Recension The Witcher säsong 2

Bästa serierna på Netflix 2021 – alla serietipsen

Uppdaterad 27 januari 2022 kl. 17:01 | Publicerad 10 januari 2021 kl. 21:01

Massor av bra serietips från Netflix.

Netflix är en av världens största streamingbolag och varje år växer deras utbud explosionsartat. Vi på Sveriges bästa sajt om streaming följer självklart med. Här hittar du de bästa serierna på Netflix 2021.

Netflix har satsat mycket på serier de senaste åren och nu står streamingtjänsten med ett gediget utbud av serier för alla smaker. Under 2021 finns det ännu mer att avnjuta från filmbjässen och vi har samlat de hetaste tipsen. Här är bästa serierna på Netflix 2021. Se också vår lista med de bästa serierna på Netflix 2022 här.

4 snabba tips på nya bra Netflix serier:

  • Fate: The Winx Saga (säsong 1) – Ungdomligt fantasydrama om high school-eleven Bloom som upptäcker att hon besitter magi och måste skydda sin värld från onda krafter. 
  • Tiny Pretty Things (säsong 1) – Balettdrama om en ung begåvning som chockerar skolan när hon faller ner från ett tak och hamnar i koma. Var det prestationsångesten som fick henne att ta klivet, eller kan det vara så att någon knuffade ner henne?
  • Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer (säsong 1) – Mallartad true crime-dokumentär som trots större överraskningar lyckas engagera när vi följer en av USA:s värsta seriemördare ställas inför rätta.
  • Vad som än händer (säsong 1) – Dramakomedi med Scrubs-stjärnan Sarah Chalke och Katherine Heigl om två bästisar sedan barndomen vars privata liv testas mer än någonsin.

Bästa serierna på Netflix 2021:

The Witcher (säsong 2)

The Witcher
Foto: Netflix.

Tittarfavoriten The Witcher är äntligen tillbaka på Netflix efter ett uppehåll på två år – och den nya säsongen lyfter serien till en ny nivå. Efter att serien hittat fötterna i den första säsongen, så går den nu in på djupet hos karaktärerna, vilket gör att ribban höjs ett snäpp. Har du inte redan kastat dig över den andra säsongen, så är det dags att göra det nu!

True Story (miniserie)

Kevin Hart spelar huvudrollen, "The Kid", i denna dramathriller och Filmtopps Loke Westberg tycker att han överträffar sig själv. Serien handlar om en standup-komiker som är ute på turné med sin bror (Wesley Snipes) vid sin sida. Trots att The Kid varit nykter en lång tid går de på fest, vilket leder till en ödesdiger fylla som slutar med att The Kid vaknar upp bredvid en livlös person. Tajt och spännande!

Emily in Paris (säsong 2)

Om du gillade den första säsongen, så kommer du garanterat att uppskatta fortsättningen på berättelsen som skapats av Darren Star, personen som ligger bakom Sex and the City. Säsong 2 tar vid där den föregående slutade och romantiska intriger är fortsatt i fokus. Däremot ska vi vara tydliga med att det här är behaglig tittning som kräver nästan ingenting av sin publik. Underhållande är det också!

Den osannolika mördaren (miniserie)

I Netflix nya svenska serie följer vi Robert Gustafsson i rollen som Stig "Skandiamannen" Engström, som förmodas ha varit den som mördade statsminister Olof Palme. Serien har fått beröm för sitt skickliga skådespel och berättande och Filmtopp kan inte annat än hålla med!

En av de bästa serierna på Netflix 2021 som rekommenderas starkt.

Hellbound (säsong 1)

Hellbound – en av de bästa serierna på Netflix 2021
Foto: Netflix. 

Hellbound är nästa Sydkoreanska satsning från Netflix. Efter framgångarna med Squid Game bedömer Filmtopps Eric Diedrichs att det här kan bli nästa koreanska succé hos streamingtjänsten. Handlingen tar vid när dödsänglar och demoner har börjat dyka upp i Sydkorea, vilket gjort det möjligt för en religiös sekt att växa sig allt större.

Inside Job (säsong 1)

Inside Job. Foto: Netflix.
Foto: Netflix.

I denna nya tecknade serien på Netflix får vi följa Reagan Ridley och hennes kollegor på Cognito Incorporation, som i hemlighet styr världen. Det blir inte lätt för Reagan när hon en dag tvingas städa undan efter medarbetarnas misstag som riskerar att avslöja deras företag och sysslor.

Satsningen Inside Job är en rolig överraskning till serie. Den bjuder på förvånansvärt vågade skämt och en rapphet som tidigare försök saknat.

The Five Juanas (säsong 1)

Foto: Netflix.
Foto: Netflix.

Fem olika kvinnor upptäcker att de har exakt likadana födelsemärken. Tillsammans börjar de gräva i hur det kommer sig och finner en del chockerande svar, som leder dem in på en snårig jakt efter sanningen. The Five Juanas är ett mörkt mexikanskt drama som bjuder på en hel del spännande vändpunkter. Den första säsongen är sammanlagt 18 avsnitt lång. Med andra ord finns här en hel del att djupdyka i!

You (säsong 3)

You säsong 3. Foto: Netflix.
Foto: Netflix.

I vår lista med de bästa serierna på Netflix 2021 återser vi en publikfavorit. You är tillbaka med en ny säsong och den är minst sagt en fan-pleaser. Den här gången måste Joe och hans bättre hälft hantera livet som småbarnsföräldrar och hitta ett sätt att använda deras, låt oss säga "annorlunda egenskaper", på utan att förstöra fasaden. Seriens skapare har landat i en fullständig trygghet med vad för typ av produktion de jobbar på. Det är ständigt underhållande och emellanåt också riktigt spännande. Har du ännu inte slukat You? Då har du en hel del bingevänligt material att njuta av.

Midnight Mass (säsong 1)

Skräckskaparen Mike Flanagan som bland annat gett oss Netflix-filmen Gerald's Game och The Haunting of Hill House kom tidigt tillbaka till streamingtjänsten med denna miniserie. Den här gången är det han själv som ligger bakom idén. Berättelsen handlar om ett isolerat samhälle på en distanserad ö, som börjar uppleva mirakel efter att en ung och charmig präst dykt upp bland dem. Bakom alla mirakel döljer sig dock någonting mörkt och ytterst farligt.

Maid (säsong 1)

Maid är en av de bästa serierna på Netflix 2021.
Maid är en av de bästa serierna på Netflix 2021. Foto: Netflix.

I den starka serien Maid följer vi en ung mamma som flyr från sin våldsamma man tillsammans med sin dotter och kämpar för att ge dem ett bättre liv. 

Om du letar efter en serie som för tankarna till ShamelessNomadland och Jakten på lycka har du här hittat rätt. Bäst med serien är huvudrollsinnehavaren Margaret Qualley (känd från The Leftovers) som ger oss sin klart starkaste prestation. Hon hanterar utmärkt att bära serien på sina axlar. 

The Billion Dollar Code (säsong 1)

Känner du till historien om hur Google stal idén och koden för Google Earth från ett par tyskar? I Netflix alldeles nya serie The Billion Dollar Code får vi svaret på hur det gick till. 

Denna oerhört intressanta och gripande serie är både viktig och svår att slita sig ifrån. Värt att nämna, utöver ett riktigt bra manus, är dess skådespelare som alla presterar på hög nivå.

Squid Game (säsong 1)

I den dystopiska koreanska serien Squid Game blir hundratals personer med ont om pengar inbjudna till att delta i ett spel bestående av olika "barnlekar". Vad som väntar deltagarna är dock någonting helt annat. Spelet är nämligen på liv och död och en enorm summa pengar väntar vinnaren.

Squid Game är Netflix mest populära icke-engelska serie någonsin och det har sina skäl. Den är intensiv och utmanande, men framförallt brutalt underhållande. Den första säsongens nio avsnitten går flyger förbi, så vad väntar du på?

Kastanjemannen (säsong 1)

Danska "Kastanjemannen" är tveklöst en av de bästa serierna på Netflix 2021.
Danska "Kastanjemannen" är tveklöst en av de bästa serierna på Netflix 2021. Foto: Netflix.

När en kvinna hittas brutalt mördad på en lekplats i Köpenhamn finner polisen en liten kastanjegubbe på brottsplatsen. En likadan har påträffats förut och snart börjar det dyka upp fler vid ytterligare mord. 

Kastanjemannen är ruggigt spännande och en närmast perfekt kriminalserie om en intensiv och spännande jakt på en våldsam seriemördare. En perfekt serie att dyka ner i under höstmörkret.

Sex Education (säsong 3)

Sex Education säsong 3
Foto: Netflix.

Netflix storsuccé Sex Education har återvänt med en tredje säsong – och den håller fortsatt riktigt hög nivå. I den nya säsongen har en ny rektor tagit plats på Moordale och hon är fast besluten om att förbättra skolans rykte och eliminera den snuskstämpel som den har fått. Den nya rektorn är beredd att gå både ett och två steg för långt för att uppnå sitt mål, samtidigt som eleverna fortsatt kämpar med att utforska sina identiteter och sin sexualitet.

Sex Education är både skruvad och vågad, men aldrig utan att omfamna människor så som dem är.

Post Mortem: Ingen dör i Skarnes (säsong 1)

Netflix fortsätter att satsa på skandinaviska produktioner. Deras senaste i ledet är deras norska vampyrserie Post Mortem: Ingen dör i Skarnes. Den kretsar kring en familjedriven begravningsbyrå som får mycket att tänka på när en dödförklarad kvinna vaknar upp på obduktionsbordet, med en plötslig och omättlig hunger. Är det hon som ska hjälpa byrån – som kämpar för sin överlevnad – genom att höja dödsantalet i den lilla byn Skarnes? 

Mörka komedin Post Mortem: Ingen dör i Skarnes är ett måste att se och utan tvivel en av de bästa serierna på Netflix 2021. 

Clickbait (miniserie)

Adrian Grenier i "Clickbait". Foto: Netflix.
Adrian Grenier i "Clickbait". Foto: Netflix.

Thrillerserie om en familjeman som plötsligt försvinner, och dyker upp under hot i en anonym video. Budskapet är tydligt: får videon fem miljoner visningar på nätet, så dör han. 

Clickbait ser vi Entourage-stjärnan Adrian Grenier tillsammans med flera andra intressanta skådespelare. Låt dig inte luras av titeln, det här är inte så klickbetonat som du föreställer dig. Det finns fler lager i den här storyn än vad den utgör sig för att ha. 

Kattmänniskor (säsong 1)

Kattmänniskor är en av de bästa serierna på Netflix 2021.
Foto: Netflix.

Årets gulligaste serie på streamingtjänsten är Kattmänniskor. Här får vi följa kattmänniskor som bygger sina liv kring husdjuren de älskar. Den första säsongen består av sex avsnitt och tar fram lika många unika katt-och människarelationer. Det rör sig bland annat o ägare som antingen rappar om sina katter, räddar dem dagligen eller gör kattliknande konstverk. Ett måste för den kattokige!

Dogs (säsong 2)

Dogs är en av de bästa serierna på Netflix.
Dogs är en av de bästa serierna på Netflix 2021. Foto: Netflix.

Precis som Kattmänniskor handlar om katter, handlar Dogs kort och gott om hundar och deras relationer till sina ägare. I den här säsongens fyra avsnitt får man bland annat möta maskoten och bulldoggen Trip, och den herrelösa hundvalpen Jet. En given serie för alla hundägare och hundälskare. Det är fascinerande och häftigt att man kan skapa en urstark relation till en fyrbent varelse som inte ens kan prata. 

Cooking With Paris (säsong 1)

Paris Hilton med vännen Saweetie i köket.
Paris Hilton med vännen Saweetie i köket. Foto: Netflix.

En udda serie för realitytorsken! I sin nya serie Cooking With Paris förbereder den världsberömda influencern Paris Hilton sig inför livet som förälder. Detta genom att bli bättre i köket, vilket är lättare sagt än gjort. Serien liknar inget matlagningsprogram du tidigare sett. Det hela blir – som det ofta blir med Hilton – bisarrt och märkligt. 

Young Royals (säsong 1)

Young Royals är en av de bästa serierna på Netflix 2021
. Foto: Netflix.

Lisa Ambjörn och Rojda Serkersöz ligger bakom sommarens kanske mest efterlängtade serie på Netflix: Young Royals. Det svenska dramat utspelar sig på en hård internatskola bjuder på en hel del kärlek, spännande intriger och klasskillnader. Vi tror stenhårt på att den här produktionen förnyas med en till säsong. Tveklöst bland de bästa serierna på Netflix 2021.

Katla (säsong 1)

Katla tillhör de bästa serierna på Netflix 2021
Foto: Netflix.

Islands första Netflix-produktion Katla visar upp önationens både mäktiga och mystiska miljöer. Denna thriller skildrar efterspelet av ett vulkanutbrott och hur det förändrar invånarna i dess tillhörande by. På rollistan ser vi svenska Aliette Opheim från Kalifat.

Lupin (säsong 1B)

Det råder ingen tvekan om att franska Lupin blev en av årets första, kanske lite oväntade, succéer. Nu är väl januari visserligen inte en månad som direkt är känd för att leverera massvis av tv-underhållning, så en del av förklaringen till varför så många hittade just Lupin kan givetvis även bero på hur utbudet av nya premiärer såg ut just då.

I vår recension så knep inledningen ändå en mer än respektabel fyra av fem i betyg, med en beskrivning som ”en omvänd Sherlock Holmes”-berättelse. Istället för att följa någon som lyckas se minsta lilla spår av bevis, så fick vi följa gentlemannatjuven Assane Diop (Omar Sy) medan han mästerligt placerar ut falska spår och grundlurar alla med ett nyss ess i rockärmen varje gång.

Sweet Tooth (säsong 1)

Missa inte Sweet Tooth – det är en av våra bästa serier 2021.
Foto: Netflix

Det nya Netflix-tillskottet "Sweet Tooth" är en unik äventyrsserie som utspelar sig i en postapokalytisk värld där "hybrider" existerar – det vill säga människor som är både människor och djur. Sweet Tooths på ytan mörka och dystra handling vägs utmärkt upp av det extremt stora hjärta som serien har.

Sweet Tooth har potential att bli en av Netflix populärare serier, och har du inte redan gett den en chans bör du göra det nu.

Halston (säsong 1)

Halston – en av de bästa serierna på Netflix 2021
Foto: Netflix.

"Halston" är Netflix nya miniserie med en lysande Ewan McGregor i huvudrollen. Serien handlar om Roy Halston, modeskaparen som satte sitt namn på kartan efter att Jackie Kennedy använde hans designer. När serien tar vid är hattarna inte längre moderna och Halston måste hitta en ny väg för att hålla sig relevant i den skoningslösa modeindustrin.

Halston är en mycket välgjord serie och en rad skådespelare står för imponerande prestationer. Utöver McGregor som Halston sticker även Krysta Rodriguez ut i rollen som Liza Minnelli. En av de bästa serierna på Netflix 2021.

Master of None (säsong 3)

Master of None på Netflix är en av de bästa serierna på tjänsten
Foto: Netflix

Vi har fått vänta länge på den tredje säsongen av Master of None och när serien nu äntligen har återvänt är det i en ny, mycket mer finstämd tappning än tidigare. De två första säsongerna av serien är betydligt "flummigare" än den tredje och humorn är inte alls lika påtaglig i säsong tre. Det betyder dock inte att den tredje säsongen är sämre – den är bara annorlunda.

I säsong tre får vi följa Denise, Lena Waithes karaktär, istället för Dev (Aziz Ansari) som var huvudkaraktär i de två första säsongerna. Fördelen med att Master of None har tagit en helt ny riktning är att du kan hoppa rakt in i serien i säsong tre, om du nu känner för det.

Castlevania (säsong 4)

Castlevania är en av de bästa animerade serierna 2021
Foto: Netflix

Den fjärde säsongen av "Castlevania" är en magnifik avslutning på en serie som har hållit absoluta toppklass i säsong efter säsong. Under den urläckert animerade säsongen får vi åter följa vår trio av huvudkaraktärer – denna gången slits de mellan vampyrer som vill återuppliva Dracula och vampyrer som vill ta över världen.

Denna avslutande säsong når kanske inte riktigt upp till samma extremt höga nivå som säsong 3 hade, men det är fortfarande en suverän avslutning, och den sista säsongen bevisar att Castlevania är en av Netflix allra bästa serier.

