Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Alla kommande Marvel-filmer och serier 2022

Alla kommande Marvel-filmer & serier 2022

  • Disney+
Filmtopp
Filmtopp | Lista
07 januari 2022
Filmtopp
Filmtopp | Lista
07 januari 2022

Super-bonanza på ingång!

Snacka om att filmvärlden har storslagna planer för det nya året. Superhjältarna kommer att krylla på både biograferna och i våra TV-skärmar. Här är alla kommande Marvel-filmer och serier 2022!

Du har säkert hört talas om hästens, drakens och till och med tuppens år, men visste du att vi nu befinner oss i superhjältarnas år? Under 2022 kommer oförskämt många Marvel-filmer och serier dyka upp och rocka vår värld. Filmtopp har kartlagt filmbolagens storslagna planer och presenterar här de kommande titlarna för årets gång.

Sett till det rådande läget kan premiärdatumen komma att ändras. När det kommer till Marvel-serierna, är det flera som ännu inte har ett officiellt premiärdatum.

Kommande Marvel-filmer 2022

Morbius - 1 april

Filmen som har blivit uppskjuten sedan sommaren 2020 får en ny chans i år – även om den redan har flyttats från januari till april… Men vi håller oss positiva och hoppas på att Morbius faktiskt kommer att få premiär i detta livet. Här följer vi en doktor som försöker bota sig själv från en sällsynt blodsjukdom, men jakten på ett botemedel är farligt och leder till en plågsam form av vampyrism.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness - 6 maj

Det är dags att kicka upp ännu en portal till Multiverses galenskaper. För åttonde gången återvänder Benedict Cumerbatch som den mystiske Dr. Strange, nu efter händelserna i Loki och Spider-Man: No Way Home. En alternativ (läs livsfarlig) version av Doctor Strange släpps.

Thor: Love and Thunder - 22 juli

Thor: Ragnarök
Foto: Disney.

Äntligen är det dags för den hunkige vikingaguden Thor att komma tillbaka! Efter succén med Ragnarök är vi löjligt taggade på Love & Thunder, inte minst då även denna regisseras av den skojfriske visionären Taika Waititi. Av alla kommande Marvel-filmer är det denna vi ser mest fram emot. Punkt slut.

Sider-Man: Across the Spider-Verse (Part One) - 7 oktober

Miles Morales återvänder för nästa kapitel i Spider Verse-sagan, ett episkt ävenryt som kommer att transportera Spidey genom multiverse för att slå sig samman med Gwen Stacy och ett nytt team av Spider-Människor. Tillsammans ska de möta en fiende mer mäktig än vad de någonsin kunnat föreställa sig…

Black Panther: Wakande Forever - 9 november

Black Panther - en av alla kommande Marvel-filmer och serier 2022
Foto: DIsney.

Få hade hört talas om honom, men Black Panther kom och såg och segrade. Filmen belönades med tre Oscars och nominerades till och med i kategorin Bästa film. Nu är det dags att återvända till Wakande, även om vi inte får återse den bortgångne Chadwick Boseman i någon av rollerna. Istället för Black Panther, är det befolkningen i den mytomspunna världen som står i fokus.

Kommande Marvel-serier 2022

Moon Knight - 30 mars

En före detta marinsoldat, som genomgår en kris, får krafter av en egyptisk mångud. Men snart iser han att hans nya egenskaper kan vara både en välsignelse och en förbannelse. Med skådespelare som Ethan Hawke och Oscar Isaac kan detta bli en vuxen hjältesaga som vågar vara av det mörkare slaget.

She-Hulk - TBA

She Hulk
Foto: Disney.

I She-Hulk får vi följa Jennifer Walters som får Hulk-liknande egenskaper. I rollen som She-Hulk ser vi Tatiana Maslany, som kommer att få sällskap av skådespelare som Mark Ruffalo och Tim Roth.

Secret Invasion – TBA

Secret Invasion
Nick Fury kommer tillbaka. Foto: Disney.

Och så var det dags! Fury och Talos försöker stoppa en arme av skrullar som har infiltrerat de högsta sfärerna i Marvels universum. Nick's back in action! Det ska bli spännande att se hur denna kommande Marvelserie står ut i konkurrensen!

Ms. Marvel - Sommaren 2022

Ms Marvel
Foto: Disney

I Ms. Marvel följer vi Kamala Kjan, som kämpar med att passa in och är ett stort fan till Captain Marvel. En dag upptäcker hon dock att hon har sina egna krafter…

The Guardians of the Galaxy Holiday Special – December 2022

Guardians of the Galaxy
Galaxens väktare är redo att fira jul! Foto: Disney.

Handling: I am Groot. I am Groot. I am Groot. I am Groot. I am Groot. I am Groot. I am Groot. I am Groot. I am Groot. I am Groot. I am Groot. I am Groot. I am Groot. I am Groot. I am Groot. I am Groot. I am Groot. I am Groot. I am Groot. I am Groot. I am Groot. I am Groot. I am Groot. I am Groot. I am Groot. I am Groot. I am Groot. I am Groot. I am Groot. I am Groot. I am Groot. I am Groot. I am Groot.

Med: I am Groot. I am Groot. I am Groot. I am Groot. I am Groot. I am Groot. I am Groot. I am Groot. I am Groot. I am Groot. I am Groot. 

Nu hoppas vi att premiärer till dessa kommande Marvel-filmer och serier håller i sig – och att titlarna utan spikade premiärdatum släpps i år som planerat.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL