Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Cryptid

TRAILER: Spana in Viaplays ungdomsskräckis Cryptid

Filmtopp
Filmtopp | Klipp
10 september 2020
Filmtopp
Filmtopp | Klipp
10 september 2020

Premiär på Halloween!

Halloween har aldrig varit varken läskigare eller sexigare på Viaplay. Lagom till storhelgen är det premiär för Cryptid, ett ungdomsdrama i high school-miljö med en minst sagt blodig, övernaturlig tvist. Här är första teasern till serien som släpps i tio delar för binge-tittande fredag 30 oktober.

– Cryptid är en skräckserie med romantiska inslag och starka relationer. Det var ganska mycket för mig att vara utan tröja, men det får jag lära mig till nästa gång att pressa gymmet först, säger Julius Fleischanderl som spelar Niklas, en av huvudkaraktärerna i serien.

MER LÄSNING:

Cryptid utspelar sig i Odenfors, en till synes händelselös ort på landet. Plötsligt bryts lugnet när en elev på den lokala gymnasieskolan dör på ett oförklarligt och bisarrt sätt. Det är också startskottet för problemen i Niklas och Esters relation. Cryptid är all about that high school drama och så här beskriver nya stjärnskottet Maja-Johanna Englander sin karaktär Ester:

– Hon bryr sig inte så mycket om konsekvenserna av hennes handlingar, hon bara kör, är kaxig och släpper inte riktigt in folk. Men egentligen är hon väldigt känslig och bryr sig om de hon har släppt in.

Serien är också startskottet för artisten Oscar Zias skådespelarkarriär, och i Cryptid får han utlopp för att spela en helt annan person än den han är till vardags:  

– Han är lite det jag alltid ville vara när jag var ung. En tuff sportkille. Så jag fick liksom spela min motsatta personlighet och det var jättekul. Han får mycket tjejer, det får inte jag, säger Oscar Zia.

I Cryptid ser vi även fler unga skådespelartalanger som Amanda Lindh, Jacques Karlberg, Astrid Morberg, Deniece Ignacio Nyman, Beata Borelius Larsson och Christian Fandango Sundgren.

Cryptid är en nagelbitande dramaserie om tio avsnitt á 22 minuter med premiär på Halloween, fredag 30 oktober på Viaplay över hela Norden.

För fler trailers och klipp  --> Scrolla vidare!

 

NÄSTA ARTIKEL