Jenny Ulving McCabe om Strandhotellet: "Trodde aldrig det skulle gå"

Nya serier på Viaplay

  • Viaplay
Filmtopp
Uppdaterad 17 november 2023 kl. 14:11 | Publicerad 11 februari 2020 kl. 18:02
ANNONS
ANNONS

Nytt original och nya säsonger.

Om du älskar att bingea kan vi glädja dig med att det under hösten kommer flera nya serier på Viaplay, i form av uppföljare och nytt original.

 För fler tips på serier på Viaplay vill du inte missa Filmtopps samlingssida om streamingtjänsten. Vi ser alltid till att lista årets höjdpunkter, så hos oss finner du även de bästa serierna på Viaplay 2023.

Nya serier på Viaplay

Börje – The Journey of a Legend (säsong 1)
Valter Skarsgård som Börje Salming. Foto: Viaplay

Börje – The Journey of a Legend (säsong 1)

Viaplay är i absolut toppform med en av sina bästa serier någonsin. Historien om Börje Salming – här gestaltad av Valter Skarsgård – är fantastiskt berättad med strålande skådespel och riktigt läcker produktionsdesign. En serie att njuta av.

Strandhotellet
Camilla Läckberg under inspelningen av Strandhotellet säsong 3 – det blir mer av Viaplays succésåpa. Foto: Filmtopp Int.

Strandhotellet (säsong 2)

Den första säsongen sågades vid fotknölarna av landets recensenter,men gick fortfarande hem hos många tittare och var länge den hetaste serien i streamingtjänstens utbud. Säsong två tar vid där den första slutar, och att döma av de första två avsnitten gör den inte tillräckligt mycket för att vända över sina tvivlare. Men den lyckas likväl med att lyfta sig från tidigare avsnitt.

Ingen ängel
Foto: Viaplay

Ingen ängel (säsong 1)

Med begränsad budget har debutanten EliSophie Andrée lyckats ta fram en välgjord och underhållande serie om en kvinnlig seriemördare i plugget. Växer produktionen tillsammans med speltiden kan framtida säsonger av Ingen ängel bli riktigt vassa.

The Swarm
Alexander Karim i "The Swarm". Foto: Viaplay

The Swarm (säsong 1)

När mänskligheten står inför ett hot från en okänd intelligens i havet lägger ett team av forskare fram en till synes omöjlig teori som kommer att utmana mänsklighetens självbild som den ultimata skapelsen.

Liv Ullmann – A Road Less Travelled
Liv Ullmann och regissör Dheeraj Akolkar på galapremiären för A Road Less Travelled. Foto: Jørn Grønlund/Viaplay

Liv Ullmann – A Road Less Travelled (dok.serie)

I flera filmer – och inte bara i de många samarbetena med exet Bergman – har Liv Ullmann levererat själfulla, magnetiska prestationer, vilket också två Oscarsnomineringar och en heders-Oscar vittnar om. Nu har Dheeraj Akolkar gjort en tredelad hagiografi om den norska stjärnan. För även om A Road Less Travelled utger sig flyr att vara en dokumentär, är det en friktionsfri sådan där obekväma frågor uteblir och det mesta blir en ensidig beundran för Ullmanns livsverk. Samtidigt är det svårt att inte ryckas med och beundras av den norska stjärnans livshistoria.

Leva Life – nya serier på Viaplay
Foto: Viaplay.

Leva Life (säsong 1)

Leva Life är utan tvekan en av de bästa nya serierna på Viaplay. Den handlar om Nora (Hanna Ardéhn) som drabbas av cancer, precis när hon är som mest upptagen med att leva life till fullo. Serien navigerar skickligt det träsk som ämnet cancer kan vara. Leva Life är inte rädd för att skildra mörkret som sjukdomen innebär, men den lindar samtidigt in sina karaktärer i en värme som gör handlingen gripande snarare än plågsam.

The Head
Foto: Viaplay

The Head (säsong 2)

Den andra säsongen av The Head tar vid ungefär där den första säsongen, med dess överraskande twist, avslutades. Den berömde biologen Dr. Arthur Wilde (spelad av John Lynch) är tillbaka för att påbörja ett nytt projekt i hopp om att stoppa klimatförändringarna. Den här gången mitt ute på Stilla havet i ett forskningsfartyg cirka 3 000 kilometer från land. I siktet har Wildes handplockade team en särskild alg, med unika egenskaper som kan ge deras forskning banbrytande resultat.

Den som dräper
Foto: Viaplay

Den som dräper - mörkret (säsong 3)

När vi återser Louise Bergstein i den nya säsongen av Viaplays danska kriminalare Den som dräper – Mörkret sliter hon med hemska minnen där mördaren Peter Vinge hemsöker henne. Men det hindrar henne inte från att fortsätta som profilerare för polisen när de kontaktar henne med ett nytt fall. Den här gången rör det sig om ett brutalt dubbelmord på ett medelålderspar, och det dröjer inte lång tid innan mammans son blir huvudmisstänkt.

Meningen med livet
Foto: Viaplay

Meningen med livet (säsong 1)

Systrarna Alva (Celie Sparre) och Ellen (Helena af Sandeberg) har två helt olika familj- och livssituationer. Alva och hennes sambo Nico (Hannes Fohlin) vill inget annat än att skaffa barn och bilda familj. Men det går bara inte. Som ett sista försök påbörjar paret en IVF-behandling. På den andra sidan av spelbrädet hittar vi flerbarnsmamman Ellen som kämpar för att få ihop vardagen.

Litvinenko med David Tennant
Litvinenko är en av alla nya serier på Viaplay du måste se. Foto: Viaplay

Litvinenko (säsong 1)

Den här serien består av fyra avsnitt där vi får följa poliserna som ska klura ut vem som ansvarade över giftmordet på den tidigare KGB-översten Alexander Litvinenko 2006. Likt andra serier som är baserade på verkliga händelser är den medryckande och extra fascinerande – det har trots allt skett på riktigt.

 R.I.P. Henry – ny dramaserie på Viaplay
"R.I.P. Henry" är en norsk serie hos Viaplay. Foto: Viaplay

R.I.P. Henry (säsong 1)

Henry Johnsen är en arrogant läkare i en norsk småstad, som en dag drabbas av en aggressiv hjärntumör. Han bestämmer sig för att hålla sin cancer hemlig och att på egen hand hitta ett slags botemedel. Kommer det nya tillståndet göra honom mer ödmjuk? Kanske det.

Elvira
En dansk serie hos Viaplay Foto: Viaplay

Elvira (säsong 1)

35-åriga Elvira jobbar till vardags som receptionist på en bordell i Danmark. Ett jobb där hon kommit nära kvinnorna som arbetar där. Även om hon själv inte har särskilt många vänner så har hon ett nära band till sin missbrukande brorsa Sixten och deras barndomsvän, Køster, som vid sidan av sitt jobb som polis faktiskt driver bordellen där Elvira jobbar.

Det mesta i hennes liv flyter på. Fram tills den dagen då sexarbetaren Candy från bordellen försvinner. Ingen vet vad som hänt med henne eller var hon har tagit vägen. Försvinnandet blir början på en intensiv jakt för Elvira, som gör allt för att hitta Candy.

Pörni (säsong 3)
Den norska succén "Pørni" är ett måste! Foto: Viaplay

Pørni (säsong 3)

I den tredje säsongen närmar sig julen och allt vad det innebär. Dock blir det allt annat än en vanlig jul för Pörni. Hanna (Vivild Falk Berg) åker till Argentina, Sigrid (Ebba Jacobsen Öberg) ska fira jul med sin pappa och Pörnis pappa Ole Johan (Nils Ole Oftebro) har andra julplaner. Pörni ser alltså ut att få fira jul själv. Samtidigt påminns hon om systern Anne som gick bort för ett år sedan. Inte nog med det så ställs hon inför flera tuffa utmaningar på jobbet som också tar både tankekraft och energi. En bra fortsättningen på en av Viaplays mest älskade serier.

Riket Exodus
Tuva Novotny i "Riket". Foto: Viaplay

Riket: Exodus (miniserie)

Ingen trodde att det skulle ske men helt plötsligt hände det. 25 år efter att Riket plötsligt lades ner var det dags för en comeback – med pumpa och ståt och en hel del galenskap. Lars von Triers fortsättning är en ny serie hos Viaplay som bara måste ses. Det är sjövilt och löjligt underhållande. Dessutom lite kusligt med!

Last Light är en av alla nya serier på Viaplay
Felix Sandman i "Last Light". Foto: Viaplay

Last Light (säsong 1)

Serien bygger på boken av Alex Scarrow, och följer oljekemisten Andy Yeats (Matthew Fox) som kallas in till en akut affärsresa i mellanöstern. Det visar sig snart att världens oljeförsörjning är under hot och att Andy måste ge sig ut på ett riskfyllt uppdrag för att hitta orsaken innan det värsta tänkbara scenariot blir ett faktum. Parallellt kämpar hans familj på varsitt om att rida ut den storm som försätter världen i en omfattande kris. Felix Sandman spelar seriens otäckaste person.

Fenris
Foto: Viaplay

Fenris (säsong 1)

Här ligger en hund begraven. Eller en varg. Något står inte rätt till i den lilla byn Østbygda i närheten av den svenska gränsen. Där bor den kufiske vargforskaren Marius (Magnus Kepper) som plötsligt börjat slarva med arbetet han vigt sitt liv åt. Motvilligt lämnar hans dotter Emma (Ida Elise Broch) – som har följt i sin pappas fotspår – storstaden för att styra upp situationen.

Billy the Kid
Foto: Viaplay

Billy the Kid (säsong 1)

Skapad av Michael Hirst, som gett oss historiska dramer som Elizabeth (1998), Tudors (2007-2010) och Vikings (2013-2020), får vi här bekanta oss av en betydligt mer realistisk bild av den mytomspunne revolvermannen Billy the Kid än vad vi är vana vid. Glöm allt som heter Lucky Luke och Sam Peckinpah, här är Billy en rätt sympatisk grabb som mer eller mindre tvingas in i våldets värld.

Nere är en av alla nya serier på Viaplay
"Nere" är en ny serie hos Viaplay väl värd din tid. Foto: Viaplay

Nere (säsong 1)

Fanny är en tjej som alltid har saker på gång och ständigt med ett leende på läpparna. En dag sitter hon på en bar med en vän och dricker öl efter öl. Det blir en riktigt blöt kväll där Fanny till slut får skjuts på en cykel. Det är då olyckan inträffar. Vännen som cyklar dör i olyckan. Fanny överlever men blir förlamad från midjan och ner. Hon hamnar i rullstol och tvingas leva ett nytt liv som skiljer sig dramatiskt från det tidigare där hon kunde gå.

Cell 8 på Viaplay
Foto: Viaplay

Cell 8 (säsong 1)

Dödsstraffets vara eller icke vara har vi nog alla funderat på. Var författarna bakom boken står i frågan råder det inga tvivel om – Cell 8 är en hårdragen redovisning av ett totalt mardrömsscenario. Unge John Frey (Freddie Wise) hävdar nämligen att han är oskyldig till mordet på sin käraste, guvernörens dotter.

Samtidigt väger bevisbördan emot honom och de logiska brister som finns i bevisningen är guvernören helt ointresserad av. Konservativ, kristen och med "öga för öga, tand för tand" som motto kräver han vedergällning. Tur för honom att hans nya flickvän, polisen Mariana (Mimosa Willamo), är övertygad om hans oskuld och börjar luska i fallet.

harmonica
Josephine Bornebusch och Jonas Karlsson i "Harmonica". Foto: Viaplay

Harmonica (säsong 1)

För sexton år sedan levde Harry och Monica ett liv i glans och spelade på stora arenor runt om i världen med sitt band Harmonica. Nu krisar äktenskapet och medan Monica drömmer om att hitta tillbaka till musiken vill Harry bara överleva. När bandets manager, Monicas bror Tomas, föreslår en nostalgiturné får Harry ett ultimatum av Monica: Turné eller skilsmässa. I Harmonica ser vi Jonas Karlsson och Josephine Bornebusch, som även varit med och skapat serien.

Ida tar ansvar är en av nya serier på Viaplay
Foto: Viaplay.

Ida tar ansvar (säsong 1)

I Ida tar ansvar följer vi en psykologistudent som hela tiden får för sig att det värsta ska inträffa. Därför blir hon väldigt stressad när hon lär känna en kille i plugget och misstänker att han kommer genomföra en skolskjutning.

Threesome (säsong 1)

David (Simon Lööf) och Siri (Matilda Källström) är ett ungt par som varit tillsammans sedan sista året på gymnasiet. De har trotsat normen och tidigt startat ett liv ihop eftersom deras kärlek alltid varit självklar. Men under en blöt utekväll träffar de Camille (Alma Jodorowsky) som får deras gränser inom förhållandet att upplösas. 

Zebrarummet (säsong 1)

Zebrarummet är en ny Viaplay-serie som består av åtta avsnitt. Den handlar om maktspelet på en exklusiv internatskola för samhällets elit – och dess konsekvenser. Produktionen bygger på en originalidé av Henrik Schyffert och Gustaf Skördeman. På den gedigna rollistan ser vi Aliette Opheim, Henrik Schyffert, Valter Skarsgård, Alva Bratt, Amanda Lindh, Maxwell Vaz och Edvin Endre

Partisan
Fares Fares i "Partisan". Foto: Viaplay.

Partisan (säsong 1)

Med Partisan lyckades Viaplay göra något så pass originellt som en fräsch, svensk kriminalare. Produktionen präglas av ett fantastiskt soundtrack, läckert foto och vasst skådespel. Inte minst av Fares Fares, Johan Rheborg och Sofia Karemyr.

Älska mig säsong 2 – bland nya serier på Viaplay
Foto: Viaplay.

Älska mig (säsong 2)

 

Josephine Bornebusch och kompani är tillbaka med en ny färsk säsong av Älska mig. Den första säsongen slog ner som en bomb och fick snabbt en hängiven fanskara landet runt. För det är svårt att inte älska Älska mig med sin vassa humor och sitt stora patos.

Peter Stormare i American Runestone
Foto: Viaplay.

American Runestone (säsong 2)

I den här dokumentärserien gör Sveriges internationella filmstjärna Peter Stormare upp med forskare om storyn bakom en historisk runsten. Serien är ett stort kärleksprojekt för skådisen, som det verkligen är eld i här. Gillar du första säsongen kommer du inte att bli besviken på American Runestone säsong 2 där grävandet efter sanningen om Kensingtonstenen fortsätter. 

Det finns många fantastiska nya serier på Viaplay för den som älskar att svepa allt från spänning till komedi. Vi ser fram emot fler originalserier på Viaplay framöver.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL