Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Sveriges största influencers

Sveriges största influencers

Filmtopp
Filmtopp | Lista
17 september 2021
Filmtopp
Filmtopp | Lista
17 september 2021

De inflytelserika kungarna och drottningarna på nätet.

Influencers tar allt större plats i allmänhetens blickfång, men vilka av våra svenska profiler på sociala medier är egentligen störst? Filmtopp har finkammat internet för att hitta namnen som påverkar mest.

Influencers, influencers, influencers, nuförtiden kan vi se dem överallt. De har gått från att inspirera en yngre generation till att synas i alla möjliga sammanhang. Några av dem får sina alldeles egna tv-program, andra syns i både den ena och den andra reklamen, och antalet svenska influencers tycks bara bli fler för varje dag som går.

I dag finns det till och med gymnasieprogram som avser utbilda framtidens Youtuber och influencers!

Med tanke på att dessa internetfenomen tar allt större plats även i film- och tv-världen, kan det vara värt att ta en titt på vilka som dominerar på den svenska scenen för influencers. Det kan mycket väl vara dessa personer som står för stora delar av vår underhållning i framtiden.

LÄS OCKSÅ:

Sveriges 5 största influencers.

Till gruppen för våra allra största influencers har vi inte enbart kollat på mängden följare de har, utan också vilken påverkan de har på sådant som vår populärkultur. Baserat på de kriterierna skulle vi vilja hävda att dessa fem personer utan tvekan kan anses vara Sveriges främsta influencers:

Bianca Ingrosso

Bianca Ingrosso: Sveriges största influencers
Foto: discovery+

Bianca Ingrosso är sannolikt det namn bland våra svenska influencers som flest är bekant med. Du behöver nämligen inte följa henne på sociala medier för att vara medveten om vem hon är. Som en del av familjen Wahlgren och med tv-program som Wahlgrens värld är hon någon som de flesta känner till. Med det sagt är hon givetvis en gigant även på sociala medier. Titta bara på mängden följare om du behöver bevis.

Följare på Instagram: 1,2 miljoner
Följare på Youtube: 387 000

Jocke och Jonna

Jocke och Jonna - Sveriges största influencers
Foto: discovery+

Duon Joakim och Jonna Lundell är nog det tydligaste beviset på vilket extremt inflytande dagens influencers har på inte bara deras följare, men även populärkulturen. De senaste åren har Jocke och Jonna praktiskt taget tagit över discovery+ med sina många tv-program. Spökjakt, Lundellhuset och Familjen Lundell är bara några av de program de ligger bakom på streamingtjänsten.

Och har de något annat de vill göra på egen hand behöver de bara vända sig till sitt miljonfölje på Youtube.

Följare på Instagram: 1 miljon (Joakim Lundell), 780 000 (Jonna Lundell)
Följare på Youtube: 1 miljon

Therese Lindgren

Therese Lindgren: Sveriges största influencers
Foto: Linus Hallsénsius/discovery+

Många anser att det är Therese Lindgren som är Sveriges största influencer. Hon har över en miljon följare på både Instagram och Youtube, och till skillnad från många andra på listan så har hon inte haft samma draghjälp i att bygga upp sin följarskara.

Det hon däremot har gemensamt med många av de andra på listan är att hon också gett sig in i tv-branschen. Snart är hon aktuell med en dramaserie som går under namnet Dumpad.

Följare på Instagram: 1 miljon
Följare på Youtube: 1,05 miljoner

Kenza Zouiten Subosic

Kenza - Sveriges största influencers
Kenza i Var är storken? Foto: discovery+

Kenza Zouiten Subosic är trots sin ålder (född 1991) en veteran bland våra svenska influencers. Hon är en av dem som banade väg för många av dagens influencers och hon slog igenom redan när det var bloggar som dominerade och inte våra nu vanligaste sociala medie-plattformar.

Även Kenza har tagit plats i många underhållningsprogram på tv. Hon har bland annat jobbat för MTV, men också varit programledare, haft egna webb-tv-program och medverkat som deltagare och gäst i flertalet tv-produktioner.

Följare på Instagram: 1,8 miljoner
Följare på Youtube: 252 000

Anna Nyström

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av ANNA NYSTRÖM (@annanystrom)

Vi har som sagt försökt kolla på mer än bara antalet följare till det här topp 5-segmentet av listan, men när det kommer till Anna Nyström var just antalet följare anledning nog att inkludera henne. Med sina över 8 miljoner följare på Instagram sticker hon minst sagt ut ur mängden bland alla namn vi lyfter fram i den här artikeln. Faktum är att PewDiePie och Zlatan Ibrahimovic är de enda två svenskar som har fler följare på Instagram än Anna Nyström.

Medan alla övriga influencers tar plats i tv-program m.m. sticker Anna Nyström utan genom att i mångt och mycket hålla sig borta från media bortsett från sina egna kanaler.

Följare på Instagram: 8,2 miljoner
Följare på Youtube: 125 000

Fler svenska influencers:

Antonija Mandir

Antonija Mandir - Sveriges största influencers
Foto: Johnny Wohlin/Viaplay.

Antonija Mandir är kanske den svenska influencer som är mest på uppgång just nu. Allt fler har fått upp ögonen för henne på sociala medier och hon gör dessutom avtryck genom att vara en av deltagarna i Viaplays realiysatsning Svenska Powerkvinnor.

Följare på Instagram: 365 000
Följare på Youtube:
349 000

Fler kända influencers:

 • Misslisibell (Lisa Jonsson)
 • Emelie Natascha Lindmark
 • Janni Olsson Delér
 • Angelica Blick
 • Ida Warg

Det finns egentligen många fler svenska influencers som kan nämnas. Inom kategorin för dem med ett fokus på fitness hittar vi exempelvis välkända namn som Clara Lindblom, Hanna Öberg, Linn Löwes, Rachel Brathen/Yoga girl m.fl. Men de hittills listade utgör åtminstone någon form av kärna bland svenska influencers.

Manliga svenska influencers

Bland svenska influencers är det ingen tvekan om att det är kvinnorna som dominerar, men det finns faktiskt en och annan man som också är värd att lyfta fram. Vad som är intressant att notera är dock att de flesta män som skulle kunna klassas som influencers inte har samma fokus på livsstil som många av kvinnorna.

Anis Don Demina

Anis Don Demina har verkligen blivit ett namn som är bekant för många svenskan. Många känner säkert igen honom i hans roll som artist och för hans medverkan i diverse underhållningsprogram, men faktum är att Don Demina också är ett stort namn på sociala medier. På Youtube delar han med sig av alla möjliga typer av klipp och har över en halv miljon följare.

Följare på Instagram: 274 000
Följare på Youtube: 530 000

Joakim Lundell

Joakim Lundell - en av Sveriges största influencers.
Foto: discovery+

Vi har redan nämnt Joakim Lundell tillsammans med hans partner Jonna, men Joakim är så pass stor på egen hand att han förtjänar att lyftas fram även bland Sveriges största manliga influencers. Bara på sin egen Instagram har Joakim Lundell en miljon följare och han har varit i blickfånget i åratal – från alter egot "JockiBoi" till den han är i dag.

Följare på Instagram: 1 miljon
Följare på Youtube: 1 miljon (Jocke & Jonna)

JLC-gänget (Jonas Fagerström, Lucas Simonsson, Carl Déman)

Humortrion JLC, som utgörs av Jonas Fagerström, Lucas Simonsson och Carl Déman, har tagit internet med storm de senaste åren. Även om de är mest kända för den content med humor de skapar, så är deras Youtube-kanal bredare än så. Dessutom har var och en av dem en riktigt gedigen följarskara på Instagram.

Följare på Instagram: 885 000 (Simonsson), 528 000 (Demán), 479 000 (Fagerström)
Följare på Youtube: 691 000 (JLC)

Felix Kjellberg/PewDiePie

Okej, Felix Kjellberg, kanske mer känd under namnet PewDiePie, är ingen traditionell influencer, men med tanke på hur få män som är med på listan – och vilken gigant han verkligen är på internet – så kändes han rimlig att kvotera in.

Kjellberg, som lagt grunden till sin framgång med sina spelvideor på Youtube, är den som har överlägset flest följare på den här listan. På Instagram har han hela 21,7 miljoner följare och med sina 110 miljoner prenumeranter på Youtube är han en av plattformens allra största.

Följare på Instagram: 21,7 miljoner
Följare på Youtube: 110 miljoner

Sveriges största influencers – baserat på antalet följare på Instagram.

 1. Anna Nyström – 8,2 miljoner följare
 2. Kenza Zouiten Subosic – 1,8 miljoner följare
 3. Emelie Natascha Lindmark – 1,4 miljoner följare
 4. Janni Olsson Delér – 1,3 miljoner följare
 5. Bianca Ingrosso – 1,2 miljoner följare
 6. Angelica Blick – 1,1 miljoner följare
 7. Therese Lindgren – 1 miljon följare
 8. Joakim Lundell – 1 miljon följare
 9. Lucas Simonsson – 885 000 följare
 10. Misslisibell (Lisa Jonsson) – 549 000 följare
 11. Carl Déman – 528 000 följare
 12. Jonas Fagerström – 479 000 följare
 13. Antonija Mandir – 365 000 följare
 14. Ida Warg – 321 000 följare
 15. Anis Don Demina – 274 000 följare
 16. Amanda Strand – 251 000 följare

*Uppdaterad senast: 2021-09-16

Sveriges största influencers – baserat på antalet följare på Youtube.

 1. Therese Lindgren – 1,05 miljoner följare
 2. Jocke & Jonna – 1 miljon följare
 3. JLC – 691 000 följare
 4. Anis Don Demina – 530 000 följare
 5. Misslisibell (Lisa Jonsson) – 471 000 följare
 6. Janni Olsson Delér – 404 000 följare
 7. Bianca Ingrosso – 387 000 följare
 8. Antonija Mandir – 349 000 följare
 9. Kenza Zouiten Subosic – 252 000 följare
 10. Ida Warg – 230 000 följare
 11. Emelie Natascha Lindmark – 211 000 följare
 12. Amanda Strand – 192 000 följare
 13. Anna Nyström – 125 000 följare
 14. Angelica Blick – 75 000 följare

*Uppdaterad senast: 2021-09-16

Det är inte bara i Sverige vi kan se influencers ta över världen för underhållning i växande skala. I USA har vi nyligen kunnat se TikTik-stjärnan Charlie D'Amelio ta plats på Disney+ och Addison Rae har skrivit ett jätteavtal med Netflix.

Vi får med andra ord vara beredda på att se dessa stora influencers i fler och fler filmer och serier framöver.

NÄSTA ARTIKEL