Nu på bio

Det senaste på biofronten!

He's All That

He's All That (2021)

 • 1 tim 28 min
 • Komedi, Romantik
 • Netflix
Oskar Pettersson
Oskar Pettersson | Recension
29 augusti 2021
Oskar Pettersson
Oskar Pettersson | Recension
29 augusti 2021

Meningslös uppdatering av gammal favorit.

Ni där ute som gått runt och undrat varför det i hela friden inte kommit en influencerstyrd remake av 90-talshiten She’s All That kan äntligen pusta ut. Och nej, den är inte vidare bra.

 • Regi:
  Mark Waters
 • Manus:
  R. Lee Fleming Jr.
 • I rollerna:
  Addison Rae, Tanner Buchanan, Madison Pettis m.fl.

Padgett (spelad av influencern Addison Rae) är vid filmens början en High School-student som tycks ha allt. Toppbetyg, omåttlig popularitet, skolans snyggaste kille till pojkvän och hundratusentals följare på sociala medier.

Det mesta tycks med andra gå enligt plan för Padgett. Tack vare sin höga status på sociala medier är hon på god väg att landa ett lukrativt sponsoravtal hos ett stort företag som drivs av affärskvinnan Jessica, spelad av Kourtney Kardashian som levererar en insats stelare än en trumpinne gjord av massivt trä.

Padgetts sponsoravtal hamnar dock i farozonen när hon en dag råkar ut för ett viralt missöde, något som i sin tur leder till att hon inte längre är lika het på marknaden. Hon måste nu hitta ett sätt att återfå alla sina förlorade följare, och vilket bättre sätt än att ge en impopulär kille en makeover och göra honom till årets balkung. Vänta, va?

Platt, poänglös och motsägelsefull

När filmen väl skohornat in en anledning att ta sig an själva handlingen bjuder den på oerhört få överraskningar. Romcom-klyschorna staplas på hög i över en timma i vad som bara kan beskrivas som en oerhört meningslös och förutsägbar uppdatering av en av 90-talets mest uppskattade filmer från sin genre.

Det den här versionen i alla fall försöker förnya är fokuset på sociala medier och den ofta tillgjorda bilden av sig själva som folk desperat vill visa upp utåt.

Uttjatat och aningen platt visserligen, men det är ändå någon form av eget hantverk He's All That försöker bjuda på. Problemet med detta är dock att budskapet om den digitala världens orealistiska bild av verkligheten levereras oerhört forcerat och dessvärre oironiskt av just de individer som livnär sig på detsamma i verkligheten.

Filmens huvudrollsinnehavare Addison Rae har i skrivande stund över 38 miljoner följare på Instagram. Om man besöker hennes profil krävs det inte många scrollningar för att slå fast att det är nästan uteslutande retuscherade selfies och drömlika miljöbilder av exotiska platser som hennes följare lär sig åtrå och avundas vecka ut och vecka in. Förlåt mig då ifall jag finner det ironiskt och aningen svårt att ta till mig Raes avslutande sensmoraltal om hur vi alla borde våga vara oss själva och leva utan filter och orealistiska förväntningar.

För att ändå avsluta den här recensionen någorlunda upplyftande så gav mig filmen, om inget annat, en dos Mathew Lillard. Jag tycker om Matthew Lillard.

He’s All That går nu att se på Netflix. Med sitt låga betyg kvalar He's All That in på vår lista med årets sämsta filmer.

NÄSTA ARTIKEL