Nya romantiska filmer våren 2024 – filmromanserna du måste se

Nya romantiska filmer våren 2024 – filmromanserna du måste se

Ivar Sandberg
08 april 2024 kl. 20:04

Kärlek är i luften

När våren knackar på dörren är det lätt att hjärtat börjar bulta lite extra. Med det i åtanke har vi på Filmtopp listat alla sevärda kommande romantiska filmer.

Vem älskar inte romantik? Filmtopp listar en rad kommande romantiska filmer med premiär våren 2024. Här hittar du såväl digitala premiärer som biopremiärer, såväl rom-coms som rena dramafilmer. Vissa av dem är baserade på böcker, så vem vet, kanske just din hittar till biograferna denna våren?

Romantiska filmer med premiär våren 2024

Möte i Rom
Foto: Scanbox Sweden.

Möte i Rom

Regi: Niclas Bendixen
Med: Bodil Jørgensen, Rolf Lassgård, Kristian Halken

Efter att de varit gifta i 40 år åker Gerda (Bodil Jørgensen) och Kristoffer (Kristian Halken) till Rom för att fira sin bröllopsdag. Oväntat nog möter de Gerdas tidigare konstlärare Johannes (Rolf Lassgård). Något som Kristoffer inte visste var att de dessutom är före detta älskare. 

Ute nu på bio! Recension: Möte i Rom

Smak av björnbär
Foto: Folkets Bio.

Smak av björnbär

Regi: Elene Naveriani
Med: Eka Chavleishvili, Temiko Chichinadze

Den 50-åriga kvinnan Etero driver sin egen butik i en mindre by i Georgien. Hon bor där ensam och är väldigt mån om sin egen frihet men efter en olycka som nästan kostar henne livet, bestämmer hon sig för att bli av med sin oskuld. 

På bio 12 april!

LÄS OCKSÅ: Nya skräckfilmer våren 2024

Love, Divided
Foto: Netflix.

Love, Divided

Regi: Patricia Font
Med: Aitana Ocaña, Fernando Guallar, Paco Tous

I den här remaken av Blind Date (2015), träffar vi Valentina (Aitana Ocaña) som vill starta livet på nytt och flyttar in i en ny lägenhet. Hon är en pianist som älskar sitt piano och hon spelar ofta vilket upprör hennes granne David (Fernando Guallar). Lägenheten har problem med isolation och de båda hör varandra genom väggen. Först vill de båda ha ut varandra för att de för så mycket oväsen, Valentina med sitt piano och David med sina uppfinningar, men irritationen leder snart till något annat.

På Netflix 12 april!

The Greatest Hits
Foto: Disney+

The Greatest Hits

Regi: Ned Benson
Med: Lucy Boynton, Justin H. Min, David Corenswet 

Harriet (Lucy Boynton) märker att vissa låtar kan få henne att resa tillbaka i tiden till sina romantiska minnen med sin döda pojkvän Max (David Corenswet). Hon får dock även ett nytt kärleks intresse i nutiden. Medan hon reser i tiden till sina lyckliga minnen måste hon bestämma ifall hon ska ändra något eller om hon ska låta det vara.

På Disney+ 12 april!

Stormskärs Maja
Foto: Nordisk Film.

Stormskärs Maja

Regi: Tiina Lymi
Med: Amanda Jansson, Linus Troedsson, Jonna Järnefelt, Tobias Zilliacus

Maja (Amanda Jansson) gifts bort mot sin vilja med fiskaren Janne (Linus Troedsson). Hon bor ute på åländska skärgården under 1800-talet och tvingas ta hand om familjen själv när hennes man är till sjöss. Både Maja och Janne får starka, kärleksfulla band till varandra när de inser att de behöver varandra och att de bör leva på lika villkor.

Filmen är baserad på Anni Blomqvists romanserie med samma namn.

På bio 19 april!

Challengers
Foto: Warner Bros.

Challengers

Regi: Luca Guadagnino
Med: Zendaya, Josh O'Connor, Mike Faist

Det tidigare tennisunderbarnet Tashi Duncan (Zendaya) har blivit coach för sin man, mästaren Patrick (Josh O'Connor). Tashi sätter upp en ny strategi för att ge honom upprättelse efter att Patrick hamnat i en svacka, men det tar en vändning när han måste spela mot sin bästa vän och Tashis ex, Art Donaldson (Mike Faist). 

På bio 26 april!

The Idea of You
Foto: Prime Video.

The Idea of You

Regi: Michael Showalter
Med: Anne Hathaway, Nicholas Galitzine

Den 40-åriga, ensamstående mamman Solène Marchand (Anne Hathaway) tar sin dotter till musik festivalen Coachella på begäran av sin exman. På festivalen så möter hon den kända 24-åriga sångaren Hayes Campbell (Nicholas Galitzine). De båda blir fort kära i varandra.

På Prime Video 2 maj!

LÄS OCKSÅ: Vårens actionfilmer 2024

En doft av kärlek – Pot au Feu (2023) – välsmakande matdrama
Foto: Noble Entertainment.

En doft av kärlek – Pot au Feu

Regi: Anh Hung Tran
Med: Juliette Binoche, Benoît Magimel, Emmanuel Salinger 

I Frankrike på slutet av 1800-talet arbetar Eugénie (Juliette Binoche) för gourmanden Dodin (Benoît Magimel). Dodin älskar hennes matlagning lika mycket som han älskar henne. De har varit i ett långt romantiskt förhållande och han har bett henne gifta sig med honom flertal gånger, vilket hon alltid har nekat. Dodin bestämmer sig för att bjuda in en prins på middag och Eugénie ska laga maträtten pot-au-feu. Men något är fel när hon plötsligt börjar svimma.

På bio 3 maj! Recension: En doft av kärlek – Pot au Feu

Mother of The Bride

Regi: Mark Water
Med: Brooke Shields, Miranda Cosgrove, Benjamin Bratt

Emma (Miranda Cosgrove) kommer hem till sin familj efter att hon spenderat ett år i London. Hon berättar för sin mamma (Brooke Shields) att hon ska gifta sig med sin nya fästman Lucas (Chad Michael Murray) i Phuket om bara en månad. Lana är först förväntningsfull men det hela tar en vändning när det visar sig att Lucas pappa är Will, Lanas ex som krossade hennes hjärta. 

På Netflix 9 maj!

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL