Nu på bio

Det senaste på biofronten!

HBO Max

EXTRA: Då lanseras HBO Max i Sverige

  • HBO
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 september 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 september 2021

Sverige bland de första i Europa

Det har länge pratats om lanseringen av HBO Max, nu har vi äntligen fått ett datum där Sverige blir bland de första i Europa att ta del av den maxade streamingtjänsten.

Snart kommer HBO Nordic att försvinna och istället ersättas av den nya tjänsten HBO Max, som sedan en tid tillbaka har funnits i USA och Latinamerika. Vi har tidigare nystat i skillnaderna mellan HBO Nordic och HBO Max men i runda slingor handlar det om en mer enad plattform där även WarnerMedia är involverade och släpper sina storfilmer direkt på tjänsten.

MER LÄSNING: Warner Bros släpper 10 exklusiva HBO Max-filmer

I ett pressmeddelande avslöjar nu HBO att Sverige, Danmark, Norge, Finland, Spanien och Andorra blir de sex första länderna att ta del av HBO Max och detta redan nu i höst.

Först under 2022 blir HBO Max tillgänglig i 14 ytterligare länder: Bosnien och Hercegovina, Bulgarien, Kroatien, Tjeckien, Ungern, Moldavien, Montenegro, Nordmakedonien, Polen, Portugal, Rumänien, Serbien, Slovakien och Slovenien.

 – Det är ett historiskt ögonblick när HBO Max landar i Europa, säger Johannes Larcher, Head of HBO Max International. Han fortsätter:

– WarnerMedias filmer och serier, till exempel Harry Potter, Game of Thrones och The Big Bang Theory, är älskade av så många i hela Europa. HBO Max är skapat för att ge alla dessa fans bästa möjliga tittarupplevelse av dessa favoriter liksom en mångfald av andra fantastiska titlar.

Datumet när HBO Max släpps

I pressmeddelandet framkommer det också att HBO Max kommer att släppas den 26 oktober 2021 i Sverige.  HBO Max kommer att erbjuda en hel värld av högkvalitativ underhållning från WarnerMedias populära varumärken, bland annat från Warner Bros., HBO, DC och Cartoon Network samt prisbelönade amerikanska och internationella originalproduktioner – Max Originals. Allt för första gången samlat på ett ställe.