Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Nya bra serier på Netflix

Nya bra serier på Netflix – Här är tipsen!

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Lista
19 maj 2020
Filmtopp
Filmtopp | Lista
19 maj 2020

Vi guidar dig i streamingjättens enorma utbud.

Behöver du hjälp med att hitta nya serier på Netflix? Då har du kommit rätt. Vi på Filmtopp har finkammat det senaste på plattformen för att kunna dela med oss av de bästa serietipsen.

Netflix fortsätter att pumpa ut serier i ett outtröttligt tempo. Med tanke på hur många bra serier på Netflix som ständigt tillkommer, så är det inte konstigt om man inte har full koll på alla nya bra serier på Netflix som finns på den rödsvarta himlen. Förhoppningsvis kan vi hjälpa till på traven. Behöver du fler serietips så hittar du de bästa serierna på Netflix 2021 här. 

Okej, så du har betat av The Umbrella Academy (och förhoppningsvis återhämtat dig från all galenskap som den upplevelsen innebar), Kobra Cai och de senaste avsnitten av Lucifer. Nu funderar du över vilken ny serie som du bör titta på härnäst.

För alla som inte har tid att göra research på samtliga utav tjänstens nyheter så har Filmtopp redan gjort jobbet. Nedan hittar du en sammanställning av de bästa nya serierna på Netflix. 

 
 

Bra originalserier

Under de senaste månaderna har det släppts många nya och schyssta serier. Bland releaserna finns uppföljande säsonger av redan älskade serier, men också en och annan debut som tagit Netflix prenumeranter med storm. 

Detta är våra tips på nya serier på Netflix från den senaste tiden:

Kastanjemannen (säsong 1)

Kastanjemannen är en av nya bra serier på Netflix.
Foto: Netflix.

Suktar du efter en riktigt vass kriminalare? Då ska du se Kastanjemannen som är en dansk satsning på streamingtjänsten. I en förort till Köpenhamn hittas en kvinna brutalt mördad och vid brottsplatsen hittar utredarna en figur gjord av kastanjer. I samband med att det dyker upp nya våldsamma brott dyker det också upp nya kastanjefigurer, som kopplar morden till en ny seriemördare. Tankarna förs till David Fincher och det är spännande rakt igenom. Sex avsnitt på drygt en timme vardera.

Sex Education (säsong 3)

Bland nya bra serier på Netflix hittar vi en välbekant som snarare haft nypremiär. Efterlängtade publikfavoriten Sex Education är tillbaka med en ny säsong och det är lika bra som vanligt. Du som följt serien sedan den första säsongen kommer märka att karaktärsgalleriet har växt. Nya ansikten dyker upp, men framförallt har befintliga karaktärer fått mer plats. Otis kan fortfarande ses som huvudkaraktären – men det är befriande att se hur serien vågat expandera.

Luna Park (säsong 1)

Luna Park är en av nya bra serier på Netflix.
Foto: Netflix.

Luna Park är Netflix senaste italienska serie på dramafronten. Den utspelar sig i ett vackert Rom på 1960-talet där de varma miljöerna är inbjudande och en spelplats för pirrig kärlek. Men det finna som lockar kommer inte utan att det gömmer sig ett och annat mysterium under ytan. Serien använder oförskämt många knep för att flörta med tittaren och vi kan bara konstatera att det fungerar. 

Post Mortem: Ingen dör i Skarnes (säsong 1)

Netflix har en norsk succé vid sina händer. Denna fantastiska vampyrberättelse kretsar kring en begravningsbyrå som kämpar för sin överlevnad i ett litet samhället där invånare väldigt sällan bort. Men när en dödförklarad kvinna vaknar till liv med blodtörst kan de komma att få räddningen deras verksamhet behöver... 

Clickbait (miniserie)

Adrian Grenier blir kidnappad i "Clickbait".
Adrian Grenier blir kidnappad i "Clickbait". Foto: Netflix.

Bland nya bra serier på Netflix hittar vi thrillern Clickbait. Storyn kretsar kring en till synes god man som plötsligt blir kidnappad av anonyma förövare. Snart dyker det upp en video på nätet med honom, som menar att han kommer att dö så fort den når fem miljoner visningar. Härifrån följer vi familjemedlemmarna och polisen som försöker hindra det värsta från att ske. Men hur har han hamnat i den här sitsen? Vad är det alla missat om denna till synes goda familjefar?

Cooking With Paris (säsong 1)

Paris Hilton testar slivhandskarna i köket.
Paris Hilton testar sliv-handskarna i köket. Foto: Netflix.

I sin matlagningsserie Cooking With Paris bjuder superstjärnan Paris Hilton över sina Beverly Hills-vänner på frukostar, luncher och middagar. Målet är att bli en bättre kock i tid till föräldraskapet. Hur det hela går? Det får du ta reda på själv – men vi kan garantera dig att det här är en udda matlagningsshow.

Den första säsongen består av sex avsnitt – där andra storheter som Nikki Glaser och Demi Lovato medverkar – och finns att streama i sin helhet på Netflix.

Masters of the Universe: Revelation (säsong 1)

Originalserien tillhör en slags svunnen era av tecknade serier, en era av übermuskulösa män som i avsnitt efter avsnitt slogs mot skurkar utan att något egentligen förde berättelsen framåt. Det var en serie urgröpt ur "monster of the week"-formen, där varje avsnitt hade sin egen handling. Masters of the Universe: Revelation har en helt annan struktur och följer en tydlig röd tråd som löper genom alla fem avsnitten.

Kevin Smith skakar nytt liv i muskelknutten He-Man samtidigt som han lyckas vara originalserien trogen. Tidigare platta karaktärer ges nytt djup och självironi tar plats.

Lupin (säsong 1B)

Bland nya bra serier på Netflix hittar vi den andra halvan av succéserien "Lupin". I vår recension så knep inledningen ändå en mer än respektabel fyra av fem i betyg, med en beskrivning som ”en omvänd Sherlock Holmes”-berättelse. Istället för att följa någon som lyckas se minsta lilla spår av bevis, så fick vi följa gentlemannatjuven Assane Diop (Omar Sy) medan han mästerligt placerar ut falska spår och grundlurar alla med ett nyss ess i rockärmen varje gång.

Eftersom den andra halvan av säsongen är just en ”andra halva” av samma säsong, så är det kanske inte så konstigt att handlingen tar vid precis där den slutade i januari. Assanes son har kidnappats. Det första avsnittet på säsongens andra halva visar sig ganska snart även vara ett av de bästa hittills – och hade egentligen passat mycket bättre som ett spännande cliffhanger-slut på första halvan.

Sweet Tooth (säsong 1)

Samma år som Gus föddes spreds ett mystiskt virus över vår planet, som började med darrningar i lillfingret och slutade med ond bråd död för alla som drabbades. I samma veva började alla barn som föddes bli olika slags hybrider mellan människor och djur, vilket gjorde att hybriderna började anklagas som ”pestens” budbärare – och därför började utrotas och jagas. De få hybrider som nu finns kvar är fortfarande små barn, men verkar vara helt immuna mot viruset och kan alltså möjligtvis vara en nyckel för att få fram ett vaccin.

Halston (miniserie)

Ewan McGregor briljerar i miniserien om modeikonen Halston. En av de aspekter som gör "Halston" så bra är hur väl serien lyckas fånga branschen och tiden som den utspelar sig i. Den stilsäkra set-designen är perfekt avvägd och seriens utmärkta kostymör lyckas till och med få undertecknad – som annars är ointresserad av kläder – att vilja hoppa in i berättelsen och sno med sig några plagg. En av de bästa bland alla nya bra serier på Netflix.

Master of None (säsong 3)

Bland nya bra serier på Netflix hittar vi Master of None säsong 3. Handlingen kretsar kring äktenskapet och kärlekens motgångar mellan Waithes och Ackies båda karaktärer, på ett otroligt naturligt och verkligt sätt. 

Den tredje säsongen av Master of None" kräver inte att du har sett någon av de två tidigare säsongerna, men du kommer troligtvis att gilla dem också – om du nu råkar falla för den finstämda nystarten.

The Irregulars (säsong 1)

Att beskriva The Irregulars som en ny Sherlock Holmes serie kommer säkert att väcka mångas intresse liksom släcka andras. Det har gjorts en himla massa Sherlock-produktioner på sistone med blandat resultat, men räds icke. The Irregulars är en OVANLIG serie.

Här är det istället gatukidsen "The Irregulars" som står i fokus och som hjälper en avdankad Mr. Holmes och en lömsk Dr. Watsen att uträtta brott. Spänning för hela slanten!

Bakom hennes ögon (säsong 1)

Bakom hennes ögon är en av nya bra serier på Netflix
Bakom hennes ögon är en av nya bra serier på Netflix. Foto: Netflix.

Bakom hennes ögon är en miniserie på sex avsnitt. Denna psykologiska thriller följer en kvinna som har en kärleksaffär med sin gifta chef. Den bygger på novellen av Sarah Pinborough och utvecklas till en mystisk berättelse om lögner, klass, klardrömmande, sex och trauma. Serien har lyckas engagera många, som nu hoppas på att den ska göra hoppet från miniserie till ordinarie serie och förlängas med fler säsonger.

Tribes of Europa (säsong 1)

Netflix tysktalande serie Tribes of Europa är en ny storsatsning av streamingtjänsten som efter Dark vill ha nästa europeiska succé. Serien följer ett krig mellan olika stammar som växer fram i en dystopisk framtid. Kvaliteten når inte upp till Dark men de vuxna som älskar en actionpackad lär inte bli besvikna. Här blir det hela blir minst sagt rått och blodigt. 

 
 

Tiny Pretty Things (säsong 1)

Tiny Pretty Things är ett av flera bra tips på nya serier på Netflix.
Foto: Netflix.

Bland tips på nya bra serier på Netflix hittar vi balettdramat Tiny Pretty Things vars story kretsar kring en elitistisk balettakademi. Handlingen hela tar fart när en stor begåvning plötsligt faller ner från ett tak och hamnar i koma. Frågan är vad som fick henne att vippa över kanten... dansens oerhörda krav, eller någon som ville röja undan henne? 

Vad som än händer (säsong 1)

Sarah Chalke, framförallt känd från sjukhusserien Scrubs, teamar här ihop sig med Katherine Heigl från På smällen i vad som är en dramakomedi om de två nära vännerna Kate och Tully. De har under livets gång varit bästa vänner och funnits för varandra geom vått och torrt. När de båda nu genomgår sina svåraste tider hittills behöver de varandra mer än någonsin. 

Fate: The Winx Saga (säsong 1)

Fate: The Winx Saga är en av nya bra serier på Netflix
"Fate: The Winx Saga" är en av nya bra serier på Netflix.

Är du ett fan av Harry Potter och Twilight? Då kommer du att uppskatta Fate: The Winx Saga som bygger på Nickelodeon-serien Winx Club från 2014. Här följer vi tonåringen Bloom som besitter magiska krafter. När nya hot dyker upp från en parallell värld måste hon inte bara tackla high schools utmaningar, utan också rädda mänsklighetens existens. 

 
 

Start-Up (säsong 1)

Startup är en av nya bra serier på Netflix
Foto: Netflix.

Den sydkoreanska Netflix-serien Start-Up består av 16 avsnitt, där varje episod nästan är lika lång som en spelfilm. Serien består med andra ord av många timmar, men tid är någonting man har över nuförtiden. Här får vi en skön undanflykt som suger in oss i en färgsprakande värld. Starka färger och poppig musik utstrålar ren skaparglädje, och en framtidsanda man inte fått för mycket av. 

Big Mouth (säsong 4)

Den animerade serien Big Mouth går från klarhet till klarhet och utforskar ännu en gång ny mark. Trots att den fjärde säsongen är den mörkaste och klart jobbigaste hittills, så är den även den roligaste och mest välskrivna. Det finns verkligen inget som skaparna är rädda för att ta i, vilket redan nu gör mig supernyfiken på vad nästa säsong bjuder på för ämnen. 

The Crown (säsong 4)

The Crown säsong 4 finns nu på Netflix
Foto: Netflix.

Den fjärde säsongen av Netflix kostymdrama The Crown har precis som Big Mouth rullat i fyra säsonger – men aldrig varit så här bra. Prinsessan Dianas intåg i historien utgör en extra spännande och nyanserad säsong där skådespeleriet fortsätter att vara fullkomligt briljant. Vi vill bara se mer och mer!

The Haunting of Bly Manor (säsong 1)

The Haunting of Bly Manor
"The Haunting of Bly Manor". Foto: Netflix.

Efter succén med The Haunting of Hill House är Mike Flanagan tillbaka med en ny spökhistoria, som är given bland nya bra serier på Netflix. Som du kanske förstår när du läser titeln på serien, är detta en fristående fortsättning, men vi får faktiskt återse flera av skådespelarna från första säsongen.

Läskigt blir det, men här ligger störst fokus på att göra en gripande historia, med mänskliga (och övermänskliga) relationer i fokus. Modigt och inspirerande och en riktigt bra ny serie signerad Netflix.

 
 

Ratched (säsong 1)

Det är dags att spola tillbaka Gökboet-klockan rejält och lära känna ett gäng anställda och patienter på ett mentalsjukhus i soliga Kalifornien, innan filmen äger rum. Av olika anledningar dras Mildred Ratched (Paulson) till just det här mentalsjukhuset och lyckas på ett manipulativt och självsäkert sätt att övertyga chefsläkaren om att anställa henne.

Det behövdes möjligtvis inte en prequel till Gökboet, men nu när vi väl har en så känns det ändå som om Ratched faktiskt är tillräckligt bra för att motivera sin existens.

Dirty John (säsong 2)

Dirty John säsong 2
Foto: Netflix. "Dirty John" en av alla lysande Netflix serier.

Efter den hyllade första säsongen med Eric Bana och Connie Britton fortsätter "Dirty John" som en antologi, det vill säga med nya huvudkaraktärer och skådespelare för varje ny säsong. Den gemensamma nämnaren förblir att säsongerna kretsar kring en true crime-berättelse där en kärlekshistoria går snett. 

Säsong 2 handlar om paret Betty och Dan Brodericks bråkiga skilsmässa, som när den begav sig på riktigt fick stor mediebevakning. I rollen som Betty gör Amanda Peet hennes bästa roll hittills. Hennes motspelare, Golden Globe-belönade Christian Slater, är förstås inte så dum han heller. 

Never Have I Ever (säsong 1)

Nya serier på Netflix: Never Have I Ever
Foto: Netflix

Det är många som har förälskat sig fullständigt i Netflix nya coming of age-komedi “Never Have I Ever” och vi kan förstå varför. Serien, som är skapad av Mindy Kaling (The Office, The Mindy Project) och Lang Fisher, har både charm och hjärta i överflöd. 

I Never Have I Ever följer vi Devi (Maitreyi Ramakrishnan), en indisk-amerikansk tonåring som försöker att leva high school-livet till fullo. Något som inte allt går så smärtfritt som hon hade tänkt sig. 

Serien är löst baserad på Mindy Kalings egen uppväxt och innehåller både en hel del skratt, samt en och annan tänkvärdhet.

Close Enough (säsong 1)

 

Close Enough på Netflix
Foto: Netflix.

Denna tecknade serie är en slice of life-story om ett par som kämpar med de utmaningar livet slänger framför dem. Samtidigt befinner de sig i en stor livskris i övergången från 20-30-årsåldern. Close Enough har bland annat utvecklats av Matt Price som varit med och skrivit den hyllade serien Regular Show vars visuella stil vi känner igen här. 

Close Enough redan haft amerikansk premiär på HBO Max och fått stående ovationer av kritiker så väl som publiken. 

Signs (säsong 2) 

Netflix-serien Signs
Foto: Netflix.

I den första säsongen av Netflix polska serie Signs, som Filmtopps recensent Andreas Ziegler hyllade, såg Kommissarie Michal Trela kopplingar mellan ett nytt mord och ett cold case, vilket fick honom att röra om rejält i en småstad. När serien kommer tillbaka med sin andra säsong är det två backpackers som försvinner i samma stad, och strax därefter försvinner även Trelas egna dotter. Han måste nu lösa fallet innan det är för sent. Kvalar helt klart in bland nya bra serier på Netflix.

Sneakerheads (säsong 1)

Sneakerheads
Foto: Netflix.

I komedin Sneakerhead hamnar hemmapappan Devin i trubbel när han faller för en gammal polares bluff och blir blåst på stora pengar. För att få tillbaka summan han förlorat, kokar han ihop en plan som bland annat går ut på att hitta ett par sneakers som tillhör marknadens mest eftertraktade. Huvudrollsinnehavaren Allen Maldonado är också aktuell med dramafilmen Project Power med Jamie Foxx på streamingtjänsten.

 
 

Teenage Bounty Hunters (säsong 1)

Teenage Bounty Hunters
Foto: Netflix.

