Bridgerton.

Bästa serierna på Netflix 2021 – alla serietipsen

David Lindahl | Lista
10 januari 2021
David Lindahl | Lista
10 januari 2021

Massor av bra serietips från Netflix.

Netflix är en av världens största streamingbolag och varje år växer deras utbud explosionsartat. Vi på Sveriges bästa sajt om streaming följer självklart med och här hittar du de bästa serietipsen från Netflix under 2021.

Har du missat alla de bästa filmerna från Netflix hittar du de här.

Netflix har satsat mycket på serier de senaste åren och nu står streamingtjänsten med ett gediget utbud av serier för alla smaker. Under 2021 finns det ännu mer att avnjuta från Netflix och vi har samlat de hetaste tipsen från streamingtjänstens serier under 2021.

Kommande serier under 2021 på Netflix.

Halston

Ewan McGregor i Star Wars.
Ewan McGregor Som Obi-Wan. Foto: Netflix.

Med: Rory Culkin, Rebecca Dayan, Ewan McGregor m.fl
Premiär: Någon gång under 2021
Land: USA

Miniserien "Halston" kommer att skina ljus på modedesignern Halston. Ewan McGregor spelar huvudrollen och miniserien väntas ha premiär på Netflix under 2021.

Dad, Stop Embarrassing Me

Dad, stop embarrassing me.
Jamie Foxx.

Med: Jamie Foxx, David Alan Grier, Kyla-Drew, m.fl.
Skapare: Bentley Kyle Evans
Land: USA

Inspirerad av Jamie Foxx relation med sin egen dotter kommer Dad, Stop Embarrassing Me att handla om en pappa och hans dotter. Jamie Foxx ska enligt uppgifter spela flera olika roller i serien.

Clark (originalserie)

Bill Skarsgård i Det
Bill Skarsgård i "Det". Foto: Warner Bros.

Sedan en tid tillbaka är det klart att Netflix ska göra en originalserie om "Sveriges första popgangster" Clark Olofsson. I huvudrollen ser vi ingen mindre än Bill Skarsgård, som därmed gör sin första svenska roll på flera år.

För den som inte är särskilt bekant med Clark Olofssons fascinerande liv lär detta bli en riktigt höjdpunkt. "Clarks liv och historia är så otrolig och skruvad att det skulle få Scorsese att rodna.", skriver Bill Skarsgård i ett pressmeddelande.

I rollerna ser vi: Bill Skarsgård, Jonas Karlsson m.fl.

Premiär: Någon gång 2021.

Snabba Cash (originalserie)

Snabba Cash
"Snabba cash". Foto: Nordisk Film.

Netflix utvecklar en fortsättning på den fängslande historien om JW:s resa in i den kriminella världen. Författaren Jens Lapidus som skrivit böckerna har utvecklat den kommande Snabba Cash-seriens berättelse tillsammans med manusförfattaren Oskar Söderlund (Gråzon, Ettor & Nollor).

"Jag har längtat efter en fortsättning på Snabba Cash... Det kommer att bli fantastiskt", kommenterar Lapidus i ett pressmeddelande.

Handlingen utspelar sig 10 år efter händelserna i filmserien. Sedan tidigare är det klart att Jesper Ganslandt (438 dagar, Apan) står för regin. Evin Ahmad (Ring mamma, Vår tid är nu) är klar för en av rollerna.

I rollerna ser vi: Evin Ahmad, Alexander Abdallah m.fl.

Premiär: Någon gång 2021.

MER LÄSNING:

Originalserie av Rojda Sekersöz (titel ej klar)

Dröm vidare
Rojda Sekersözs genombrottsfilm "Dröm vidare". Foto: NonStop Entertainment.

Netflix beskriver serien som ett coming of age-drama för priviligierade studenter på en internatskola. Serien, som ännu inte har fått något namn, ska bestå av sex avsnitt och är skapad av Lisa AmbjörnLars Beckung och Camilla Holter.

