Nya bra serier på Netflix

Nya bra serier på Netflix – Här är tipsen!

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Lista
19 maj 2020
Filmtopp
Filmtopp | Lista
19 maj 2020

Vi guidar dig i streamingjättens enorma utbud.

Behöver du hjälp med att hitta nya serier på Netflix? Då har du kommit rätt. Vi på Filmtopp har finkammat det senaste på plattformen för att kunna dela med oss av de bästa serietipsen.

Away på Netflix
Hilary Swank gör sin största roll på länge i "Away". Foto: Netflix.

Netflix fortsätter att pumpa ut serier i ett outtröttligt tempo. Med tanke på hur många bra serier på Netflix som ständigt tillkommer, så är det inte konstigt om man inte har full koll på vilka av dem som är värda ens tid. Förhoppningsvis kan vi hjälpa till på traven.

Okej, så du har betat av The Umbrella Academy (och förhoppningsvis återhämtat dig från all galenskap som den upplevelsen innebar), Kobra Cai och den de senaste avsnitten av Lucifer. Nu funderar du över vilken ny serie som du bör titta på härnäst.

För alla som inte har tid att göra research på samtliga utav tjänstens nyheter så har Filmtopp redan gjort jobbet. Nedan hittar du en sammanställning av de bästa nya serierna på Netflix. 

Bra originalserier

Under de senaste månaderna har det släppts många nya och schyssta serier. Bland releaserna finns uppföljande säsonger av redan älskade serier, men också en och annan debut som tagit Netflix prenumeranter med storm. 

Detta är våra tips på nya serier på Netflix från de senaste veckorna. Behöver du fler serietips från tidigare i år så kan du hitta de bästa serierna på Netflix här.

The Haunting of Bly Manor

The Haunting of Bly Manor
"The Haunting of Bly Manor". Foto: Netflix.

Efter succén med The Haunting of Hill House är Mike Flanegan tillbaka med en ny spökhistoria. Som du kanske förstår när du läser titeln på serien, är detta en fristående fortsättning, men vi får faktiskt återse flera av skådespelarna från första säsongen.

Läskigt blir det, men här ligger störst fokus på att göra en gripande historia, med mänskliga (och övermänskliga) relationer i fokus. Modigt och inspirerande och en riktigt bra ny serie signerad Netflix.

Ratched (säsong 1)

Det är dags att spola tillbaka Gökboet-klockan rejält och lära känna ett gäng anställda och patienter på ett mentalsjukhus i soliga Kalifornien, innan filmen äger rum. Av olika anledningar dras Mildred Ratched (Paulson) till just det här mentalsjukhuset och lyckas på ett manipulativt och självsäkert sätt att övertyga chefsläkaren om att anställa henne.

Det behövdes möjligtvis inte en prequel till Gökboet, men nu när vi väl har en så känns det ändå som om Ratched faktiskt är tillräckligt bra för att motivera sin existens.

Away (säsong 1)

Away på Netflix
Foto: Netflix.

Med en enorm budget har Netflix producerat ett spännande rymddrama i "Away" där ingen mindre än tvåfaldigt Oscarsbelönade Hilary Swank har huvudrollen. Faktum är att serien innebär hennes största roll på flera år. 

Away spelar Swank astronauten Emma Green som ska leda ett team till planeten Mars som de ska bli först någonsin med att sätta fot på. Inte nog med att uppdraget är riskfyllt, hon måste också lämna sin make och dotter hemma i Texas under tre års tid. Filmtopp kallar Away för årets mest gråtkompatibla serie, och för den sentimentala är den definitivt värd en chans. 

Teenage Bounty Hunters (säsong 1)

Teenage Bounty Hunters
Foto: Netflix.

En av Netflix bästa serier 2020 är Teenage Bounty Hunters. Den här explicita actionkomedin handlar om två gymnasieelever som, när de inte tacklar skolans alla utmaningar, extraknäcker som prisjägare. Jepp, de här tjejerna får mycket på deras bord när de måste jonglera med kärleksintressen, plugget och att sparka röven ur skurkar. Räkna med rapp dialog och underhållande action i stora doser.

Dirty John (säsong 2)

Dirty John säsong 2
Foto: Netflix. "Dirty John" en av alla lysande Netflix serier.

Efter den hyllade första säsongen med Eric Bana och Connie Britton fortsätter "Dirty John" som en antologi, det vill säga med nya huvudkaraktärer och skådespelare för varje ny säsong. Den gemensamma nämnaren förblir att säsongerna kretsar kring en true crime-berättelse där en kärlekshistoria går snett. 

Säsong 2 handlar om paret Betty och Dan Brodericks bråkiga skilsmässa, som när den begav sig på riktigt fick stor mediebevakning. I rollen som Betty gör Amanda Peet hennes bästa roll hittills. Hennes motspelare, Golden Globe-belönade Christian Slater, är förstås inte så dum han heller. 

Never Have I Ever (säsong 1)

Nya serier på Netflix: Never Have I Ever
Foto: Netflix

Det är många som har förälskat sig fullständigt i Netflix nya coming of age-komedi “Never Have I Ever” och vi kan förstå varför. Serien, som är skapad av  Mindy Kaling (The Office, The Mindy Project) och Lang Fisher, har både charm och hjärta i överflöd. 

I Never Have I Ever följer vi Devi (Maitreyi Ramakrishnan), en indisk-amerikansk tonåring som försöker att leva high school-livet till fullo. Något som inte allt går så smärtfritt som hon hade tänkt sig. 

Serien är löst baserad på Mindy Kalings egen uppväxt och innehåller både en hel del skratt, samt en och annan tänkvärdhet.

Fler nya bra serier på Netflix

Det finns många bra serier på Netflix som är värda att tipsas om, och inte enbart streamingtjänstens originalserier. Nedan är några fler serietips på Netflix, både Netflix-original och annat sevärt.

  • Middleditch & SchwartzThomas Middleditch (“Silicon Valley”, m.m.) och Ben Schwartz (“Parks and Recreation”, “Sonic the Hedgehog”, m.m.) tar impovisationsteatern till tv-soffan med sin säsong av komedispecialer från scenen. 

  • Rick and Morty – Geniala “Rick and Morty” är inne på sin fjärde säsong och fortsätter att ta metaberättelserna till nya nivåer. 

  • Community – Netflix har släppt samtliga sex säsonger av “Community”. Dan Harmon, en av skaparna bakom ovan nämnda “Rick and Morty” ligger även bakom “Community”. Ett perfekt alternativ för den som letar efter någonting att binge-titta på. På streamingtjänsten finns det mer än vara Netflix serier. Community är ingen originalproduktion, men den är väldigt rolig och väl värd din tid!

  • Down to Earth with Zac Efron – I sin dokumentärserie reser världsstjärnan Zac Efron Jorden runt tillsammans med en hälsoexpert för att hitta hållbara sätt för oss att leva länge på.

  • Sweet Magnolias – Serien kretsar kring vänskapen mellan tre kvinnor som hållit ihop sedan ungdomen och innehåller sin beskärda del av både drama och romantik.  

  • The Umbrella Academy – Den udda superhjältesagan fortsätter med en andra säsong och tar vid där det förra avsnittet slutade. Det är lika brutalt och underhållande som vi är vana vid.

Fyra nya serier att se fram emot på Netflix

Close Enough (säsong 1) – 14 september

Close Enough på Netflix
Foto: Netflix.

Denna tecknade serie är en slice of life-story om ett par som kämpar med de utmaningar livet slänger framför dem. Samtidigt befinner de sig i en stor livskris i övergången från 20-30-årsåldern. Close Enough har bland annat utvecklats av Matt Price som varit med och skrivit den hyllade serien Regular Show vars visuella stil vi känner igen här. 

Close Enough redan haft amerikansk premiär på HBO Max och fått stående ovationer av kritiker så väl som publiken. 

Signs (säsong 2) – 16 september

Netflix-serien Signs
Foto: Netflix.

I den första säsongen av Netflix polska serie Signs, som Filmtopps recensent Andreas Ziegler hyllade, såg Kommissarie Michal Trela kopplingar mellan ett nytt mord och ett cold case, vilket fick honom att röra om rejält i en småstad. När serien kommer tillbaka med sin andra säsong är det två backpackers som försvinner i samma stad, och strax därefter försvinner även Trelas egna dotter. Han måste nu lösa fallet innan det är för sent. 

Sneakerheads (säsong 1) – 25 september

Sneakerheads
Foto: Netflix.

I komedin Sneakerhead hamnar hemmapappan Devin i trubbel när han faller för en gammal polares bluff och blir blåst på stora pengar. För att få tillbaka summan han förlorat, kokar han ihop en plan som bland annat går ut på att hitta ett par sneakers som tillhör marknadens mest eftertraktade. Huvudrollsinnehavaren Allen Maldonado är också aktuell med dramafilmen Project Power med Jamie Foxx streamingtjänsten.

The Haunting of Bly Manor

The Haunting of Hill House
Foto: Netflix. "The Haunting of Hill House" är en av alla Netflix serier som kommer tillbaka.

När det begav sig för ett år sedan, var det tänkt att The Haunting of Hill House skulle bli en miniserie. Men precis som HBO tänjde på gränserna när det kom till Big Little Lies (skulle också varit en miniserie) kommer snart Hill House tillbaka… MEN i en ny skrud.

The Haunting of Bly Manor är en fristående säsong gjord av samma skapare där vi ännu en gång tvingas in i ett hembesökt hus. Sett till den enorma framgången Hill House var är vi varken förvånade eller besvikna. Givetvis ser vi fram emot att ännu en gång bli vettskrämda…

Detta var alltså våra tips på bra serier på Netflix, men det fortsätter att komma nya godbitar i ett rasande tempo. Förhoppningsvis håller du med om att titlarna i artikeln är värda din tid, och att det finns någon serie som du ser fram emot lite extra!

För mer läsning --> Scrolla vidare! Spana också in vår lista med de bästa filmerna på Netflix!