De bästa filmerna på Netflix 2020 – nya filmer på Netflix

De bästa filmerna på Netflix 2020 – nya filmer på Netflix

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Lista
20 mars 2020
Filmtopp
Filmtopp | Lista
20 mars 2020

Det bästa av det nya hos streamingjätten.

Under 2020 fortsätter Netflix att släppa mängder av nya filmer. Vi har sett dem plockat fram de allra bästa originaltitlarna. Här har du tipsen!

Lost Girls

När Mari Gilberts dotter Shannan försvinner, och polisen inte gör några framsteg, tar hon saken i egna händer. Sökandet efter Shannan leder Mari till Long Island och väcker snart uppmärksamhet kring ett gäng mördade sexarbetare. 

Netflix prenumeranter som älskar en riktigt bra kriminalare bör ta en titt på Lost Girls som är baserad på sanna händelser. Storyn har ett spännande pussel och Amy Ryan är vass i huvudrollen. Likaså är JoJo Rabbit-skådisen Thomasin McKenzie riktigt kul att se i en annorlunda typ av film än fjolårets Oscarsuccé. En klart sevärd rulle!

MER LÄSNING: 

Tips på nya filmer på Netflix

I Am Jonas

Denna franska TV-film köptes nyligen upp av Netflix och handlar om Jonas, en man som försöker ta itu med sitt förflutna. Storyn följer två kritiska skeenden i hans liv – som femtonåring och trettiotreåring – och vi som tittar får ställa oss frågan vad som ligger bakom att Jonas hamnat snett.

I Am Jonas (även kallad Boys och Jonas) bjuder på ett spännande narrativ som blandar nutid med dåtid. Det som hindrar filmen från att nå de riktigt höga betygen är dess ringa speltid på 82 minuter – vi vill ha mer! Relationsdraman behöver ta tid på sig, vilket I Am Jonas inte gör. 

Horse Girl

Horse Girl handlar om den blyga kvinnan Sarah som jobbar i en tygbutik – och nog är filmen så mycket en ulv i fårkläder ett amerikanskt drama kan vara. För snart börjar det hända konstiga saker som vänder hennes värld upp och ner. 

Horse Girl är en bra film, men dess stora behållning är Alison Brie som är fullständigt briljant i rollen som Sarah. Inledningsvis lyckas hon bära filmen på sina axlar och håller oss engagerade tills vi blir belönade av storyn. En av de bästa bland nya filmer på Netflix 2020. 

37 Seconds

I Netflix nya dramafilm 37 seconds följer vi den aspirerande serietecknaren Yuma, som lider av celebral pares. Genom konsten hittar hon nya vägar i livet, men framförallt sig själv. 

37 Seconds är ett stilfullt lågmält och trivsamt lunkande drama där den största behållningen är empatin vi känner för Yuma. Storyn utspelar sig under en väldigt kort tidsperiod, men kan nästan ändå tituleras som en coming of age-film. Detta eftersom vår funktionsvarierade huvudkaraktär blommar ut och gör en revolt, som innebär många oerhört dåliga – men för hennes utveckling väldigt nödvändiga – beslut. 

Uncut Gems

Årets hittills bästa originalfilm på Netflix är Uncut Gems med Adam Sandler i huvudrollen. Han spelar juveleraren Howard som har tunga skulder och måste lyckas med ett osannolikt spel för att kunna betala tillbaka de som är ute efter honom. Mycket ska till – kommer han att klara av det? 

Det vore dumdristigt att inte understryka Adam Sandlers insats i Uncut Gems.  Att han inte nominerades för en Oscar för den här insatsen är befängt. Han borde dessutom ha vunnit. Den gamle SNL-komikern har bevisat att han kan agera på riktigt förr, inte minst i Paul Thomas AndersonPunch-Drunk Love (2002). Men så här bra har han aldrig varit. 

Dessa är årets bästa filmer på Netflix 2020. Listan kommer att uppdateras allt eftersom. Under tiden kan du ta del av tips på bra filmer på Netflix från 2019.