EXTRA: Då kommer Stranger Things säsong 4

Nya bra serier på Netflix – Här är tipsen!

  • Netflix
Filmtopp
Uppdaterad 17 november 2023 kl. 14:11 | Publicerad 19 maj 2020 kl. 18:05

Vi guidar dig i streamingjättens enorma utbud.

Behöver du hjälp med att hitta nya serier på Netflix? Då har du kommit rätt. Vi på Filmtopp har finkammat det senaste på plattformen för att kunna dela med oss av de bästa serietipsen.

Netflix fortsätter att pumpa ut serier i ett outtröttligt tempo. Med tanke på hur många bra serier på Netflix som ständigt tillkommer, så är det inte konstigt om man inte har full koll på alla nya bra serier på Netflix som finns på den rödsvarta himlen. Förhoppningsvis kan vi hjälpa till på traven.

För alla som inte har tid att göra research på samtliga av tjänstens nyheter så har Filmtopp redan gjort jobbet. Nedan hittar du en sammanställning av de bästa nya serierna på Netflix. Vill du istället ha filmtips? Här hittar du de bästa filmerna på Netflix 2023.

Nya bra serier på Netflix

Under de senaste månaderna har det släppts många nya och schyssta serier. Bland releaserna finns uppföljande säsonger av redan älskade serier, men också en och annan debut som tagit Netflix prenumeranter med storm. Detta är våra tips på nya serier på Netflix från den senaste tiden.

The Crown
Foto: Netflix

The Crown (säsong 6, del 1)

Det är dags att återvända till den brittiska monarkin, denna gången med fokus på Diana. Den nya säsongen har fått ett ganska hårt mottagande världen över, men Filmtopps recensent gillar vad han ser – med miss kritik mot att fokuset fortsätter att drifta för långt ifrån Elisabeth. Vi får se hur resten av säsongen tar sig när de sista avsnitten släpps i december.

Ljuset vi inte ser
Stillbild ur "Ljuset vi inte ser". Foto: Netflix

Ljuset vi inte ser (miniserie)

Från ingenstans passar Netflix på med att skämma bort oss med en utmärkt miniserie, som är en av årets allra bästa. Baserad på Anthony Doerrs Pulitzerbelönade roman tar serien avstamp i ett krigshärjat Europa där en blind fransyska och en ung, tysk soldat vägars korsas. Med underbare Mark Ruffalo i en av huvudrollerna. Missa inte!

Tore är en av alla nya serier på Netflix
William Spetz och Peter Haber i "Tore". Foto: Netflix

Tore (säsong 1)

William Spetz ligger bakom den nya serien Tore, som snabbt seglade upp på Netflix topplista över de mest streamade. Vi förstår varför. Detta är en gripande dramakomedi om en ung man som, efter en personlig tragedi, tvingas att växa upp och att hitta sig själv. Mycket sevärt.

House of Usher
Foto: Netflix

The Fall of the House of Usher (miniserie)

Mike Flanagan ligger bakom flera av Netflix stora skräckfavoriter och nu är han nya serie The Fall of the House of Usher, som är en moderniserad tagning på Edgar Allan Poes klassiska historia – tillgänglig att streama. Filmtopps recensent var inte direkt superimponerad, men den har fått betydligt bättre mottagande på annat håll. Så ge den en chans, kanske gillar du den mer än vad vi gjorde.

Arnold Schwarzenegger i FUBAR
Arnold Schwarzenegger i "Fubar". Foto: Netflix

Fubar (säsong 1)

Med självaste Arnold Schwarzenegger i huvudrollen var förväntningarna på Fubar inte nådiga. Vi kan förstå att många blev besvikna, men vi på Filmtopp gillade den charmiga actionkomedin. Om det blir en fortsättning återstår att se.

Ardalan Esmaili och Evin Ahmad
Ardalan Esmaili och Evin Ahmad. Foto: Filmtopp Int.

Who Is Erin Carter? (säsong 1)

Efter Snabba Cash är Evin Ahmad Netflix-aktuell med en ny TV-serie – denna gången i en internationell produktion där hon spelar den mystiske huvudrollen. Who Is Erin Carter? är inte direkt särskilt nyskapande, men Ahmad – med sin otroliga intensitet – gör serien värd din tid.

The Witcher
Fantasyfavoriten The Witcher fortsätter att spinna vidare. Foto: Netflix

The Witcher (säsong 3)

Baserad på den älskade bok- och tv-spelsserien The Witcher är nu Netflixserien inne på sin tredje säsong. Tempot är fortfarande högt och även om det inte är lika bra som de bästa fantasyserierna, är det rejält underhållande.

Då kommer Familjen Bridgerton: Drottning Charlotte – se teasern här
Foto: Netflix

Familjen Bridgerton: Drottning Charlotte (säsong 1)

Som 17-åring gifts Charlotte (India Ria Amarteifio) bort till den brittiske kungen George III (Corey Mylchreest) och tvingas mot sin vilja flytta från hemlandet Tyskland. Till en början verkar det mesta helt i sin ordning och Charlotte faller snabbt för kungen, men efter vigseln visar det sig att hovet gömmer en stor hemlighet, vilken kommer prägla Charlotte för resten av hennes liv.

The Diplomat
Foto: Netflix

The Diplomat (säsong 1)

The Diplomat är ett politiskt drama som vilket annat politiskt drama som helst. Handlingen att en kris sker i ett annat land vilket blandar in stormakterna, alla skyller på alla och huvudkaraktären står mitt i det hela och måste samtidigt jonglera jobbet med privatlivet känns igen. Serien är underhållande att se på om man är intresserad av världsläget och livet som världens mäktigaste personer lever bakom stängda dörrar, men den når inga direkta höjder vad gäller storyn.

Krigsseglaren
Foto: Netflix

Krigsseglaren (miniserie)

Norska storfilmen Krigsseileren, eller Krigsseglaren på svenska, hade premiär 2022 som Norges dyraste filmproduktion någonsin. Nu har den klippts om för Netflix till en miniserie i tre delar, och kretsar kring de norska sjömän som kämpade för sina liv till havs under andra världskriget.

YOu
Foto: Netflix

You (säsong 4)

Joe Goldberg är tillbaka i serien "YOU" på Netflix, nu med en ny identitet, i ett nytt land, men, med samma besatthet över Marienne Bellamy från förra säsongen. Den här gången ser det dock ut som att vi får följa med på ett klassiskt "murder mystery".

Nya filmer och serier på Netflix i oktober 2022
Foto: Netflix

The Playlist (säsong 1)

Och så var det äntligen dags för en ny svensk Netflixserie! The Playlist skildrar skapandet av Spotify och har hyllats internationellt. Serien består av sex stycken avsnitt och är väl värd din tid!

The Midnight Club – en av alla nya serier på Netflix
"The Midnight Club". Foto: Netflix.

The Midnight Club (säsong 1)

Bakom skaparen av The Haunting of Hill House Mike Flanagan – kommer nu en ny Netflixserie vid namn The Midnight Club. Denna gången om ungdomar som samlas framför öppna spisen och berättar spökhistorier. Men oj, oj, oj, de skulle de inte ha gjort! Roligt, men inte riktigt så bra som det hade kunnat vara.

Snabba Cash säsong 2
Evin Ahmad i "Snabba Cash" säsong 2. Foto: Netflix.

Snabba Cash (säsong 2)

Snabba Cash kom tillbaka med dunder och brak! Den nya säsongen är minst lika bra som den första och bjuder på nya dimensioner i den undre, svenska världen. Skådespelet är på topp och liksom första gången är det omöjligt att inte få handsvett av de många gånger intensiva scenerna. Måste ses!

Nya serier på Netflix – här är tipsen
Foto: Netflix.

The Lincoln Lawyer (säsong 1)

Filmen från 2011 med Matthew McConaughey är än i dag en av hans mest populära filmer. Nu har en serie kommit till Netflix och följer Manuel Garcia-Rulfo som försvarsadvokaten Mickey Haller. Den här gången bestämmer han sig för att ta sig an ett fall, som visar sig ha kopplingar till en rad andra händelser som alla leder till en högprofilerad klient. 

The Lincoln Lawyer är en av alla nya bra serier på Netflix. Är du ett fan av filmen är chanserna mycket goda att du kommer uppskatta även den här serien.

The Principles of Pleasure (säsong 1)

Denna dokumentärserien består av tre delar som riktar strålkastaren mot kvinnans sexualitet och njutning. Serien är både utbildande och underhållande – den slår både hål på myter och informerar samtidigt som den lyckas hylla kvinnans komplexitet.

Filmtopps recensent tycker till och med att det inledande avsnitt med fokus på kvinnokroppen bör vara del av sexualundervisningen på högstadiet!

"All of Us Are Dead" – nya serier på Netflix 2022
"All of Us Are Dead" är en av de bästa serierna på Netflix 2022.

All of Us Are Dead (säsong 1)

I Netflix nya zombieserie sprids ett nytt zombievirus på en skola och eleverna måste slåss för att ta sig ut – eller bli smittade. All of Us Are Dead är en intensiv actionupplevelse med skräckinjagande element som lyser av skaparglädje. Nästa stora sydkoreanska succé kom tätt efter Squid Game. Det här vill du inte missa!

Netflix fortsätter att producera nya serier på lokala marknader runt om i världen, och just den sydkoreanska marknader glänser lite extra.

Detta var alltså våra tips på nya bra serier på Netflix, men det fortsätter att komma nya godbitar i ett rasande tempo. Förhoppningsvis håller du med om att titlarna i artikeln är värda din tid, och att det finns någon serie som du ser fram emot lite extra!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL