Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Alla kommande Marvel-filmer och serier 2022

7 tunga superhjältefilmer för Marvelnörden

David Forssell | Lista
02 augusti 2022
David Forssell | Lista
02 augusti 2022

Även DC-fans är välkomna att kolla

För dig som inte tillfredsställdes av varken "Morbius" eller "Thor: Love and Thunder" kommer här en lista på sju, lite tyngre, superhjältefilmer.

Vi listar 7 av de mörkare superhjältefilmerna

Det finns nog inte många som inte sett i alla fall en superhjältefilm i dessa tider. Ju fler filmer som produceras desto mer växer dock även behovet av att nischa sig inom den specifika genren.

Här kommer således en lista på sju mörkare superhjältefilmer för den som tröttnat en smula på de mer upplyftande rullarna filmbolagen spottat ur sig. 

Venom: Let There Be Carnage (2021)

Handling: Venom: Let There Be Carnage handlar om att Eddie Brock, vars karriär behöver en nytändning, beslutar sig för att intervjua seriemördaren Cletus Kassidy. Detta leder till att hans karriär får ett uppsving. Eddie Brocks mörka sida, den så kallade symbioten, är dock inte nöjd med tillvaorn och förvandlar Kassidy till en symbiot. 

I denna spännande och händelserika film ser vi skådespelare som Tom Hardy, Michelle Williams och Naomie Harris. Snygga effekter och en inte alltför lång speltid. 

Längd: 1 tim och 37 min
Finns på: Google Play, SF Anytime, Blockbuster och Rakuten TV.

Joker (2019)

Handling: Joker handlar om Batmans ärkefiende, Jokern. I denna film får vi lära oss om Jokerns bakgrund, hur han blev den onde, clownaktige men inte så rolige skurken som vi är mer vana att se honom. Jokern spelas av Joaquin Phoenix, en insats som gav honom en Oscar.

Det är alltid intressant att få ta del av en karaktärs bakgrundshistoria, speciellt när det rör sig om skurkar. Denna film skänker djup åt ondingen Jokern och Joaquin Phoenix insats är så bra att känslorna går rakt genom rutan. 

Längd: 2 tim
Finns på: iTunes, SF Anytime, Blockbuster och Rakuten TV.

Blade (1998)

Handling: Blade må ha några år på nacken men den står sig än i dag. Filmen handlar om halvvampyren Blade som tillsammans med hematologisten Karen Jensen ger sig ut på en jakt efter onda vampyrer för att på så sätt skydda mänskligheten.

Detta är en film som det inte talas om så mycket men som är väl värd ens avsatta tid, på grund av en effektiv handling och bra skådespelarinsatser.

Längd: 2 tim
Finns på: iTunes, Microsoft Store, SF Anytime, Rakuten.

The Dark Knight (2008)

Handling: Batman och Jokern i en episk film. Filmen handlar om Batmans kamp mot Jokern, en kamp som tänjer gränserna för vad Batman tidigare klarat av, fysiskt såväl som psykiskt. 

Detta blev en av skådespelaren Heath Ledgers sista filmer. Hans porträtt av Jokern är utomordentligt bra och har åldrats med värdighet. 

Längd: 2 tim
Finns på: Google Play, SF Anytime, iTunes, Blockbuster, Raktuen TV, Microsoft Store, HBO Max.

The Crow (1994)

Handling: Rockstjärnan Eric Draven mördas på Halloween men återuppstår ett år senare, nu redo att hämnas sin egen död. Han tänker också hämnas sin fästmö, som vid tillfället för hans egen död våldtogs och senare avled.

En äldre film som står sig lika bra nu på 2020-talet som den gjorde när den först kom ut på 90-talet. 

Längd: 1 tim och 40 min
Finns på: Apple TV

Logan - The Wolverine (2017)

Handling: Logan handlar om Jimmy "Logan" Howlett, alias Wolverine, och tar sin utgångspunkt i en framtid där nästan alla mutanter dött ut. Logan lever i denna tillvaro ett lugnt och stillsamt liv, men allt förändras när han kommer i kontakt med en ung mutantflicka. 

Hugh Jackman kan sin Wolverine och inte heller denna gång gör han oss besvikna. Väl värd sina två timmar och en kvart.

Längd: 2 tim och 17 min
Finns på: Rakuten TV, SF Anytime, Google Play, iTunes, Blockbuster, Microsoft Store, Disney+.

Watchmen (2009)

Handling: Utspelar sig 1985 under höjden av kalla kriget, i en alternativ verklighet. En grupp superhjältar undersöker en kollegas död, vilket leder dem fram till oanade avslöjanden, något som i sin tur kan förändra historiens gång för alltid. 

Superhjältefilm i annorlunda tappning. Watchmen blev visserligen ingen dunderhit men det tar inte ifrån filmen det faktum att den är en av de bästa i sin genre. 

Längd: 2 tim och 42 min
Finns på: Microsoft Store, Blockbuster, Rakuten TV, SF Anytime, iTunes, Amazon Prime, Hbo Max, Netflix

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL