Harmonica. Foto: Viaplay

Harmonica säsong 2 – Bornebusch & Karlsson avslöjar

  • Viaplay
Filmtopp
Uppdaterad 21 februari 2022 kl. 09:02 | Publicerad 20 februari 2022 kl. 14:02

Stjärnorna uttalar sig

Nu har Josephine Bornebuschs och Jonas Karlssons nya serie släppts. Filmtopp har frågat dem om det finns några planer på "Harmonica" säsong 2.

Nu har Josephine Bornebuschs och Jonas Karlssons efterlängtade dramakomedi Harmonica släppts. Det är en TV-serie på Viaplay i fem delar, i vilken vi följer den före detta hitduon Harmonica vars musik var en världssuccé för tjugo år sedan.

I serien spelar Karlsson och Bornebusch bandets två låtskrivare och sångare, Harry och Monica (varav namnet Harmonica). Nu bestämmer de sig för att göra en comebackturné och rädda sitt äktenskap.

Harmonica säsong 2 är inte trolig

Harmonica säsong 2
Det ser inte ut att bli någon Harmonica säsong 2. Foto: Viaplay.

Vår recensent var väldigt glad i serien och gav den fyra av fem i betyg, du kan läsa hans recensionen här. I en exklusiv intervju med Filmtopp delade Bornebusch och Karlsson också med sig av sin syn på en eventuell andra säsong: 

– Vi har skrivit serien med ett öppet slut för att man ska få tolka historien själv om hur det kommer gå för Harry och Monica. Inte för att lämna det öppet för en andra säsong, säger Josephine.

– Redan från början tänkte vi oss att det här är berättelsen. Det är inte tänkt att det ska bli en tvåa, säger Jonas.

I dagsläget finns det alltså inga planer på att göra Harmonica säsong 2 och fortsätta historien om Harry och Monica. Men det händer att miniserier plockas upp på nytt för att förlängas. Bland annat har det hänt med amerikanska serier, exempelvis Big Little Lies. När vi pratade med skaparna bakom Snabba Cash-serien, Jesper Ganslandt och Oskar Söderlund, hade de inga konkreta planer på en andra säsong. Men serien blev en megahit och fick publiken att mer eller mindre kräva en uppföljare av dem. Du som älskar Harmonica får hoppas att så många som möjligt förälskar sig i den, så att Bornebusch och Karlsson känner sig illa tvungna att göra Harmonica säsong 2.

Filmtopp uppdaterar dig om seriens framtid. 

Mer läsning:

 

 

NÄSTA ARTIKEL