Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Julfilmer på Viaplay

Julfilmer på Viaplay

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Lista
20 november 2021
Filmtopp
Filmtopp | Lista
20 november 2021

Tips på nya julfilmer på Viaplay

Viaplay ser till att vi har gott om filmunderhållning fram till julen – streamingtjänsten har bunkrat upp rejält med julfilmer inför den kommande högtiden. Det finns både nya som gamla julfilmer att välja mellan, så förhoppningsvis ska du kunna hitta någon som faller dig i smaken.

Viaplay är fullkomligt suveräna på att utvidga sitt utbud med mysigt innehåll när julen närmar sig – och år 2022 är inget undantag. Streamingtjänsten har börjat fylla på med mängder av nya titlar som kommer att hjälpa dig att hitta julstämningen utan några problem.

Vill du ta en paus från julklassikerna som du redan har sett 100 gånger kan du garanterat hitta någon ny julfilm på Viaplay.

Nedan listar vi några av de nyaste julfilmerna på Viaplay.

LÄS OCKSÅ: Julfilmer 2022 – alla nya nyheter

Tack för senast! (2022)

Nya julfilmer på Viaplay – Tack för senast!
Foto: Viaplay.

Genre: Komedi, Romantik

Bland årets nya julfilmer på Viaplay är det originalet Tack för senast! som sticker ut allra mest. Den Moa Gammel-regisserade romantiska komedin går upp på utvalda biografer i slutet av november och hittar sedan till streamingplattformen på annandag jul. Handlingen i Tack för senast! kretsar kring en sjuksköterska och hennes jakt på kärlek – en jakt som hon ger upp på mer och mer ju äldre hon blir.

Kommer till Viaplay den 26 december.

Christmas in Pine Valley (2022)

Genre: Drama, Romantik

En av årets purfärska julfilmer på Viaplay är Christmas in Pine Valley, en charmig liten film om en kvinna som driver ett tvålföretag tillsammans med sina vänner. Inför julen skickar en tidning en reporter för att göra ett reportage om företagen, men han anländer med tron att det är ett familjeföretag. I sitt desperata behov av de blomstrande affärerna som reportaget kan resultera i, bestämmer vännerna sig för att upprätthålla fasaden om de är en familj. Något som visar sig vara lättare sagt än gjort.

Finns att streama på Viaplay.

A Country Christmas Harmony (2022)

A Country Christmas Harmony
Foto: Viaplay.

Genre: Drama, Musik

Ofta känns det som om de flesta julfilmer är mer eller mindre likadana, men en julfilm på tema countrymusik har du kanske inte sett ännu. I A Country Christmas Harmony får vi följa en tidigare country-duo som splittrades för många år sedan, men som måste luta sig mot varandra igen för att ta sig igenom julen.

Kommer till Viaplay den 14 november.

 

A Unicorn for Christmas (2022)

A Unicorn for Christmas – Nya julfilmer på Viaplay 2022
Foto: Viaplay.

Genre: Drama, Familjefilm, Fantasy

Julen är en magisk tid, inte minst i A Unicorn for Christmas där en ung flicka hittar en riktig enhörning på ett jultivoli och tar sig an uppdraget att skydda den mot tivolits giriga ägare.

Finns att streama på Viaplay.

A Furry Little Christmas (2021)

A Furry Little Christmas
Foto: Viaplay.

Genre: Komedi, Romantik

Mysfaktorn svämmar över i A Furry Little Christmas, vars handling kretsar kring en veterinär från storstaden blir förälskad i en småstadsläkare, under tiden som han försöker återskapa en New York-jul i hennes hemstad i Vermont.

Finns att streama på Viaplay.

Candy Coated Christmas (2021)

Candy Coated Christmas – Julfilmer på Viaplay 2022
Foto: Viaplay.

Genre: Komedi, Romantik

I Candy Coated Christmas får vi följa en kvinna som beger sig hem till sin mammas hemstad, det lilla samhället Peppermint Hollow, över julen – det efter att hennes plan på att starta upp ett företag misslyckats. I Peppermint Hollow har hon som målsättning att sälja en fastighet som hon äger, vilket hyresgästerna inte har en aning om.

Finns att streama på Viaplay.

A Goodwink Christmas: Miracle of Love (2021)

Genre: Drama, Komedi, Romantik

De senaste åren har det kommit flertalet A Goodwink Christmas-filmer, och traditionen hölls vid liv även förra året med Miracle of Love, som nu hittat till den svenska marknaden som en ny julfilm på Viaplay. Handlingen i filmen kretsar kring två personer som volontärjobbar i sin jakt på att hitta ett syfte i livet. Sammanträffanden, de goda gärningarna de utför och ett medicinskt mirakel får duon att undra om det var ödet som förde dem samman.

Finns att streama på Viaplay.

A Chance for Christmas (2021)

Genre: Drama, Komedi, Romantik

A Chance for Romance är en modern julfilm med en influencer i handlingarnas centrum. Christina Chance får chansen att ingå ett lukrativt sponsorsamarbete med ett av sina favoritvarumärken – men bara om hon lyckas skrapa ihop två miljoner följare innan julafton. Det ska dock visa sig väldigt snart att hon har ett betydlig större problem än så att försöka hantera.

Finns att streama på Viaplay.

Candy Cane Candidate (2021)

Candy Cane Candidate
Foto: Viaplay.

Genre: Komedi, Romantik

Nästan romantiska komedi på listan av årets nya julfilmer på Viaplay är Candy Cane Candidate. Filmen handlar om politikern Julia, som efter en förnedrande förlust i valet till kommunfullmäktige beger sig till sin hemstad för att fira jul och slicka sina sår.

Finns att streama på Viaplay.

A Christmas Stray (2021)

A Christmas Stray – Julfilmer på Viaplay 2022
Foto: Viaplay.

Genre: Drama, Romantik

I A Christmas Stray får vi följa en arbetsnarkoman vid namn Ethan, som blir strandsatt i en amerikansk småstad över jul efter att en herrelös hund fått honom att köra av vägen. Situationen är en mardröm för Ethan, men ett ljus i mörkret tänds när han möter den lokala veterinären.

Finns att streama på Viaplay.

A Sisterly Christmas (2021)

Genre: Drama, Romantik

Två systrar åker till en exklusiv semesterort inför julen. Där tvingas de lägga sina meningsskiljaktigheter åt sidan om de kan kunna besegra sin barndomsrival i den årliga jultävlingen. Något som är lättare sagt än gjort med tanke på att rivalen vet exakt vilka knappar man ska trycka på för att testa systrarnas relation till varandra.

Finns att streama på Viaplay.

A Chestnut Family Christmas (2021)

Genre: Drama, Komedi

A Chestnut Family Christmas är en dramakomedi om familjen Chestnut, med konditorn Nina i centrum. Nina har av misstag tagit sig an att vara värd för hela sin familj under julen och försöker imponera på dem genom att låtsas vara en rik husägare. När alla är samlade tillsammans börjar både Ninas och de övriga familjemedlemmarnas hemligheter att bubbla till ytan.

Finns att streama på Viaplay.

LÄS OCKSÅ: 9 filmer för matälskaren

Fler julfilmer på Viaplay

De ovan listade julfilmerna på Viaplay är som sagt några av de nyaste tillskotten på streamingtjänsten, men det finns gott om ytterligare julfilmer att välja bland, inklusive en hel del välkända titlar.

Bland de mer välkända julfilmerna på Viaplay hittar vi under 2022 titlar som Ett päron till farsa firar jul (1989), En underbar jävla jul (2015), Bad Santa (2003), Fred Claus (2007) och Arthur och julklappsrushen (2011). Utöver dem kommer det fortsätta att fyllas på med fler titlar fram till jul. Du kommer med andra ord inte behöva vara utan julfilmer under vintern.

LÄS OCKSÅ: Svenska julfilmer du måste se

 

NÄSTA ARTIKEL