Bill Skarsgård får huvudrollen i Robert Eggers Nosferatu

Bill Skarsgård får huvudrollen i Robert Eggers Nosferatu

01 oktober 2022 kl. 11:12

Ska sprida skräck på bioduken

Bill Skarsgård har landat ännu en tung roll tillsammans med Lily-Rose Depp. De ska nämligen båda medverka i Robert Eggers nya film "Nosferatu".

Bill Skarsgård ska enligt Deadline ha landat huvudrollen i Robert Eggers nästa storfilm, som blir en remake på vampyrklassikern Nosferatu (1922). Vidare menar de att han kommer att jobba tillsammans med Johnny Depps dotter Lily-Rose Depp.

För er som inte känner till Eggers så ligger han bland annat bakom filmer som The Lighthouse och The Northman, i den sistnämnda filmen jobbade han tillsammans med Bills äldre bror Alexander Skarsgård. Värt att nämna är att inspelningen av Nosferatu nästan påbörjades 2019 med skådespelare som Anya Taylor-Joy och Harry Styles.

Nosferatu (1922). Foto: Atlantic Film.

Filmen handlar om en ung kvinna (Depp) som hemsöks av en blodtörstig vampyr (Skarsgård). Historien är kraftigt inspirerad av Bram Stokers skräckroman Dracula och har tidigare filmatiserats av bland andra F.W. Murnau (1922) och Werner Herzog (1979). Murnaus version var förbjuden i Sverige fram till 1972 på grund av sitt skräckinjagande innehåll.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL