Här är de 5 profilerna i Svenska Powerkvinnor

Här är de 5 profilerna i Svenska Powerkvinnor

  • Viaplay
Filmtopp
Uppdaterad 16 september 2021 kl. 11:57 | Publicerad 08 september 2021 kl. 14:00

Kvinnorna i Viaplays realityserie.

Viaplays "Svenska Powerkvinnor" hade premiär den 7 september. I realityserien får tittaren en inblick i livet hos fem framgångsrika kvinnor – och Filmtopp riktar strålkastaren på kvinnorna i en presentation av dem.

I Viaplays nya realitysatsning Svenska Powerkvinnor får vi följa de fem framgångsrika svenska kvinnorna Camilla Läckberg, Laila Bagge, Kristina "Keyyo" Petrushina, Antonija Mandir och Mouna "Doktor Mouna" Esmaeilzadeh.

Realityserien ger tittaren en inblick i profilernas vardagsliv och ger oss en djupare kunskap om vilka de är.

Detta är de fem profilerna i "Svenska Powerkvinnor":

Powerkvinna 1: Camilla Läckberg

Camilla Läckberg – Svenska Powerkvinnor
Foto: Johnny Wohlin/Viaplay.

Vi har lärt känna Camilla Läckberg som den svenska deckardrottningen – och med böcker sålda i över 22 miljoner exemplar och publicerade i över 60 länder är det svårt att kalla henne något annat – men de senaste åren har författaren visat att hon har många strängar på sin lyra.

Läckberg har bland annat gett sig in i film- och tv-världen, och hon har gjort det med bravur. Hon har exempelvis skapat serien Lyckoviken och hon skrev dessutom manuset till Glaciär som imponerade stort på Filmtopps recensent.

Det råder ingen tvekan om att Läckberg, med sina meriter, är en av Sveriges mest framgångsrika kvinnor – vilket gör henne till ett naturligt tillskott i Svenska Powerkvinnor. I programmet får vi följa Läckberg under tillfällen som när hon och maken Simon överser byggnationen av deras drömhem, i samband med premiären av ovan nämnda Glaciär (den Filmtopps recension till och med får lite utrymme i rutan), etc.

Powerkvinna 2: Kristina "Keyyo" Petrushina

Keyyo – Svenska Powerkvinnor
Foto: Johnny Wohlin/Viaplay.

Det är många ute i Sverige som har fått upp ögonen för 24-åriga Kristina "Keyyo" Petrushina de senaste åren. Vissa har kanske sett henne underhålla i program som Bäst i test, andra upptäckte henne i Keyyo med Rheborg i Ryssland och ytterligare några känner igen henne från hennes programledarroller i Talang Sverige och diverse galor. Ja, Keyyo har synts till lite varstans de senaste åren, men det var på Youtube som hon fick sitt stora break.

Med sina roliga klipp blev Keyyo så småningom ett internetfenomen, vilket öppnade dörren för att den ryskfödda komikern skulle få sin egen humorserie på SVT Play. Sedan dess har hon fortsatt ta sin rättmätiga plats på den svenska humorscenen, och det mesta tyder på att hon kommer att underhålla oss i många år framöver.

I "Svenska Powerkvinnor" får vi bland annat följa stjärnskottet Keyyo i förberedelserna inför hennes Sommarprat och hur hon hanterar sin prestationsångest.

Powerkvinna 3: Mouna "Doktor Mouna" Ezmaeilzadeh

Doktor Mouna – Svenska Powerkvinnor
Foto: Johnny Wohlin/Viaplay.

Frågan är om det finns så många andra, om ens någon annan kvinna, i vårt land som förkroppsligar termen "powerkvinna" på ett bättre sätt än Mouna "Doktor Mouna" Ezmaeilzadeh. Doktor Mouna bollar sina roller som läkare och neuroforskare med entreprenörskap och ett utökat utrymme i media. Ezmaeilzadeh har blivit "Doktor Mouna" för svenska folket mycket tack vare sin återkommande medverkan i TV4:s Nyhetsmorgon och genom hennes sommarprat.

När Doktor Mouna har synts i offentliga sammanhang har hon ofta diskuterat framtiden för vården och lyft fram vikten av att omfamna modern teknik inom sådant som genetik och artificiell genetik.

Under avsnitten av "Svenska Powerkvinnor" får vi följa Doktor Mouna under allt från styrelsemöten och helikopterflygningar till när hon agerar moderator på konferenser.

LÄS OCKSÅ: Tips på bra matprogram

Powerkvinna 4: Antonija Mandir

Antonija – Svenska Powerkvinnor
Foto: Johnny Wohlin/Viaplay.

Antonija Mandir är den moderna typen av powerkvinna – hon har skapat sin framgång online i rollerna som Youtuber och influencer. Med hundratusentals och åter hundratusentals följare på Youtube och på sina kanaler i sociala medier är Mandir utan tvekan en av de svenskar som har allra starkast närvaro på internet. Hennes klipp på Youtube har dessutom visats över 127 miljoner gånger.

Utöver sin medverkan i Svenska Powerkvinnor, så har Mandir också varit med som deltagare i den tredje säsongen av dokusåpan Ex on the Beach.

I "Svenska Powerkvinnor" kommer vi att få se Mandir driva sitt bolag, visa upp delar av den lyx som influencerlivet har möjliggjort och hur hon hanterar sina bubblande känslor för pojkvännen Oliver Hunt.

Powerkvinna 5: Laila Bagge

Laila Bagge – Svenska Powerkvinnor
Foto: Johnny Wohlin/Viaplay.

Låtskrivare, radioprofil, tv-stjärna – Laila Bagge har synts och hörts i många sammanhang, men oavsett om du känner igen henne från hennes arbete i musikbranschen, hennes roll som radiopratare i Rix Morronzoo, eller från tv-program som Idol eller Lailaland, så är hon en av de senaste årtiondets mest framstående svenska kvinnor.

Bagge har varit programledare på Rix Morronzoo sedan 2015 och stora delar av svenska folket fick upp ögonen för henne när hon var jurymedlem i Idol mellan 2008–2015.

Laila Bagge tar oss med in i vardagslivet som tvåbarnsmamma i Svenska Powerkvinnor, men också i hennes intensiva yrkesliv som egenföretagare.

"Svenska Powerkvinnor" är producerat av Freemantle och sänds i totalt sex stycken avsnitt.

LÄS OCKSÅ: Simon och Sebastian – årets ungkarlar i Bachelor Sverige

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL