Romantiska komedier – våra tips

Romantiska komedier – våra tips

Filmtopp
Uppdaterad 20 april 2021 kl. 17:04 | Publicerad 18 april 2021 kl. 18:04

Tio romantiska komedier vi tror att du kommer tycka om.

Är du sugen på att mysa ned i soffan och titta på film, men osäker på vilken? Romantiska komedier fungerar i alla lägen och därför har vi satt ihop en lista med tio tips på riktigt bra filmer av den genren!

Det där med romantiska komedier är en genre som helt klart är svårbemästrad. Det har gjorts massor av försök med en hel del lyckade exempel, men för varje lyckat exempel finns det sisådär femtio misslyckade.

Vi har skrapat streamingtjänsternas utbud och samlat ihop tio stycken titlar som man helt enkelt bara måste se. Har du sett dessa pärlor?

Här hittar du #filmhjälpen där du kan streama gratis film!

10 romantiska komedier du måste se!

Palm Springs (2020)

Palm Springs
"Palm Springs". Foto: Hulu.

I rollerna: Andy Samberg, Cristin Milioti, J.K Simmons m.fl.

Handling: På ett bröllop i Palm Springs träffar Nyles (Andy Samberg) brudtärnan Sarah (Cristin Milioti). Det uppstår en romans mellan de två bröllopsgästerna och dem börjar leva som om det vore den sista dagen i deras liv. Tiden har nämligen fastnat och de lever om samma dag, om och om igen.

Skarp, rolig och med en otrolig kemi mellan Andy Samberg och Cristin Milioti gör den här filmen otroligt sevärd. Man får också mellan skratten uppleva hur filmen utforskar hur man kan vända en till synes dålig situation till det bättre genom att ändra sitt perspektiv.

Av alla romantiska komedier är detta den senaste som är värdig att kvala in på listan.

Long Shot (2019)

The Long Shot
"Long Shot". Foto: Lionsgate.

I rollerna: Charlize Theron, Seth Rogen, June Diane Raphael m.fl.

Handling: Journalisten Fred Flarsky (Seth Rogen) återförenas med en av hans barndomsvänner som han dessutom var kär i. Charlotte Field (Charlize Theron), som hon heter, planerar att ställa upp som presidentkandidat och anlitar Fred som talskrivare bara för att inse att det kanske finns något mer än vänskap mellan dem.

En succéfilm man kan titta på om och om igen. Den är rolig, smart och kanske exakt vad man behöver en fredag kväll. Det blir en minnesvärd film där Seth Rogen kanske gör sitt bästa skådespeleri någonsin.

Couples Retreat (2009) – En underskattad pärla bland romantiska komedier.

Couple Retreat
"Couples Retreat". Foto: Universal Studios.

I rollerna: Vince Vaughn, Jason Bateman, Malin Åkerman

Handling: Fyra stycken par åker på en tropisk semester till ett paradis bland öarna. Ett av paren är där av anledningen att de måste arbeta på sitt äktenskap, ganska snart märker resterande par att terapisessionerna är obligatoriska för alla som är där.

Denna film togs inte emot så bra av kritiker och fick ta emot mycket skit när den kom ut. Men om man bara behandlar filmen så som den ska bli behandlad: som en lättsam romantisk komedi, så är den ganska mysig att titta på. Bara iscensättningen från Bora Boras öar gör den behaglig att vila ögonen på.

Crazy, Stupid, Love (2011)

Crazy, Stupid Love
"Crazy Stupid Love". Foto: Warner Bros. Steve Carell har varit med i flera romantiska komedier, men detta är en av de bästa.

I rollerna: Steve Carell, Ryan Gosling, Emma Stone m.fl.

Handling: En medelålders man tvingas tänka över sitt liv när hans fru plötsligt ber om skilsmässa. När han träffar en ungkarlen Jacob (Ryan Gosling) på en bar blir de vänner och Jacob hjälper honom att återupptäcka sin manlighet.

Precis som titeln antyder: galna, jobbiga kärlek. Den här filmen bjuder på allt, gnistrande romanser, sprakande humor och familjedraman när kärleken gör sig påmind i alla åldrar.

FLER TIPS: Spana också in vår lista med bästa komedierna på Netflix – där hittar du skrattsäkra rekommendationer!

Yes Man (2008) – En av Jim Carreys romantiska komedier.

Yes Man
Yes Man, Warner Bros.

I rollerna: Jim Carrey, Zooey Deschanel m.fl.

Handling: Carls (Jim Carrey) liv rullar ständigt i samma gamla hjulspår och hans favoritord är “nej”. För att få lite fart på hans liv utmanar han sig själv att säga “ja” till allting!

Som alltid med Jim Carrey är det mysfaktor till 100%. En enkel film som alltid fungerar och Zooey Deschanel gör det fantastiskt i rollen som Allison.

När Harry träffade Sally... (1989)

När Harry mötte Sally
"När Harry träffade Sally…". Foto: Colombia Pictures. En film som inspirerats tonvis av romantiska komedier.

I rollerna: Billy Crystal, Carrie Fisher, Meg Ryan m.fl.

Handling: Harry (Billy Crystal) och Sally (Meg Ryan) har varit kompisar under flera år men när de börjar känna lite extra för varandra blir dem osäkra. Kommer romantik och sex förstöra deras vänskap?

Denna klassiker blev nominerad för en Oscar. En förtjusande, romantisk film skapad med finess och intelligens av Rob Reiner.

Ingen fara på taket (1938)

Bringing up Baby
"Ingen fara på taket". Foto: RKO Pictures. Den äldsta av alla romantiska komedier på listan.

I rollerna: Katharine Hepburn, Cary Grant m.fl.

Handling: Samtidigt som han försöker säkra en donation på 1 miljon dollar till sitt museum, blir paleontologen David (Cary Grant) förföljd av en flyktig tjej och hennes husdjursleopard. Ingenting går därefter som planerat för den förvirrade paleontologen.

Den här screwball-komedin bjuder på något alldeles extra. En av de mest hyllade romantiska komedierna från kritikerkåren med Katharine Hepburn som den fantastiska Susan i huvudrollen. Även om man har svårt för äldre filmer ska man inte tveka på att se den här!

Pretty Woman (1990)

Pretty Woman
"Pretty Woman". Foto: Disney.

I rollerna: Richard Gere, Julia Roberts m.fl.

Handling: Edward (Richard Gere) behöver kvinnligt sällskap till några event och fester. Han bestämmer sig för att hyra in en prostituerad att spela hans flickvän men det dröjer inte länge innan han blir kär på riktigt.

Den här filmen har nog de flesta hört talas om. En av genombrottsrollerna för den fantastiska Julia Roberts där kemin mellan henne och Richard Gere inte går att ta miste på. Luta dig tillbaka och njut!

Fler tips: Vi har samlat de bästa svenska komedierna i en lista!

No Strings Attached (2011)

No Strings Attached
"No Strings Attached". Foto: Paramount Pictures.

I rollerna: Natalie Portman, Ashton Kutcher, Kevin Kline m.fl.

Handling: Emma (Natalie Portman) och Adam (Ashton Kutcher) bestämmer sig för att hålla sitt förhållande endast till det fysiska. Vid sådana scenarion brukar det alltid sluta med att någon får känslor för den andra och så även i det här fallet.

Vi har vant oss att se Ashton Kutcher som någon slags playboy, men än har vi inte tröttnat. Den här filmen hade dock inte varit densamma utan Natalie Portmans sprakande skådespelarinsats. Fantastisk! Ett solklart alternativ bland alla romantiska komedier!

40 year old virgin (2005)

40 Year Old Virgin
"40 Year Old Virgin". Foto: Universal Pictures.

I rollerna: Steve Carell, Seth Rogen, Catherine Keener m.fl.

Handling: Andy (Steve Carell) är som titeln antyder, 40 år och oskuld. Manad av hans vänner bestämmer han sig för att försöka dejta men finner inget intresse i det förens han träffar en ensamstående mamma.

Ett smart och rappt manus gör den här filmen till något mer än den försöker vara. När du väl knäppt igång filmen kommer du inte kunna stänga av enbart för att Steve Carell är så otroligt rolig i huvudrollen.

Clueless (1995)

Clueless
"Clueless". Foto: Paramount Pictures.

I rollerna: Alicia Silverstone, Stacey Dash, Brittany Murphy m.fl.

Handling: Cher (Alicia Silverstone) är rolig, rik och extremt populär på hennes skola i Beverly Hills. Hon tror med självsäkerhet att hon är bäst på det mesta och så även matchmaking, vilket leder till att hon lockar två lärare att börja dejta varandra.

Alicia Silverstones karaktär Cher, som är helt berusad av sig själv, står som komisk mittpunkt i den här snyggt gjorda filmen. Trots vissa sega sektioner i filmen är den lika bra och rolig som huvudpersonen själv. En av de mest klassiska romantiska komedierna vi har fått de senaste 30 åren.

Loke Westberg

VIDARE LÄSNING:
15 svenska romantiska filmer vi älskar

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL