Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Julfilmer på Viaplay

Julfilmer på Viaplay

  • Viaplay
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Lista
20 november 2021
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Lista
20 november 2021

Tips på nya julfilmer på Viaplay

Viaplay ser till att vi har gott om filmunderhållning fram till julen – streamingtjänsten har bunkrat upp rejält med julfilmer inför den kommande högtiden. Det finns både nya som gamla julfilmer att välja mellan, så förhoppningsvis ska du kunna hitta någon som faller dig i smaken.

Viaplay är fullkomligt suveräna på att utvidga sitt utbud med mysigt innehåll när julen närmar sig – och detta året är inget undantag. Streamingtjänsten, som redan haft en stor mängd julfilmer tillgängliga, har börjat fylla på med ytterligare titlar som utan tvekan kan ingjuta lite julstämning i dig.

Vill du ta en paus från julklassikerna som du redan har sett 100 gånger kan du garanterat hitta någon ny julfilm på Viaplay.

Nedan listar vi några av de nyaste julfilmerna på Viplay.

LÄS OCKSÅ: Julfilmer 2021 – alla nya nyheter

A New York Christmas Wedding (2020)

Julfilmer på Viaplay: A New York Christmas Wedding
Foto: Viaplay.

Julen kan utan tvekan vara en stressig period, men när du dessutom ska klämma in ett bröllop på agendan så har du minst sagt en rejäl utmaning framför dig. Som namnet på A New York Christmas Wedding antyder är det precis vad som väntar i den här filmen.

A New York Christmas Wedding har kombinerat alla ingredienser som funkat i julfilmer – vi har julen i sig, New York City och till och med en ängel som kommer på besök och visar huvudkaraktären vad som kunde ha varit.

Swept Up by Christmas (2020)

Julfilmer på Viaplay: Swept Up by Christmas
Foto: Viaplay.

Swept Up by Christmas är en typisk romantisk julkomedi där en omaka duo tvingas samman för att gradvis se bortom det som gör dem olika och kanske till och med hitta kärleken på vägen. Handlingen i filmen kretsar kring en säljare av antikviteter och en städare som måste ge nytt liv åt ett historiskt gods inför julen.

Det här är julfilmen på Viaplay för dig som älskar romantik i varma och mysiga miljöer.

The Christmas Ball (2020)

Julfilmer på Viaplay: The Christmas Ball
Foto: Viaplay.

Nästa romantiska julfilm på Viaplay-listan är The Christmas Ball. Filmen handlar om en kvinna som åker till England för att besöka sin moster. Väl på plats stöter hon på en stilig historiker som har bestämt sig för att bevisa att mosterns herrgård är ett historiskt landmärke.

England. Herrgård. Jul. Kärlek. Även The Christmas Ball är en perfekt julfilm för den kärlekstörstande tittaren som uppskattar miljöer som fyller en med värme.

Christmas Unwrapped (2020)

Julfilmer på Viaplay: Christmas Unwrapped
Foto: Viaplay.

Jultomten finns faktiskt på riktigt – det insisterar åtminstone en miljonär på när han intervjuas av en pragmatisk journalist, som fått i uppdrag att göra ett reportage om honom. Hur det egentligen ligger till med den saken får du ta reda på genom att se filmen på Viaplay. En sak är dock säker och det är att resan till svaret innehåller både drama och skratt, och givetvis lite kärlek. En julfilm är väl trots allt inte en julfilm utan romantik?

LÄS OCKSÅ: Bästa filmerna på Viaplay

The Christmas Setup (2020)

Julfilmer på Viaplay: The Christmas Setup
Foto: Viaplay.

Romantik var det – The Christmas Setup är nästa romantiska drama bland de nya julfilmerna på Viaplay. I det här fallet spirar kärleken mellan affärsjuristen Hugo och en hemlig förälskelse från hans förflutna, Patrick. Hugo stöter på Patrick när han beger sig till sin hemstad för att fira jul tillsammans med sin mamma. Har du inte redan listat ut det baserat på filmens namn, så kan mamman ha ett och annat att göra med att Hugo och Patricks vägar korsas.

A Christmas Mission (2020)

Julfilmer på Viaplay: A Christmas Mission
Foto: Viaplay.

Den hektiska julperioden närmar sig för designern Emma, som handtillverkar varor för hem och trädgård. Tillsammans med sin affärspartner planerar hon att hålla ett event på julafton, där även andra lokala hantverkare kan visa upp sitt arbete. Eventet får allt mer uppmärksamhet, vilket leder till att Emma bestämmer sig för att inte åka och besöka sin pappa under julen. När Emmas bästa barndomsvän och expojkvän får reda på detta gör han det till sitt uppdrag att få hemma Emma till jul.

Christmas Ever After (2020)

Julfilmer på Viaplay: Christmas Ever After
Foto: Viaplay.

Ännu mera mys och kärlek var det här! I den här julfilmen på Viaplay får vi följa en författare som skriver romantiska romaner. En deadline närmar sig med stormsteg och författaren bestämmer sig för att åka till ett idylliskt vinterlandskap för att bli klar med sitt utkast. Där möter hon en stilig man som påminner henne om huvudkaraktären i hennes bok – och det finns onekligen en kemi mellan dem.

Cooking Up Christmas (2020)

Julfilmer på Viaplay: Cooking Up Christmas
Foto: Viaplay.

Många ser julbordet och alla dess delikatesser som en av julens absoluta höjdpunkter – så givetvis måste det finnas en julfilm på temat mat!

På Viaplay kan du hitta Cooking Up Christmas, som handlar om en kock från Atlanta som får sparken bara några veckor innan jul. Motvilligt accepterar hon ett jobb hos en professionell basketspelare – som är allt annat än lätt att hantera och som dessutom är ensamstående pappa till tre barn – för att laga mat hos honom under julhelgen. Under tiden hos basketspelaren återfår hon tilltron till sin förmåga att laga mat och som om inte det var nog hittar hon också kärleken.

LÄS OCKSÅ: 9 filmer för matälskaren

Ghosting: The Spirit of Christmas (2019)

Julfilmer på Viaplay: Ghosting The Spirit of Christmas
Foto: Viaplay.

Sugen på julfilm med lite spökvibbar? Då är Ghosting: The Spirit of Christmas på Viaplay valet för dig. Filmen handlar om Jess, som går på en helt fantastisk första dejt med en kille som heter Ben, men istället för att ta relationen till nästa steg börjar Jess "ghosta" honom. Det är dock inte hennes fel eftersom hon omkommer i en bilolycka på vägen hem från den underbara dejten. Som spöke måste hon ta hjälp av sin vän Kara, som fortfarande kan se henne, för att försöka rädda upp situationen.

På ytan kan det här låta som en aningen mörk julfilm, men det är en komedi som till stora delar är lättsam, så låt inte det skrämma dig från att se den.

Fler julfilmer på Viaplay

Julfilmer på Viaplay: Grinchen
Foto: Viaplay.

De ovan listade julfilmerna på Viaplay är som sagt några av de nyaste tillskotten på streamingtjänsten, men det finns gott om ytterligare julfilmer att välja bland, inklusive en hel del välkända titlar.

Bland de mer välkända julfilmerna på Viaplay hittar vi exempelvis Grinchen - Julen är stulen (2000), En underbar jävla jul (2015), The Holiday (2006) och Love Actually (2003). Du kan även hitta populära och stjärnspäckade amerikanska julkomedier som The Night Before (2015) och Office Christmas Party (2016). Det finns till och med alternativ för dig som inte älskar julen av hela ditt hjärta, som till exempel Bad Santa (2003).

I skrivande stund finns det över 70 tillgängliga julfilmer på Viaplay. Du kan helt enkelt avnjuta några stycken per dag hela vägen fram till julafton, om du skulle vilja det.

LÄS OCKSÅ: Svenska julfilmer du måste se

NÄSTA ARTIKEL