Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Nya bra serier på Netflix

Nya bra serier på Netflix – Här är tipsen!

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Lista
19 maj 2020
Filmtopp
Filmtopp | Lista
19 maj 2020

Vi guidar dig i streamingjättens enorma utbud.

Behöver du hjälp med att hitta nya serier på Netflix? Då har du kommit rätt. Vi på Filmtopp har finkammat det senaste på plattformen för att kunna dela med oss av de bästa serietipsen.

Netflix fortsätter att pumpa ut serier i ett outtröttligt tempo. Med tanke på hur många bra serier på Netflix som ständigt tillkommer, så är det inte konstigt om man inte har full koll på alla nya bra serier på Netflix som finns på den rödsvarta himlen. Förhoppningsvis kan vi hjälpa till på traven. Behöver du fler serietips så hittar du de bästa serierna på Netflix 2022 här. 

Okej, så du har betat av The Umbrella Academy (och förhoppningsvis återhämtat dig från all galenskap som den upplevelsen innebar), Kobra Cai och de senaste avsnitten av Lucifer. Nu funderar du över vilken ny serie som du bör titta på härnäst.

För alla som inte har tid att göra research på samtliga utav tjänstens nyheter så har Filmtopp redan gjort jobbet. Nedan hittar du en sammanställning av de bästa nya serierna på Netflix. Vill du istället ha filmtips? Här hittar du de bästa filmerna på Netflix 2022.

Nya bra serier på Netflix

Under de senaste månaderna har det släppts många nya och schyssta serier. Bland releaserna finns uppföljande säsonger av redan älskade serier, men också en och annan debut som tagit Netflix prenumeranter med storm. 

Detta är våra tips på nya serier på Netflix från den senaste tiden:

The Playlist (säsong 1)

Nya filmer och serier på Netflix i oktober 2022
Foto: Netflix

Och så var det äntligen dags för en ny svensk Netflixserie! The Playlist skildrar skapandet av Spotify och har hyllats internationellt. Serien består av sex stycken avsnitt och är väl värd din tid!

The Midnight Club (säsong 1)

The Midnight Club – en av alla nya serier på Netflix
"The Midnight Club". Foto: Netflix.

Bakom skaparen av The Haunting of Hill House Mike Flanagan – kommer nu en ny Netflixserie vid namn The Midnight Club. Denna gången om ungdomar som samlas framför öppna spisen och berättar spökhistorier. Men oj, oj, oj, de skulle de inte ha gjort! Roligt, men inte riktigt så bra som det hade kunnat vara.

Snabba Cash (säsong 2)

Snabba Cash säsong 2
Evin Ahmad i "Snabba Cash" säsong 2. Foto: Netflix.

Snabba Cash kom tillbaka med dunder och brak! Den nya säsongen är minst lika bra som den första och bjuder på nya dimensioner i den undre, svenska världen. Skådespelet är på topp och liksom första gången är det omöjligt att inte få handsvett av de många gånger intensiva scenerna. Måste ses!

Resident Evil (säsong 1)

Resident Evil – nya serier på Netflix 2022
Resident Evil är en av alla nya serier på Netflix. Foto: Netflix.

En av Netflix nya serier är deras Resident Evil-satsning. Under sin första tid på streamingtjänsten har den fått ett minst sagt ljummet mottagande. Med det sagt måste det dock uppmärksammas att den i mångt och mycket var utdömd av franchisens mest inbitna fans redan innan premiären. För den som har lite distans till källmaterialet, utan några utpräglade förväntningar, kan den här serien faktiskt bjuda på duglig underhållning.

Handlingen kretsar kring huvudkaraktären Jade, som år 2036, fjorton år efter starten på apokalypsen, kämpar för att hålla sig levande. Samtidigt får vi följa hennes uppväxt i Racoon City, tiden innan virusets utbrott.

How to Change Your Mind (säsong 1)

How To Change Your Mind – nya serier på Netflix
Foto: Netflix.

Dokumentärserien How to Change Your Mind är en riktigt stark, ny serie på Netflix. Serien utgår från Michael Pollans bok med samma namn och utforskar psykedeliska droger i olika formen. Under de fyra avsnitten uppmärksammas specifika substanser och tittaren får lära sig om deras egenskaper, historia och även potentiella användningsområden.

Vad som gör How to Change Your Mind till en så bra serie är att den lyckas öppna våra sinnen kring drogerna i fokus utan att upplevas som varken predikande eller romantiserande. Vi får helt enkelt chansen att utforska något vanligtvis tabubelagt på ett givande och underhållande sätt.

Man vs. Bee (säsong 1)

Man vs. Bee (säsong 1)
Foto: Netflix.

Rowan Atkinson är tillbaka med en ny komediserie, denna gången på Netflix. I nio avsnitt på drygt 10 minuter vardera tar hans karaktär, den misslyckade pappan Trevor, upp kampen mot ett envist litet bi. Trevor har lyckats få ett nytt jobb som husvakt och hans första uppdrag blir att vakta ett hem fullt av dyrbarheter, medan ägarna är på semester. När det lilla biet tar sig in i huset är katastrofen bara en tidsfråga.

Av alla nya serier på Netflix är det här en av de mer lättsmälta. De korta avsnitten och den lättsamma tonen gör att du kan beta av hela säsongen i ett svep eller passa på att se ett enskild avsnitt när du behöver en paus från jobbet.

Kärlek & Anarki (säsong 2)

Kärlek och Anarki säsong 2 – nya serier på Netflix.
Foto: Netflix.

Den svenska Netflix-serien Kärlek & Anarki är tillbaka med en andra säsong – och den är riktigt bra. Mycket är sig likt från föregående säsong, men nu tycks insatserna vara ännu högre och det finns dessutom ett större allvar i serien. En anna styrka med den nya säsongen är att seriens bikaraktärer framgångsrikt ges mer utrymme.

Kärlek & Anarki är en frisk fläkt bland svenska komediserier. Den vågar ta ut svängarna på ett annat sätt än många andra serier och själva premissen med utmaningarna mellan huvudkaraktärerna gör att udda och roliga stunder alltid väntar precis runt hörnet.

Stranger Thing (säsong 4)

Stranger Things säsong 4, volym 1 – en ny bra serie på Netflix
Foto: Netflix.

En av Netflix mest hyllade serier är tillbaka med den första halvan av sin fjärde säsong. De monsterbekämpande kidsen från Hawkins är dock inte så små längre, men farorna finns fortfarande kvar. Den nya säsongen är läskigare än någonsin och bjuder även på fler oväntade vändningar än tidigare.

Den fjärde säsongen av Stranger Things är en minst sagt storslagen historia, men långa, intensiva avsnitt och storskaliga sekvenser. Det märks att hjärnorna bakom serien har ögonen på mållinjen och denna gången resulterade det i en av seriens absolut bästa säsonger.

Love on the Spectrum U.S (säsong 1)

Nya bra serier på Netflix 2022 – Här är tipsen
Foto: Netflix.

Detta populära realitykoncept har nu fått en amerikansk version. Serien handlar om personer på autismspektumet som mest av allt vill hitta kärleken. Den första säsongen är värmande, rörande och ibland direkt tung. Det här är en serie för dig som gillar att ta fram näsduken och bara släppa ut dina känslor till vad som är en emotionell berg-och dahlbana.

I kategorin för reality finns det få nya serier som upplevs som lika äkta och godhjärtade som Love on the Spectrum. Medan många andra serier kan kännas ytliga, är det här en realityserie som faktiskt kan inspirera.

The Lincoln Lawyer (säsong 1)

Nya serier på Netflix – här är tipsen
Foto: Netflix.

Filmen från 2011 med Matthew McConaughey är än i dag en av hans mest populära filmer. Nu har en serie kommit till Netflix och följer Manuel Garcia-Rulfo som försvarsadvokaten Mickey Haller. Den här gången bestämmer han sig för att ta sig an ett fall, som visar sig ha kopplingar till en rad andra händelser som alla leder till en högprofilerad klient. 

The Lincoln Lawyer är en av alla nya bra serier på Netflix. Är du ett fan av filmen är chanserna mycket goda att du kommer uppskatta även den här serien.

Clark

Clark – nya serier på Netflix 2022
Bill Skarsgård i "Clark" – En av alla nya bra serier på Netflix.

En av årets stora svenska satsningar på Netflix är Clark, serien om Clark Olofsson, den mytomspunna brottslingen vars brott såg till att "Stockholmssyndromet" blev ett vedertaget begrepp. Den svängiga serien berättar Olofssons livshistoria på ett kreativt och fartfyllt sätt, med ett stort fokus på fester, sex och pengar.

I huvudrollen som Olofsson ser vi Bill Skarsgård. Andra nämnvärda skådespelare på rollistan inkluderar Adam Lundgren, Kolbjörn Skarsgård (som en ung Clark Olofsson), Hanna Björn, Adam Lundgren, Claes Malmberg m.fl.

Anatomy of a Scandal (miniserie)

Netflix Anatomy of a Scandal tilldelas högsta betyg av Filmtopps recensent. Den briljanta serien behandlar det känsliga ämnet samtycke på ett otroligt beundransvärt sätt som får tittaren att ifrågasätta sina förutfattade meningar i var och varannan scen.

Handlingen i miniserien rullar igång när hemmafrun Sophie Whitehouse (Sienna Miller) får veta att hennes make tillika parlamentsledamoten, James Whitehouse (Ruppert Friend), har varit otrogen mot henne med en kollega. Det blir än värre när det visar sig att kollegan dessutom har anmält James för våldtäkt och att pressen är redo att trycka skandalen.

Borgen: Riket, makten och äran (säsong 1)

Borgen – riket, makten och äran
Foto: Netflix.

Efter nio långa år är den fjärde, fristående säsongen, av Borgen är äntligen här – och den levererar. Allt från det stadiga tempot och intrigerna till det bleka fotot och skådespeleriet håller riktigt hög klass.

I Riket, makten och äran upptäcks olja till ett värde på 2 000 miljarder på Grönland, vilket väcker flera politiska debatter till liv, inklusive Grönlands självständighet, miljöpolitik och partipolitiska värderingar. Samtidigt kan inte globala stormakter låta bli att lägga sig i diskussionen.

The Principles of Pleasure (säsong 1)

Denna dokumentärserien består av tre delar som riktar strålkastaren mot kvinnans sexualitet och njutning. Serien är både utbildande och underhållande – den slår både hål på myter och informerar samtidigt som den lyckas hylla kvinnans komplexitet.

Filmtopps recensent tycker till och med att det inledande avsnitt med fokus på kvinnokroppen bör vara del av sexualundervisningen på högstadiet!

All of Us Are Dead (säsong 1)

"All of Us Are Dead" – nya serier på Netflix 2022
"All of Us Are Dead" är en av de bästa serierna på Netflix 2022.

I Netflix nya zombieserie sprids ett nytt zombievirus på en skola och eleverna måste slåss för att ta sig ut – eller bli smittade. All of Us Are Dead är en intensiv actionupplevelse med skräckinjagande element som lyser av skaparglädje. Nästa stora sydkoreanska succé kom tätt efter Squid Game. Det här vill du inte missa!

Netflix fortsätter att producera nya serier på lokala marknader runt om i världen, och just den sydkoreanska marknader glänser lite extra.

Ozark (säsong 4)

Ozark – nya serier på Netflix
Foto: Netflix.

Ett av Netflix stora flaggskepp är tillbaka med en ny säsong. Efter att ha fått ta del av den första halvan kan vi konstatera att den framför allt bäddar för en storartad final. Men det finns som väntat flera riktigt spännande och chockerande sekvenser. Likaså är skådespelet på en otrolig nivå, den här gången kanske främst av Julia Garner.

Seriens fjärde säsong innebär att vi måste ta farväl av Jason Bateman, Laura Linney och de andra. Det är visserligen deppigt för alla som uppskattar Ozark, men vi kan samtidigt glädjas åt att vi bjöds på en sevärd avslutning.

Vikings: Valhalla (säsong 1)

Bland nya bra serier på Netflix hittar vi Vikings: Valhalla som är en spinoff på den väldigt populära TV-serien Vikings History Channel producerade. Serien öppnar något blygt men tar sig avsevärt med tiden och bjuder precis på vad du kan förvänta dig: benhård och välkoreograferad action och en handling med en hel del driv. 

Den här berättelsen utspelar sig etthundra år efter händelserna i Vikings och fokuserar på Leif Erikson, Freydis, Harald Harada och Kung William, erövraren.

Inventing Anna (säsong 1)

Inventing Anna är ett tips på nya bra serier på Netflix.
Inventing Anna är ett klart sevärt tips på nya bra serier på Netflix. 

Inventing Anna är en underhållande miniserie på 10 avsnitt som bygger på en artikel av Jessica Pressler i New York Magazines The Cut om den verkliga Anna Sorokin. I den följer vi en fiktiv journalist vid namn Vivian, spelad av Anna Chlumsky. Hon lyckas efter många om och men få till en intervju med Sorokin som sitter häktad för både bedrägeri och stöld.

Kan hennes reportage om Sorokin bli det som får Vivians liv att vända? 

Space Force (säsong 2)

Space Force. Foto: Netflix
"Space Force". Foto: Netflix.

Steve Carell är här tillbaka som den klumpiga generalen Naird som gång på gång misslyckas i sitt ledarskap över rymdflottan. Space Force är som bäst och roligast när den är lite hysterisk och med energi i överflöd. Det är också kul att återse Carell och John Malkovich. I övrigt finns en hel del att önska, men på grund av att den emellanåt glimrar till, så lyckas serien precis knipa en plats på den här listan. 

Space Force har blivit allt annat än en dundersuccé för Netflix, och den har onekligen sina skavanker, men tycker du om Carell är chanserna ändå goda att den här serien faller dig i smaken.

After Life (säsong 3)

Streama After Life säsong 3
Foto: Netflix.

Ricky Gervais hade aldrig gjort en serie som sträcker sig över fler än två säsonger – innan han gjorde After Life. Serien blev så pass uppskattad att han helt enkelt inte hade något annat val, och det tackar vi för. Den tredje och sista säsongen låter oss ta farväl av lilla staden Tambury och dess invånare.

När berättelsen tas i mål gör den det mer känsloladdat än humoristiskt, men fortfarande med stor värdighet, och det känns verkligen som om serien avslutas precis där den ska.

Folk med ångest (miniserie)

Nya bra serier på Netflix
Alfred Svensson i "Folk med ångest". Foto: Netflix.

Felix Herngren ligger bakom Netflix svenska komediserie Folk med ångest som bygger på Fredrik Backmans roman. Den handlar om en misslyckad bankrånare som tar två IKEA-missbrukare, en fastighetsmäklare, en gravid kvinna, en självmordsbenägen miljonär och en kanin som gisslan i en lägenhet. På rollistan ser vi Alfred Svensson från SVT:s succé Leif & BillyShima NiavaraniPer Andersson och flera. 

Folk med ångest har en lång startsträcka där den har sina stunder av värme och underhållning med de svenska stjärnkomikerna. Men den tar sig rejält framåt slutet och lämnar oss med känslan av att vi vill ha mer. 

The Witcher (säsong 2)

Tittarfavoriten The Witcher är äntligen tillbaka på Netflix efter ett uppehåll på två år – och den nya säsongen lyfter serien till en ny nivå. Efter att serien hittat fötterna i den första säsongen, så går den nu in på djupet hos karaktärerna, vilket gör att ribban höjs ett snäpp.

Har du inte redan kastat dig över den andra säsongen, så är det dags att göra det nu! Den håller som sagt en högre nivå en den första säsongen, både i form av produktionen i sig och berättandet. Handlingen i den andra säsongen är exempelvis mycket enklare att följa, utan att de kreativa tidshoppen eliminerats helt och hållet.

True Story (miniserie)

Kevin Hart spelar huvudrollen, "The Kid", i denna dramathriller och Filmtopps Loke Westberg tycker att han överträffar sig själv. Serien handlar om en standup-komiker som är ute på turné med sin bror (Wesley Snipes) vid sin sida. Trots att The Kid varit nykter en lång tid går de på fest, vilket leder till en ödesdiger fylla som slutar med att The Kid vaknar upp bredvid en livlös person. 

True Story är en av de bättre bland nya bra serier på Netflix.

Squid Game (säsong 1)

Nya serier på Netflix – Squid Game
Foto: Netflix.

Squid Game behöver egentligen inte någon vidare introducering. Har du inte koll på den här koreanska serien, så är det sannolikt självvalt. Trots det förtjänar den givetvis att omnämnas. Serien är en frisk fläkt i Netflix utbud och är du fortfarande tveksam till den, så bör du kanske tänka om och åtminstone ge den en chans.

Roligt är också att en andra säsong av serien är bekräftad och på gång. Få nya serier, om ens någon, har haft en sådan global genomslagskraft som Squid Game, och vi håller tummarna för att succé kan fortsätta även i den kommande säsongen.

Den osannolika mördaren (miniserie)

I Netflix nya svenska serie följer vi Robert Gustafsson i rollen som Stig "Skandiamannen" Engström, som förmodas ha varit den som mördade statsminister Olof Palme. Serien har fått beröm för sitt skickliga skådespel och berättande och Filmtopp kan inte annat än hålla med!

Detta är utan tvekan en av de bästa serierna på Netflix 2021 och rekommnderas starkt.

Inside Job (säsong 1)

Inside Job. Foto: Netflix.
Foto: Netflix.

I denna nya tecknade produktion som förtjänar att nämnas bland nya bra serier på Netflix får vi följa Reagan Ridley och hennes kollegor på Cognito Incorporation, som i hemlighet styr världen. Det blir inte lätt för Reagan när hon en dag tvingas städa undan efter medarbetarnas misstag som riskerar att avslöja deras företag och sysslor.

Satsningen Inside Job är en rolig överraskning till serie. Den bjuder på förvånansvärt vågade skämt och en rapphet som tidigare försök saknat.

You (säsong 3) – en av nya bra serier på Netflix som återvänt

You säsong 3. Foto: Netflix.
Foto: Netflix.

I vår lista med de bästa serierna på Netflix 2021 återser vi en publikfavorit. You är tillbaka med en ny säsong och den är minst sagt en fan-pleaser. Den här gången måste Joe och hans bättre hälft hantera livet som småbarnsföräldrar och hitta ett sätt att använda deras, låt oss säga "annorlunda egenskaper", på utan att förstöra fasaden.

Seriens skapare har landat i en fullständig trygghet med vad för typ av produktion de jobbar på. Det är ständigt underhållande och emellanåt också riktigt spännande. Har du ännu inte slukat You? Då har du en hel del bingevänligt material att njuta av.

Kastanjemannen (säsong 1)

Kastanjemannen är en av nya bra serier på Netflix.
"Kastanjemannen" är ett av utropstecknen när vi listar nya bra serier på Netflix.

Suktar du efter en riktigt vass kriminalare? Då ska du se Kastanjemannen som är en dansk satsning på streamingtjänsten. I en förort till Köpenhamn hittas en kvinna brutalt mördad och vid brottsplatsen hittar utredarna en figur gjord av kastanjer. I samband med att det dyker upp nya våldsamma brott dyker det också upp nya kastanjefigurer, som kopplar morden till en ny seriemördare.

När man tittar på den här serien förs tankarna omedelbart till David Fincher, och det är spännande rakt igenom. Sex avsnitt på drygt en timme vardera.

Sex Education (säsong 3)

Bland nya bra serier på Netflix hittar vi en välbekant som snarare haft nypremiär. Efterlängtade publikfavoriten Sex Education är tillbaka med en ny säsong och det är lika bra som vanligt. Du som följt serien sedan den första säsongen kommer märka att karaktärsgalleriet har växt.

Nya ansikten dyker upp, men framförallt har befintliga karaktärer fått mer plats. Otis kan fortfarande ses som huvudkaraktären – men det är befriande att se hur serien vågat expandera.

Luna Park (säsong 1)

Luna Park är en av nya bra serier på Netflix.
Foto: Netflix.

Luna Park är Netflix senaste italienska serie på dramafronten. Den utspelar sig i ett vackert Rom på 1960-talet där de varma miljöerna är inbjudande och en spelplats för pirrig kärlek. Men det finna som lockar kommer inte utan att det gömmer sig ett och annat mysterium under ytan.

Serien använder oförskämt många knep för att flörta med tittaren och vi kan bara konstatera att det fungerar – åtminstone inledningsvis.

Clickbait (miniserie)

Adrian Grenier blir kidnappad i "Clickbait".
Adrian Grenier blir kidnappad i "Clickbait". Foto: Netflix.

Bland nya bra serier på Netflix hittar vi thrillern Clickbait. Storyn kretsar kring en till synes god man som plötsligt blir kidnappad av anonyma förövare.

Snart dyker det upp en video på nätet med honom, som menar att han kommer att dö så fort den når fem miljoner visningar. Härifrån följer vi familjemedlemmarna och polisen som försöker hindra det värsta från att ske. Men hur har han hamnat i den här sitsen? Vad är det alla missat om denna till synes goda familjefar?

Tiny Pretty Things (säsong 1)

Tiny Pretty Things är ett av flera bra tips på nya serier på Netflix.
Foto: Netflix.

Bland tips på nya bra serier på Netflix hittar vi balettdramat Tiny Pretty Things vars story kretsar kring en elitistisk balettakademi. Handlingen hela tar fart när en stor begåvning plötsligt faller ner från ett tak och hamnar i koma. Frågan är vad som fick henne att vippa över kanten... dansens oerhörda krav, eller någon som ville röja undan henne?

Missa inte heller att du kan streama Netflix gratis då tjänsten har ett utbud med titlar som inte kräver någon prenumeration. Bland dem hittar du exempelvis hela Stranger Things.

Nya serier att se fram emot på Netflix 2022

Under 2022 kommer flera nya bra originalserier till Netflix – och en hel del favoriter som återvänder till streamingtjänsten med nya säsonger. Nedan följer några av de kommande serier som vi ser fram emot.

Cobra Kai (säsong 5)

Cobra Kai – nya serier på Netflix
Foto: Netflix.

En ny säsong av uppskattade Cobra Kai har premiär i september på Netflix. Serien, som är en uppföljare til Karate Kid och utspelar sig årtionden efter händelserna i filmen, har blivit ett riktigt omtyckt inslag i Netflix utbud av serier.

I den nya säsongen expanderar Cobra Kai, Johnny Lawrence lägger karaten åt sidan och Daniel LaRusso måste vända sig till en gammal vän för hjälp.

Premiär: 9 september.

Fate: The Winx Saga

Fate: The Winx Saga är en live action-adaption av Winx Club från Nickelodeon, och under sensommaren 2022 har den äntligen premiär på den svenska marknaden.

Den nya serien handlar om fem stycken älvor som går på den magiska internatskolan Alfea. På skolan får vi följa dem när de lär sig kontrollera sina förmågor och de onda krafter som hotar deras existens, samtidigt som de försöker hantera sina ungdomsliv med allt vad det innebär.

Premiär: 16 september.

Avatar: The Last Airbender

Avatar: The Last Airbender – En av Netflix bästa serier 2022?
Foto: Netflix.

Tycker du om Nikelodeons animerade Avatar: The Last Airbender? Då kan vi glädja dig med att arbetet med en live action-version av serien har rapporterats vara i full gång sedan slutet på 2021. Först rapporterades serien ha premiär under 2022, men det ser inte ut att vara hugget i sten. Produktionen har inte varit utan sina problem – seriens originalskapare har bl.a. hoppat av projektet.

Never Have I Ever (säsong 3)

Never Have I Ever – en av de bästa serierna på Netflix 2022
Foto: Netflix.

Mindy Kailings succéserie Never Have I Ever är bekräftad för en tredje säsong, som förmodas ha premiär under året. Håller coming-of-age-komedin samma höga nivå som tidigare säsonger så är det här en ny serie på Netflix 2022 som är värd att se fram emot.

Den tredje säsongen av serien har premiär på streamingtjänsten den 12 augusti.

Assassin's Creed

Kan Assassin's Creed bli en av de bästa serierna på Netflix 2022?
Kan Assassin's Creed bli en av de bästa serierna på Netflix 2022? Foto: Netflix.

Hösten 2020 annonserade Ubisoft och Netflix att de skulle göra flera projekt baserade på den populära Assassin's Creed-spelserien. Samarbetet är tänkt att leda till både animerade projekt och en live action-serie. Det fanns länge förhoppningar om att live action-serien skulle ha premiär 2022, men så ser det inte ut att bli.

 

Detta var alltså våra tips på nya bra serier på Netflix, men det fortsätter att komma nya godbitar i ett rasande tempo. Förhoppningsvis håller du med om att titlarna i artikeln är värda din tid, och att det finns någon serie som du ser fram emot lite extra!

För mer läsning --> Scrolla vidare! Spana också in vår lista med de bästa filmerna på Netflix!

 

NÄSTA ARTIKEL