Pernillas Wahlgrens värld-krav på SVT inför Allsång på Skansen

Pernillas "Wahlgrens värld"-krav på SVT inför Allsång på Skansen

Emil Oscar Rasmussen
09 november 2023 kl. 17:00

Pernilla Wahlgren om sina många projekt och äktheten i Wahlgrens värld

Filmtopp har intervjuat Pernilla Wahlgren om hur hon balanserar arbete på flera olika kanaler och om det har lett till några problem. Profilen avslöjar att det fanns ett "Wahlgrens värld"-relaterat krav hon ställde innan "Allsång på Skansen" kunde bli av.

Snabbversion
  • Filmtopp intervjuade Pernilla Wahlgren i samband med Warner Bros. Discoverys presentation för 2024.
  • Tv-profilen avslöjade att hon omedelbart berättade för SVT att hon inte var villig att ta sig an Allsång på Skansen om det kom på bekostnad av Wahlgrens värld.
  • Pernilla förklarar att allt vi ser i Wahlgrens värld är på riktigt och att betonar att det är något av det viktigaste för henne och dottern Bianca Ingrosso.

Pernilla Wahlgren fortsätter att jonglera många bollar samtidigt i underhållningsbranschen. Nuförtiden syns hon inte enbart på Kanal 5 och discovery+ med Wahlgrens värld, utan även på TV4 och TV4 Play med Masked Singer och SVT och SVT Play med Allsång på Skansen

Trots de flitiga samarbetena med Kanal 5:s konkurrenter var Pernilla konferencier tillsammans Sofia Wistam under Warner Bros. Discoverys presentation inför vad som komma skall 2024. Det tycks med andra ord inte finnas någon småaktig rivalitet från dem, men när det kommer till SVT kan det ofta vara en utmaning att kombinera projekt – dock av public service-relaterade anledningar.

Filmtopp passade på att fråga Pernilla Wahlgren om processen av att arbeta med konkurrerande bolag, under en pratstund efter Warner Bros. Discovery-eventet.

Pernillas Wahlgrens värld-krav på SVT inför Allsång på Skansen
Sofia Wistam och Pernilla Wahlgren skuttade ut ur en stor Barbie-kartong under Warner Bros. Discoverys event. Foto: Filmtopp Int.

Pernilla Wahlgrens krav för att tacka ja till Allsång på Skansen – fick inte gå ut över Wahlgrens värld

När Filmtopp lyfter frågan om de olika uppdragen, erkänner Pernilla att det är många som undrar hur hon kan få vara på flera olika kanaler, men hon menar själv att det sällan är ett problem med tanke på utformningen av uppdragen.

– Jag är ju inte fast anställd någonstans. Jag är ju liksom inte programledare på det sättet, förklarar Pernilla.

Hon menar att det även gällde för programledarrollen för Allsång på Skansen:

– När frågan kom från Allsång på Skansen, då sa vi på en gång att den enda förutsättningen att jag kan göra det är att jag får fortsätta göra Wahlgrens värld, annars går det inte. Och det har de varit fine med. Som tur är har vi alltid tv-uppehåll på somrarna, så då sänds inte Wahlgrens värld i alla fall, och inget annat program heller. Så det funkade jättebra. Jag är jätteglad för det.

Pernillas Wahlgrens värld-krav på SVT inför Allsång på Skansen
Foto: Filmtopp Int.

”Det värsta jag och Bianca vet är när det inte känns på riktigt”

Det är inte förvånande att Pernilla Wahlgren omedelbart markerade för SVT kring Wahlgrens värld, åtminstone inte efter att hör hört henne prata om programmet. Redan på scen, under Warner Bros. Discoverys presentation, pratade artisten och tv-profilen med värme om programmet och lyfte fram dess filterlösa karaktär som en framgångsförklaring.

Vi bad henne utveckla den tanken – är allt i Wahlgrens värld verkligen så filterlöst och naturligt, eller krävs det arbete för att framställa det så?

– Det kommer naturligt. Vi är oss själva och det är det som är grejen. Det värsta jag och Bianca [Ingrosso] vet, det är när det blir uppstyrt eller när det inte känns på riktigt. Så vi har sagt det, vi vill inte ha några omtagningar. Och blir något tokigt, det är ju bara bra såklart.

Pernilla betonar själv att många realityserier är "ganska mycket fake", så vi utmanar henne ytterligare lite. Är fuskar de aldrig ens lite för att få lite effekt?

– Nej, fuskar gör vi inte, men däremot kan det vara så här att, ja, Christian [Bauer] ska ta med mig till en boulegrej. Jag vet absolut inte om det innan, så det är på riktigt. Men så kan man ju fråga sig att om vi inte hade spelat in tv, hade han tagit med mig på den här boulegrejen?

Det låter med andra ord på Pernilla som om Wahlgrens värld snarare berikar deras verkligen, än att programmet förskönas för tittarens ögon. Dock tillägger hon efter att ha reflekterat kring sina egna ord:

– Fast å andra sidan, ja, det hade han nog.

Vi tackar Pernilla Wahlgren för pratstunden. "Wahlgrens värld" säsong 14 kan du följa på Kanal 5 och discovery+.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL