Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
En man som heter Ove

LISTA: Alla kommande svenska Netflix-produktioner

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Lista
11 september 2020
Filmtopp
Filmtopp | Lista
11 september 2020

Åtta nya produktioner är på ingång.

Efter framgångarna med "Störst av allt" jobbar nu Netflix hårt med att producera nytt svenskt originalinnehåll. Filmtopp sammanställer här ALLA nya svenska produktioner streamingjätten jobbar med.

Kommande svenska Netflixfilmer:

Vinterviken 2021 (Netflixfilm)

Vinterviken
"Vinterviken". Foto: Sonet Film.

Harald HamrellVinterviken kom ut på svenska biografer 1996. Filmen om det unga kärleksparet John-John och Elisabeth, som separeras från varandra på grund av deras klasskillnader, är idag kultförklarad.

Nu producerar Netflix en remake vid namn Vinterviken 2021, som enligt uppgifter ska utveckla originalfilmens tema. För regin står Alexis Almström (Rosa moln, Top Dog).

I rollerna ser vi: Elsa Öhrn (Elisabeth), Mustapha Aarab (John-John), Magnus Krepper, Loreen, Marika Lagercrantz m.fl.

Premiär: Någon gång 2021.

Dancing Queens

Helena Bergström ska regissera denna Netflixfilm som handlar om Dylan Pettersson, en 23-årig tjej från en liten ö i Bohusläns skärgård som har stora dansdrömmar. När hon övertalas att städa på drag-klubben Queens, som kämpar med att gå runt, upptäcker klubbens stjärna och koreograf av en slump Dylans talang.

I rollerna ser vi: Molly Nutley, Marie Göranzon, Claes Malmberg, Fredrik Quinones m.fl.

Premiär: Någon gång 2021.

Kommande svenska Netflixserier:

Clark (originalserie)

Sedan en tid tillbaka är det klart att Netflix ska göra en originalserie om "Sveriges första popgangster" Clark Olofsson.

I huvudrollen ser vi ingen mindre än Bill Skarsgård, som därmed gör sin första svenska roll på flera år.

För den som inte är särskilt bekant med Clark Olofssons fascinerande liv lär detta bli en riktigt höjdpunkt. "Clarks liv och historia är så otrolig och skruvad att det skulle få Scorsese att rodna.", skriver Bill Skarsgård i ett pressmeddelande.

I rollerna ser vi: Bill Skarsgård, Jonas Karlsson m.fl.

Premiär: Någon gång 2021.

Snabba Cash (originalserie)

Netflix utvecklar en fortsättning på den fängslande historien om JW:s resa in i den kriminella världen. Författaren Jens Lapidus som skrivit böckerna har utvecklat den kommande Snabba Cash-seriens berättelse tillsammans med manusförfattaren Oskar Söderlund (Gråzon, Ettor & Nollor).

"Jag har längtat efter en fortsättning på Snabba Cash... Det kommer att bli fantastiskt", kommenterar Lapidus i ett pressmeddelande.

Handlingen utspelar sig 10 år efter händelserna i filmserien. Sedan tidigare är det klart att Jesper Ganslandt (438 dagar, Apan) står för regin. Evin Ahmad (Ring mamma, Vår tid är nu) är klar för en av rollerna.

I rollerna ser vi: Evin Ahmad, Alexander Abdallah m.fl.

Premiär: 7 april 2021.

MER LÄSNING:

Originalserie av Rojda Sekersöz (titel ej klar)

Dröm vidare
Rojda Sekersözs genombrottsfilm "Dröm vidare". Foto: NonStop Entertainment.

Netflix beskriver serien som ett coming of age-drama för priviligierade studenter på en internatskola. Serien, som ännu inte har fått något namn, ska bestå av sex avsnitt och är skapad av Lisa Ambjörn, Lars Beckung och Camilla Holter.

Om handlingen säger Netflix följande:

"När Prince Wilhelm anländer på den pretentiösa internatskolan får han äntligen möjligheten att utforska sitt sanna jag och ta reda på vilket typ av liv han verkligen vill ha. Wilhelm börjar drömma om en framtid full av frihet och ovillkorlig kärlek, bortom alla kungliga åtaganden – men när han plötsligt blir näst på tur för att ta över tronen fördjupas hans dilemma och han måste göra ett val. Plikt eller kärlek.

Serien regisseras Rojda Sekersöz (Dröm vidare, En komikers uppväxt).

I rollerna ser vi:

Premiär: Någon gång under 2021.

Folk med ångest (originalserie)

En man som heter Ove
"En man som heter Ove". Foto: Nordisk Film.

Efter framgångarna med Största av allt satsar Netflix på en ny svensk boksuccé. Denna gången är det dags för Fredrik Backmans Folk med ångest att bli Netflix-serie.

Backman har tidigare legat bakom publikfavoriter som En man som heter Ove och Britt-Marie var här. Denna gången ska Felix Herngren regissera och Camilla Ahlgren (Bron, Störst av allt) skriva manus.

En misslyckad bankrånare tar en fastighetsmäklare, två IKEA-missbrukare, en gravid kvinna, en självmordsbenägen miljonär och en kanin som gisslan i sin lägenhet, skriver Netflix om serien.

I rollerna ser vi: ej känt.

Premiär: ej känt.

Originalserie om Spotify (titel ej klar)

Serien har ännu ingen titel, men kommer att personerna bakom Spotifys resa, samt hur tjänstens teknik, samt hur Spotify tog sig in på den amerikanska marknaden.

Handlingen baseras på Jonas Leijonhufvud och Sven Carlssons bok Spotify inifrån. Avsnitten regisseras av Per-Olav Sörensen (Störst av allt, Nobel).

I rollerna ser vi: ej känt.

Premiär: ej känt.

För fler listor --> Scrolla vidare! Se också vår sida med alla nyheter på Netflix!

 

NÄSTA ARTIKEL