Bästa biofilmerna för påsklovet 2024 – Filmtopp tipsar!

Bästa biofilmerna för påsklovet 2024 – Filmtopp tipsar!

Sofie Landgren
Uppdaterad 28 mars 2024 kl. 12:03 | Publicerad 27 mars 2024 kl. 14:03

Biomys för hela familjen

Svårt att enas om en bra aktivitet för påsklovet 2024? Ingen fara, lösningen är ju såklart ett biobesök! Här har vi samlat bästa biotipsen när det kommer till barn och familjefilmer att se just nu.

Nya vänner på Lunneskär
Nya vänner på Lunneskär. Foto: Folkets Bio.

Nya vänner på Lunneskär

Dagarna är fulla av lek och skoj för lunnefåglarna Oona och lillebror Baba på Lunneskär. Men när det en dag kommer några främlingar till ön börjar mystiska saker hända. Säsongens sista ägg är plötsligt försvunnet och Oona och hennes vänner befinner sig i en kapplöpning mot tiden för att rädda ägget innan en stor storm slår mot ön.

Filmen har en speltid på 1 tim och 20 min och är anpassad för hela familjen.

Kung Fu Panda 4 (2024)
Kung Fu Panda 4. Foto: Universal Studios.

Kung Fu Panda 4

Efter en lång väntan på närmare sju år är äntligen gänget i Kung Fu Panda tillbaka på vita duken.

Efter att i tre livsfarliga äventyr ha besegrat skurkar i världsklass med sitt oöverträffade mod och sina galna kampsportsfärdigheter uppmanas Po, drakkrigaren, av ödet att ... ta och lugna ner sig lite. Mer specifikt är han utvald att bli andlig ledare i Fredens dal. Förutom att Po inte vet ett dugg om andligt ledarskap så måste han hitta och träna upp en ny drakkrigare. Detta blir svårt när den mäktiga magikern Kameleonten vill ta Visdomens stav från Po för att kunna få kraften att återkalla alla de mästerskurkar som Po har besegrat och skickat till andevärlden.

Filmen har en speltid på 1 tim och 34 min och en rekommenderad ålder från 7 år.

Önskan (2023)
Önskan (2023). Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures.

Önskan

Önskan välkomnar tittarna till det magiska kungariket Rosas, där Asha, en skarpsinnig idealist, gör en önskan så stor att den besvaras av en kosmisk kraft – en liten boll av gränslös energi vid namn Star. Tillsammans konfronterar Asha och Star en ytterst formidabel fiende - härskaren över Rosas, kung Magnifico - för att rädda hennes folk och bevisa att när en modig människas vilja slås ihop med stjärnornas magi, kan underbara saker hända.

Filmen har en speltid på 1 tim 35 min och en rekommenderad åldersgräns från 7 år.

Mavka: Skogens väktare (2023)
Mavka: Skogens väktare. Foto: Studio S Entertainment.

Mavka: Skogens väktare

Djupt inne i de ukrainska skogarna finns hemligheter som länge varit dolda för människor. Här bor skogsfolket som skyddar de gamla träden och allt levande liv mellan dem. En av dem är den unga och lite naiva skogstjejen Mavka, som har ett hjärta som klappar extra varmt för skogens alla djur. Därför är det just hon som utses till skogens nya väktare. Ett stort ansvar eftersom onda och giriga varelser av människosläktet nu hotar att skövla skogen.

Filmen har en speltid på 1 tim och 39 min och en rekommenderad åldersgräns från 7 år. För mer läsning, besök vår avdelning för film på bio.

Fler filmtips för påsklovet:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL