn planerar en oväntad Kick-Ass reboot som, konstigt nog, blir den tredje filmen i en ny trilogi. Här är detaljerna om projektets framtid.

Vi kommer snart få stifta bekantskap med en ny Kick-Ass-film i regi av Matthew Vaughn, vilket utannonserades redan 2018. Vaughn regisserade även Kick-Ass (2010) och är känd för bland annat Kings Man-franchisen (2014–2021). Huvudkaraktären Dave Lizewski spelades av Aaron Taylor-Johnson, känd för filmer som Avengers: Age of Ultron (2015). Filmen fick ett gott mottagande av såväl publik som kritiker.

Den senaste filmnyheten från Collider gör gällande intressanta detaljer om Matthew Vaughns planer för sin Kick-Ass-reboot. Trots att Kick-Ass 3 aldrig blev verklighet kommer denna våldsamma superhjälte nu att få nytt liv på vita duken med en reboot.

Arbetet med nya Kick-Ass-filmen går framåt – del av mystisk trilogi
Foto: Nordisk Film.

En ny Kick-Ass-reboot – en fusion mellan två separata filmer och Kick-Ass-universumet

Det unika just i detta sammanhanget är att rebooten inte bara markerar början på en ny era för Kick-Ass-franchisen, den blir den tredje och avslutande filmen i en helt ny trilogi.

Trilogin inleds med redan färdiginspelade School Fight, regisserad av stuntkoordinator Damien Walters, i vad som är hans första regiprojekt. Denna följs av en andra film med arbetsnamnet Vram. 

Det pågår diskussioner kring varför filmen nödvändigtvis måste kopplas samman med två fristående actionfilmer som till synes inte har något med Kick-Ass-universumet att göra. Detta är en del av mystiken som sannolikt kommer att redas upp när filmerna har premiär. Manuset med den nya Kick-Ass-filmen är redan halvvägs färdigskrivet och Vaughn beskriver att handlingen involverar ett metauniversum som bygger på en R-rated superhjälte.

Något releasedatum är ännu inte släppt men vi ser fram mot detta nya kapitel i Kick-Ass-sagan. Matthew Vaughn är även aktuell med actionkomedin "Argylle" som har svensk biopremiär fredagen den 2 februari.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL