Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Nya bra serier på Netflix

Nya bra serier på Netflix – Här är tipsen!

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Lista
19 maj 2020
Filmtopp
Filmtopp | Lista
19 maj 2020

Vi guidar dig i streamingjättens enorma utbud.

Behöver du hjälp med att hitta nya serier på Netflix? Då har du kommit rätt. Vi på Filmtopp har finkammat det senaste på plattformen för att kunna dela med oss av de bästa serietipsen.

Netflix fortsätter att pumpa ut serier i ett outtröttligt tempo. Med tanke på hur många bra serier på Netflix som ständigt tillkommer, så är det inte konstigt om man inte har full koll på alla nya bra serier på Netflix som finns på den rödsvarta himlen. Förhoppningsvis kan vi hjälpa till på traven. Behöver du fler serietips så hittar du de bästa serierna på Netflix 2022 här. 

Okej, så du har betat av The Umbrella Academy (och förhoppningsvis återhämtat dig från all galenskap som den upplevelsen innebar), Kobra Cai och de senaste avsnitten av Lucifer. Nu funderar du över vilken ny serie som du bör titta på härnäst.

För alla som inte har tid att göra research på samtliga utav tjänstens nyheter så har Filmtopp redan gjort jobbet. Nedan hittar du en sammanställning av de bästa nya serierna på Netflix. Vill du istället ha filmtips? Här hittar du de bästa filmerna på Netflix 2022.

Bra originalserier

Under de senaste månaderna har det släppts många nya och schyssta serier. Bland releaserna finns uppföljande säsonger av redan älskade serier, men också en och annan debut som tagit Netflix prenumeranter med storm. 

Detta är våra tips på nya serier på Netflix från den senaste tiden:

Man vs. Bee (säsong 1)

Man vs. Bee (säsong 1)
Foto: Netflix.

Rowan Atkinson är tillbaka med en ny komediserie, denna gången på Netflix. I nio avsnitt på dryga 10 minuter tar hans karaktär, den misslyckade pappan Trevor, upp kampen mot ett envist litet bi. Trevor har lyckats få ett nytt jobb som husvakt och hans första uppdrag blir att vakta ett hus fullt av dyrbarheter, medan ägarna är på semester. När det lilla biet tar sig in i huset är katastrofen bara en tidsfråga.

Kärlek & Anarki (säsong 2)

Kärlek och Anarki säsong 2 – ny bra serie på Netflix.
Foto: Netflix.

Den svenska Netflix-serien Kärlek & Anarki är tillbaka med en andra säsong – och den är riktigt bra. Mycket är sig likt från föregående säsong, men nu tycks insatserna vara ännu högre och det finns dessutom ett större allvar i serien. En anna styrka med den nya säsongen är att seriens bikaraktärer framgångsrikt ges mer utrymme.

Stranger Thing (säsong 4, Vol. 1)

Stranger Things säsong 4, volym 1 – en ny bra serie på Netflix
Foto: Netflix.

En av Netflix mest hyllade serier är tillbaka med den första halvan av sin fjärde säsong. De monsterbekämpande kidsen från Hawkins är dock inte så små längre, men farorna finns fortfarande kvar. Den nya säsongen är läskigare än någonsin och bjuder på fler oväntade vändningar än tidigare.

Love on the Spectrum U.S (säsong 1)

Nya bra serier på Netflix – Här är tipsen
Foto: Netflix.

Detta populära realitykoncept har nu fått en amerikansk version. Serien handlar om personer på autismspektumet som mest av allt vill hitta kärleken. Den första säsongen är värmande, rörande och flera gånger direkt tung. En serie för dig som gillar att ta fram näsduken och bara släppa ut dina känslor till vad som är en emotionell berg-och dahlbana.

The Lincoln Lawyer (säsong 1)

Nya bra serier på Netflix – här är tipsen
Foto: Netflix.

Filmen från 2011 med Matthew McConaughey är än i dag en av hans mest populära filmer. Nu har en serie kommit till Netflix och följer Manuel Garcia-Rulfo som försvarsadvokaten Mickey Haller. Den här gången bestämmer han sig för att ta sig an ett fall, som visar sig ha kopplingar till en rad andra händelser som alla leder till en högprofilerad klient. The Lincoln Lawyer är en av nya bra serier på Netflix som fansen till filmen med största sannolikhet kommer att trivas extra bra med.

Clark

Clark
Bill Skarsgård i "Clark" – En av alla nya bra serier på Netflix.

En av årets stora svenska satsningar på Netflix är Clark, serien om Clark Olofsson, den mytomspunna brottslingen vars brott såg till att "Stockholmssyndromet" blev ett vedertaget begrepp. Den svängiga serien berättar Olofssons livshistoria på ett kreativt och fartfyllt sätt, med ett stort fokus på fester, sex och pengar.

I huvudrollen som Olofsson ser vi Bill Skarsgård. Andra nämnvärda skådespelare på rollistan inkluderar Adam Lundgren, Kolbjörn Skarsgård (som en ung Clark Olofsson), Hanna Björn, Adam Lundgren, Claes Malmberg m.fl.

Anatomy of a Scandal (miniserie)

Netflix Anatomy of a Scandal tilldelas högsta betyg av Filmtopps recensent. Den briljanta serien behandlar det känsliga ämnet samtycke på ett otroligt beundransvärt sätt som får tittaren att ifrågasätta sina förutfattade meningar i var och varannan scen.

Handlingen i miniserien rullar igång när hemmafrun Sophie Whitehouse (Sienna Miller) får veta att hennes make tillika parlamentsledamoten, James Whitehouse (Ruppert Friend), har varit otrogen mot henne med en kollega. Det blir än värre när det visar sig att kollegan dessutom har anmält James för våldtäkt och att pressen är redo att trycka skandalen.

Borgen: Riket, makten och äran (säsong 1)

Borgen – riket, makten och äran
Foto: Netflix.

Efter nio långa år är den fjärde, fristående säsongen, av Borgen är äntligen här – och den levererar. Allt från det stadiga tempot och intrigerna till det bleka fotot och skådespeleriet håller riktigt hög klass.

 

I Riket, makten och äran upptäcks olja till ett värde på 2 000 miljarder på Grönland, vilket väcker flera politiska debatter till liv, inklusive Grönlands självständighet, miljöpolitik och partipolitiska värderingar. Samtidigt kan inte globala stormakter låta bli att lägga sig i diskussionen.

The Principles of Pleasure (säsong 1)

Denna dokumentärserien består av tre delar som riktar strålkastaren mot kvinnans sexualitet och njutning. Serien är både utbildande och underhållande – den slår både hål på myter och informerar samtidigt som den lyckas hylla kvinnans komplexitet.

Filmtopps recensent tycker till och med att det inledande avsnitt med fokus på kvinnokroppen bör vara del av sexualundervisningen på högstadiet!

All of Us Are Dead (säsong 1)

"All of Us Are Dead" är en av de bästa serierna på Netflix 2022.
"All of Us Are Dead" är en av de bästa serierna på Netflix 2022.

I Netflix nya zombieserie sprids ett nytt zombievirus på en skola och eleverna måste slåss för att ta sig ut – eller bli smittade. All of Us Are Dead är en intensiv actionupplevelse med skräckinjagande element som lyser av skaparglädje. Nästa stora sydkoreanska succé kom tätt efter Squid Game. Det här vill du inte missa!

 

 

Ozark (säsong 4 – del 1)

Ett av Netflix stora flaggskepp är tillbaka med en ny säsong. Efter att ha fått ta del av den första halvan kan vi konstatera att den framför allt bäddar för en storartad final. Men det finns som väntat flera riktigt spännande och chockerande sekvenser. Likaså är skådespelet på en otrolig nivå, den här gången kanske främst av Julia Garner. Vi får hoppas att även den andra halvan hör hemma på listan med de bästa serierna på Netflix 2022.

