Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Filmtips

Här hittar du Filmtopps filmtips!

Serietips

Här hittar du Filmtopps serietips!

Nya bra serier på Netflix

Nya bra serier på Netflix – Här är tipsen!

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Lista
19 maj 2020
Filmtopp
Filmtopp | Lista
19 maj 2020

Vi guidar dig i streamingjättens enorma utbud.

Behöver du hjälp med att hitta nya serier på Netflix? Då har du kommit rätt. Vi på Filmtopp har finkammat det senaste på plattformen för att kunna dela med oss av de bästa serietipsen.

Nya bra serier på Netflix
Snart kommer sista säsongen av 13 Reasons Why. Foto: Netflix

Netflix fortsätter att pumpa ut serier i ett fullkomligt outtröttligt tempo. Med tanke på hur många bra serier på Netflix som ständigt tillkommer, så är det inte konstigt om man inte har full koll på vilka av dem som är värda ens tid. Förhoppningsvis kan vi hjälpa till på traven.

Okej, så du har betat av Tiger King (och förhoppningsvis återhämtat dig från all galenskap som den upplevelsen innebar) och sett säsongsavslutningen av Better Call Saul – och nu funderar du över vilken ny serie som du bör titta på härnäst.

För alla som inte har tid att göra research på samtliga utav tjänstens nyheter så har Filmtopp redan gjort jobbet. Nedan hittar du en sammanställning av de bästa nya serierna på Netflix. 

Bra originalserier

Under april och maj har det släppts många nya och schyssta serier. Bland releaserna finns uppföljande säsonger av redan älskade serier, men också en och annan debut som tagit Netflix prenumeranter med storm. 

Detta är våra serietips på Netflix från de senaste veckorna. Behöver du fler serietips från tidigare i år så kan du hitta det bästa från Netflix 2020 här.

The Last Dance

The Last Dance på Netflix
Foto: Netflix

I denna välproducerade dokumentärserie reser vi tillbaka till 90-talet för att minnas en av vår tids allra största idrottsprofiler – basketlegendaren Michael Jordan. The Last Dance är berättelsen om höjderna som Jordan och Chicago Bulls nådde under årtiondet, samt deras kamp för att hålla sig kvar på toppen. 

The Last Dance är ett måste att se och serien är bra nog för att snärja även den som inte är en sportälskare i vanliga fall. Förutom Jordan får vi följa profiler som Scottie Pippen och Dennis Rodman.

After Life (säsong 2)

Serietips på Netflix: After Life (säsong 2)
Foto: Netflix

Ricky Gervais är tillbaka med säsong 2 av Netflix-serien “After Life”. Precis som i den första säsongen av serien så är humorn i vissa fall svartare än natten. Tony (Ricky Gervais) fortsätter med sina försök till återhämtning efter sin frus död och börjar i allt större utsträckning omfamna sin mänsklighet. 

After Life är utan tvekan en av de tyngre serier som Gervais har skapat. Trots det finns det mycket att skratta åt – balansgången mellan skratt och gråt är dock betydligt finare i After Life än i Gervais tidigare serier. Hur som helst så är det en serie som värmer både hjärta och själ, och som helt klart är värd din tid.

Never Have I Ever

Nya bra serier på Netflix: Never Have I Ever
Foto: Netflix

Det är många som har förälskat sig fullständigt i Netflix nya coming of age-komedi “Never Have I Ever” och vi kan förstå varför. Serien, som är skapad av  Mindy Kaling (The Office, The Mindy Project) och Lang Fisher, har både charm och hjärta i överflöd. 

I Never Have I Ever följer vi Devi (Maitreyi Ramakrishnan), en indisk-amerikansk tonåring som försöker att leva high school-livet till fullo. Något som inte allt går så smärtfritt som hon hade tänkt sig. 

Serien är löst baserad på Mindy Kalings egen uppväxt och innehåller både en hel del skratt, samt en och annan tänkvärdhet.

Dead to Me (säsong 2)

Dead to Me (säsong 2) är en bra ny serie på Netflix
Foto: Netflix

Andra säsongen av “Dead to Me” med Christina Applegate och Linda Cardellini landade på Netflix den 8 maj. I fortsättningen av denna mörka komedi om en (minst sagt) annorlunda typ av vänskap, så fortsätter Jen (Applegate) och Judy (Cardellinis) att hamna i allt knivigare situationer tack vare lögnerna de bär med sig.

Både Applegate och Cardellini är lysande i skruvade Dead to Me som förtjänar mer uppmärksamhet än den har fått.

Hollywood

Jim Parsons i Netflix nya serie Hollywood
Jim Parsons i Hollywood,  Foto: Netflix

Andra världskriget är över och de aspirerande skådisarna och filmskaparna i Hollywood är mer än redo att förverkliga sina livsmål. Hollywood är ett historiskt drama om de drömmare som är redo att göra det mesta för att bli stjärnor på röda mattan. 

I rollerna får vi bland annat se Jim Parsons (The Big Bang Theory) som agenten Henry Willson.

Fler nya bra serier på Netflix

Det finns många bra serier på Netflix som är värda att tipsas om, och inte enbart streamingtjänstens originalserier. Nedan är några fler serietips på Netflix, både Netflix-original och annat sevärt.

  • Middleditch & Schwartz – Thomas Middleditch (“Silicon Valley”, m.m.) och Ben Schwartz (“Parks and Recreation”, “Sonic the Hedgehog”, m.m.) tar impovisationsteatern till tv-soffan med sin säsong av komedispecialer från scenen. 

  • Rick and Morty – Geniala “Rick and Morty” är inne på sin fjärde säsong och fortsätter att ta metaberättelserna till nya nivåer. Nytt avsnitt landar varje vecka fram tills 7 juni. 

  • Community – I början av april släppte Netflix samtliga sex säsonger av “Community”. Dan Harmon, en av skaparna bakom ovan nämnda “Rick and Morty” ligger även bakom “Community”. Ett perfekt alternativ för den som letar efter någonting att binge-titta på.

  • Sweet Magnolias – 19 maj kan vi se den första säsongen av “Sweet Magnolias”. Serien kretsar kring vänskapen mellan tre kvinnor som hållit ihop sedan ungdomen och innehåller sin beskärda del av både drama och romantik.  

3 serier att se fram emot på Netflix

Space Force

Space Force på Netflix
Foto: Netflix

Kommer till Netflix: 29 maj.

I slutet av maj landar “Space Force” på Netflix – en av årets mest efterlängtade komediserier. I huvudrollen ser vi ingen annan än underbara Steve Carell. Serien handlar om Air Force-generalen Mark R. Naird (Steve Carell) som får i uppgift att leda den nyaste etablerade grenen av USA:s väpnade styrkor – the Space Force. 

Carell är inte enbart seriens stjärna, han är dessutom dess skapare tillsammans med Greg Daniels. Daniels är även skapare av den amerikanska versionen av The Office, så det är inte första gången duon arbetar tillsammans. Det ska bli spännande att se om samarbetet mellan dem båda kommer att resultera i samma magiska utfall ute i rymden, som det gjorde på ett kontor i Scranton, Pennsylvania. 

Förutom Carell kommer vi få se stora namn som John Malkovich, Ben Schwartz och Lisa Kudrow i serien.

13 Reasons Why (säsong 4 – sista säsongen)

Kommer till Netflix: 5 juni.

Den älskade och kontroversiella serien “13 Reasons Why” återkommer med sin fjärde och sista säsong i början av juni.

Efter att ha fängslat en ung generation av tittar i fyra år så har serien alltså kommit till sin vägs ände. Hur tror du att 13 Reasons Why kommer att kommas ihåg – som en serie som glorifierade ett känsligt ämne, eller som en serie som satte igång en viktig dialog kring ämnet?

F is for Family (säsong 4)

Bra serie på Netflix: F is for Family
Foto: Netflix

Kommer till Netflix: 12 juni.

Komikern Bill Burrs animerade serie “F is for Family” är tillbaka med ytterligare en säsong i sommar. Serien tar oss tillbaka till 1970-talet och en tid då saker och ting var lite simplare – men inte för den sakens skull utan problem. 

Förutom Burr görs rösterna i serien bland annat av Oscarsvinnarna Laura Dern och Sam Rockwell.

Detta var alltså våra tips på bra serier på Netflix, men det fortsätter att komma nya godbitar i ett rasande tempo. Håller du med om att titlarna i artikeln är värda din tid, och finns det någon serie som du ser fram emot lite extra?