Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Bästa serierna på Netflix 2021 – alla serietipsen

Bästa serierna på Netflix 2021 – alla serietipsen

David Lindahl | Lista
10 januari 2021
David Lindahl | Lista
10 januari 2021

Massor av bra serietips från Netflix.

Netflix är en av världens största streamingbolag och varje år växer deras utbud explosionsartat. Vi på Sveriges bästa sajt om streaming följer självklart med. Här hittar du de bästa serierna på Netflix 2021.

Netflix har satsat mycket på serier de senaste åren och nu står streamingtjänsten med ett gediget utbud av serier för alla smaker. Under 2021 finns det ännu mer att avnjuta från Netflix och vi har samlat de hetaste tipsen från streamingtjänstens serier under 2021.

4 snabba tips på nya bra Netflix serier:

  • Fate: The Winx Saga (säsong 1) – Ungdomligt fantasydrama om high school-eleven Bloom som upptäcker att hon besitter magi och måste skydda sin värld från onda krafter. 
  • Tiny Pretty Things (säsong 1) – Balettdrama om en ung begåvning som chockerar skolan när hon faller ner från ett tak och hamnar i koma. Var det prestationsångesten som fick henne att ta klivet, eller kan det vara så att någon knuffade ner henne?
  • Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer (säsong 1) – Mallartad true crime-dokumentär som trots större överraskningar lyckas engagera när vi följer en av USA:s värsta seriemördare ställas inför rätta.
  • Vad som än händer (säsong 1) – Dramakomedi med Scrubs-stjärnan Sarah Chalke och Katherine Heigl om två bästisar sedan barndomen vars privata liv testas mer än någonsin.

Bästa serierna på Netflix 2021:

The Serpent (säsong 1)

The Serpent är inspirerad av de så kallade "bikinimorden", utförda i Thailand under mitten av 70-talet av seriemördaren Charles Sobhraj (i serien spelad med iskall precision av Tahar Rahim).

Sobhraj arbetade som ädelstensförsäljare och använde sig av förfalskade pass för att resa land och rike runt för att sälja. De förfalskade passen hade han stulit av de offer som han mördat och totalt anklagades han för närmare tjugo mord, främst på unga  västerlänningar som kom till Thailand för att backpacka.

Snabba Cash (säsong 1)

Den nya svenska Netflixserien Snabba Cash har inte särskilt mycket att göra med filmserien, förutom att den har anammat samma feeling och puls. Här ser vi Evin Ahmad i rollen om Leya, som drömmer om att tjäna stora pengar på sitt företag. Med ena foten i underjorden och den andra i samhällets crème de la crème blir det en omtumlande resa vi får följa med henne på.

Regisserad av Jesper Ganslandt och Måns Månsson är detta en utmärkt upplevelse som tveklöst klassas som en av årets bästa serier.

The Irregulars (säsong 1)

Om din första tanke är "vem behöver en ny Sherlock Holmes-serie" så förstår vi dig, men vänta lite innan du dömmer ut Netflix senaste satsning. The Irregulars är nämligen en väldigt annorlunda Sherlock-serie. Här är det gatukidsen "The Irregulars" som står i fokus och räddar dagen.

De hjälper nämligen en nedgången Mr. Holmes och en lömsk Dr. Watson att lösa brott, men vilka kan de egentligen lita på? Annorlunda och fräscht.

Firefly Lane (säsong 1)

Tully flyttar tillsammans med sin ansvarslösa (och oftast drogpåverkade) hippie-mamma till ett nytt liv på den lugna gatan Firefly Lane. Närmaste granne blir den avsevärt lugnare familjen Mularkey, med Hobbit-älskaren och nörden Kate i samma ålder. Det dröjer inte länge innan den naturligt populära Tully och genomgoda Kate hittar varandra och en stark vänskap kan börja växa fram.

History of Swear Words (säsong 1)

History of Swear Words är en av de bästa serierna på Netflix 2021.
Nicolas Cage ger oss lektionen vi inte visste att vi behövde i "History of Swear Words". Foto: Netflix.

Bland de bästa serierna på Netflix 2021 hittar en vars titel förklarar sig själv rätt bra. Denna nya serie handlar kort och gott om flertalet olika engelska svordomar, ordens uppkomst och utveckling. Dokumentärserien leds av Nicolas Cage som har tagit hjälp av olika vänner och kollegor.

History of Swear Words är inte Netflix mest barnvänliga produktion, men den är förvånansvärt lärorik. Utan att ta sig själv på alldeles för stort allvar, är den överlag intressant och bjuder på både skratt och aha-upplevelser. 

Pretend It's a City (säsong 1)

Pretend It's a City tillhör de bästa serierna på Netflix 2021
Martin Scorsese och Fran Lebowitz. Foto: Netflix.

Den New York-baserade författaren Fran Lebowitz har länge hängt, skrivit och tyckt till om livet i den stora staden. Numera är hon känd för sitt skarpa sätt att tänka och se på världen. Genom en lång vänskap med den legendariske filmskaparen Martin Scorsese har hennes värld nu mynnat ut i en dokumentärserie.

Pretend It’s a City är en annorlunda och ärlig, men framförallt underhållande dokumentärserie, som gömmer sig likt en glänsande snäcka i det djupa hav av titlar på streamingtjänsten. Ett givet tips!

Lupin (Säsong 1)

Bland de bästa serierna på Netflix 2021 har vi "Lupin".
Bland de bästa serierna på Netflix 2021 har vi "Lupin". Foto: Netflix.

En oväntad vänskap-stjärnan Omar Sy har huvudrollen i streamingtjänstens nya serie, som baseras på gentlemannatjuven Arsène Lupins klassiska äventyr – fast den här gången i modern tappning. 

I sanna Sherlock Holmes-anda är Lupin både rapp och finurlig. Den leker många gånger med ens huvud men är inte överdrivet svår att hänga med i. Mycket nöje som går hem för en bred målgrupp!

Kommande titlar (som kan kvala in bland de bästa serierna på Netflix 2021):

Halston

Ewan McGregor i Star Wars.
Ewan McGregor Som Obi-Wan. Foto: Netflix.

Med: Rory Culkin, Rebecca Dayan, Ewan McGregor m.fl
Premiär: Någon gång under 2021
Land: USA

Miniserien "Halston" kommer att skina ljus på modedesignern Halston. Ewan McGregor spelar huvudrollen och miniserien väntas ha premiär på Netflix under 2021.

Dad, Stop Embarrassing Me

Dad, stop embarrassing me.
Jamie Foxx.

Med: Jamie Foxx, David Alan Grier, Kyla-Drew, m.fl.
Skapare: Bentley Kyle Evans
Land: USA

Inspirerad av Jamie Foxx relation med sin egen dotter kommer Dad, Stop Embarrassing Me att handla om en pappa och hans dotter. Jamie Foxx ska enligt uppgifter spela flera olika roller i serien.

Clark (originalserie)

Bill Skarsgård i Det
Bill Skarsgård i "Det". Foto: Warner Bros.

Sedan en tid tillbaka är det klart att Netflix ska göra en originalserie om "Sveriges första popgangster" Clark Olofsson. I huvudrollen ser vi ingen mindre än Bill Skarsgård, som därmed gör sin första svenska roll på flera år.

För den som inte är särskilt bekant med Clark Olofssons fascinerande liv lär detta bli en riktigt höjdpunkt. "Clarks liv och historia är så otrolig och skruvad att det skulle få Scorsese att rodna.", skriver Bill Skarsgård i ett pressmeddelande. Visst hade det varit roligt om en svensk produktion blev en av de bästa serierna på Netflix?

Premiär: Någon gång 2021.

Snabba Cash (originalserie)

Snabba Cash
"Snabba cash". Foto: Nordisk Film.

Bland de bästa serierna på Netflix 2021 kan vi komma att hitta en svensk produktion. Streamingtjänsten utvecklar nu en fortsättning på den fängslande historien om JW:s resa in i den kriminella världen. Författaren Jens Lapidus som skrivit böckerna har utvecklat den kommande Snabba Cash-seriens berättelse tillsammans med manusförfattaren Oskar Söderlund (Gråzon, Ettor & Nollor).

"Jag har längtat efter en fortsättning på Snabba Cash... Det kommer att bli fantastiskt", kommenterar Lapidus i ett pressmeddelande.

Handlingen utspelar sig 10 år efter händelserna i filmserien. Sedan tidigare är det klart att Jesper Ganslandt (438 dagar, Apan) står för regin. Evin Ahmad (Ring mamma, Vår tid är nu) är klar för en av rollerna.

I rollerna ser vi: Evin Ahmad, Alexander Abdallah m.fl.

Premiär: Någon gång 2021.

MER LÄSNING:

Originalserie av Rojda Sekersöz (titel ej klar)

Dröm vidare
Rojda Sekersözs genombrottsfilm "Dröm vidare". Foto: NonStop Entertainment.

Netflix beskriver serien som ett coming of age-drama för priviligierade studenter på en internatskola. Serien, som ännu inte har fått något namn, ska bestå av sex avsnitt och är skapad av Lisa AmbjörnLars Beckung och Camilla Holter.

Om handlingen säger Netflix följande:

"När Prince Wilhelm anländer på den pretentiösa internatskolan får han äntligen möjligheten att utforska sitt sanna jag och ta reda på vilket typ av liv han verkligen vill ha. Wilhelm börjar drömma om en framtid full av frihet och ovillkorlig kärlek, bortom alla kungliga åtaganden – men när han plötsligt blir näst på tur för att ta över tronen fördjupas hans dilemma och han måste göra ett val. Plikt eller kärlek."

Serien regisseras Rojda Sekersöz (Dröm vidare, En komikers uppväxt).

The Crew

The Crew. De bästa serierna på Netflix.
Foto: Netflix.

Med: Kevin James, Freddie Stroma, Paris Berelc, Sarah Stiles, Jillian Mueller. m.fl.
Skapare: Jeff Lowell
Land: USA

Kevin James flyttar till Netflix. I nya serien The Crew spelar Kevin James Bobby Spencer, en chef för en crew i NASCAR som kommer i luven på chefens dotter som anlitas som ny gruppchef. 

Återvändande titlar som kan kvala in bland de bästa serierna på Netflix 2021.

The Witcher

The Witcher.
Foto: Netflix.

Med: Henry Cavill, Freya Allan, Yasen Atour m.fl.
Skapare: Lauren Schmidt
Land: USA

Den spännande fortsättningen på monsterjägaren Geralt of Rivias äventyr i en värld av kaos och onda varelser. Baserad på bokserien från Andrzej Sapkowski och med Henry Cavill i spetsen är The Witcher en av Netflix just nu populäraste serier. Förväntningarna är stora på den andra säsongen av produktionen som kan komma att tillhöra de bästa serierna på Netflix 2021. 

Dead to Me

Dead to me.
Foto: Netflix.

Med: Christina Applegate, Linda Cardellini, Sam McCarthy m.fl.
Skapare: Liz Feldman
Land: USA

"Dead to Me" blev snabbt en komedifavorit på Netflix med Linda Cardellini och Christina Applegate i huvudrollerna. Handlingen följer den udda duon Judy och Jen och den tredje säsongen väntas ha premiär under 2021. Seriens skapare Liz Feldman har gått ut med att den tredje säsongen också blir den sista, vilket ökar förväntningarna på en bra serieavslutning.

You

You.
Foto: Netflix.

Med: Penn Badgley, Victoria Pedretti, Ambyr Childers m.fl.
Skapare: Sera Gamble, Greg Berlanti
Land: USA

Sedan seriepremiären 2018 har karaktären Joe varit ett populärt inslag i Netfix långa repertoar av serier. Serien You har gått i hela två säsonger och under 2021 väntas fortsättningen ha premiär på Netflix. 

Money Heist – säsong 5

Money Heist.
Money Heist. Foto: Netflix.

Med: Úrsula Corberó, Álvaro Morte, Itziar Ituño m.fl.
Skapare: Álex Pina
Land: Spanien

Den spanska heist-serien "Money Heist" har gått i fyra framgångsrika säsonger och är streamingtjänstens mest lyckade serie på ett annat språk än engelska. Netflix har satsat mycket på lokala serier och en hel del från just Spanien. Under 2021 är det dags för den femte och sista säsongen av Money Heist, då seriens skapare har annonserat att en episk avslutning är att vänta. En av de bästa serierna på Netflix 2021? Det vågar vi satsa stort på!

Stranger Things – säsong 4

Stranger Things.
Stranger Things. Foto: Netflix.

Med: Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Winona Ryder m.fl.
Skapare: Matt Duffer, Ross Duffer
Land: USA

En av Netflix mest framgångsrika serier behöver ingen längre introduktion. Det har nu gått tre säsonger sedan ungdomarna i Stranger Things började upptäcka konstiga saker i staden Hawkins. Den fjärde säsongen kommer att ha premiär under 2021 och förväntingarna är såklart skyhöga.

Bridgerton – säsong 2

Bridgerton.
Kommer "Bridgerton" att vara en av de bästa serierna på Netflix 2021 också? Foto: Netflix.

Med: Phoebe Dynevor, Regé-Jean Page, Nicola Coughlan m.fl.
Skapare: Chris Van Dusen
Land: USA

Den första säsongen hade premiär på Netflix i slutet av 2020 och vi kan redan knappt bärga oss för fortsättningen. Bridgerton blev en omedebar succé på Netflix med en handling som kändes som en mix av Jane Austen och Gossip Girl. Säsong två väntas troligen ha premiär under senare 2021.

För fler listor och tips --> Scrolla vidare!