Bästa familjefilmerna på TV4 Play

Bästa familjefilmerna på TV4 Play

  • TV4 Play
Emil Oscar Rasmussen
06 november 2023 kl. 20:11

Filmerna till familjemyset

Letar du efter något att se med resten av familjen finns det en mängd sevärda familjefilmer på TV4 Play just nu. Här listar vi de bästa av dem just nu.

De bästa familjefilmerna på TV4 Play just nu

Bästa familjefilmerna på TV4 Play
Foto: SF Studios.

Nelly Rapp – monsteragent (2020)

Just nu rullar Nelly Rapp – Dödens spegel på svenska biografer, och för dig som funderar på att gå och se den med barnen är det en självklarhet att först se föregångaren Nelly Rapp – monsteragent från 2020, som finns att streama på TV4 Play just nu.

I Nelly Rapp – monsteragent får vi följa titelkaraktären (Matilda Gross) och hennes hund London, som ska spendera höstlovet hos hennes morbror Hannibal (Johan Rheborg). Det ska visa sig bli allt annat än ett lugnt och stilla lov, när det kommer fram att Hannibal är en hemlig monsteragent. Snart finner sig Nelly mitt uppe i ett äventyr med allt från vampyrer och spöken till varulvar och frankensteinare.

I övriga roller ser vi Marianne Mörck och Björn Gustafsson m.fl.

Hotell Transsylvanien
Foto: Sony Pictures.

Hotell Transylvanien (2012)

Härliga Hotell Transylvanien från 2012 är en animerad familjekomedi som utgår från greve Draculas hotell för monster i Transylvanien – en fristad från alla läskiga människor. När vi bjuds in i denna fantastiska värld är det dags för födelsedagsfirande för Draculas dotter Mavis. I samband med festligheterna ser den överbeskyddande Draculas värsta mardröm ut att bli verklighet, när en ung människa av misstag tar sig till hotellet och hans väg korsas med Mavis – och gnistor uppstår.

Även uppföljaren Hotell Transylvanien 2 (2015) finns på TV4 Play.

Sunes Sommar
Foto: Svensk Filmindustri.

Sunes sommar (1993)

Sunes sommar är en sann klassiker när det kommer till svenska familjefilmer. Och det spelar ingen roll om det är sommar, vinter, vår eller höst – denna härliga film går, trots sin titel och spelplats, att avnjuta året runt. Det här är inte bara en av de bästa familjefilmerna på TV4 Play, utan en av de bästa svenska familjefilmerna någonsin.

Vet du mot all förmodan inte vad Sunes sommar handlar om, så tar den oss med på en husvagnssemester (efter krossade Greklandsdrömmar) med familjen Andersson, bestående av pappa Rudolf (Peter Haber), mamma Karin (Carina Lidbom) storasyster Anna (Nina Almlöf), lillebror Håkan (Gabriel Odenhammar) och, givetvis, mellanbarnet Sune (Andreas Hoffer).

LasseMajas Detektivbyrå – Bästa familjefilmerna på TV4 Play
Foto: SF Studios.

LasseMajas detektivbyrå – tågrånarens hemlighet (2020)

Det finns en rad LasseMajas detektivbyrå-filmer på TV4 Play och Tågrånarens hemlighet är den nyaste av dem som finns på plattformen. I detta kapitel med våra favoritdetektiver, Lasse (Nils Kendle) och Maja (Polly Stjärne), har deras verksamhet stött på patrull. Detektivbyrån har blivit nedlagd, men Lasse och Maja hoppas på upprättelse. När de blir ombedda av lilla Klara (Rani Pyne) att rentvå hennes pappa, som dömts för ett stort tågrån hon påstår att han inte begått, ser de sin chans.

Bästa familjefilmerna på TV4 Play
Foto: Scandinavian Film Distribution.

Lill-Zlatan och morbror raring (2022)

Lill-Zlatan och morbror raring fick ett högt betyg av Filmtopp när den kom 2022 och beskrevs som en "störtskön" familjefilm i recensionen.

I filmen får vi följa Ella (Agnes Colliander), när hon ska få bo med sin favoritmorbror Tommy (Simon J. Berger) i samband med att hennes föräldrar reser bort. Drömveckan får sig dessvärre en törn när hon upptäcker Steve (Tibor Lukács) hemma hos Tommy. Det visar sig att hennes bästa vän har en ny pojkvän, och nu måste Ella lista ut vad hon måste göra för att åter kunna ha sin favoritmorbror helt för sig själv igen.

Bästa familjefilmerna på TV4 Play
Foto: SF Studios.

My Spy (2020)

För familjer som vill ha något aningen mer fartfylld, med lite Hollywoodglans, är My Spy den givna familjefilmen på TV4 Play. Här ser vi Dave Bautista (Guardians of the Galaxy, Glass Onion) och Chloe Coleman (Pain Hustlers, Dungeons & Dragons) i rollerna som CIA-agenten JJ Jones och nioåriga Sophie. JJ:s och Sofies vägar korsas när JJ får i uppdrag att spana på en familj där mamman har släktkoppling till en vapenhandlare, men Sofie är honom snabbt på spåren och snart måste JJ dansa efter hennes pipa för att hans täckmantel inte ska röjas.

De ovan listade titlarna är bland de bästa familjefilmerna på TV4 Play, men det finns även en mängd andra filmer inom genren för den som vill utforska på egen hand.

NÄSTA ARTIKEL