En av Netflix bästa serier 2020 är Teenage Bounty Hunters. Den här explicita actionkomedin handlar om två gymnasieelever som, när de inte tacklar skolans alla utmaningar, extraknäcker som prisjägare. Jepp, de här tjejerna får mycket på deras bord när de måste jonglera med kärleksintressen, plugget och att sparka röven ur skurkar. Räkna med rapp dialog och underhållande action i stora doser.

Fler nya bra serier på Netflix

Det finns många bra serier på Netflix som är värda att tipsas om, och inte enbart streamingtjänstens originalserier. Nedan är några fler serietips på Netflix, både Netflix-original och annat sevärt. 

  • Middleditch & SchwartzThomas Middleditch (“Silicon Valley”, m.m.) och Ben Schwartz (“Parks and Recreation”, “Sonic the Hedgehog”, m.m.) tar impovisationsteatern till tv-soffan med sin säsong av komedispecialer från scenen. 

  • Rick and Morty – Geniala “Rick and Morty” är inne på sin fjärde säsong och fortsätter att ta metaberättelserna till nya nivåer. 

  • Community – Netflix har släppt samtliga sex säsonger av “Community”. Dan Harmon, en av skaparna bakom ovan nämnda “Rick and Morty” ligger även bakom “Community”. Ett perfekt alternativ för den som letar efter någonting att binge-titta på. På streamingtjänsten finns det mer än vara Netflix serier. Community är ingen originalproduktion, men den är väldigt rolig och väl värd din tid!

  • Down to Earth with Zac Efron – I sin dokumentärserie reser världsstjärnan Zac Efron Jorden runt tillsammans med en hälsoexpert för att hitta hållbara sätt för oss att leva länge på.

  • Sweet Magnolias – Serien kretsar kring vänskapen mellan tre kvinnor som hållit ihop sedan ungdomen och innehåller sin beskärda del av både drama och romantik.  

  • The Umbrella Academy – Den udda superhjältesagan fortsätter med en andra säsong och tar vid där det förra avsnittet slutade. Det är lika brutalt och underhållande som vi är vana vid.

Missa inte heller att du kan streama Netflix gratis då tjänsten har ett utbud med titlar som inte kräver någon prenumeration. Bland dem hittar du exempelvis hela Stranger Things.

 
 

Nya serier att se fram emot på Netflix 2021

Det kommer flera nya originalserier på Netflix och serier som kommer tillbaka md nya säsonger. I dagsläget är det framförallt två nya originalserier vi väntar spänt på till våren:

Folk med ångest

Leif och Billy
Alfred Svensson och Klas Eriksson i "Leif och Billy". Foto: SVT.

Felix Herngren ligger bakom Netflix svenska komediserie Folk med ångest som bygger på Fredrik Backmans roman. Den handlar om en misslyckad bankrånare som tar två IKEA-missbrukare, en fastighetsmäklare, en gravid kvinna, en självmordsbenägen miljonär och en kanin som gisslan i en lägenhet. På rollistan ser vi Alfred Svensson från SVT:s succé Leif & BillyShima NiavaraniPer Andersson och flera. När serien har premiär ännu inte bestämt. 

Vikings: Valhalla

Vikings: Valhalla
Foto: HBO.

I takt med att Vikings tågar mot sitt slut, laddar Netflix upp med en spinoff-serie. Den här berättelsen utspelar sig etthundra år efter händelserna i Vikings och fokuserar på Leif Erikson, Freydis, Harald Harada och Kung William, erövraren. Budgeten sägs vara enorm för projektet och att vi kan förvänta oss att se de första avsnitten senare i år.

Midnight Mass 

Filmskaparen som gav oss Netflix skräcksuccé The Haunting of Hill HouseMike Flanagan, är tillbaka med en ny serie. Midnight Mass kretsar kring en präst som dyker upp i ett avlägset samhälle och skrämmer sin församling. 

Bland serier på Netflix som kommer tillbaka med nya avsnitt hittar vi The WitcherSex EducationBlack MirrorRatchedRussian DollAfter LifeYou och Young Wallander.

Detta var alltså våra tips på bra serier på Netflix, men det fortsätter att komma nya godbitar i ett rasande tempo. Förhoppningsvis håller du med om att titlarna i artikeln är värda din tid, och att det finns någon serie som du ser fram emot lite extra!

För mer läsning --> Scrolla vidare! Spana också in vår lista med de bästa filmerna på Netflix!