Tove Dalsryd uppmanar Sonja Livbom att välja William i “Bachelorette“

Tove Dalsryd uppmanar Sonja Livbom att välja William i “Bachelorette“

  • TV4 Play
Tove Dalsryd
31 maj 2024 kl. 10:00
Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.

"Känns mer känslomässigt investerad"

Tove Dalsryd laddar inför finalen av "Bachelorette" 2024 genom att peka ut vem hon vill att Sonja Livbom ska välja i slutändan, nämligen William Palmblad.

Det sista avsnittet av "Bachelorette" 2024 är snart här och vi ska äntligen få se vem Sonja ger den sista rosen till. Killarna i upploppet har känts mer eller mindre okompatibla med Sonja, tanken är ju att de ska fortsätta relationen hemma i Sverige. Jag har svårt att se framför mig Sonja och Valentin glida runt på hemmaplan, han i linne och bandana, och hon uppklädd till tänderna.

Lika lite kunde jag se henne följa med norrmannen till Oslo eller Joar på surfarresor. Deras relation var ju dödsdömd från början med minus noll i kemi hur mycket de än hade gemensamt och grät tillsammans. Hur fint något än må så skapar inte tårar några framtida barn. Joar lär dock inte ha några problem att hitta kärleken efter sin medverkan i programmet, alla backpackers-tjejer kommer stå på kö för att få avla små surferbarn med honom. 

Tove Dalsryd uppmanar Sonja Livbom att välja William i finalen av Bachelorette
Foto: TV4.

"Williams hjärta är det jag minst vill se krossat"

Jag måste ändå säga att jag ställde mig lite frågande till castingen i början av säsongen, trodde de verkligen att det skulle uppstå äktenskapstycke mellan någon av dem? Sonjas avväpnande, öppna sätt lyckades inte dölja det faktum att jag inte kunde se några gnistor med någon av killarna. Om jag ska vara ärlig så undrade jag vad det var för dårar produktionen hade släpat ner till Mexico och led med Sonja över att behöva ge alla en ärlig chans. Ju längre säsongen gick desto mer lärde man känna killarna och några av dem, skulle det ju visa sig, var helt fantastiska. Nu på slutet har killarna blivit dödskära i Sonja, som oundvikligen verkar hända i klassisk Bachelorette-anda, men frågan är vem hennes hjärta bultar lite extra för? Hon är svårare att läsa av då hon i stort sett beter sig likadant mot alla.

Sonja investerar tid och känslor i dejterna men min magkänsla säger att det inte är på en romantiskt nivå, hur mycket rosor och levande ljus man än ser i bakgrunden. I slutändan kommer valet stå mellan Valentin och William, de två lyckliga kvarvarande deltagarna. Valentin verkar ta detta på lika stort allvar som ett långdistanslopp på OS-nivå, vinsten i sig känns lika viktig som att faktiskt få fortsätta relationen med Sonja. William känns mer känslomässigt investerad och just därför är det hans hjärta jag minst av allt vill se krossat när det hela är över. 

Foto: TV4.

Måste Sonja verkligen välja?

Inför slutet är det nu bara två killar kvar, och de kan båda förenas med Sonja i både kärlek och tårar. Alla verkar plågade över tanken på att en måste väljas bort, inte minst Sonja som ska ta det ödesdigra beslutet. Då slår plötsligt tanken mig – måste hon verkligen välja?! Varför kan hon inte bara fortsätta sin relation med båda två? Tänk om de skulle fortsätta med ett polygamt förhållande även på hemmaplan.

Ni kanske tycker att mitt förslag känns bisarrt men är det verkligen så främmande efter att ha sett Sonja prata känslor, hångla och gråta ikapp med flera killar under en och samma kväll? Varför inte bara fortsätta och ta med samma upplägg in i vanliga livet och därmed slippa välja? Det om något hade varit spännande att följa. Att dela på en och samma tjej kanske känns främmande för de flesta men just i detta faller kommer övergången att gå mjukt – killarna har ju vaggats in i polygamin på bästa tänkbara sätt. Kanske kan det till och med bli en ny spinoff. För låt oss vara ärliga: känns inte hela Bachelorette-upplägget en aning förlegat? Ni kan tacka mig sen när tittarsiffrorna slår i höjden. 

Här kan du läsa alla texter av Tove Dalsryd på Filmtopp

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL