Jonas Karlssons bok blir Hollywoodfilm

EXTRA: Jonas Karlssons bok blir Hollywoodfilm

Axel Diedrichs
11 februari 2022 kl. 15:57

Med Jon Hamm i huvudrollen

Den svenska skådespelaren Jonas Karlssons bok "Rummet" blir en internationell film med den stora Hollywoodstjärnan Jon Hamm. "Corner Office", som den heter på engelska, förväntas ha premiär under 2022.

Med sin tolkning av Tyko Jonsson vann Jonas Karlsson nyligen en välförtjänt guldbagge för Bästa manliga biroll och han är just nu aktuell med de nya Beck-filmerna. Den 20:e februari släpps också musikdramat Harmonica där han spelar mot Josephine Bornebusch, och senare i år får vi även se honom i nya serien Nattryttarna C More. Som om det inte vore nog med järn i elden, så kan vi nu rapportera att hans bok Rummet från 2013 fångats upp av Hollywood för en filmatisering, detta bekräftar Karlsson själv för Filmtopp.

Flera tunga namn ombord på projektet

"Corner Office". Foto: Goldenlight Films.
Foto: Anonymous Content.

 

Karlssons bok handlar om Björn, en kontorsnisse som en dag på jobbet hittar ett rum som blir hans tillflyktsort. Men Björn verkar vara den enda som ser att rummet finns, vilket skapar en synnerligt prekär situation för alla. När Hollywood nu gör film på berättelsen heter huvudkaraktären Orson och spelas av Jon Hamm, mest känd från Mad Men. Kommande Corner Office som den heter på engelska, regisseras av den danske regissören Joachim Back som vann en Oscar för kortfilmen The New Tenants (2009). 

I en intervju med Filmtopp delar Jonas Karlsson med sig av sina känslor för projektet:

– Det är fantastiskt roligt! Jag är jätteglad över att vi fick Jon Hamm. Jag har haft en del Skype-samtal med teamet men mycket mer än så kan jag inte säga just nu, säger Jonas.

Och gällande hur det hela gick till när Hollywood fångade upp hans projekt berättar han följande:

– De köpte rättigheterna till att få göra filmen för kanske sex, sju år sedan. Sedan hörde jag ingenting på några år, men så plötsligt började jag få en del mejl om att de hittat Joachim som regissör och vill köra igång. Ännu senare skickade de mig manuset och ritningar på inspelningsmiljön. Det är märkligt, för jag kan inte göra så mycket mer än att sitta här och mest förundras.

Manuset till filmen är skrivet av Ted Kupper som skrivit flera avsnitt till serien Mr. Robot.

"Corner Office" har ännu inte fått något spikat premiärdatum men förväntas nå publiken senare i år.

MER LÄSNING:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL