Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Nya serier på Viaplay

Nya serier på Viaplay

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Lista
11 februari 2020
Filmtopp
Filmtopp | Lista
11 februari 2020

Nytt original och nya säsonger.

Om du älskar att bingea kan vi glädja dig med att det under hösten kommer flera nya serier på Viaplay, i form av uppföljare och nytt original.

Sveriges ledande streamingtjänst Viaplay har vid flera tillfällen sagt att de vill mäta sig med de internationella konkurrenterna. Detta genom att ge deras kunder välproducerade originaltitlar. Under 2020 fyller de på sitt utbud med nya produktioner. Idag uppmärksammar vi dig om deras dramaserier, där störst fokus ligger på spännande berättelser. 

För fler tips på serier på Viaplay vill du inte missa Filmtopps samlingssida om streamingtjänsten. Vi ser alltid till att lista årets höjdpunkter, så hos oss finner du även de bästa serierna på Viaplay 2022.

Nya serier på Viaplay

Harmonica (säsong 1)

För sexton år sedan levde Harry och Monica ett liv i glans och spelade på stora arenor runt om i världen med sitt band Harmonica. Nu krisar äktenskapet och medan Monica drömmer om att hitta tillbaka till musiken vill Harry bara överleva. När bandets manager, Monicas bror Tomas, föreslår en nostalgiturné får Harry ett ultimatum av Monica: Turné eller skilsmässa. 

I Harmonica ser vi Jonas Karlsson och Josephine Bornebusch, som även varit med och skapat serien. Den har premiär på Viaplay den 20:e februari.

Ida tar ansvar (säsong 1)

Ida tar ansvar är en av nya serier på Viaplay
Foto: Viaplay.

I Ida tar ansvar följer vi en psykologistudent som hela tiden får för sig att det värsta ska inträffa. Därför blir hon väldigt stressad när hon lär känna en kille i plugget och misstänker att han kommer genomföra en skolskjutning.

På ytan ser Viaplays norska dramaserie ut att vara både mysig och lite rolig. Men låt inte skenet bedra. Halvvägs in visar serien sitt mörka ansikte som gör den svår att släppa.

Omgiven av fiender (säsong 1)

"Omgiven av fiender". Foto: Viaplay.
Foto: Viaplay.

I denna dokumentär följer journalisten Henrik Evertsson radikaliserade nationalister runtom i Norden för att få en inblick i deras liv och filosofi. Det är extremt, det är skrämmande - och det är deras vardag.

Johanna Möller: Sveriges mest hatade kvinna (säsong 1)

”Arbogamordet” fick enorm medial uppmärksamhet efter att det ägde rum 2016 och huvudpersonen i historien tillskrevs snabbt den då 41-åriga Johanna Möller. I Viaplays nya dokumentärserie ställs frågan om hon verkligen fick en rättvis rättegång, eller om hon dömdes på lösa grunder för mord och mordförsök på sina föräldrar.

Wisting (säsong 2)

Wisting
Foto: Viaplay.

Kriminalaren Wisting är den dyraste serien som producerats i Norge och vars första säsong minst sagt satte stapeln högt. Den andra säsongen, som dröjde flera år, håller lyckligtvis också måttet. Den här gången har FBI seglat tillbaka över havet och Wisting och hans team stiger ur askan och in i elden med ett nytt spännande fall.

Furia (säsong 1)

Politisk thriller med duon från succéserien ExitIne Marie Wilmann och Pål Sverre Hagen. Hotet från de högerextrema krafterna växer sig allt starkare i Europa. Furia är en blandning av intensiv thriller och drama. Den drar in tittarna på en mörk resa från den norska idylliska lilla kustbyn Åndalsnes till storstadspulsen i världsstaden Berlin. Två städer helt skilda från varandra, men som vävs samman när hotet kommer allt närmare.

Threesome (säsong 1)

David (Simon Lööf) och Siri (Matilda Källström) är ett ungt par som varit tillsammans sedan sista året på gymnasiet. De har trotsat normen och tidigt startat ett liv ihop eftersom deras kärlek alltid varit självklar. Men under en blöt utekväll träffar de Camille (Alma Jodorowsky) som får deras gränser inom förhållandet att upplösas. 

Zebrarummet (säsong 1)

Zebrarummet är en ny Viaplay-serie som består av åtta avsnitt. Den handlar om maktspelet på en exklusiv internatskola för samhällets elit – och dess konsekvenser. Produktionen bygger på en originalidé av Henrik Schyffert och Gustaf Skördeman. På den gedigna rollistan ser vi Aliette Opheim, Henrik Schyffert, Valter Skarsgård, Alva Bratt, Amanda Lindh, Maxwell Vaz och Edvin Endre

Thunder in My Heart (säsong 1)

Thunder In My Heart

Thunder in my Heart är en dramakomedi om kärlek, identitetssökande och att vara vuxen på pappret men fortfarande känna sig som ett barn. Att välja vilka som är ens riktiga familj och att göra upp med sitt förflutna. Vi följer ett tajt kompisgäng som precis klivit över 20-årsstrecket tillsammans och sätts på prov genom familjer som brister, vänskapsband som utmanas och trevande händer som ger förvånande njutning.

Max Anger: With One Eye Open (säsong 1)

Med avstamp i finansvärlden 1996 kretsar handlingen runt en sammanslagning mellan ett ryskt telenät och Sveriges statliga Telephonera. Nerverna är på helspänn för den svenske VD:n Charlie Knutsson (Johan Rheborg) på säkerhetsföretaget Vektor som ansvarar för att ro affären i hamn. Om allt inte allt klaffar vankas konkurs.

När ryskt spionage kommer på tal utvecklas det hela till en spännande konspiratorisk thriller.

Lyckoviken (säsong 2)

Camilla Läckbergs såpaserie fortsätter. I säsong 2 tätnar dramatiken i Hammarviken där mordgåtan tar sig en ny vändning och byinvånarnas intriger blir allt mer förgiftade. Uppföljaren på den tittarsuccén Lyckoviken innebär ett rejält lyft på flera plan. Det känns också att Martin Stenmarck och Disa Östrand blivit desto varmare i kläderna. 

The Defeated

The Defeated är en av nya serier på Viaplay
Internationella storsatsningen "The Defeated är en av nya serier på Viaplay. Foto: Viaplay.

The Defeated (som har den alternativa titeln "Shadowplay") ser vi de tre internationella stjärnorna Taylor Kitsch, Michael C. Hall och Nina Hoss. Detta påkostade efterkrigsdrama utspelar sig i Andra världskrigets spillror där en polis vid namn Max McLaughlin får i uppdrag att återuppbygga och organisera Berlins polisstyrka. I det kaotiska tillstånd världen befinner sig i blir det en prekär uppgift. Det är också svårt att veta vilka runt omkring sig man kan lita på i Berlin som under den här tiden är en av världens farligaste städer. 

The Head

Du kanske tror att din karantän är jobbig men testa att placera dig på en forskarbas på Sydpolen i sex månader för att sedan märka att en och en av dina handfull kollegor helt plötsligt mördas under mystiska omständigheter. Det är nämligen vad som sker i Viaplays suveräna thriller The Head.

Den som gillar nervkittlande kammarspel kommer inte att bli besviken. Serien är snygg med sina Carpenter-doftande miljöer, välspelad, har grymma cliffhangers och vändningar och det är kul med alla nordiska språk som blandas i Viaplay-mixen.

The Professionals

The Professionals är en av nya bra serier på Viaplay
Foto: Viaplay.

Bland nya serier på Viaplay hittar vi internationella satsningen The Professionals med ingen mindre än Brendan Fraser, känd från Mumien-filmerna och Tom Welling (Smallville). Handlingen följer multimiljardären Peter Swann och hans fästmö Dr. Grace Davila som byggt en medicinsk raket i syfte att förebygga kommande pandemier. Men när raketen exploderar under uppskjutningen, måste de ta hjälp av den före detta säkerhetsagenten Vincent Corbo och hans team för att reda ut vem som ligger bakom explosionen.

Fraser levererar och The Professionals är trots en del frågetecken en underhållande serie. Den får en att både skratta och tänka på annat för en stund, vilket kan vara välbehövligt i dessa svåra tider.

Cryptid

Cryptid en ny serie på Viaplay
Foto: Viaplay.

"Cryptid" utspelar sig i Odensfors, en till synes händelselös ort på landet. Plötsligt bryts lugnet när en elev på den lokala gymnasieskolan dör på ett oförklarligt och bisarrt sätt. Det är också startskottet för problemen i Niklas (Julius Fleischanderl) och Esters (Maja-Johanna Englander) relation.

Detta är något så ovanligt som en genreserie på svensk mark. Tonårsdrama blandas med slafs och skräck!

Ambassadören

Ambassadören
"Ambassadören". Foto: Viaplay.

Bland nya serier på Viaplay hittar vi denna komediserie ser med Mikael Tornving i rollen som Sveriges ambassadör i Mexiko. Ett arbete han tar på största möjliga allvar. Men kanske mer för att kunna säkra sitt drömjobb som ambassadör i Mexiko än att faktiskt bry sig om att presentera Sverige på bästa möjliga sätt.

Nu har han insett att han måste övertyga den mexikanska regeringen att göra en gigantisk flygplansaffär med Sverige för att kunna bli den svenska utrikesministerns nya favorit.

Åreakuten

Åreakuten
Foto: Viaplay.

Åreakuten dramatiserar ambulanspersonals tuffa vardag med kämpiga utryckningar med liv på spel. Framförallt följer vi ST-läkaren Zara som återvänder till norra Sverige och får det intensivt direkt när hennes kollega är med i en svår trafikolycka. I rollerna ser vi bland andra Karin BengtssonGöran Gillinger och Nadja Halid.

Box 21

 

Casten i "Box 21".
Foto: Viaplay.

Bland nya serier på Viaplay under våren 2020 är Box 21 flaggskeppet. Berättelsen är hämtad ur Roslund & Hellströms spännande bokvärld och handlar om den rumänska kvinnan Lidia och svenska kommissarien Ewert. När Lidia luras till Sverige för att prostitueras, lyckas hon ta sig ur sitt fångenskap för att sedan inleda sin hämndresa mot personerna som skadat henne. På hennes färd träffar hon Ewert, som är mitt uppe i att jaga en mycket farlig typ. 

Viaplays  bästa originalserier 2020 – debutsäsonger och uppföljare

Partisan

Partisan
Fares Fares i "Partisan". Foto: Viaplay.

Med Partisan lyckades Viaplay göra något så pass originellt som en fräsch, svensk kriminalare. Produktionen präglas av ett fantastiskt soundtrack, läckert foto och vasst skådespel. Inte minst av Fares Fares, Johan Rheborg och Sofia Karemyr.

Serien kretsar kring undercover-polisen "Johnny" (Fares Fares) som infiltrerar det mystiska jordbrukssamhället "Jordnära". Tanken är först att undersöka det slutna samhällets blomstrande (men suspekta) ekonomi… fast snart finner han sig involverad i något bra mycket större (och definitivt märkligare) än vad han någonsin kunnat förutse.

Partisan har välkomnats med öppna armar och Filmtopp gav serien fyra av fem i betyg. Ett absolut måste!

Älska mig (säsong 2)

Älska mig säsong 2 – bland nya serier på Viaplay
Foto: Viaplay.

Josephine Bornebusch och kompani är tillbaka med en ny färsk säsong av Älska mig. Den första säsongen slog ner som en bomb och fick snabbt en hängiven fanskara landet runt. För det är svårt att inte älska Älska mig med sin vassa humor och sitt stora patos.

Catwalk

Catwalk på Viaplay
"Catwalk" är en av nya serier på Viaplay som vi verkligen älskar. Foto: Viaplay.

En dag fick Glada Hudik-teaterns grundare Pär Johansson ett brev från Emma Örtlund från Gislaved. Hon bad om hans hjälp för att förverkliga sin stora dröm: att bli modell och få gå en catwalk. Emma ville ta revansch på alla de som mobbat henne för hennes funktionsnedsättning. Och revansch fick hon – med råge.

Brevet ledde till filmen Catwalk, som hade biopremiär i januari och blev en av årets stora succéer. Nu kommer filmen till Viaplay, tillsammans med en helt ny serie som är baserad på filmen. 

Maskineriet

Stillbild ur Maskineriet
Foto: Viaplay.

Det blir intensivt i Viaplays sprakande actionthriller Maskineriet där vi följer familjefadern Olle som vaknar upp på bilfärjan mellan Strömstad och Sandefjord, utan att veta hur han hamnade där. Och situationen blir desto luddigare när han upptäcker en väska full med pengar tillsammans med ett vapen i sin bil. Parallellt leder Polisen en intensiv jakt på en brottsling: vem är det som sätter dit Olle och varför?

American Runestone (säsong 2)

 

Peter Stormare i American Runestone
Foto: Viaplay.

I den här dokumentärserien gör Sveriges internationella filmstjärna Peter Stormare upp med forskare om storyn bakom en historisk runsten. Serien är ett stort kärleksprojekt för skådisen, som det verkligen är eld i här. Gillar du första säsongen kommer du inte att bli besviken på American Runestone säsong 2 där grävandet efter sanningen om Kensingtonstenen fortsätter. 

Innan vi dör (säsong 2)

Poster på "Innan vi dör" – en av nya serier på Viaplay.
Foto: SVT/Viaplay.

Den första säsongen av SVT och Viaplays stjärnspäckade crime-thriller följer polisen Hanna (Marie Richardson) som tillsammans med Björn (Magnus Krepper) letar efter sin försvunna kollega – en jakt som leder dem till den tungt kriminella familjen Mimica. På insidan arbetar Hannas son Christian under täckmantel. 

I säsong 2 dyker det upp ny organiserad brottslighet som Hanna undersöker, samtidigt som hon jagar en läcka inom sin polisgrupp. Christian, som hamnat i en nedåtgående spiral, väljer att återgå till att arbeta undercover och riskerar nu att förlora allt sitt vett. En av de absolut bästa bland nya serier på Viaplay.

Rig 45 (säsong 2)

 

Bild från "Rig 45" – en av nya serier på Viaplay.
Foto: Viaplay. 

Rig 45 gjorde sitt första intåg på Viaplay under 2018. Säsong 1 handlar om Andrea som skickas till en oljerigg för att dokumentera en fallolycka. Väl där får hon svårt att kommunicera med besättningen som är väldigt tyst av sig. Nej, det är inte enkelt för henne att ta reda på vad exakt det är som hänt, och strax träffas riggen av en stormvind som slår ut all form av kommunikation till fastlandet. Situationen blir desto mer kritisk när hon och de andra förstår att ingen olycka skett, utan att det finns en mördare ombord. 

Så hur gör man en uppföljare på den här storyn? Det har seriens skapare på Viaplay listat ut – även om de inte låter oss veta handlingen riktigt ännu. I säsong 2 av Rig 45 får vi se Svartsjön-skådisen Filip Berg och Gangs of New York-stjärnan Gary Lewis

Advokaten (säsong 2)

Konceptbild för "Advokaten".
Foto: Viaplay.

Denna spännande originalserie följer den lovande advokaten Frank Nordling, som många år efter sina föräldrars död får veta att de mördades av en knarkmogul i Köpenhamns underjord. Besatt av att hämnas, infiltrerar Frank deras organisation – i den grad att han blir Thomas Waldmans advokat, personen bakom mordet. Frank arbetar tillsammans med sin syster som är polis och samtidigt kämpar med drogmissbruk. 

Den första säsongen av Advokaten är bland det absolut bästa vi kan se på streamingtjänsten. Vi förstår att den andra säsongen av Advokaten kommer att innehålla åtta avsnitt istället för tio, och att den därför blir mer fartfylld. Oavsett tempot, så räknar vi kallt med att det blir riktigt bra. 

Vilka av dessa nya serier på Viaplay gillar du mest? 

Tips på andra riktigt bra serier på Viaplay

Outlander

Outlander
Foto: Starz.

I den här spännande dramaserien följer vi en krigssköterska i England som i en mystisk övernaturlig händelse teleporteras bakåt i tiden. Närmare bestämt till 1743 där hennes liv omedelbart hamnar i stora fara. 

Outlander som baseras på Diana Gabaldons bokskatt håller på att bli en riktig långkörare, med en femte säsong som är uppe och rullar nu och fler på väg. Den är också en av Starz mest hyllade produktioner. Mycket välförtjänt, dessutom. 

Fargo

Martin Freeman i Fargo
"Fargo" är utan tvekan en av de bästa serierna på Viaplay. Foto: FX.

Inspirationen bakom Fargo som är hämtad från Bröderna Coens klassiska film med samma titel från 1996. Det som började med en magisk första säsong har fortsatt och utvecklats till en antologiserie där varje säsong ger oss nya skådespelare och karaktärer. I den första säsongen, som möjligtvis är den allra bästa, följer vi Lester Nygaard (Martin Freeman) som en dag tröttnar på sin hustru och i ett hjärnsläpp slår ihjäl henne i tvättstugan. I panik ber han en främling (Billy Bob Thornton) om hjälp ur situationen, vilket visar sig vara en mycket dålig idé.

Du behöver inte ens ge serien ett helhjärtat försök – du kommer att förälska dig i Fargo. Och det gäller inte bara den första säsongen som mynnar ut i en ruskigt spännande katt-och råttalek, de följande två säsongerna som finns att se är även de TV när det är som bäst. I säsong två följer vi ett blodigt krig mellan två gangsterfamiljer och i den tredje säsongen en vrickad rivalitet mellan två syskon som även det leder till stort blodbad.

Det finns många fantastiska nya serier på Viaplay för den som älskar att binga allt från krim till komedi. När vi summerar tjänstens bästa titlar känns det ganska uppenbart varför den är Sveriges ledande aktör i det ständigt pågående strömkriget. Vi ser fram emot fler originalserier på Viaplay framöver, men också andra de köper in. 

För fler tips --> Scrolla vidare! Missa inte heller vår lista med nya filmer på Viaplay!

NÄSTA ARTIKEL