Bästa filmerna för barn på Netflix sommaren 2024

Bästa filmerna för barn på Netflix sommaren 2024

  • Netflix
Sofie Landgren
11 juni 2024 kl. 08:00

Perfekt för regniga dagar

Det har blivit dags för sommarlov för alla flitiga små elever där ute. Eftersom sommaren 2024 ser ut att bjuda på en hel del blåst och regn så har vi på Filmtopp tagit tillfället i akt att ta fram en lista på de bästa barnfilmerna Netflix har att erbjuda för att underlätta för alla er småbarnsfamiljer.

Tips: 5 barnfilmer att streama på Netflix sommaren 2024

Leo (2023)
Foto: Netflix.

"Leo" (2023)

Har ni ännu inte hunnit se fjolårets stora satsning Leo, där Adam Sandler gör den engelska rösten till filmens huvudkaraktär, är det hög tid för er att göra det. Adam Sandler har dessutom skrivit manus tillsammans med Robert Smigel och Paul Sado, och givetvis går det även att välja svenskt tal.

Detta animerade familjeäventyr beskrivs som en musikalkomedi och handlar om Leo, en 74-årig ödla som spenderat otaliga år som "husdjur" i ett skolklassrum. När Leo får veta att han bara har ett år kvar att leva blir krisen ett faktum, och nu vill han fly sitt terrarium i klassrummet för att leva livet till fullo sin sista tid. Saker och ting går dock inte helt som han tänkt sig. Istället för att omedelbart få chansen att bocka av punkterna på sin bucket list, blir Leo uppslukad av de egendomliga studenternas livsproblem.

Thelma the unicorn
Foto: Netflix.

"Enhörningen Thelma" (2024)

Netflix senaste tillskott när det kommer till animerade barnfilmer är det färgsprakande familjeäventyret Enhörningen Thelma. I den här filmen får vi följa den lilla ponnyn Thelma som lever ett lugnt liv på en bondgård och som på fritiden spelar i ett band tillsammans med sina vänner Otis och Reggie. Gänget har stora drömmar och kämpar för att en dag slå igenom på riktigt, men när de äntligen får sin stora chans får de bara höra att de inte har rätt utseende.

Nelly Rapp - Dödens spegel (2023)
Foto: SF Studios.

"Nelly Rapp - Dödens spegel" (2023)

Baserat på bok-deckarserien av Martin Widmark hade den första filmen om Nelly Rapp, Nelly Rapp - Monsteragent, premiär hösten 2020. Filmen gjorde stor succé och låg etta på biotoppen redan från första dag, sedan dess har filmen även vunnit två Guldbaggar för bästa smink/mask och bästa kostym samt blivit nominerad till Berlinale Generation Kplus Crystal Bear 2021. Hösten 2023 kom den mycket efterlängtade uppföljaren Nelly Rapp - Dödens spegel ut på svenska biografer och för er som inte lyckades se den då så finns den nu att streama på Netflix!

Nelly och hunden London får sällskap av Valle när de beger sig ut i Svartskogen för att försöka hitta Dödens spegel. Resan tar dem allt djupare in i skogen och till den plats där Nellys mamma en gång försvann.

Flykten från kycklingfabriken (2023)
Foto: Netflix.

"Flykten från kycklingfabriken" (2023)

När det visar sig att en bondgård i närheten har något fuffens för sig måste ett gäng orädda kycklingar samarbeta för att rädda sina gelikar.

Det animerade familjeäventyret Flykten från hönsgården blev en mega-hit bland kidsen när den kom ut år 2000. 23 år senare tyckte Netflix att det äntligen var dags för en uppföljare. En uppföljare som lever upp till alla förväntningar. Här kan du läsa vår recension av Flykten från kycklingfabriken!

Ultraman: Rising
Foto: Netflix.

"Ultraman: Rising" (2024)

En kommande premiär är det sprillans nya, animerade japanska familjeäventyret Ultraman: Rising som kommer ut på Netflix den 14 juni.

I det här äventyret får vi följa baseballstjärnan Ken Sato, som återvänder till Japan för att axla superhjältemanteln som Ultraman och ta upp kampen mot monstren. Den största kampen ska dock visa sig vara att behöva uppfostra ett av dem.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL