Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Bästa serierna på Netflix 2021 – alla serietipsen

Bästa serierna på Netflix 2021 – alla serietipsen

David Lindahl | Lista
10 januari 2021
David Lindahl | Lista
10 januari 2021

Massor av bra serietips från Netflix.

Netflix är en av världens största streamingbolag och varje år växer deras utbud explosionsartat. Vi på Sveriges bästa sajt om streaming följer självklart med. Här hittar du de bästa serierna på Netflix 2021.

Netflix har satsat mycket på serier de senaste åren och nu står streamingtjänsten med ett gediget utbud av serier för alla smaker. Under 2021 finns det ännu mer att avnjuta från Netflix och vi har samlat de hetaste tipsen från streamingtjänstens serier under 2021.

4 snabba tips på nya bra Netflix serier:

  • Fate: The Winx Saga (säsong 1) – Ungdomligt fantasydrama om high school-eleven Bloom som upptäcker att hon besitter magi och måste skydda sin värld från onda krafter. 
  • Tiny Pretty Things (säsong 1) – Balettdrama om en ung begåvning som chockerar skolan när hon faller ner från ett tak och hamnar i koma. Var det prestationsångesten som fick henne att ta klivet, eller kan det vara så att någon knuffade ner henne?
  • Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer (säsong 1) – Mallartad true crime-dokumentär som trots större överraskningar lyckas engagera när vi följer en av USA:s värsta seriemördare ställas inför rätta.
  • Vad som än händer (säsong 1) – Dramakomedi med Scrubs-stjärnan Sarah Chalke och Katherine Heigl om två bästisar sedan barndomen vars privata liv testas mer än någonsin.
 
 

Bästa serierna på Netflix 2021:

Young Royals (säsong 1)

Young Royals är en av de bästa serierna på Netflix 2021
Svenska Young Royals är en av de bästa serierna på Netflix 2021. Foto: Netflix.

Lisa Ambjörn och Rojda Serkersöz ligger bakom sommarens kanske mest efterlängtade serie på Netflix: Young Royals. Det svenska dramat utspelar sig på en hård internatskola bjuder på en hel del kärlek, spännande intriger och klasskillnader. Vi tror stenhårt på att den här produktionen förnyas med en till säsong.

Katla (säsong 1)

Katla tillhör de bästa serierna på Netflix 2021
Foto: Netflix.

Islands första Netflix-produktion Katla visar upp önationens både mäktiga och mystiska miljöer. Denna thriller skildrar efterspelet av ett vulkanutbrott och hur det förändrar invånarna i dess tillhörande by. På rollistan ser vi svenska Aliette Opheim från Kalifat.

Lupin (säsong 1B)

Det råder ingen tvekan om att franska Lupin blev en av årets första, kanske lite oväntade, succéer. Nu är väl januari visserligen inte en månad som direkt är känd för att leverera massvis av tv-underhållning, så en del av förklaringen till varför så många hittade just Lupin kan givetvis även bero på hur utbudet av nya premiärer såg ut just då.

I vår recension så knep inledningen ändå en mer än respektabel fyra av fem i betyg, med en beskrivning som ”en omvänd Sherlock Holmes”-berättelse. Istället för att följa någon som lyckas se minsta lilla spår av bevis, så fick vi följa gentlemannatjuven Assane Diop (Omar Sy) medan han mästerligt placerar ut falska spår och grundlurar alla med ett nyss ess i rockärmen varje gång.

Sweet Tooth (säsong 1)

Missa inte Sweet Tooth – det är en av våra bästa serier 2021.
Foto: Netflix

Det nya Netflix-tillskottet "Sweet Tooth" är en unik äventyrsserie som utspelar sig i en postapokalytisk värld där "hybrider" existerar – det vill säga människor som är både människor och djur. Sweet Tooths på ytan mörka och dystra handling vägs utmärkt upp av det extremt stora hjärta som serien har.

Sweet Tooth har potential att bli en av Netflix populärare serier, och har du inte redan gett den en chans bör du göra det nu.

Halston (säsong 1)

Halston – en av de bästa serierna på Netflix 2021
Foto: Netflix.

"Halston" är Netflix nya miniserie med en lysande Ewan McGregor i huvudrollen. Serien handlar om Roy Halston, modeskaparen som satte sitt namn på kartan efter att Jackie Kennedy använde hans designer. När serien tar vid är hattarna inte längre moderna och Halston måste hitta en ny väg för att hålla sig relevant i den skoningslösa modeindustrin.

Halston är en mycket välgjord serie och en rad skådespelare står för imponerande prestationer. Utöver McGregor som Halston sticker även Krysta Rodriguez ut i rollen som Liza Minnelli.

Master of None (säsong 3)

Master of None på Netflix är en av de bästa serierna på tjänsten
Foto: Netflix

Vi har fått vänta länge på den tredje säsongen av Master of None och när serien nu äntligen har återvänt är det i en ny, mycket mer finstämd tappning än tidigare. De två första säsongerna av serien är betydligt "flummigare" än den tredje och humorn är inte alls lika påtaglig i säsong tre. Det betyder dock inte att den tredje säsongen är sämre – den är bara annorlunda.

I säsong tre får vi följa Denise, Lena Waithes karaktär, istället för Dev (Aziz Ansari) som var huvudkaraktär i de två första säsongerna. Fördelen med att Master of None har tagit en helt ny riktning är att du kan hoppa rakt in i serien i säsong tre, om du nu känner för det.

Castlevania (säsong 4)

Castlevania är en av de bästa animerade serierna 2021
Foto: Netflix

Den fjärde säsongen av "Castlevania" är en magnifik avslutning på en serie som har hållit absoluta toppklass i säsong efter säsong. Under den urläckert animerade säsongen får vi åter följa vår trio av huvudkaraktärer – denna gången slits de mellan vampyrer som vill återuppliva Dracula och vampyrer som vill ta över världen.

Denna avslutande säsong når kanske inte riktigt upp till samma extremt höga nivå som säsong 3 hade, men det är fortfarande en suverän avslutning, och den sista säsongen bevisar att Castlevania är en av Netflix allra bästa serier.

 
 

Lucifer (säsong 5B)

Avslutningssäsongen av Lucifer är en av de bästa serierna på Netflix 2021
Foto: Netflix

"Lucifer" har varit en av de bästa serierna på Netflix i flera år och efter en halvljummen första halva av säsong fem har den andra halvan gjort att serien åter är tillbaka bland de bästa titlarna. De senaste åtta avsnitten av Lucifer är imponerande bra – kanske bland de bästa i hela serien – och de lyckas med att både beröra och underhålla på samma gång.

I säsong 5B av Lucifer dyker till sist Lucifers pappa upp i avsnitten som är mer rörande än någonsin, men som också innehåller många roliga stunder. Med den senaste säsongen är det upplagt för en, vad som förmodas bli, en sjätte och sista säsong.

Love, Death & Robots (säsong 2)

Se unika Love Death and Robots på Netflix – det är en av de bästa serierna 2021
Love, Death & Robots (säsong 1). Bild: Netflix

Den unika och animerade antologiserien från David Fincher och Tim Miller är tillbaka med en ny säsong – och precis som med den första säsongen så levererar säsong två av Love, Death & Robots. Återigen bjuds vi på fristående avsnitt i serien och om du gillade den första säsongen kommer du garanterat att gilla även denna.

Det enda den andra säsongen har till sin nackdel är att den är på tok för kort. Medan säsong 1 bestod av 18 stycken avsnitt, består säsong 2 endast av åtta små korta historier. En ny säsong väntas landa på Netflix 2022, så det verkar trots allt inte som om vi kommer behöva vänta alltför länge på fler avsnitt.

Jupiter's Legacy (säsong 1)

Superhjältegenren ser inget stopp. En av årets största satsningar är Jupiter's Legacy som engagerar precis tillräckligt mycket för att ta plats bland de bästa serierna på Netflix 2021. Handlingen kretsar kring en ny generation hjältar som måste kliva in i sina föräldrars frånvaro när ett nytt globalt hot uppdagar sig.

The Serpent (säsong 1)

The Serpent – en av de bästa serierna på Netflix 2021
Foto: Netflix

The Serpent är inspirerad av de så kallade "bikinimorden", utförda i Thailand under mitten av 70-talet av seriemördaren Charles Sobhraj (i serien spelad med iskall precision av Tahar Rahim).

Sobhraj arbetade som ädelstensförsäljare och använde sig av förfalskade pass för att resa land och rike runt för att sälja. De förfalskade passen hade han stulit av de offer som han mördat och totalt anklagades han för närmare tjugo mord, främst på unga  västerlänningar som kom till Thailand för att backpacka.

 
 

Snabba Cash (säsong 1)

Den nya svenska Netflixserien Snabba Cash har inte särskilt mycket att göra med filmserien, förutom att den har anammat samma feeling och puls. Här ser vi Evin Ahmad i rollen om Leya, som drömmer om att tjäna stora pengar på sitt företag. Med ena foten i underjorden och den andra i samhällets crème de la crème blir det en omtumlande resa vi får följa med henne på.

Regisserad av Jesper Ganslandt och Måns Månsson är detta en utmärkt upplevelse som tveklöst klassas som en av årets bästa serier.

The Irregulars (säsong 1)

The Irregulars på Netflix
Foto: Netflix

Om din första tanke är "vem behöver en ny Sherlock Holmes-serie" så förstår vi dig, men vänta lite innan du dömmer ut Netflix senaste satsning. The Irregulars är nämligen en väldigt annorlunda Sherlock-serie. Här är det gatukidsen "The Irregulars" som står i fokus och räddar dagen.

De hjälper nämligen en nedgången Mr. Holmes och en lömsk Dr. Watson att lösa brott, men vilka kan de egentligen lita på? Annorlunda och fräscht.

Firefly Lane (säsong 1)

Tully flyttar tillsammans med sin ansvarslösa (och oftast drogpåverkade) hippie-mamma till ett nytt liv på den lugna gatan Firefly Lane. Närmaste granne blir den avsevärt lugnare familjen Mularkey, med Hobbit-älskaren och nörden Kate i samma ålder. Det dröjer inte länge innan den naturligt populära Tully och genomgoda Kate hittar varandra och en stark vänskap kan börja växa fram.

History of Swear Words (säsong 1)

History of Swear Words är en av de bästa serierna på Netflix 2021.
Nicolas Cage ger oss lektionen vi inte visste att vi behövde i "History of Swear Words". Foto: Netflix.

Bland de bästa serierna på Netflix 2021 hittar en vars titel förklarar sig själv rätt bra. Denna nya serie handlar kort och gott om flertalet olika engelska svordomar, ordens uppkomst och utveckling. Dokumentärserien leds av Nicolas Cage som har tagit hjälp av olika vänner och kollegor.

History of Swear Words är inte Netflix mest barnvänliga produktion, men den är förvånansvärt lärorik. Utan att ta sig själv på alldeles för stort allvar, är den överlag intressant och bjuder på både skratt och aha-upplevelser. 

 
 

Pretend It's a City (säsong 1)

Pretend It's a City tillhör de bästa serierna på Netflix 2021
Martin Scorsese och Fran Lebowitz. Foto: Netflix.

Den New York-baserade författaren Fran Lebowitz har länge hängt, skrivit och tyckt till om livet i den stora staden. Numera är hon känd för sitt skarpa sätt att tänka och se på världen. Genom en lång vänskap med den legendariske filmskaparen Martin Scorsese har hennes värld nu mynnat ut i en dokumentärserie.

Pretend It’s a City är en annorlunda och ärlig, men framförallt underhållande dokumentärserie, som gömmer sig likt en glänsande snäcka i det djupa hav av titlar på streamingtjänsten. Ett givet tips!

Lupin (Säsong 1A)

Bland de bästa serierna på Netflix 2021 har vi "Lupin".
Bland de bästa serierna på Netflix 2021 har vi "Lupin". Foto: Netflix.

En oväntad vänskap-stjärnan Omar Sy har huvudrollen i streamingtjänstens nya serie, som baseras på gentlemannatjuven Arsène Lupins klassiska äventyr – fast den här gången i modern tappning. 

I sanna Sherlock Holmes-anda är Lupin både rapp och finurlig. Den leker många gånger med ens huvud men är inte överdrivet svår att hänga med i. Mycket nöje som går hem för en bred målgrupp!

 
 

Kommande titlar (som kan kvala in bland de bästa serierna på Netflix 2021):

Clark (originalserie)

Bill Skarsgård i Det
Bill Skarsgård i "Det". Foto: Warner Bros.

Sedan en tid tillbaka är det klart att Netflix ska göra en originalserie om "Sveriges första popgangster" Clark Olofsson. I huvudrollen ser vi ingen mindre än Bill Skarsgård, som därmed gör sin första svenska roll på flera år.

För den som inte är särskilt bekant med Clark Olofssons fascinerande liv lär detta bli en riktigt höjdpunkt. "Clarks liv och historia är så otrolig och skruvad att det skulle få Scorsese att rodna.", skriver Bill Skarsgård i ett pressmeddelande. Visst hade det varit roligt om en svensk produktion blev en av de bästa serierna på Netflix?

Premiär: Någon gång 2021.

MER LÄSNING:

Young Royals

Young Royals kan bli en av de bästa serierna på Netflix 2021
Foto: Netflix

Netflix beskriver serien som ett coming of age-drama för priviligierade studenter på en internatskola. Young Royals består av sex avsnitt och är skapad av Lisa AmbjörnLars Beckung och Camilla Holter.

Om handlingen säger Netflix följande:

"När Prince Wilhelm anländer på den pretentiösa internatskolan får han äntligen möjligheten att utforska sitt sanna jag och ta reda på vilket typ av liv han verkligen vill ha. Wilhelm börjar drömma om en framtid full av frihet och ovillkorlig kärlek, bortom alla kungliga åtaganden – men när han plötsligt blir näst på tur för att ta över tronen fördjupas hans dilemma och han måste göra ett val. Plikt eller kärlek."

Serien regisseras Rojda Sekersöz (Dröm vidare, En komikers uppväxt).

Premiär: 1 juli. 

 
 

Återvändande titlar som kan kvala in bland de bästa serierna på Netflix 2021.

The Witcher

The Witcher.
Foto: Netflix.

Med: Henry Cavill, Freya Allan, Yasen Atour m.fl.
Skapare: Lauren Schmidt
Land: USA

Den spännande fortsättningen på monsterjägaren Geralt of Rivias äventyr i en värld av kaos och onda varelser. Baserad på bokserien från Andrzej Sapkowski och med Henry Cavill i spetsen är The Witcher en av Netflix just nu populäraste serier. Förväntningarna är stora på den andra säsongen av produktionen som kan komma att tillhöra de bästa serierna på Netflix 2021. 

 
 

Dead to Me

Dead to me.
Foto: Netflix.

Med: Christina Applegate, Linda Cardellini, Sam McCarthy m.fl.
Skapare: Liz Feldman
Land: USA

"Dead to Me" blev snabbt en komedifavorit på Netflix med Linda Cardellini och Christina Applegate i huvudrollerna. Handlingen följer den udda duon Judy och Jen och den tredje säsongen väntas ha premiär under 2021. Seriens skapare Liz Feldman har gått ut med att den tredje säsongen också blir den sista, vilket ökar förväntningarna på en bra serieavslutning.

You

You.
Foto: Netflix.

Med: Penn Badgley, Victoria Pedretti, Ambyr Childers m.fl.
Skapare: Sera Gamble, Greg Berlanti
Land: USA

Sedan seriepremiären 2018 har karaktären Joe varit ett populärt inslag i Netfix långa repertoar av serier. Serien You har gått i hela två säsonger och under 2021 väntas fortsättningen ha premiär på Netflix. 

 
 

La Casa de papel – säsong 5

Money Heist.
Money Heist. Foto: Netflix.

Med: Úrsula Corberó, Álvaro Morte, Itziar Ituño m.fl.
Skapare: Álex Pina
Land: Spanien

Den spanska heist-serien "Money Heist" har gått i fyra framgångsrika säsonger och är streamingtjänstens mest lyckade serie på ett annat språk än engelska. Netflix har satsat mycket på lokala serier och en hel del från just Spanien. Under 2021 är det dags för den femte och sista säsongen av Money Heist, då seriens skapare har annonserat att en episk avslutning är att vänta. En av de bästa serierna på Netflix 2021? Det vågar vi satsa stort på!

Premiär: 3 september.

Stranger Things – säsong 4

Stranger Things.
Stranger Things. Foto: Netflix.

Med: Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Winona Ryder m.fl.
Skapare: Matt Duffer, Ross Duffer
Land: USA

En av Netflix mest framgångsrika serier behöver ingen längre introduktion. Det har nu gått tre säsonger sedan ungdomarna i Stranger Things började upptäcka konstiga saker i staden Hawkins. Den fjärde säsongen kommer att ha premiär under 2021 och förväntingarna är såklart skyhöga.

Bridgerton – säsong 2

Bridgerton.
Kommer "Bridgerton" att vara en av de bästa serierna på Netflix 2021 också? Foto: Netflix.

Med: Phoebe Dynevor, Regé-Jean Page, Nicola Coughlan m.fl.
Skapare: Chris Van Dusen
Land: USA

Den första säsongen hade premiär på Netflix i slutet av 2020 och vi kan redan knappt bärga oss för fortsättningen. Bridgerton blev en omedebar succé på Netflix med en handling som kändes som en mix av Jane Austen och Gossip Girl. Säsong två väntas troligen ha premiär under senare 2021.

 
 

För fler listor och tips --> Scrolla vidare!