Peder Karlsson

Robinson 2023: Peder Karlsson

  • TV4 Play
Uppdaterad kl. 15:10 | Publicerad 09 oktober 2023 kl. 06:10

Här är 48-åringen från Täby

Peder Karlsson är en av deltagarna i Lag Syd i "Robinson" hösten 2023. Med en stark fysik och skärpta förhandlingsförmågor har han varit till stor nytta åt sitt lag, men kan hans avsaknad av kompetens i det sociala spelet bli hans nedslag?

I varje ny säsong av Robinson får vi under loppet av serien lära känna deltagarna. Vissa av dem tar det lite längre tid för att ta plats och visa vilka de är, men detta gäller inte Peder Karlsson. Entreprenören från Täby visade redan i första avsnittet att han var där för att tävla och förhoppningsvis vinna. Men det är inte bara i tävlingar som Peder tar plats, även på lägerstranden har han oftast högst röst och vill gärna ha sista ordet.

– Den största utmaningen för mig kommer bli det sociala. Om jag inte gillar en människa så är det väldigt tydligt att jag inte gör det. Och det är ju en supernackdel i Robinson har jag insett så jag får göra mitt bästa där, sa Peder i sin introduktionsvideo.

Efter att ha upplevt flera motsatta åsikter börjar Peder backa på strategin att hålla det sociala humöret uppe. Kan det bli en sådan stor nackdel att det stoppar hans chans att vinna Robinson?

Robinson 2023: Peder Karlsson
Peder Karlsson. Foto: TV4.

Det här är Peder Karlsson i Robinson hösten 2023

Peder Karlsson kan vid första anblick vara lite skräckinjagande. Med sin längd och muskulösa fysik blev hans nya lagkamrater först lite nervösa av honom. Men snart nog fick Lag Syd, såväl som resten av oss, se att Peder är en snäll och charmig man som trots sitt bryska sätt oftast vill det bästa för sitt lag. Hans bakgrund som entreprenör verkar också löna sig då laget har förtrott Peder med förhandlarrollen på Entalula två gånger i rad. Peder är en stark spelare och för Lag Syd kan han vara en av deras största styrkor i flera tävlingar.

Dessvärre har Peder även en ganska stark vilja och behov av att alltid ha rätt, och han vill gärna ta över kommandot i lägret. Detta har lett till diskussioner efter bland annat tävlingar om hur han kan verka arg och hur hans skrikande kan kännas obehagligt för mottagaren av det. Hans lagmedlemmar spekulerar också att Peders envishet kan leda honom att bli en utstött från gruppen om han blir för bossig.

Peder, som redan har erkänt att hans sociala spel saknar lite finess, börjar uttrycka mer och mer genom seriens gång hur han inte orkar spela med längre. Han vill inte ta vara på allas känslor längre utan önskar att laget hade en fastsatt ledare som fattar besluten i lägret, och han verkar gärna vilja erbjuda den positionen till sig själv. Än så länge har inget större bråk brutit ut och Peder har fortfarande en chans att stanna på lagets goda sida. Om han inte gör det finns chansen att hans tid i Robinson blir kort.

Du följer Peders resa i "Robinson" hösten 2023" på TV4 och TV4 Play.

NÄSTA ARTIKEL