Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Sveriges billigaste och dyraste streamingtjänster

Sveriges billigaste och dyraste streamingtjänster

Filmtopp
Filmtopp | Lista
07 oktober 2021
Filmtopp
Filmtopp | Lista
07 oktober 2021

Vilken är den billigaste streamingtjänsten?

Det dyker ständigt upp fler streamingtjänster på marknaden och det är inte alltid så lätt att skilja dem åt. I den här artikeln ska vi underlätta processen en aning genom att rikta fokus på kostnaderna för de olika plattformarna som är etablerade på den svenska marknaden.

Din prisguide till streamingtjänsterna i Sverige

Nyligen gick HBO ut med att de sänker priset på sin streamingtjänst i Sverige i samband med att de går över till HBO Max, den 26 oktober. Bara dagar senare gjorde Netflix raka motsatsen och meddelade att de istället höjer priset på sina planer.

LÄS OCKSÅ:

I kölvattnet av detta känns det inte mer än rätt att vi sätter de många tjänsterna som finns på den svenska marknaden under lupp, för att göra en grundlig jämförelse över vilka plattformar som är billigast/dyrast.

De billigaste streamingtjänsterna (baserat på månadsabonnemang)

Apple TV+ och Amazon Prime Video – 59 SEK/månad

Apple TV+ och Amazon Prime Video

Det är två mycket välkända streamingtjänster som delar på förstaplatsen som billigast på den svenska marknaden. Både Apple TV+ och Amazon Prime Video erbjuder i dagsläget abonnemang som kostar 59 kronor i månaden. Med den prissättningen sticker de ut ur mängden och är till och med mer än hälften så dyra som några av sina konkurrenter.

Vad får du för priset?

Både Apple TV+ och Amazon Prime Video producerar sina egna originalserier- och -filmer. Den främsta skillnaden mellan dem är att Apple TV+ enbart erbjuder sina originalproduktioner medan Prime Video har en stor katalog även utöver sina original.

Detta gör att det billiga priset på Apple TV+ känns fullt rimligt, men när det kommer till Prime Video är det värt att gå längre än så för att kalla deras erbjudande för ett av de mest prisvärda på streamingmarknaden.

Tre Filmtopp-favoriter på Apple TV+:

 1. Ted Lasso
 2. Foundation
 3. Mythic Quest

Tre Filmtopp-favoriter på Amazon Prime Video:

 1. Fleabag
 2. The Boys
 3. Invincible

Den billigaste streamingtjänsten (baserat på flermånadserbjudande)

HBO Max – 699 SEK/år (under 59 SEK/mån)

HBO Max Sverige

HBO har länge varit närvarande på den svenska marknaden genom HBO Norden – en tjänst som ofta kritiserats för allt från prissättningen, till själva plattformen och vidare till ett begränsat utbud – men annat ser det ut att bli när HBO Max tar över den 26 oktober (nämnda priser gäller från detta datum).

Med HBO Max kommer inte bara en helt ny plattform att lanseras och utbudet att växa rejält – tjänsten kommer också att bli billigare! HBO Nordic har kostat 109 kronor/månad, men HBO Max kommer endast att kosta 89 kr/månad.

Dessutom erbjuder tjänsten ett extremt lukrativt årsabonnemang, som innebär att du i praktiken får fyra månader gratis till priset av 699 kronor (under 59 kr/mån). Har du råd att lägga ut den summan på en gång kan HBO Max definitivt klassas som en av de billigaste och mest prisvärda streamingtjänsterna i Sverige.

Vär att nämna är att även Disney+ erbjuder ett förmånligt årsabonnemang. Istället för att betala 89 kronor i månaden med deras månadsabonnemang kan man binda upp sig på ett år och betala 890 kronor (ca. 74 kr/mån).

LÄS OCKSÅ: HBO Max Sverige – allt du behöver veta

Den dyraste streamingtjänsten

Telia Play – från 199 SEK/mån

Flera av våra svenska tv-operatörer tillhandahåller sina egna streamingplattformar där de ofta samlar material från flera parter. Eftersom detta kan innebära tillgång till innehåll som finns på exempelvis andra streamingtjänster blir den här typen av abonnemang naturligt dyrare.

Den dyraste av dem alla är i dagsläget Telia Play som du kan få tillgång till som billigast för 199 kr/månaden. Det ska dock nämnas att du genom Telia skulle kunna få tillgång till exempelvis serier och filmer från både Viaplay och C More för det priset – två tjänster som separat kostar 129 kr/månaden respektive 109 kr/månaden.

Även om Telia är dyrast på pappret behöver deras streamingtjänst alltså inte klassas som den minst prisvärda.

Streamingtjänsterna listade – från dyrast till billigast (månadsabonnemang)

 • Telia Play – från 199 kr/mån
 • Viaplay – från 129 kr/mån
 • C More – från 109 kr/mån
 • Netflix – från 99 kr/mån
 • Mubi – 95 kr/mån
 • Com Hem Play – från 89 kr/mån
 • Draken film – 89 kr/mån
 • Disney+ – 89 kr/mån (alternativ: årsabonnemang 890 kr)
 • HBO Max – 89 kr/mån (alternativ: årsabonnemang 699 kr)*
 • TriArt Play – 79 kr/mån
 • Discovery+ – från 79 kr/mån
 • Youtube Premium – från 69 kr/mån
 • Paramount+ – 69 kr/mån
 • Amazon Prime Video – 59 kr/mån
 • Apple TV+ – 59 kr/mån

*HBO Max lanseras ersätter HBO Nordic den 26 oktober, 2021. Priserna gäller från och med detta datum.

Senaste nytt om streaming på Filmtopp

NÄSTA ARTIKEL