Snart lanseras streamingtjänsten Max i Sverige – här är de stora nyheterna

Snart lanseras streamingtjänsten Max i Sverige – här är de stora nyheterna

Filmtopp
Uppdaterad 26 oktober 2023 kl. 15:10 | Publicerad 25 oktober 2023 kl. 10:10

Alla höjdpunkter på TV, streaming och bio 2024

I dag presenterar Warner Bros. Discovery deras stora nyheter för 2024 samt vad som kommer att släppas på streamingtjänsten Max när namnbytet är ett faktum.

För 1,5 år sedan inleddes sammanslagningen av Discovery Networks och Warner Media. Detta ledde till den nya streamingtjänsten HBO Max som snart bara kommer att heta Max i Sverige. Under det kommande året får tittarna ta del av en mängd olika nyheter, från nya säsonger av svenska tittarfavoriter som Över Atlanten och Wahlgrens världKanal 5 till stora internationella serier som House Of The Dragon och True Detective: Night Country. Därtill kommer de även att få se stora biofilmer som Dune: Part Two och Furiosa.

Gällande sporten får tittarna fortsätta se Allsvenskan där även nästa år, men även heltäckande sändningar från Olympiska spelen i Paris 2024. 

– Våren kommer att bli oerhört spännande, med allt det vi fått se här idag tillsammans med lanseringen av vår premium-streamingtjänst Max. Genom att samla vår bredd av genrer och innehållskategorier kommer Max bli banbrytande i Norden och den främsta plattformen för kvalitetsunderhållning, säger Christina Sulebakk, Managing Director, Warner Bros. Discovery Nordics.

Så här säger Axel Eriksson, VP Content and Programming, Warner Bros. Discovery Sverige om vad som komma skall:

– Det är otroligt kul att idag få presentera innehållsåret 2024 för svenska marknaden: en Kanal 5-tablå full av TV-program som svenska folket älskar, Allsvenskan, Olympiska spelen i Paris 2024 – och framför allt Sveriges nya streamingtjänst Max. Jag har vårkänslor redan nu.

Missa inte också att läsa om alla nya filmer och serier på HBO Max i november 2023.

Snart lanseras streamingtjänsten Max i Sverige – här är de stora nyheterna
Anders Öfvergård tillbaka på Kanal 5 med nytt program. Foto: Kanal 5.

Nyheterna på Kanal 5 

Jeopardy! säsong 3

Världens största frågesportprogram, under ledning av Mikael Tornving. Allmänbildade kända svenskar gör upp om en vinstpott som går till välgörenhet. Mikael ger svaren och de tävlande ställer frågorna.

Superstars säsong 8

Sex av Sveriges främsta atleter möts på vackra Cypern för att göra upp om vem som blir årets vinnare i Superstars. De som gör upp i årets säsong är Linnéa Claesson, Marcus Allbäck, Johan Olsson, Christian Olsson, Hedvig Lindahl, och Johanna Ojala. Deltagarna kommer ställas på tuffa utmaningar och under säsongens gång kommer de möta gladiatorer som Gunde och Ferry Svan

Säsong 8, premiär februari 2024.

Alla mot alla säsong 11

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson samlar några av våra mest folkkära kändisar och sätter deras allmänbildning på prov på de mest oväntade och underhållande sätt.

Säsong 11, premiär februari 2024.

Gränsbevakarna Sverige säsong 4

Tusentals människor passerar varje dag Sveriges gränser. Vi följer tulltjänstemän, utredare, spanare och hundförare som dagligen säkrar Sveriges gränser, hamnar och flygplatser.

Säsong 4, premiär februari 2024.

Över Atlanten säsong 6 och 7

Sex kända svenskar korsar Atlanten. Guidade av Gurra Krantz. Denna gång med Rio de Janeiro som slutdestination. I kommande säsong seglar Björn Kjellman, Jessica Andersson, Malin Gramer, Tobias "Tobbe Trollkarl" Blom, Hampus Hedström och Anders Öfvergård. Hösten 2024 kommer ett nytt gäng tappra seglare att kasta loss och redan nu står det klart att Peter Forsberg kommer ta en av platserna i besättningen.

Säsong 6 av Över Atlanten har premiär februari 2024 på Kanal 5.

Säsong 7 av Över Atlanten har premiär hösten 2024 på Kanal 5.

Renoveringsdrömmar

I det nya programmet Renoveringsdrömmar följer svenska familjer sina drömmar och renoverar exceptionella hus med hjälp av Anders Öfvergård.

Premiär februari 2024.

Välkommen till Köping

Vi får fortsätta följa det tajta kompisgänget från Köping med Linda, Mats och Sofia i spetsen. Vi följer både nya och gamla vänner i vardag och fest, glädje och sorg.

Säsong 4, premiär februari 2024.

Älskar, Älskar inte

I Älskar, älskar inte möter vi svenskar som förälskat sig i någon från ett annat land. Nu planerar partnern att flytta till Sverige för kärlekens skull och det är dags att bygga ett liv tillsammans. Överlever kärleken den stora förändringen och kulturkrocken? Nytt för årets säsong är att vår allas Agneta Sjödin programleder.

Säsong 4, premiär februari 2024.

Wahlgrens värld

Det superrosade programmet, flerfaldigt nominerat och belönat, med en våra mest inflytelserika och folkkära profiler i spetsen, Pernilla Wahlgren. Allt kan hända i Wahlgrens Värld, där Pernilla öppenhjärtigt bjuder in tittarna att följa hennes liv, där känslorna går på högvarv och ingen dag är den andra lik.

Säsong 15, premiär februari 2024.

Sommaren med släkten säsong 7

Jens och Åsa drömmer om en vilsam skärgårdssommar. Hur svårt ska det vara? I huvudrollerna: Peter Magnusson, Christine Meltzer, Rakel Wärmländer m.fl.

Säsong 7, premiär 2024.

Snart lanseras streamingtjänsten Max i Sverige – här är de stora nyheterna
Foto: Max.

 

Nytt för streaming på Max 2024

Naked Attraction säsong 2

När den första dejten börjar med den nakna sanningen. Programledare: Sofia Wistam.

Säsong 2, premiär 2024.

Spökjakt säsong 6

Gastkramande tittarsuccé där Joakim och Jonna Lundell m.fl. besöker och undersöker hemsökta platser.

Säsong 6, premiär 2024.

True Detective: Night Country

När den långa vinternatten faller i Ennis, Alaska, försvinner de åtta männen som driver Tsalal Arctic Research Station spårlöst. För att lösa fallet måste detektiverna Liz Danvers (Jodie Foster) och Evangeline Navarro (Kali Reis) konfrontera mörkret de själva bär inom sig och gräva i de hemsökta sanningarna som ligger begravda under den eviga isen.

Premiär 15 januari på HBO Max.

The Sympathizer

Serien är baserad på Viet Thanh Nguyens Pulitzer-prisbelönta roman med samma namn. The Sympathizer är en spinagethriller och tvärkulturell satir om kampen för en halvfransk, halvvietnamesisk kommunistspion under Vietnamkrigets sista dagar och hans efterföljande exil i USA. Robert Downey Jr. spelar huvudrollen. 

Kommer 2024.

The Regime  – ny serie med Kate Winslet och Hugh Grant

The Regime följer en auktoritär regim i dess palats medan saker och ting börjar falla samman. I huvudrollerna ser vi Kate Winslet, Andrea Riseborough, Matthias Schoenaerts och Hugh Grant.

Kommer 2024.

House of the Dragon säsong 2

Säsong 2 tar vid där säsong 1 slutade: En familj splittrad över den kungliga tronföljden är på väg mot ett inbördeskrig. I huvudrollerna ser vi bland andra Emma D'Arcy och Olivia Cooke.

Säsong 2 kommer 2024.

Snart lanseras streamingtjänsten Max i Sverige – här är de stora nyheterna
Lady Gaga och Joaquin Phoenix i "Joker: Folie à Deux". Foto: Warner Bros.

Nya biofilmer 2024

Dune: Part Two

Sagan fortsätter när den prisbelönade filmskaparen Denis Villeneuve tar sig an Dune: Part Two, denna gång med en utökad stjärnensemble. Filmen är den mycket efterlängtade uppföljaren till filmen Dune från 2021, som vann sex Oscars-statyetter.

Biopremiär: 13 mars 2024.

Mickey 17

Från den Oscarvinnande regissören Bong Joon-Ho (Parasit) och baserad på succéromanen Mickey 7 av Edward Aschton. Som Mickey ser vi Robert Pattinsson och andra medverkande är Oscar-nominerade Steven Yeun, Naomi Ackie, Oscar-nominerade Toni Collette och Oscar-nominerade Mark Ruffalo.

Biopremiär: 29 mars 2024.

Furiosa

Ursprungsberättelsen om krigaren Furiosa utspelar sig innan hon slog ihop sig med Mad Max i Fury Road.

I rollerna: Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth, Angus Sampson.

Biopremiär: 24 maj 2024.

Beetlejuice 2

Uppföljare till Tim Burtons klassiska film Beetlejuice från 1988. Skådespelarna från den förra filmen återförenas i denna komedi och vi får följa ett spöke som försöker rädda ett hemsökt hus. I rollerna ser vi Michael Keaton, Winona Ryder, Catherine O’Hara och Jenny Ortega.

Biopremiär: 6 september 2024.

Joker: Folie à Deux

Den efterlängtade uppföljaren till filmen Joker från 2019, som fick 11 Oscarnomineringar. I rollerna: Joaquin Phoenix, Lady Gaga.

Biopremiär: 2 oktober 2024.

Lord of the Rings: The War of Rohirrim

Animerad saga som utspelar sig 200 år före det ödesdigra kriget och berättar historien bakom Helms Klyfta och dess grundare – kungen av Rohan. I rollerna hör vi Miranda Otto, Brian Cox och Luke Pasqualino.

Biopremiär: 13 december 2024. 

Information via pressmeddelande av Warner Bros Discovery.

NÄSTA ARTIKEL