youtube logga

Sveriges största YouTubers

Uppdaterad 15 december 2021 kl. 17:12 | Publicerad 17 april 2021 kl. 10:04

Här kommer en lista med Sveriges största stjärnor på Youtube med namn som du garanterat hört talas om.

YouTube har blivit en av de främsta medierna att skapa sig ett namn på. Vem som helst kan spela in en video och lägga upp men det krävs lite mer än så för att hamna på topplistan.

Om du, som många andra, spenderar mycket tid på YouTube eller kanske vill du ha tips på kanaler som berör något av dina intressen. Då kan du spana in den här listan med 15 av Sveriges största YouTubers.

En del namn kommer säkert inte som någon större överraskning, medan andra kanske blir en riktig surprise! Om du inte har spanat in dessa kanaler, kan de säkerligen vara värda att slänga en blick på.

Vissa av dem har till och med blivit så pass stora att de har fått göra egna TV-serier… Passa också på att spana Filmtopps YouTubekanal som är fulladdad med roliga intervjuer och klipp!

Sveriges största YouTubers rankade:

15. Let's Feast: 350 000 prenumeranter

Kanaltyp: Livsstil, människor.

Let's Feast
Viafree

Let's Feast grundade sin kanal 2015 och drivs tillsammans av duon Doris och Christian som är bosatta i Norrköping tillsammans med tre barn. På deras YouTubekanal testar de allt från att bada i choklad till att utmana sig själva i olika challenges.

et's Feast är än idag aktiva på kanalen och samarbetar jämt och ständigt med andra, exempelvis YouTube-paret Jocke & Jonna. Doris och Christian har även samarbetat med läskedrycksmärket Dirtwater Fox Brewery vid ett flertal tillfällen. 

14. Bianca Ingrosso: 378 000 prenumeranter

Kanaltyp: Livsstil, människor.

Bianca Ingrosso – En av sveriges största youtubers
Wahlgrens Värld

Bianca Ingrosso är känd av många, likaså hennes YouTubekanal. Hennes första video publicerades 2017 och kanalen har sedan dess växt sig starkare. Ingrosso är känd för att ha många bollar i luften och det är precis det vi får följa i hennes videos som mestadels består av vloggar.

Vi får följa hennes vardag där ingen dag är den andra lik. Ena dagen har hon plåtningar medan nästa dag får vi följa med bakom kulisserna av tittarsuccén Talang, där hon sitter i juryn.

Ingrosso är även aktiv i reality-serien Wahlgrens Värld där vi får följa hennes familj. Hon är även grundaren till det omtalade sminkmärket Caia Cosmetics

13. Tova Helgesson: 412 000 prenumeranter

Kanaltyp: Livsstil, människor.

Tova Helgesson släppte sin första YouTubevideo 2015 och har sedan dess tagit den svenska publiken med storm. Redan 2016 vann hon tre stycken Guldtuben för årets vloggare, årets stjärnskott samt årets YouTubeklipp med den omtalade Jag städar mitt rum- videon som blev en av hennes mest virala klipp.

Efter YouTubesuccén 2016, medverkade hon i ett eget program som sändes på SVT Play Tove testar vuxenlivet samt en serie på Viafree där hon var programledare tillsammans med youtubern Bente Fielding

Inte illa, men helt rätt för en av Sveriges största YouTubers.

12. Familjen Torsgården: 428 000 prenumeranter

Kanaltyp: Livsstil, människor.

Familjen Torsgården
Familjen Torsgårdens YouTubekanal.

Familjen Torsgårdens kanal har funnits i många år, men det många kanske inte vet är att kanalen grundades först av Helen Torsgården 2013 där innehållet mest var riktat åt den smink- eller skönhets-intresserade.

Efter några år började vloggar ta mer och mer plats på kanalen i samband med att Helen och hennes partner, Oscar, flyttade ut på landet. Nu består kanalen mestadels av ofiltrerade vloggar där vi får följa med i deras vardag med både djur och två barn med ett tredje på väg. 

11. Misslisibell: 470 000 prenumeranter

Kanaltyp: Livsstil, människor.

Misslisibell är en YouTubekanal som drivs av Lisa Jonsson som var tio år gammal när hon, 2012, lade ut sin första video på YouTube. Och det dröjde inte länge innan hon blev en av Sveriges största YouTubers.

Kanalen blev snabbt uppmärksammad tack vare hennes sminkvideos och nu, nästan tio år senare, är kanalen lika aktiv. På hennes kanal får vi både se vloggar, när hon testar saker och det ganska nya konceptet där hon visar sina Bullet Journals. Lisa har även släppt en bok som heter Ni vann aldrig, så tog jag mig levande genom högstadiet där hon pratar öppet om sin mobbning. 

10. Linn Ahlborg: 478 000 prenumeranter

Kanaltyp: Livsstil, människor.

Linn Ahlborg
Youtube

Linn Ahlborg startade sin kanal 2013 och är en av de mest inflytelserika influenserna. Ahlborg hade tidigare en blogg men det var först när youtubeklippen började laddas upp som hennes framgång växte.

På hennes kanal får vi följa med i vloggar, mukbangs och klädstilar. Ett återkommande fenomen som gjort sig populärt bland hennes videos är hennes pappa, Jonas Ahlborg, som ofta bidrar med humor och skratt. Linn vann även guldtuben för bästa livsstilskanal år 2014. Hon är än idag aktiv på sin kanal. 

9. Vlad Reiser: 491 000 prenumeranter

Kanaltyp: Livsstil, människor.

Vlad Reiser
Vlad Reiser är en av Sveriges största YouTubers.

Vlad Reiser debuterade med sin youtubekanal 2016 där han snabbt fick många följare och visningar. På hans kanal har man sett YouTube-paret Jocke och Jonna ett flertal gånger. Hans klipp består mestadels av olika utmaningar där han testar på eller utmanar andra. Vlad är aktuell även idag och så sent som 2019 var han även med och tävlade i Melodifestivalen med låten Nakna i regnet där han tog sig hela vägen till andra chansen.  

8. Anis don Demina: 519 000 prenumeranter

Kanaltyp: Livsstil, människor.

Anis don Demina publicerade sin första video på YouTube 2013 men det var först flera år senare som han började få både tittare och prenumeranter på sin kanal. Nu är han en av Sveriges största YouTube-stjärnor och innehållet kantas av allt från vloggar, intervjuer och reaktionsvideos.

Förutom YouTube, håller Anis även på med musik och har tävlat i Melodifestivalen två gånger. I år var han även en av programledarna för Melodifestivalen tillsammans med Oscar Zia. Nu är han aktuell i tv-programmet Let's Dance

7. Ben Mitkus: 529 000 prenumeranter

Kanaltyp: Livsstil, människor.

Ben Mitkus
Med 529 000 prenumeranter är Ben Mitkus en av Sveriges största YouTubers.

Ben Mitkus startade sin YouTubekanal 2015 och fick snabbt många visningar och prenumeranter. För många var han dock redan känd då han tidigare medverkat i Idol samt realityserien Ung och bortskämd. År 2018 deltog han även i programmet Farmen VIP.

På YouTube är han fortfarande aktiv där han lägger ut både vloggar och klipp när han sjunger. De senare åren har Mitkus släppt flera singlar på Spotify varav låten Kills Me hamnade på plats 56 i Sverigetopplistan. 

6. Lundell Pranks: 545 000 prenumeranter

Kanaltyp: Komedi.

Lundell Pranks, kanalen som fick hela Sverige att skratta, drivs av paret Jocke och Jonna Lundell. Första videon lades ut 2012 men det var först 2014 som kanalen började bli känd för de pranks som paret började ägna sig åt. Kanalen är inte särskilt aktiv idag och den sista prank-videon som släpptes på kanalen var för drygt fyra år sedan.

Kanalen må vara inaktic för tillfället men för de som vill se mer av Jocke och Jonna kan du fortsätta spana in listan. 

5. IJustWantToBeCool2: 688 000 prenumeranter

Kanaltyp: Komedi.

IJustWantToBeCool
IJWTBC har nästan 700-tusen prenumeranter, vilket gör humorgruppen till en av Sveriges största YouTubers.

IJustWantToBeCool2 är en YouTubekanal som drivs av bröderna Emil och Victor Beer samt deras kusin Joel Adolphson. Första videon släpptes 2012 och kanalen är än idag aktiv. Trion driver egentligen två kanaler med olika innehåll. På den här kanalen får vi se både utmaningar, sketcher och testar på-koncept med massa inslag av humor och skratt. 

Humorgruppen är även aktuell med en egen serie på SVT Play.

4. JLC: 991 000 prenumeranter

Kanaltyp: Komedi.

JLC
Youtube

JLC är ytterligare en trio som driver en YouTube-kanal tillsammans. Jonas Fagerström, Lucas Simonsson och Carl Déman är killarna bakom namnet. De släppte första videon 2017 efter att deras tidigare sketcher blivit virala på Facebook.

Förutom deras humoristiska syn på livet så anpassar de hela tiden sina videos utifrån vad tittarna vill se. Tydligen ett bra och vinnande koncept. Allt ifrån utmaningar, vloggar och pranks går att hitta på deras kanal.

De har även vunnit pris för årets artist, startat podcasten Mellan himmel och jord samt släppt en rad singlar som går att hitta på Spotify. De medverkar även i serien Pappas pojkar som går att streama på Discovery+. 

3. IJustWantToBeCool: 939 000 prenumeranter

Kanaltyp: Underhållning.

Precis som IJustWantToBeCool2 så drivs denna kanal av samma trio, Emil, Victor och Joel. De släppte sin första video 2011 och kanalens innehåll har sedan dess riktat sig mest på olika sketcher. Kanalen är aktiv idag och tack vare deras humoristiska sketcher har trion även medverkat i egna webbserier som En helt vanlig dag, Konsten att få sin mamma att gråta och Småstaden.  

2. Jocke & Jonna: 982 000 prenumeranter

Kanaltyp: Komedi, reality.

Joakim och Jonna Lundell, kanske ett av Sveriges kändaste par, driver denna YouTube-kanal tillsammans. Första videon lades ut 2015 och i samband med att Lundell Pranks blev allt mer inaktiv så växte sig den här kanalen större. Nu är kanalen en av Sveriges största och utbudet likaså.

Både vloggar och utmaningar går att hitta bland alla klipp, men också spökjakter som blev en viral succé. Deras jakt på spöken kom att bli ett helt eget program på Discovery + som även vann Kristallen för årets program. Spökjakt är bara ett av alla program som paret medverkat i. Just nu är Jocke och Jonna aktuella med Puppet Master som du kan hitta på deras YouTube-kanal. 

1. Therese Lindgren – Etta bland Sveriges största YouTubers: 1 060 000 prenumeranter

Kanaltyp: Livsstil, människor.

Therese Lindgren

Therese Lindgren har varit aktiv på YouTube sedan 2013 där vi fått följa både sminktutorials, lifehacks och vloggar. Hon har även en hel del priser och utmärkelser hemma i bokhyllan för sin insats på YouTube.

Therese utformar sitt innehåll efter vad tittarna vill se men hon använder också sin kanal till att prata om viktiga ämnen så som ångest, depression, feminism, veganism med mera. Hon har även släppt två böcker Ibland mår jag inte så bra och Vem bryr sig?. För henne handlar YouTube lika mycket om att underhålla som att förmedla viktiga budskap.

Trots för hennes storlek och påverkan för ungdomar,  har kritik riktats mot hennes kanal för att innehållet allt mer presenteras med tydlig strategiskt  clickbaitbetoning. Där det anspelas på sexuella referenser. Vi hoppas Therese studdsar tillbaka och steppar upp sina Thumbnails.

VIDARE LÄSNING:
Nicole Falciani om Paradise Hotel!

NÄSTA ARTIKEL