Vikings: Valhalla (säsong 1)

Bland nya bra serier på Netflix hittar vi Vikings: Valhalla som är en spinoff på den väldigt populära TV-serien Vikings History Channel producerade. Serien öppnar något blygt men tar sig avsevärt med tiden och bjuder precis på vad du kan förvänta dig: benhård och välkoreograferad action och en handling med en hel del driv. 

 

Inventing Anna (säsong 1)

Inventing Anna är ett tips på nya bra serier på Netflix.
Inventing Anna är ett klart sevärt tips på nya bra serier på Netflix. 

Inventing Anna är en underhållande miniserie på 10 avsnitt som bygger på en artikel av Jessica Pressler i New York Magazines The Cut om den verkliga Anna Sorokin. I den följer vi en fiktiv journalist vid namn Vivian, spelad av Anna Chlumsky. Hon lyckas efter många om och men få till en intervju med Sorokin som sitter häktad för både bedrägeri och stöld. Kan hennes reportage om Sorokin bli det som får Vivians liv att vända? 

Space Force (säsong 2)

Space Force. Foto: Netflix
"Space Force". Foto: Netflix.

Steve Carell är här tillbaka som den klumpiga generalen Naird som gång på gång misslyckas i sitt ledarskap över rymdflottan. Space Force är som bäst och roligast när den är lite hysterisk och med energi i överflöd. Det är också kul att återse Carell och John Malkovich. I övrigt finns en hel del att önska, men på grund av att den emellanåt glimrar till, så lyckas serien precis knipa en plats på den här listan. 

After Life (säsong 3)

Streama After Life säsong 3
Foto: Netflix.

Ricky Gervais hade aldrig gjort en serie som sträcker sig över fler än två säsonger – innan han gjorde After Life. Serien blev så pass uppskattad att han helt enkelt inte hade något val, och tack för det. Den tredje och sista säsongen låter oss ta farväl av lilla staden Tambury och dess invånare. När berättelsen tas i mål gör den det mer känsloladdat än humoristiskt, men fortfarande med stor värdighet. 

Ozark (säsong 4A)

Jason Bateman är en av hjärnorna bakom Netflix tittarfavorit Ozark som nu är inne på sin fjärde säsong. Den första halvan som vi fått ta del av spänner bågen inför vad som komma skall när Marty och Wendy (Laura Linney) måste tvätta nya pengar på kort tid. Det är nervigt, men ännu har inte helvetet brakat loss. Vi ser fram emot en grandios avslutning som ska bestämma våra huvudkaraktärers öden. Ozark säsong 4B uppges landa till sommaren.

Folk med ångest (miniserie)

Nya bra serier på Netflix
Alfred Svensson i "Folk med ångest". Foto: Netflix.

Felix Herngren ligger bakom Netflix svenska komediserie Folk med ångest som bygger på Fredrik Backmans roman. Den handlar om en misslyckad bankrånare som tar två IKEA-missbrukare, en fastighetsmäklare, en gravid kvinna, en självmordsbenägen miljonär och en kanin som gisslan i en lägenhet. På rollistan ser vi Alfred Svensson från SVT:s succé Leif & BillyShima NiavaraniPer Andersson och flera. 

Folk med ångest har en lång startsträcka där den har sina stunder av värme och underhållning med de svenska stjärnkomikerna. Men den tar sig rejält framåt slutet och lämnar oss med känslan av att vi vill ha mer. 

The Witcher (säsong 2)

Tittarfavoriten The Witcher är äntligen tillbaka på Netflix efter ett uppehåll på två år – och den nya säsongen lyfter serien till en ny nivå. Efter att serien hittat fötterna i den första säsongen, så går den nu in på djupet hos karaktärerna, vilket gör att ribban höjs ett snäpp. Har du inte redan kastat dig över den andra säsongen, så är det dags att göra det nu!

True Story (miniserie)

Kevin Hart spelar huvudrollen, "The Kid", i denna dramathriller och Filmtopps Loke Westberg tycker att han överträffar sig själv. Serien handlar om en standup-komiker som är ute på turné med sin bror (Wesley Snipes) vid sin sida. Trots att The Kid varit nykter en lång tid går de på fest, vilket leder till en ödesdiger fylla som slutar med att The Kid vaknar upp bredvid en livlös person. True Story är en av de bättre bland nya bra serier på Netflix.

Squid Game (säsong 1)

Nya serier på Netflix – Squid Game
Foto: Netflix.

Squid Game behöver egentligen inte någon vidare introducering. Har du inte koll på den här koreanska serien, så är det sannolikt självvalt. Trots det förtjänar den givetvis att omnämnas. Serien är en frisk fläkt i Netflix utbud och är du fortfarande tveksam till den, så bör du kanske tänka om och åtminstone ge den en chans. Roligt är också att en andra säsong av serien är bekräftad!

 
 

Hellbound (säsong 1)

Hellbound – en av de bästa serierna på Netflix 2021
Sydkoreanska "Hellbound" är en av nya bra serier på Netflix.

Hellbound är nästa Sydkoreanska satsning från Netflix. Efter framgångarna med Squid Game bedömer Filmtopps Eric Diedrichs att det här kan bli nästa koreanska succé hos streamingtjänsten. Handlingen tar vid när dödsänglar och demoner har börjat dyka upp i Sydkorea, vilket gjort det möjligt för en religiös sekt att växa sig allt större.

Den osannolika mördaren (miniserie)

I Netflix nya svenska serie följer vi Robert Gustafsson i rollen som Stig "Skandiamannen" Engström, som förmodas ha varit den som mördade statsminister Olof Palme. Serien har fått beröm för sitt skickliga skådespel och berättande och Filmtopp kan inte annat än hålla med!

Detta är utan tvekan en av de bästa serierna på Netflix 2021 och rekommnderas starkt.

Inside Job (säsong 1)

Inside Job. Foto: Netflix.
Foto: Netflix.

I denna nya tecknade produktion som förtjänar att nämnas bland nya bra serier på Netflix får vi följa Reagan Ridley och hennes kollegor på Cognito Incorporation, som i hemlighet styr världen. Det blir inte lätt för Reagan när hon en dag tvingas städa undan efter medarbetarnas misstag som riskerar att avslöja deras företag och sysslor.

Satsningen Inside Job är en rolig överraskning till serie. Den bjuder på förvånansvärt vågade skämt och en rapphet som tidigare försök saknat.

 
 

The Five Juanas (säsong 1)

Foto: Netflix.
Foto: Netflix.

Fem olika kvinnor upptäcker att de har exakt likadana födelsemärken. Tillsammans börjar de gräva i hur det kommer sig och finner en del chockerande svar, som leder dem in på en snårig jakt efter sanningen. The Five Juanas är ett mörkt mexikanskt drama som bjuder på en hel del spännande vändpunkter. Den första säsongen är sammanlagt 18 avsnitt lång. Med andra ord finns här en hel del att djupdyka i!

You (säsong 3) – en av nya bra serier på Netflix som återvänt

You säsong 3. Foto: Netflix.
Foto: Netflix.

I vår lista med de bästa serierna på Netflix 2021 återser vi en publikfavorit. You är tillbaka med en ny säsong och den är minst sagt en fan-pleaser. Den här gången måste Joe och hans bättre hälft hantera livet som småbarnsföräldrar och hitta ett sätt att använda deras, låt oss säga "annorlunda egenskaper", på utan att förstöra fasaden. Seriens skapare har landat i en fullständig trygghet med vad för typ av produktion de jobbar på. Det är ständigt underhållande och emellanåt också riktigt spännande. Har du ännu inte slukat You? Då har du en hel del bingevänligt material att njuta av.

Kastanjemannen (säsong 1)

Kastanjemannen är en av nya bra serier på Netflix.
"Kastanjemannen" är ett av utropstecknen när vi listar nya bra serier på Netflix.

Suktar du efter en riktigt vass kriminalare? Då ska du se Kastanjemannen som är en dansk satsning på streamingtjänsten. I en förort till Köpenhamn hittas en kvinna brutalt mördad och vid brottsplatsen hittar utredarna en figur gjord av kastanjer. I samband med att det dyker upp nya våldsamma brott dyker det också upp nya kastanjefigurer, som kopplar morden till en ny seriemördare. Tankarna förs till David Fincher och det är spännande rakt igenom. Sex avsnitt på drygt en timme vardera.

 
 

Midnight Mass 

Filmskaparen som gav oss Netflix skräcksuccé The Haunting of Hill HouseMike Flanagan, är tillbaka med en ny serie. Midnight Mass kretsar kring en präst som dyker upp i ett avlägset samhälle och skrämmer sin församling. 

Sex Education (säsong 3)

Bland nya bra serier på Netflix hittar vi en välbekant som snarare haft nypremiär. Efterlängtade publikfavoriten Sex Education är tillbaka med en ny säsong och det är lika bra som vanligt. Du som följt serien sedan den första säsongen kommer märka att karaktärsgalleriet har växt. Nya ansikten dyker upp, men framförallt har befintliga karaktärer fått mer plats. Otis kan fortfarande ses som huvudkaraktären – men det är befriande att se hur serien vågat expandera.

Luna Park (säsong 1)

Luna Park är en av nya bra serier på Netflix.
Foto: Netflix.

Luna Park är Netflix senaste italienska serie på dramafronten. Den utspelar sig i ett vackert Rom på 1960-talet där de varma miljöerna är inbjudande och en spelplats för pirrig kärlek. Men det finna som lockar kommer inte utan att det gömmer sig ett och annat mysterium under ytan. Serien använder oförskämt många knep för att flörta med tittaren och vi kan bara konstatera att det fungerar.

 
 

Post Mortem: Ingen dör i Skarnes (säsong 1)

Netflix har en norsk succé vid sina händer. Denna fantastiska vampyrberättelse kretsar kring en begravningsbyrå som kämpar för sin överlevnad i ett litet samhället där invånare väldigt sällan bort. Men när en dödförklarad kvinna vaknar till liv med blodtörst kan de komma att få räddningen deras verksamhet behöver... 

Clickbait (miniserie)

Adrian Grenier blir kidnappad i "Clickbait".
Adrian Grenier blir kidnappad i "Clickbait". Foto: Netflix.

Bland nya bra serier på Netflix hittar vi thrillern Clickbait. Storyn kretsar kring en till synes god man som plötsligt blir kidnappad av anonyma förövare. Snart dyker det upp en video på nätet med honom, som menar att han kommer att dö så fort den når fem miljoner visningar. Härifrån följer vi familjemedlemmarna och polisen som försöker hindra det värsta från att ske. Men hur har han hamnat i den här sitsen? Vad är det alla missat om denna till synes goda familjefar?

Tiny Pretty Things (säsong 1)

Tiny Pretty Things är ett av flera bra tips på nya serier på Netflix.
Foto: Netflix.

Bland tips på nya bra serier på Netflix hittar vi balettdramat Tiny Pretty Things vars story kretsar kring en elitistisk balettakademi. Handlingen hela tar fart när en stor begåvning plötsligt faller ner från ett tak och hamnar i koma. Frågan är vad som fick henne att vippa över kanten... dansens oerhörda krav, eller någon som ville röja undan henne?

Missa inte heller att du kan streama Netflix gratis då tjänsten har ett utbud med titlar som inte kräver någon prenumeration. Bland dem hittar du exempelvis hela Stranger Things.

 
 

Nya serier att se fram emot på Netflix 2022

Under 2022 kommer flera nya bra originalserier till Netflix – och en hel del favoriter som återvänder till streamingtjänsten med nya säsonger. Nedan följer några av de kommande serier som vi ser fram emot.

Vikings: Valhalla

Vikings: Valhalla
Foto: HBO.

I takt med att Vikings tågar mot sitt slut, laddar Netflix upp med en spinoff-serie. Den här berättelsen utspelar sig etthundra år efter händelserna i Vikings och fokuserar på Leif Erikson, Freydis, Harald Harada och Kung William, erövraren. Budgeten sägs vara enorm för projektet och att vi kan förvänta oss att se de första avsnitten senare i år.

Stranger Things (säsong 4)

Bästa serierna på Netflix 2022 – Stranger Things 4
Foto: Netflix.

En av Netflix populäraste (och diskuterbart bästa) serier någonsin återvänder under 2022. Vi har inte fått se ungdomarna i Stranger Things sedan sommaren 2019, men snart är det äntligen dags för en ny säsong. Den fjärde säsongen av den 80-talsnostalgiska mysskräckisen har förmodad premiär någon gång under sommaren.

Med tanke på hur länge det arbetats med den nya säsongen har vi all anledning att tro och hoppas på att den kommer bli en av Netflix allra bästa under året.

Premiär: Förväntad premiär under sommaren

Ozark (säsong 4)

Bästa serierna på Netflix 2022 – Ozark säsong 4
Foto: Netflix.

Ozark kommer tillbaka med en fjärde säsong på Netflix 2022 – och allt pekar på att serien kommer att avslutas med den nya säsongen. Dramathrillern med Jason Bateman och Laura Linney i huvudrollerna har blivit en av streamingtjänstens mest omtalade de senaste åren, med bl.a. tre Emmyvinster. Kan Ozark upprepa succén i säsong 4?

Den fjärde säsongen kommer att släppas i två delar (sju avsnitt per del) under året. Efter denna fantastiska korruptionsthriller får vi leta efter nya bra serier på Netflix i samma stil som kan mäta sig med Ozark. Det blir inte helt lätt.  

Assassin's Creed

Kan Assassin's Creed bli en av de bästa serierna på Netflix 2022?
Kan Assassin's Creed bli en av de bästa serierna på Netflix 2022? Foto: Netflix.

Hösten 2020 annonserade Ubisoft och Netflix att de skulle göra flera projekt baserade på den populära Assassin's Creed-spelserien. Samarbetet är tänkt att leda till både animerade projekt och en live action-serie som har förmodad premiär under 2022.

Än så länge vet vi väldigt lite om den kommande serien, men vi håller tummarna för att alla pusselbitar ska falla på plats så att den kan få premiär under året.

Avatar: The Last Airbender

Avatar: The Last Airbender – En av Netflix bästa serier 2022?
Foto: Netflix.

Tycker du om Nikelodeons animerade Avatar: The Last Airbender? Då kan vi glädja dig med att en live action-version av serien har rapporterats vara i full gång sedan slutet på 2021, och den har annonserats få sin premiär någon gång under 2022. Produktionen har inte varit utan sina problem – seriens originalskapare har bl.a. hoppat av projektet.

Resident Evil

Bästa serierna på Netflix 2022 – Resident Evil
Foto: Netflix.

Under 2021 släpptes en animerad Resident Evil-serie på Netflix och under 2022 är det dags för en live action-serie baserad på den japanska tv-spelsskräckisen. Handlingen i den nya serien ska utspela sig över två olika tidslinjer, varav den ena tar vid tre årtionden efter det att T-viruset först upptäckts.

Never Have I Ever (säsong 3)

Never Have I Ever – en av de bästa serierna på Netflix 2022
Foto: Netflix.

Mindy Kailings succéserie Never Have I Ever är bekräftad för en tredje säsong, som förmodas ha premiär under året. Håller coming-of-age-komedin samma höga nivå som tidigare säsonger så är det här en ny serie på Netflix 2022 som är värd att se fram emot.

Detta var alltså våra tips på nya bra serier på Netflix, men det fortsätter att komma nya godbitar i ett rasande tempo. Förhoppningsvis håller du med om att titlarna i artikeln är värda din tid, och att det finns någon serie som du ser fram emot lite extra!

För mer läsning --> Scrolla vidare! Spana också in vår lista med de bästa filmerna på Netflix!

NÄSTA ARTIKEL