Missa inte Nelly Rapp: Dödens spegel – biopremiär för årets stora familjefilm

Missa inte Nelly Rapp: Dödens spegel – biopremiär för årets stora familjefilm

Filmtopp
20 oktober 2023 kl. 10:10

Nelly Rapp 2 intar svenska biografer

Det är dags för ett nytt rafflande Nelly Rapp-äventyr för hela familjen – missa inte "Nelly Rapp – Dödens spegel" som har biopremiär i dag, den 20 oktober.

I dag är det biopremiär för en av årets stora svenska filmer, "Nelly Rapp – Dödens spegel". Ett rafflande äventyr utlovas i denna andra långfilm om Nelly Rapp, med Matilda Gross i huvudrollen.

– Att återvända till Nellys värld var en ren glädje. Nelly är en modig och stark tjej som har väldigt mycket konflikter och sorg inom sig. Som att leva i en bonusfamilj och saknaden efter sin mamma. Hon fortsätter alltid att kämpa mot sina mål och ger aldrig upp, säger Matilda Gross om sin roll, i ett pressutskick som Filmtopp tagit del av.

Missa inte Nelly Rapp: Dödens spegel – biopremiär för årets stora familjefilm
Foto: SF Studios.

Årets stora familjeäventyr är här: biopremiär för Nelly Rapp – Dödens spegel

Detta nya äventyr med Nelly Rapp och hunden London innehåller allt från varulvar och andra mystiska väsen till en irriterande bonusbror. Nelly Rapp – Dödens spegel inleds med ett julfirande tillsammans med morbror Hannibal (Johan Rheborg) och Lena-Sleva (Marianne Mörck), för att sedan fortsätta in i den mystiska Svartskogen i jakt på Dödens spegel. Äventyret tar dem djupare och djupare in i skogen, allt närmare den plats där Nellys mamma en gång försvann. Ett nytillskott i denna andra Nelly Rapp-film är Valle, spelad av Melvin Agnarsson.

"Utforskar innebörden av familjekonstellationer som förändras och att leva med saknad"

Precis som Matilda Gross, betonar SF Studios producent Niklas Larsson att Nellys värld utgörs av så mycket mer än bara monster och mysterier, utan också har ett stort fokus på individernas – framför allt Nellys – inre resor.

– Våra Nelly Rapp-filmer är i första hand karaktärsdrivna berättelser där vi genom Nelly Rapps olika äventyr kan ta oss an olika ämnen och situationer som många kan känna igen sig i. Den första filmen tacklade ämnen som utanförskap och att hitta sin röst och plats, medan den här utforskar innebörden av familjekonstellationer som förändras och att leva med saknad, säger Niklas Larsson.

Namnkunnigt team bakom Nelly Rapp – Dödens spegel

Förutom välkända skådespelare som Rheborg, Mörck och Jens Ohlin, samt stjärnskottet Gross, gömmer det sig ett rejält namnkunnigt team bakom produktionen. Det är exempelvis den flerfaldigt Oscarsnominerade duon Love Larson och Eva Von Bahr (Dune) som ligger bakom maskerna i filmen och för manus står de framgångsrika syskonen Sofie och Tove Forsman (Young Royals, Barracuda Queens). Johan Rosell (Sjukt) har regisserat filmen. 

"Nelly Rapp – Dödens spegel" är 96 minuter lång och rekommenderad från 11 år. Filmen har biopremiär i dag, den 20 oktober.

NÄSTA ARTIKEL