HBO sänker priset på sin nya streamingtjänst

Då lanseras HBO Max Sverige – allt du behöver veta

  • HBO
Filmtopp
Uppdaterad 06 oktober 2021 kl. 17:10 | Publicerad 08 september 2021 kl. 11:09

Sverige bland de första i Europa att få tillgång till HBO Max.

Sverige blir ett av de första länderna i Europa där den maxade streamingtjänsten HBO Max lanseras. Vill du veta vad HBO Max kostar, hur utbudet kommer att se ut på streamingtjänsten, när den kommer och mycket mer, så har du hittat helt rätt.

Snart kommer HBO Nordic att försvinna och istället ersättas av den nya tjänsten HBO Max, som sedan en tid tillbaka har funnits i USA och Latinamerika. Vi har tidigare nystat i skillnaderna mellan HBO Nordic och HBO Max men i runda slängor handlar det om en mer enad plattform där även WarnerMedia är involverade och släpper sina storfilmer direkt på tjänsten.

I ett pressmeddelande avslöjar nu HBO att Sverige, Danmark, Norge, Finland, Spanien och Andorra blir de sex första länderna att ta del av HBO Max och detta redan nu i höst.

Först under 2022 blir HBO Max tillgänglig i 21 ytterligare länder: Bosnien och Hercegovina, Bulgarien, Kroatien, Tjeckien, Ungern, Moldavien, Montenegro, Nordmakedonien, Polen, Portugal, Rumänien, Serbien, Slovakien, Slovenien, Nederländerna, Turkiet, Grekland, Island, Estland, Lettland och Litauen.

– Det är ett historiskt ögonblick när HBO Max landar i Europa, säger Johannes Larcher, Head of HBO Max International och fortsätter: WarnerMedias filmer och serier, till exempel Harry Potter, Game of Thrones och The Big Bang Theory, är älskade av så många i hela Europa. HBO Max är skapat för att ge alla dessa fans bästa möjliga tittarupplevelse av dessa favoriter liksom en mångfald av andra fantastiska titlar.

LÄS OCKSÅ: Warner Bros släpper 10 exklusiva HBO Max-filmer

Snabbfakta om HBO Max Sverige:

  • HBO Max kommer till Sverige den 26 oktober 2021. Lanseringen gör Sverige till ett av de första länderna i Europa att få tillgång till tjänsten.

  • Streamingtjänsten kommer att kosta 89 kr/månaden, men du kan också betala för ett årsabonnemang som ger dig 12 månader till priset av åtta.

  • HBO Max erbjuder titlar från varumärken som Warner Bros., HBO, DC, Cartoon Network och Max Originals.

  • Filmer från Warner Bros. kommer att bli tillgängliga på HBO Max 45 dagar efter att de haft svensk biopremiär.

  • HBO Max ersätter HBO Nordic med en helt ny plattform. Det kommer att gå att skapa användarprofiler på den nya tjänsten, den kommer att kunna vara tillgänglig på ett obegränsat antal enheter och det kommer gå att köra upp till tre streams samtidigt.

När kommer HBO Max till Sverige?

Redan innan HBO Max lanserades i USA i maj 2020 så har det pratats om att tjänsten också ska komma till den svenska marknaden. Det har funnits en hel del rykten om när tjänsten skulle komma, men nu vet vi exakt när den kommer att lanseras på den svenska marknaden.

HBO Max kommer att släppas den 26 oktober 2021 i Sverige. Med det blir vi alltså ett av de första länderna i Europa som får tillgång till den nya streamingtjänsten.

Vad händer med HBO Nordic när HBO Max kommer?

Det finns en del som undrar vad som kommer att hända med HBO Nordic efter att HBO Max har blivit tillgängligt i Sverige den 26 oktober. Tanken med den nya streamingtjänsten är att den helt och hållet kommer att ersätta HBO Nordic. För dig som har ett abonnemang hos HBO Nordic innebär det att kontot istället kommer att förvandlas till ett HBO Max-konto.

Kommer plattformen för HBO Max att se annorlunda ut?

Med HBO Max kommer en helt ny streamingplattform att lanseras – övergången från HBO Nordic handlar alltså om mycket mer än bara ett namnbyte.

Några av de nyheter som kommer med HBO Max är att tjänsten kommer att kunna användas på ett obegränsat antal enheter (till skillnad från tidigare då gränsen var fem), du kommer att kunna köra tre streams samtidigt (tidigare: två) och den nya plattformen kommer vara betydligt mer flexibel för användare. På HBO Max kommer du exempelvis att kunna skapa användarprofiler – något som inte varit möjligt på HBO Nordic.

Vad kommer HBO Max att kosta i Sverige?

Vanligtvis brukar den här typen av lanseringar kommer med vissa prisförändringar – och det är inte ovanligt att det blir dyrare för konsumenten. När det kommer till övergången från HBO Nordic till HBO Max kan vi dock komma med positiva nyheter. Den nya tjänsten kommer faktiskt att bli billigare än den gamla!

Vid lanseringen i Sverige kostar HBO Max 89 kronor i månaden, vilket alltså är 20 kronor billigare än den månadskostnad på 109 kronor som gäller för HBO Nordic i skrivande stund. Dessutom erbjuds möjligheten till ett årsabonnemang som ger dig 12 månader till priset av åtta (699 kronor).

HBO meddelar också att det förmånliga priset inte är någon form av promotion i samband med lanseringen, utan att det är priset de avser att ligga på den närmaste tiden.

LÄS MER: HBO sänker priset på sin nya streamingtjänst

Vad finns det att streama på HBO Max?

HBO Max kommer att erbjuda en hel värld av högkvalitativ underhållning från WarnerMedias populära varumärken, bland annat från Warner Bros., HBO, DC och Cartoon Network samt prisbelönade amerikanska och internationella originalproduktioner från Max Originals – allt detta kommer för första gången att vara samlat på ett ställe i Sverige och Europa.

Med HBO Max kommer också ett tydligare fokus att hamna på att producera lokalt innehåll och bredda typen av utbud vid sidan av mängden. Det innebär att vi kommer att få se fler originalproduktioner från specifika marknader och nya satsningar på sådant som realityserier.

LÄS OCKSÅ:

Filmer på HBO Max

En av de stora fördelarna med lanseringen av HBO Max är att vi kommer att få tillgång till många fler sevärda filmtitlar än tidigare*. Tunga Warner Bros-titlar som Harry Potter, Godzilla vs. Kong, Dunkirk, Sagan om Ringen, The Shining och A Clockwork Orange kommer alla att bli tillgängliga på tjänsten. Utöver det har vi också de många filmerna från DC:s universum och en del originalfilmer från HBO.

Warner Bros. kommande storfilmer kommer också att landa på HBO Max bara 45 dagar efter att de haft sin biopremiär i Sverige.

*Alla titlar kommer inte att finnas tillgängliga direkt vid lanseringen.

Serier på HBO Max

House of the Dragon
House of the Dragon. Foto: HBO Max.

De flesta stora serier som finns på HBO Max* har vi i Sverige haft tillgång till via HBO Nordic, men inte riktigt alla och i vissa fall har vi behövt vänta lite onödigt länge på vissa releaser.

Med HBO Max kommer vi snabbt att få tillgång till originalserier från både HBO och Max, som Game of Thrones, The Sopranos, Succession, Sex and the City, Euphoria, The Flight Attendant, nya Gossip Girl, Raised by Wolves m.fl.

Användare av HBO Max kommer också att få tillgång till kommande serier som det danska originalet Kamikaze, House of the DragonAnd Just Like That... m.fl. Övergången till HBO Max kommer dessutom med en ökad satsning på originalproduktioner. Utöver danska Kamikaze kommer även produktioner att komma från Norge, Sverige, Spanien, Rumänien, Ungern och Polen.

*Alla titlar kommer inte att finnas tillgängliga direkt vid lanseringen.

Hur tittar man på HBO Max i Sverige?

HBO Max avser att göra streamingtjänsten tillgänglig på flertalet olika enheter, genom diverse distributörer och via webbläsaren på HBOMax.com.

Genom webbläsare eller app kommer du att kunna streama HBO Max på iPhone, iPad, Android-enheter, Apple TV, Android TV, Chromecast, Samsung TV, LG, Chrome OS, MacOS, Windos PC, PS5, PS4, Xbox Serie X|S och Xbox One till att börja med. Fler enheter beräknas att tillkomma längre fram i tiden.

LÄS OCKSÅ: Se den första trailern till House of the Dragon

NÄSTA ARTIKEL