Om handlingen säger Netflix följande:

"När Prince Wilhelm anländer på den pretentiösa internatskolan får han äntligen möjligheten att utforska sitt sanna jag och ta reda på vilket typ av liv han verkligen vill ha. Wilhelm börjar drömma om en framtid full av frihet och ovillkorlig kärlek, bortom alla kungliga åtaganden – men när han plötsligt blir näst på tur för att ta över tronen fördjupas hans dilemma och han måste göra ett val. Plikt eller kärlek."

Serien regisseras Rojda Sekersöz (Dröm vidare, En komikers uppväxt).

The Crew

The Crew.
Foto: Netflix.

Med: Kevin James, Freddie Stroma, Paris Berelc, Sarah Stiles, Jillian Mueller. m.fl.
Skapare: Jeff Lowell
Land: USA

Kevin James flyttar till Netflix. I nya serien The Crew spelar Kevin James Bobby Spencer, en chef för en crew i NASCAR som kommer i luven på chefens dotter som anlitas som ny gruppchef. 

Serier som återvänder under 2021.

The Witcher

The Witcher.
Foto: Netflix.

Med: Henry Cavill, Freya Allan, Yasen Atour m.fl.
Skapare: Lauren Schmidt
Land: USA

Den spännande fortsättningen på monsterjägaren Geralt of Rivias äventyr i en värld av kaos och onda varelser. Baserad på bokserien från Andrzej Sapkowski och med Henry Cavill i spetsen är The Witcher en av Netflix just nu populäraste serier. Den andra säsongen väntas ha premiär under 2021 och förväntningarna är stora.

Dead to Me

Dead to me.
Foto: Netflix.

Med: Christina Applegate, Linda Cardellini, Sam McCarthy m.fl.
Skapare: Liz Feldman
Land: USA

"Dead to Me" blev snabbt en komedifavorit på Netflix med Linda Cardellini och Christina Applegate i huvudrollerna. Handlingen följer den udda duon Judy och Jen och den tredje säsongen väntas ha premiär under 2021. Seriens skapare Liz Feldman har gått ut med att den tredje säsongen också blir den sista, vilket ökar förväntningarna på en bra serieavslutning.

You

You.
Foto: Netflix.

Med: Penn Badgley, Victoria Pedretti, Ambyr Childers m.fl.
Skapare: Sera Gamble, Greg Berlanti
Land: USA

Sedan seriepremiären 2018 har karaktären Joe varit ett populärt inslag i Netfix långa repertoar av serier. Serien You har gått i hela två säsonger och under 2021 väntas fortsättningen ha premiär på Netflix. 

Money Heist

Money Heist.
Money Heist. Foto: Netflix.

Med: Úrsula Corberó, Álvaro Morte, Itziar Ituño m.fl.
Skapare: Álex Pina
Land: Spanien

Den spanska heist-serien "Money Heist" har gått i fyra framgångsrika säsonger och är Netflix mest framgångsrika serie på ett annat språk än engelska. Netflix har satsat mycket på lokala serier och en hel del från just Spanien. Under 2021 är det dags för den femte och sista säsongen av Money Heist, då seriens skapare har annonserat att en episk avslutning är att vänta. 

Stranger Things

Stranger Things.
Stranger Things. Foto: Netflix.

Med: Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Winona Ryder m.fl.
Skapare: Matt Duffer, Ross Duffer
Land: USA

En av Netflix mest framgångsrika serier behöver ingen längre introduktion. Det har nu gått tre säsonger sedan ungdomarna i Stranger Things började upptäcka konstiga saker i staden Hawkins. Den fjärde säsongen kommer att ha premiär under 2021 och förväntingarna är såklart skyhöga.

Bridgerton

Bridgerton.
Foto: Netflix.

Med: Phoebe Dynevor, Regé-Jean Page, Nicola Coughlan m.fl.
Skapare: Chris Van Dusen
Land: USA

Den första säsongen hade premiär på Netflix i slutet av 2020 och vi kan redan knappt bärga oss för fortsättningen. Bridgerton blev en omedebar succé på Netflix med en handling som kändes som en mix av Jane Austen och Gossip Girl. Säsong två väntas troligen ha premiär under senare 2021.