Filmtips

Här hittar du Filmtopps filmtipps!

Serietips

Här hittar du Filmtopps serietips!

Streaming

Senaste nytt att streama

Nya serier på Viaplay

Nya serier på Viaplay

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Lista
11 februari 2020
Filmtopp
Filmtopp | Lista
11 februari 2020

Nytt original och nya säsonger.

Om du älskar att bingea kan vi glädja dig med att det under våren kommer flera nya serier på Viaplay, i form av uppföljare och nytt original.

Box 21 – hetast bland nya serier på Viaplay.
"Box 21". Foto: Viaplay.

Sveriges ledande streamingtjänst Viaplay har vid flera tillfällen sagt att de vill mäta sig med de internationella konkurrenterna. Detta genom att ge deras kunder välproducerade originaltitlar. Under 2020 fyller de på sitt utbud med nya produktioner,. Idag uppmärksammar vi dig om deras dramaserier, där störst fokus ligger på spännande berättelser. 

För fler tips på nya serier på Viaplay vill du inte missa Filmtopps samlingssida om streamingtjänsten!

Viaplays  bästa originalserier 2020 – debutsäsonger och uppföljare

Box 21 – nytt Viaplay original

Casten i "Box 21".
Foto: Viaplay.

Bland nya serier på Viaplay under våren 2020 är Box 21 flaggskeppet. Berättelsen är hämtad ur Roslund & Hellströms spännande bokvärld och handlar om den rumänska kvinnan Lidia och svenska kommissarien Ewert. När Lidia luras till Sverige för att prostitueras, lyckas hon ta sig ur sitt fångenskap för att sedan inleda sin hämndresa mot personerna som skadat henne. På hennes färd träffar hon Ewert, som är mitt uppe i att jaga en mycket farlig typ. 

Innan vi dör (säsong 2)

Poster på "Innan vi dör" – en av nya serier på Viaplay.
Foto: SVT/Viaplay.

Den första säsongen av SVT och Viaplays stjärnspäckade crime-thriller följer polisen Hanna (Marie Richardson) som tillsammans med Björn (Magnus Krepper) letar efter sin försvunna kollega – en jakt som leder dem till den tungt kriminella familjen Mimica. På insidan arbetar Hannas son Christian under täckmantel. 

I säsong 2 dyker det upp ny organiserad brottslighet som Hanna undersöker, samtidigt som hon jagar en läcka inom sin polisgrupp. Christian, som hamnat i en nedåtgående spiral, väljer att återgå till att arbeta undercover och riskerar nu att förlora allt sitt vett. En av de absolut bästa bland nya serier på Viaplay

Rig 45 (säsong 2)

Bild från "Rig 45" – en av nya serier på Viaplay.
Foto: Viaplay. 

Rig 45 gjorde sitt första intåg på Viaplay under 2018. Säsong 1 handlar om Andrea som skickas till en oljerigg för att dokumentera en fallolycka. Väl där får hon svårt att kommunicera med besättningen som är väldigt tyst av sig. Nej, det är inte enkelt för henne att ta reda på vad exakt det är som hänt, och strax träffas riggen av en stormvind som slår ut all form av kommunikation till fastlandet. Situationen blir desto mer kritisk när hon och de andra förstår att ingen olycka skett, utan att det finns en mördare ombord. 

Så hur gör man en uppföljare på den här storyn? Det har seriens skapare på Viaplay listat ut – även om de inte låter oss veta handlingen riktigt ännu. I säsong 2 av Rig 45 får vi se Svartsjön-skådisen Filip Berg och Gangs of New York-stjärnan Gary Lewis

Advokaten (säsong 2)

Konceptbild för "Advokaten".
Foto: Viaplay.

Denna spännande originalserie följer den lovande advokaten Frank Nordling, som många år efter sina föräldrars död får veta att de mördades av en knarkmogul i Köpenhamns underjord. Besatt av att hämnas, infiltrerar Frank deras organisation – i den grad att han blir Thomas Waldmans advokat, personen bakom mordet. Frank arbetar tillsammans med sin syster som är polis och samtidigt kämpar med drogmissbruk. 

Den första säsongen av Advokaten är bland det absolut bästa vi kan se på streamingtjänsten. Vi förstår att den andra säsongen av Advokaten kommer att innehålla åtta avsnitt istället för tio, och att den därför blir mer fartfylld. Oavsett tempot, så räknar vi kallt med att det blir riktigt bra. 

Vilka av dessa nya serier på Viaplay gillar du mest? 

Tips på andra riktigt bra serier på Viaplay

It's Always Sunny in Philadelphia

It's always sunny in philadelphia
It's Always Sunny in Philadelphia bör ingen humorfantast missa. Foto: FX.

För den som vill kasta sig in i dårskap och spendera mängder med timmar hopplösa barägare som aldrig kan se förbi deras egen nästipp är den här serien det. Den tenderar att beskrivas som "Seinfeld på crak" och nog finns det någonting i den beskrivningen. 

Få komediserier har lika motbjudande karaktärer som de i It's Always Sunny in Philadelphia – men ändå så älskar vi dem gränslöst. Ja, det är onekligen ett mysterium hur det där funkar, och inte blir man klokare av att serien. Kan svaret ligga i att vi ser förbi bargängets gränslösa idioti, och därmed inte kan ta åt oss av deras skeva värderingar? Här är i vart fall en serie som kommer undan med att ha nattsvart och gång på gång kränkande humor. Och vi älskar den. 

Outlander

Outlander
Foto: Starz.

I den här spännande dramaserien följer vi en krigssköterska i England som i en mystisk övernaturlig händelse teleporteras bakåt i tiden. Närmare bestämt till 1743 där hennes liv omedelbart hamnar i stora fara. 

Outlander som baseras på Diana Gabaldons bokskatt håller på att bli en riktig långkörare, med en femte säsong som är uppe och rullar nu och fler på väg. Den är också en av Starz mest hyllade produktioner. Mycket välförtjänt, dessutom. 

Fargo

Martin Freeman i Fargo
"Fargo" är utan tvekan en av de bästa serierna på Viaplay. Foto: FX.

Inspirationen bakom Fargo som är hämtad från Bröderna Coens klassiska film med samma titel från 1996. Det som började med en magisk första säsong har fortsatt och utvecklats till en antologiserie där varje säsong ger oss nya skådespelare och karaktärer. I den första säsongen, som möjligtvis är den allra bästa, följer vi Lester Nygaard (Martin Freeman) som en dag tröttnar på sin hustru och i ett hjärnsläpp slår ihjäl henne i tvättstugan. I panik ber han en främling (Billy Bob Thornton) om hjälp ur situationen, vilket visar sig vara en mycket dålig idé. 

Du behöver inte ens ge serien ett helhjärtat försök – du kommer att förälska dig i Fargo. Och det gäller inte bara den första säsongen som mynnar ut i en ruskigt spännande katt-och råttalek, de följande två säsongerna som finns att se är även de TV när det är som bäst. I säsong två följer vi ett blodigt krig mellan två gangsterfamiljer och i den tredje säsongen en vrickad rivalitet mellan två syskon som även det leder till stort blodbad. 

Det finns många fantastiska nya serier på Viaplay för den som älskar att binga allt från krim till komedi. När vi summerar tjänstens bästa titlar känns det ganska uppenbart varför den är Sveriges ledande aktör i det ständigt pågående strömkriget. Vi ser fram emot fler originalserier på Viaplay framöver, men också andra de köper in.