Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Josephine Bornebusch & Jonas Karlsson om Harmonica

Josephine Bornebusch & Jonas Karlsson om Harmonica

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Intervju
19 februari 2022
Filmtopp
Filmtopp | Intervju
19 februari 2022

"Vi skrev alla låtar själva"

Filmtopp intervjuar Josephine Bornebusch & Jonas Karlsson om nya serien "Harmonica" som har premiär på Viaplay den 20:e februari.

Filmtopps intervju med Josephine Bornebusch och Jonas Karlsson mynnar ut i ett långt samtal om duons musikdrama för Viaplay, Harmonica, där country-paret Harry och Monica beger sig ut på en nostalgisk turné för att rädda deras äktenskap. Josephine och Jonas berättar hur serien kom till, hur det var att skriva låtar ihop och om det finns en "Harmonica – The Basement Tapes" därute någonstans. 

Tillsammans får de också gissa på hur många Beck-filmer de tror kommer att göras och uppdatera oss om andra kommande projekt, där Josephine bland annat arbetat på en australiensisk version på Älska mig. Jonas Karlsson ger oss också lite information om det kommande Hollywoodprojektet där hans bok "Rummet" ska bli långfilm med Jon Hamm i huvudrollen.

Se Filmtopps intervju med Josephine Bornebusch & Jonas Karlsson om Harmonica här:

Mer om handlingen Harmonica:

För sexton år sedan levde Harry och Monica ett liv i glans och spelade på stora arenor runt om i världen med sitt band Harmonica. Nu krisar äktenskapet och medan Monica drömmer om att hitta tillbaka till musiken vill Harry bara överleva. När bandets manager, Monicas bror Tomas, föreslår en nostalgiturné får Harry ett ultimatum av Monica: Turné eller skilsmässa. 

Men nu är inget som förr. Harry vägrar sjunga gamla hitlåtar och när Monica får ett erbjudande som kan ge henne drömmen tillbaka går allt utför. Harmonica är en serie om kärlek, musik och om att försöka gå vidare utan att kämpa emot, en historia om artistlivets ibland absurda kontraster, berättad med en underliggande svart humor.

MER LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL