Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Världens största TikTok-stjärna Charli D'Amelio om nya serien

Världens största TikTok-stjärna Charli D'Amelio om nya serien

  • Disney+
Filmtopp
Filmtopp | Intervju
04 september 2021
Filmtopp
Filmtopp | Intervju
04 september 2021

TikTok-fenomenet dansar vidare

Blott 17-åriga Charli D'Amelio har landat en egen serie på Disney+. Filmtopps Eric Diedrichs deltog i en internationell rundbordsintervju där TikTok-stjärnan berättade om den kommande dokumentären "The D'Amelio Show".

MER LÄSNING:

The D'Amelio Show. Foto: Disney+.
The D'Amelio Show. Foto: Disney+.

Med 123,6 miljoner följare på enbart sitt TikTok-konto är Charli D'Amelio en influencer av rang. Att 17-åringen nu landar en egen realityserie på Disney+ med fokus på hennes liv utanför våra mobiltelefoner, är kanske inte så konstigt.

Att Charli skulle ta TiktTok med storm stod som skrivet i stjärnorna. Det låter surrealistiskt att säga det, men hon hade redan tävlingsdansat i tio år innan den där sommaren 2019 när hon la upp sin första video på den dansglada plattformen.

Hon var också den första Tiktok-kändisen att passera 50 miljoner följare, liksom hon var först med att passera 100 miljoner. The Hollywood Reporter kallade henne 2020 för "Tiktoks största stjärna".

Nu ska hon alltså få sin första TV-serie under namnet The D'Amelio Show där hon ses tillsammans med mamma Heidi, pappa Marc och systern Dixie (sångerska och TikTok-stjärna).

– Jag tror att det var tur, att det hjälpte att jag var dansare, men jag trodde aldrig att det skulle hända, svarar Charli på frågan om sin framgång.

"Vill ha mer av min pappas humor"

En stor del av tjejernas framgång har skett under pandemin, vilket har gjort deras förhållande till sin publik lite annorlunda:

– Jag skulle vilja möta människorna som stöder oss, eftersom vi har fått så många följare under COViD har vi knappt fått träffa några fans. Jag skulle vilja träffa allihop, säger Dixie.

Men att vara så ung och plötsligt bli så pass framgångsrik är inte helt friktionsfritt.

–Ibland blir men nere och man vill inte prata, anpassningen till att bli känd har varit riktigt tuff. Och det är det som den här serien handlar om, hur vi försöker lära oss att anpassa oss till vårt kändisskap, säger Charli.

Om det är någon egenskap hos familjemedlemmarna som Charli D'Amelio själv skulle vilja ha är det sin pappas humor:

– Jag skulle vilja ha mer av min pappas humor, han vet hur man verkligen är en bra människokännare och jag tror att humorn hjälper honom med det, berättar TikTok-stjärnan.

Att slå igenom så pass ung kan också förändra ens prioriteringar och framtidsdrömmar. Charli berättar:

– När jag var 16 år gjorde jag en stor visionboard med allt jag skulle vilja göra, nu har jag uppfyllt alla dessa mål och är nyfiken på att se vilka nya punkter jag kommer att sätta upp.

Den första säsongen av The D'Amelio Show finns nu att se på Disney+.

NÄSTA ARTIKEL