Nya actionfilmer våren 2024 – tunga premiärer du inte får missa

Nya actionfilmer våren 2024 – tunga premiärer du inte får missa

Ivar Sandberg
06 april 2024 kl. 19:04

De mest actionpackade äventyren i vår!

För dig som tycker om action har Filmtopp sammanställt det tyngsta en lista med de tyngsta actionfilmerna våren 2024.

Flera tunga actionfilmer har premiär under våren 2024, både i form av efterlängtade uppföljare och helt nya satsningar. Filmtopp hjälper dig hålla koll på vad som kommer, både på bio och digitalt, så du vet var du hittar de bästa actionfilmerna med premiär i april och maj.

LÄS OCKSÅ: Nya skräckfilmer våren 2024

Uppkommande actionfilmer i vår 2024

Civil War
Foto: Scanbox Entertainment.

Civil War

Regi: Alex Garland
Med: Nick Offerman, Kirsten Dunst, Wagner Moura, m.fl.

I denna film har det ännu en gång blivit inbördeskrig i USA men nu i modern tid. Vi följer en liten grupp journalister som försöker ta sig genom det polariserade och krigsdrabbade landet, och förhoppningsvis överleva resan.

I huvudrollen hittar vi Kirsten Dunst som spelar Lee, en väl omtyckt fotojournalist som specialiserar sig i krig. Hon reser med Joel (Wagner Moura), Jessie (Cailee Spaeny) och hennes mentor, Sammy (Stephen Mckinley Henderson)

"Civil War" släpps på bio den 17 april.

Rebel Moon Part Two: The Scargiver
Foto: Netflix.

Rebel Moon Part Two: The Scargiver

Regi: Zack Snyder
Med: Sofia Boutella, Charlie Hunnam, Anthony Hopkins, Jena Malone m.fl.

Den första Rebel Moon-filmen levde inte riktigt upp till hypen, men kanske blir det någon form av revansch när Part Two: The Scargiver har premiär under våren. I uppföljaren fortsätter Kora (Sofia Boutella) och de övriga att försvara Veldt.

"Rebel Moon Part Two: The Scargiver" har premiär på Netflix den 19 april.

The Fall Guy
Foto: UIP.

The Fall Guy 

Regi: David Leitch
Med: Ryan Gosling, Emily Blunt, Aaron Taylor-Johnson, m.fl.

I denna actionkomedi spelar Ryan Gosling rollen som Colt Seavers. Colt är en stuntman som inte tjänar så mycket som han skulle vilja, så han tar ett extrajobb som prisjägare! Han använder sin kunskap om stunts för att tillfångata kriminella med hjälp av sin kusin och lärling Howie (Douglas Barr). Hans sugs tillbaka in i filmindustrins värld när han anlitas av sitt ex för att leta reda på en försvunnen filmstjärna.

"Fall Guy" släpps på bio den 26 april.

Cash Out
Foto: Saban Films.

Cash Out

Regi: Randall Emmet
Med: John Travolta, Lukas Haas, Randall Emmet, m.fl.

Denna nya actionfilm följer den kriminelle Mason (John Travolta) som ska utföra sin största stöt hittills, ett bankrån. Han och hans bror, Shawn (Lukas Haas), försöker tillsammans råna banken när den helt plötsligt omringas av poliser. Det tvingar Mason till att tala med sin före detta flickvän (Kristin Davis), polisens gisslanförhandlare.

"Cash Out" släpps digitalt den 26 april.

LÄS OCKSÅ: Vårens biofilmer 2024

Boy Kills World
Foto: Nobel Entertainment.

Boy Kills World  

Regi: Moritz Mohr
Med: Bill Skarsgård, Famke Janssen, Jessica Rothe, m.fl.

Efter den döva  och stumma pojken Boys (Bill Skarsgård) föräldrar blir mördade kommer han på en plan för att få sin hämnd. Han skapar en inre röst (H. Jon Benjamin) från det sista han kunde höra från en arkadmaskin som barn och flyr till djungeln för att träna med en mystisk mästare så att han kan utkräva hämnd på mördaren Hilda Van Der Koy (Famke Janssen). 

"Boy Kills World" släpps på bio den 3 maj.

Kingdom of the Planet of the Apes
Foto: Walt Disney Studios.

Kingdom of the Planet of the Apes 

Regi: Wes Ball
Med: Freya Allan, William H. Macy, Dichen Lachman, m.fl.

300 år efter händelserna i War for The Planet of The Apes (2017) börjar den krigiska nya ap-ledaren Proximus Caesar (Kevin Durand) att mörda och förslava andra klaner med apor. Det är upp till schimpansen Noa (Owen Teague) och den vilda människan Mae (Freya Allan) att ge sig ut på en resa som kan förändra världen för alla som bor i den.

"Kingdom of the Planet of the Apes" släpps på bio den 8 maj.

Furiosa: A Mad Max Saga
Foto: Warner Bros.

Furiosa: A Mad Max Saga 

Regi: George Miller
Med: Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth, Charlee Fraser, m.fl.

I den nya prequel-filmen till Mad Max: Fury Road (2015) följer vi Furiosa (Anya Taylor-Joy) medan världen faller samman. I filmen blir en ung Furiosa tillfångatagen av ett motorcykelgäng lett av den krigiske Dementus (Chris Hemsworth). Efter att ett krig bryter lös mellan två tyranner lyckas Furiosa med nöd och näppe fly med livet i behåll och kommer på en plan för att ta sig hem genom öknen.

"Furiosa: A Mad Max Saga" släpps på bio den 24 maj.

Atlas
Foto: Netflix.

Atlas

Regi: George Miller
Med: Jennifer Lopez, Sterling K. Brown, Tory Tunnel, m.fl.

I den här filmen spelar Jennifer Lopez karaktären Atlas Shepard. Atlas är en briljant dataanalytiker som inte litar på artificiell intelligens. Hon åker med på ett uppdrag för att rädda en robot som hon känner sedan innan, men planen går inte som de tänkt sig och hon tvingas förlita sig på AI:n för att kunna rädda mänskligheten.

"Atlas" har premiär på Netflix den 24 maj.

Arcadian
Foto: RLJE Film.

Arcadian

Regi: Benjamin Brewer
Med: Nicolas Cage, Joe Dixon, Sadie Soverall, m.fl.

Nicolas Cage spelar pappan Paul som är far till ett par tvillingar. De bor tillsammans på en ensam gård där de kämpar för att överleva efter utomjordingar nästan förintat jorden. 

Det här är en actionfilm som också blandar in skräck och sci-fi. Regissören Benjamin Brewer har tidigare jobbat med Cage på filmen The Trust (2016)

"Arcadian" har amerikansk premiär den 12 april. Filmen har ännu inget svenskt premiärdatum.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL