Vårens nya skräckfilmer 2024 – de ruggigaste rysarna

Vårens nya skräckfilmer 2024 – de ruggigaste rysarna

Ivar Sandberg
Uppdaterad 06 april 2024 kl. 07:04 | Publicerad 05 april 2024 kl. 16:04

Halloween behövs inte för att se skräck

Det är ett tag kvar till Halloween men låt inte det stoppa dig – massvis med nya skräckfilmer släpps nu under våren. För att hjälpa dig hålla reda på de nya titlarna har Filmtopp sammanställt dem i en lista.

Även när det är vår är det dags för skräckfilm! Hösten är vanligtvis årstiden som förknippas med genren, men när det släpps så många spännande titlar som det gör under våren finns det ingen anledning att hålla sig borta från rysarna.

Många slashers och psykologiska skräckfilmer släpps inom kort och Filmtopp hjälper dig att hålla koll på premiärerna med den här listan som täcker våren 2024, från april fram till slutet av maj.

Vårens läskigaste skräckfilmer 2024

The First Omen: Vårens nya skräckfilmer 2024
Foto: Walt Disney Studios.

The First Omen – nu på bio

Regi: Arkasha Stevenson
Med: Nell Tiger Free, Nicole Sorace, Bill Nighy, Charles Dance,  Sonia Braga, m.fl.

Den nya, läskiga Omen-filmen släpptes på bio den 3 april och är en prequel till den tidigare filmen The Omen. Filmen följer en ung amerikansk kvinna, Margaret (Nell Tiger Free), som flyttar till Rom för att jobba för kyrkan. Medan hon jobbar där träffar hon en galen och ond flicka på ett av kyrkans barnhem. Det visar sig snart att hon är en del av kyrkans komplott att föda en Antichrist. 

Filmen regisseras av Arkasha Stevenson tidigare känd från kortfilmen Vessels och Legion

"The First Omen" visas nu på bio!

Abigail: Vårens nya skräckfilmer 2024
Foto: UIP.

Abigail – premiär 19 april

Regi: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett
Med: Giancalo Esposito, Dan Stevens, Katheryn Newton m.fl.

Filmen följer en grupp kriminella som kidnappar en maffiaboss dotter, Abigail. Abigail är en ung flicka och en duktig ballerina. Brottslingarna för henne till en avgränsad villa ovetandes om innebörden av vad de gjort. Det ingen vet om henne är att hon egentligen är en farlig vampyr som är ute efter blod.

"Abigail" släpps på bio den 19 april.

Tarot
Foto: SF Studios.

Tarot – premiär 3 maj

Regi: Spencer Cohen, Anna Halberg
Med: Avantika, Olwen Fouéré, Jacob Batalon m.fl.

Efter att par vänner bryter mot reglerna i tarotkorts-läsning råkar de släppa ut en ofantlig ondska som kommer för att döda dem. En efter en riskerar de alla att möta sitt öde och bekämpa döden

Regissörerna har förut arbetat tillsammans på förra årets actionfilm Expend4bles och Spenser Cohen har skrivit ett flertal manus till tidigare filmer, som Moonfall och Blink.

"Tarot" släpps på bio den 3 maj.

Vårens nya skräckfilmer 2024
Foto: Njutafilms.

Nattvakten: Demoner går i arv – premiär 3 maj

Regi: Ole Bornedal
Med: Fanny Leander Bornedal, Nikolaj Coster-Waldau, Ulf Pilgaard m.fl.

I början av maj väntar dansk skräck med Game of Thrones-stjärnan Nikolaj Coster-Waldau. Filmen följer Emma, vars uppväxt har präglats av sina föräldrars gemensamma trauma, som går att spåra tillbaka till tiden då hennes pappa jobbade som nattvakt på rättsmedicinska i Köpenhamn. När Emma börjar utforska de makabra detaljerna bakom en seriemördare med koppling till pappans tidigare arbetsplats, blir det starten på ett dödligt händelseförlopp.

"Nattvakten": Demoner går i arv släpps på bio den 3 maj.

Sydney Sweeneys nya skräckfilm Immaculate – klassisk religiös skräck
Foto: Scanbox Entertainment.

Immaculate – premiär 17 maj

Regi: Michael Mohan
Med: Sydney Sweeney, Álvaro Morte, Simona Tabasco mfl.

Sydney Sweeney spelar Cecilia, en religiös ung kvinna som åker ut till en pittoresk stad i Italien för att hjälpa döende nunnor i sina sista dagar. Plötsligt blir Cecilia gravid, trots att hon är oskuld och alla omkring henne börjar se på henne som jungfru Maria. Men allt står inte rätt till. En annan nunna försöker mörda henne på grund av svartsjuka, men misslyckas. Cecilia börjar dock må värre och värre och ber om att få åka till ett riktigt sjukhus men hon blir inlåst av prästen.

Regissören Michael Mohan har tidigare arbetat med Sweeney på filmen The Voyeurs (2021) och det kommer bli väldigt intressant att se vad de kommer att göra i denna film.

"Immaculate" släpps på bio den 17 maj.

Arcadian: Vårens nya skräckfilmer 2024
Foto: RLJE Films.

Arcadian – våren 2024

Regi: Benjamin Brewer
Med: Nicolas Cage, Joe Dixon, Sadie Soverall, m.fl.

Nicolas Cage spelar en pappan Paul som är far till ett par tvillingar. De bor tillsammans på en ensam gård där de kämpar för att överleva efter att utomjordingar nästan förintat jorden. 

Filmen är en actionrysare med sci-fi-tema. Regissören Benjamin Brewer har förut jobbat med Cage på filmen The Trust (2016)

"Arcadian" har amerikansk biopremiär den 12 april. Filmen har ännu inget svenskt premiärdatum.

I Saw the TV Glow: Vårens nya skräckfilmer 2024
Foto: A24.

I Saw The TV Glow – våren 2024

Regi: Jane Schoenbrun
Med: Justice Smith, Dave McCary, Ali Herting, m.fl.

I denna kommande film knyter tonårspojken Owen (Justice Smith) an till sin klasskamrat Maddy (Bridget Lundy-Paine) om deras favoritserie. Sent på natten går ett program som verkar som en bild in i en annan värld. När programmet plötsligt blir inställt börjar de båda tappa greppet om vad som är på riktigt.

Filmen festivalvisades i januari och fick höga betyg på Sundance Film Festival. Det kanske är dags att se om kritikerna har rätt?

"I Saw the TV Glow" har amerikansk biopremiär den 3 maj. Filmen har ännu inget svenskt premiärdatum.

The Strangers: Chapter 1
Foto: Lionsgate.

The Strangers: Chapter 1 – våren 2024

Regi: Renny Harlin
Med: Madelaine Petsch, Froy Gutierrez, Ella Bruccoleri m.fl.

Det unga paret Maya (Madelaine Petsch) och Ryan (Froy Gutierrez) tar en roadtrip genom USA och är på väg hem. När deras bil plötsligt går sönder tvingas de båda sova i ett isolerat Airbnb över natten – men vad de inte vet är att tre maskerade mördare är efter dem.

Satsningen är uppdelad i tre delar som alla ska släppas innan årets slut. Regissören Renny Harline har jobbat sedan länge med slasher-filmer, såsom A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master (1988) men även Exorcist: The Beginning (2004) så det kommer bli spännande att se vad han kommer göra framöver. 

"The Strangers: Chapter 1" har premiär den 17 maj. Filmen har ännu inget svenskt premiärdatum.

LÄSTIPS: Biopremiärer våren 2024

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL