Bästa serierna på Netflix 2020

Bästa serierna på Netflix 2020

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Lista
05 april 2020
Filmtopp
Filmtopp | Lista
05 april 2020

Nya serier på Netflix du inte får missa.

Med det höga produktionstrycket världens ledande streamingaktör håller uppe är det – precis som förra året – en gedigen uppgift att kröna de bästa serierna på Netflix 2020. Men här kör vi!

Netflix fortsätter att pumpa ut nya serier. I denna listan samlar vi våra nya serietips på innehåll som släpps på Netflix under 2020. Listan uppdateras på löpande band så sätt ett bokmärke och var säker på att du inte missar några godbitar.

After Life (säsong 2)

Med den första säsongen av ”After Life” lyckades Ricky Gervais imponera på nästan alla som gav serien en chans. Hans mörka humor genomsyrar visserligen serien, men det var de becksvarta dramainslagen som höjde den första säsongen till en ny nivå. Med fortsättningen når komikern fram till en välavvägd perfektion.

After Life – En av de bästa serierna på Netflix
"After Life". Foto: Netflix.

Det finns givetvis fortfarande en hel del komedi insprängt i den andra säsongen, men de kommer mer i form av komiska situationer än ”billiga skämt” på andras bekostnad. När det kommer till de mer drama-tunga delarna så är de avvägda med en kuslig perfektion som lyckas röra mig till tårar vid flera tillfällen under säsongens gång.

Betyg 5 av 5

The Midnight Gospel

Tittaren fullständigt bombarderas av allt från överdrivet våld och fånig rövhumor till intrikat religiös symbolik och emotionella slag i magen. Eller för all del små miniberättelser, som är så korta att de kan missas vid en blinkning men lika klockrena som Pixar kan vara i sina bästa stunder.

The Midnight Gospel
"The Midnight Gospel" är en av de bästa serierna på Netflix. Foto: Netflix.

Med på tåget är Adventure Time-skaparen Pendleton Ward, som bidragit med ljuvliga animationer. Den som skyggar sig från det surrealistiska bör vika hädan – för det här är bland det mest hallucinogena jag någonsin sett. Tänk 20-talets Disney doppat i regnbågens färgskala indränkt i indisk rökelse – på speed.

Betyg 5 av 5

Bloodride

Ur vårt grannland Norge är denna skruvade skräckkomedi kommen. I Bloodride får vi ta del av sex antologiavsnitt som alla har gemensamt att de är blodiga deluxe och genererar syre till splattergenren. I det råa finns det även gott om humor och det hela smakar bäst i en enda lång sittning. 

4 av 5

BoJack Horseman (säsong 6)

Den sjätte säsongen av BoJack Horseman är även den sista. Tråkigt nog måste även goda ting komma till sitt slut, men avskedet är minst sagt värdigt. De sista avsnitten om den alkoholiserade hästen är lika destruktiva som de är roliga (läs: tragikomiska). Vi tackar skaparna för de fina åren, det har varit en ära. 

4 av 5

Castlevania (säsong 3)

Mitt i all massproduktion dyker det upp ett och annat egetproducerat mästerverk av Netflix. Deras originalserie Castlevania är knäckande bra och den tredje säsongen fortsätter att imponera med perfektion. Det är vackert och blodigt våldsamt med ett manusarbete skarpt som få. Inte sett serien ännu? Skäms!

Betyg 5 av 5

Chilling Adventures of Sabrina (säsong 3)

Säsong 3 av Chilling Adventures of Sabrina är ingen som kommer att övertyga den som inte redan är övertygad av serien. Med detta sagt är säsongen ingen höjning av serien. Däremot är det lika bra kravlös underhållning som det alltid varit. 

4 av 5

Dracula

Danske skådespelaren Claes Bang, som vi tidigare sett i Ruben ÖstlundThe Square, har huvudrollen i Netflix nya Dracula-serie. Och han sköter sig förstås det prestigefyllda jobbet utmärkt. Serien i sig ger oss en salig mix av drama, mörk humor och skräck. Skall också lyftas fram att det något ovanliga formatet med 90 x 30 minuter långa avsnitt gör sig oväntat bra. Klart en av de bästa serierna på Netflix 2020. 

4 av 5

Locke & Key

Efter nästan tio år i produktions-limbo skulle det till slut bli en serie av Locke & Key. Och den var väntan värd. Den inledande säsongen av denna dramaskräckis med fantasyinslag är inte riktigt så skrämmande som vi hade hoppats på, men är ack så bingevänlig och underhållande. 

4 av 5

Kingdom

Kingdom en av de bästa serierna på Netflix 2020
"Kingdom" är en av de bästa serierna på Netflix 2020. Foto: Netflix.

Det som imponerar allra mest med Kingdom säsong 2 är att man lyckats få till en slags nonstop-action som gör att man många gånger känner sig andfådd av att ha hållit andan själv, genom vad som måste vara något slags rekord i zombie-action. Den lättaste liknelsen man kan dra här är faktiskt till Game of Thrones, där HBO med sin enorma budget lyckades skapa några av de snyggaste scenerna vi har sett på TV — någonsin. Kingdom är på nästan samma höga nivå när det kommer till fotot och detaljrikedomen i varje scen… men med skillnaden att Kingdom har ett avsevärt bättre manus.

 

Betyg 5 av 5

Messiah

Netflix allra första originalserie 2020 var Messiah, en vattendelare hos både kritiker och publiken. Därför blev vi på Filmtopp positivt överraskade av debutsäsongen som ställer spännande frågor om människans tro och religionsfrihet. Messiah är bitvis riktigt engagerande och vasst berättad, samtidigt som den avslutar storartat. Vi längtar efter fortsättningen. 

4 av 5

Narcos: Mexico (säsong 2)

Spinoff-serien Narcos: Mexico har inte haft samma genomslag som sin föregångare. Serien varken chockerar eller överraskar, men rullar på som en väloljad maskin med tajt manus, snygg regi och starka rollprestationer. 10 timmar knarkhistoria kan kännas långt, men är här tillräckligt intressant för att kvala in på vår lista med de bästa serierna på Netflix 2020. 

4 av 5

Queen Sono

Det är James Bond-klass på Netflix nya actionserie Queen Sono och gör oss sugna på att se en kvinnlig 007 härnäst. Den rymmer även ett fint mysterium med en sydafrikansk spion, som utreder mordet på sin egen mor. Förklädnaderna är däremot smått usla, men det har vi överseende med. En kul serie som helt klart förtjänar en chans. 

4 av 5

Flera av de bästa serierna på Netflix 2020

Spinning Out en av de bästa serierna på Netflix.
"Spinning Out" är en av de bästa nya serierna på Netflix 2020.

Listan med tips tar inte slut än. Nedan följer några fler serier som är väl värda din tid.

Sex Education (säsong 2)

Den ångestladdade pubertetskomedin Sex Education fortsätter med pinsam humor, kärlekstrassel och klamydiahysteri. Säsong 2 har inte samma wow-faktor som den kioskvältande debuten, men är en värdig uppföljare som ger fansen vad de vill ha. 

4 av 5

Spinning Out

Ambitionerna med detta drama om en stigande konståkningsstjärna har varit väldigt stora och – för att dra en parallell till seriens titel – så snurrar den emellanåt bort sig själv. Den kommer heller aldrig upp i nivå med liknande verk som I, Tonya och Black Sawn. Men Spinning Out förtjänar likväl att bli omnämnd på den här listan, mycket tack vare huvudrollsinnehavaren Kaya Scodelarios laddade insats. Och flera av avsnitten är riktigt pricksäkra. 

4 av 5

The Stranger

Netflix har i sin jakt på en ersättare till krimfavoriten Broadchurch kokat fram The Stranger som kan vara deras bästa nya serie i år. Här följer vi familjemannen Adam som desperat letar efter sin försvunna hustru Corinne samtidigt som han försöker få svar kring en omskakande hemlighet det visar sig att hon burit runt på. Parallellt följer vi en polisduo som utreder andra chockerande händelser som kan vara kopplade till Corinnes försvinnande. Nosar på Broadchurch-klass.

4 av 5

Vår lista med de bästa serierna på Netflix 2020 kommer att uppdateras allt eftersom streamingbjässen släpper originalserier värdiga en plats.