Lucifer (säsong 5B)

Avslutningssäsongen av Lucifer är en av de bästa serierna på Netflix 2021
Foto: Netflix

"Lucifer" har varit en av de bästa serierna på Netflix i flera år och efter en halvljummen första halva av säsong fem har den andra halvan gjort att serien åter är tillbaka bland de bästa titlarna. De senaste åtta avsnitten av Lucifer är imponerande bra – kanske bland de bästa i hela serien – och de lyckas med att både beröra och underhålla på samma gång.

I säsong 5B av Lucifer dyker till sist Lucifers pappa upp i avsnitten som är mer rörande än någonsin, men som också innehåller många roliga stunder. Med den senaste säsongen är det upplagt för en, vad som förmodas bli, en sjätte och sista säsong.

Love, Death & Robots (säsong 2)

Se unika Love Death and Robots på Netflix – det är en av de bästa serierna 2021
Love, Death & Robots (säsong 1). Bild: Netflix

Den unika och animerade antologiserien från David Fincher och Tim Miller är tillbaka med en ny säsong – och precis som med den första säsongen så levererar säsong två av Love, Death & Robots. Återigen bjuds vi på fristående avsnitt i serien och om du gillade den första säsongen kommer du garanterat att gilla även denna.

Det enda den andra säsongen har till sin nackdel är att den är på tok för kort. Medan säsong 1 bestod av 18 stycken avsnitt, består säsong 2 endast av åtta små korta historier. En ny säsong väntas landa på Netflix 2022, så det verkar trots allt inte som om vi kommer behöva vänta alltför länge på fler avsnitt.

The Serpent (säsong 1)

The Serpent – en av de bästa serierna på Netflix 2021
Foto: Netflix

The Serpent är inspirerad av de så kallade "bikinimorden", utförda i Thailand under mitten av 70-talet av seriemördaren Charles Sobhraj (i serien spelad med iskall precision av Tahar Rahim).

Sobhraj arbetade som ädelstensförsäljare och använde sig av förfalskade pass för att resa land och rike runt för att sälja. De förfalskade passen hade han stulit av de offer som han mördat och totalt anklagades han för närmare tjugo mord, främst på unga  västerlänningar som kom till Thailand för att backpacka.

Jupiter's Legacy (säsong 1)

Superhjältegenren ser inget stopp. En av årets största satsningar är Jupiter's Legacy som engagerar precis tillräckligt mycket för att ta plats bland de bästa serierna på Netflix 2021. Handlingen kretsar kring en ny generation hjältar som måste kliva in i sina föräldrars frånvaro när ett nytt globalt hot uppdagar sig.

Snabba Cash (säsong 1)

Den nya svenska Netflixserien Snabba Cash har inte särskilt mycket att göra med filmserien, förutom att den har anammat samma feeling och puls. Här ser vi Evin Ahmad i rollen om Leya, som drömmer om att tjäna stora pengar på sitt företag. Med ena foten i underjorden och den andra i samhällets crème de la crème blir det en omtumlande resa vi får följa med henne på.

Regisserad av Jesper Ganslandt och Måns Månsson är detta en utmärkt upplevelse som tveklöst klassas som en av årets bästa serier.

The Irregulars (säsong 1)

The Irregulars på Netflix
Foto: Netflix

Om din första tanke är "vem behöver en ny Sherlock Holmes-serie" så förstår vi dig, men vänta lite innan du dömmer ut Netflix senaste satsning. The Irregulars är nämligen en väldigt annorlunda Sherlock-serie. Här är det gatukidsen "The Irregulars" som står i fokus och räddar dagen.

De hjälper nämligen en nedgången Mr. Holmes och en lömsk Dr. Watson att lösa brott, men vilka kan de egentligen lita på? Annorlunda och fräscht.

Firefly Lane (säsong 1)

Tully flyttar tillsammans med sin ansvarslösa (och oftast drogpåverkade) hippie-mamma till ett nytt liv på den lugna gatan Firefly Lane. Närmaste granne blir den avsevärt lugnare familjen Mularkey, med Hobbit-älskaren och nörden Kate i samma ålder. Det dröjer inte länge innan den naturligt populära Tully och genomgoda Kate hittar varandra och en stark vänskap kan börja växa fram.

History of Swear Words (säsong 1)

History of Swear Words är en av de bästa serierna på Netflix 2021.
Nicolas Cage ger oss lektionen vi inte visste att vi behövde i "History of Swear Words". Foto: Netflix.

Bland de bästa serierna på Netflix 2021 hittar en vars titel förklarar sig själv rätt bra. Denna nya serie handlar kort och gott om flertalet olika engelska svordomar, ordens uppkomst och utveckling. Dokumentärserien leds av Nicolas Cage som har tagit hjälp av olika vänner och kollegor.

History of Swear Words är inte Netflix mest barnvänliga produktion, men den är förvånansvärt lärorik. Utan att ta sig själv på alldeles för stort allvar, är den överlag intressant och bjuder på både skratt och aha-upplevelser. 

Pretend It's a City (säsong 1)

Pretend It's a City tillhör de bästa serierna på Netflix 2021
Martin Scorsese och Fran Lebowitz. Foto: Netflix.

Den New York-baserade författaren Fran Lebowitz har länge hängt, skrivit och tyckt till om livet i den stora staden. Numera är hon känd för sitt skarpa sätt att tänka och se på världen. Genom en lång vänskap med den legendariske filmskaparen Martin Scorsese har hennes värld nu mynnat ut i en dokumentärserie.

Pretend It’s a City är en annorlunda och ärlig, men framförallt underhållande dokumentärserie, som gömmer sig likt en glänsande snäcka i det djupa hav av titlar på streamingtjänsten. Ett givet tips!

Lupin (Säsong 1A)

Bland de bästa serierna på Netflix 2021 har vi "Lupin".
Bland de bästa serierna på Netflix 2021 har vi "Lupin". Foto: Netflix.

En oväntad vänskap-stjärnan Omar Sy har huvudrollen i streamingtjänstens nya serie, som baseras på gentlemannatjuven Arsène Lupins klassiska äventyr – fast den här gången i modern tappning. 

I sanna Sherlock Holmes-anda är Lupin både rapp och finurlig. Den leker många gånger med ens huvud men är inte överdrivet svår att hänga med i. Mycket nöje som går hem för en bred målgrupp!

Kommande titlar (som kan kvala in bland de bästa serierna på Netflix 2021):

Clark (originalserie)

Bill Skarsgård i Det
Bill Skarsgård i "Det". Foto: Warner Bros.

Sedan en tid tillbaka är det klart att Netflix ska göra en originalserie om "Sveriges första popgangster" Clark Olofsson. I huvudrollen ser vi ingen mindre än Bill Skarsgård, som därmed gör sin första svenska roll på flera år.

För den som inte är särskilt bekant med Clark Olofssons fascinerande liv lär detta bli en riktigt höjdpunkt. "Clarks liv och historia är så otrolig och skruvad att det skulle få Scorsese att rodna.", skriver Bill Skarsgård i ett pressmeddelande. Visst hade det varit roligt om en svensk produktion blev en av de bästa serierna på Netflix?

Premiär: i höst

MER LÄSNING:

The Witcher – säsong 2

The Witcher.
Foto: Netflix.

Den spännande fortsättningen på monsterjägaren Geralt of Rivias äventyr i en värld av kaos och onda varelser. Baserad på bokserien från Andrzej Sapkowski och med Henry Cavill i spetsen är The Witcher en av Netflix just nu populäraste serier. Förväntningarna är stora på den andra säsongen av produktionen som kan komma att tillhöra de bästa serierna på Netflix 2021. 

Premiär: 17 december

Dead to Me – säsong 3

Dead to me.
Foto: Netflix.

"Dead to Me" blev snabbt en komedifavorit på Netflix med Linda Cardellini och Christina Applegate i huvudrollerna. Handlingen följer den udda duon Judy och Jen och den tredje säsongen väntas ha premiär under 2021. Seriens skapare Liz Feldman har gått ut med att den tredje säsongen också blir den sista, vilket ökar förväntningarna på en bra serieavslutning.

Premiär: i slutet på 2021 eller starten på 2022.

För fler listor och tips --> Scrolla vidare!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL