7 stora remakes med premiär 2024 – klassikerna som får nytt liv

7 stora remakes med premiär 2024 – klassikerna som får nytt liv

Olivia Samuelsson
Uppdaterad 02 april 2024 kl. 08:04 | Publicerad 29 mars 2024 kl. 13:03

Filmtopp listar årets största remakes

Under 2024 kommer många nya filmer, men vi ser även en hel del bekanta titlar på biografernas och streamingsajternas hemsidor. 2024 bjuder nämligen på ett flertal remakes av både nya och gamla filmer.

Något som alltid är omdiskuterat bland filmfantaster är remakes. Vissa älskar det, medan andra föredrar att deras favoritfilmer förblir orörda precis som de är. Men det är dags att väcka liv i några gamla klassiker från förr och därför listar vi 7 stycken remakes som 2024 har att bjuda på.

7 remakes att se fram emot 2024

Publiken ÄLSKAR nya Mean Girls: ”Upprymda applåder”
Foto: UIP/Paramount.

1. Mean Girls – 10 januari

Den älskade moderna klassikern Mean Girls (2004) är en av flera filmer som får en remake under 2024, i form av en musikal dessutom. Ännu en gång får tittarna följa med Cady när hon börjar på sin nya skola och dras in i drama kring kärlek, popularitet och vänskap, den här gången med mer sång.

Filmen hade premiär i januari och gick genast hem hos publiken.

Road House (2024)
Fotot: Prime Video.

2. Road House – 8 mars

Även kultklassikern Road House (1989) får en remake under året och den här gången är det Jake Gyllenhaal som axlar rollen som dörrvakten Dalton. Filmen regisseras av Doug Liman, som tidigare gjort filmer som Edge of Tomorrow (2014) och The Bourne Identity (2002).

Läs recensionen av remaken av "Road House" här.

The Fall Guy
Foto: UIP/Universal Pictures.

3. The Fall Guy – 26 april

Det väcks även nytt liv i 80-talsserien The Fall Guy under 2024 i form av en remake och filmadaption. I huvudrollerna ser vi Ryan Gosling och Emily Blunt. Actionfilmen regisseras av David Leitch, som bland annat regisserat Deadpool 2 (2018) och Bullet Train (2022).

Katten Gustaf: Filmen
Foto: Sony Pictures.

4. Katten Gustaf: Filmen – 24 maj

Även om Katten Gustaf – Filmen (2024) inte är en regelrätt remake förtjänar den en plats på listan. I den nya animerade filmen får vi ännu en gång följa med den lata och mattokiga katten Gustaf på äventyr. Den här gången är det Chris Pratt som står för den kända kattens röst. Vi får även höra Samuel L. Jackson som gör rösten till Gustafs pappa.

Läckra bilder på Bill Skarsgård i nya The Crow – premiär till sommaren
Foto: Lionsgate.

5. The Crow – juni 2024

Under sommaren väcks även kultfilmen The Crow (1994) återigen till liv, med en remake. Den här gången får vi se Bill Skarsgård som huvudkaraktären Eric Draven och remaken ska förhålla sig mer till serietidningen än vad den första filmen gjorde. Regissör är Rupert Sanders.

6. Speak No Evil – förmodad premiär i september 2024

Endast två år efter originalet hade premiär får vi en remake av den danska skräckfilmen Speak No Evil (2022). Den här gången är det The Woman in Black-regissören James Watkins som står för regi och manus. Enligt Watkins är syftet med remaken är att ge filmen en mer amerikansk prägel.

7. Nosferatu – förmodad premiär julen 2024

I november kommer remaken av vampyrklassikern Nosferatu (1922) till biograferna. Även här är det Bill Skarsgård vi får se i huvudrollen, i detta fallet som greve Orlok. Filmen är regisserad av Robert Eggers, som bland annat gjort The Northman (2022).

LÄS OCKSÅ: Bästa filmerna 2024

Olivia Samuelsson

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL