Nu på bio

Det senaste på biofronten!

The Irishman

Oscarsveckan 2020 på Filmtopp

Filmtopp
Filmtopp | Artikel
04 februari 2020
Filmtopp
Filmtopp | Artikel
04 februari 2020

Vi täcker Hollywoods största firmafest!

Snart är det äntligen dags för Oscarsgalan 2020. Detta firar vi med en rejäl temavecka i stjärnglansens tecken.

På söndag natt sänds den 92:a upplagan av Oscarsgalan. Självklart kommer vi på Filmtopp.se att förbereda våra läsare inför det stora eventet.

Under veckans gång kommer vi bland annat att dela med oss av våra egna tankar kring Hollywoods största firmafest, diskutera tidigare vinnare och dela med oss av Oscarsgalans största missar. Givetvis blir det också till att tippa årets vinnare. Vi hoppas att du ser fram emot att följa vår Oscarsrapportering som vi ser fram emot att dela med oss av den.

Likt förra året är det klart att det inte blir någon Oscarsvärd, vilket blir den tredje gången i galans långa historia. Trist? Javisst, men det är inget vi tänker hänga läpp för. Och vem vet, kanske har Hollywood dragit oss vid nästan och presenterar en Oscarsvärd trots allt?

Förväntningarna inför galan.

Det var nog ingen som trodde det, men årets mest nominerade film tillhör faktiskt superhjältevärlden. Joker, som handlar om den klassiske Batmanskurken med samma namn, har nämligen hela 11 stycken vinstchanser. Hur många den vinner återstår att se, men vi är helt övertygade om att många filmälskare runt om i Sverige håller tummarna.

Något annat som är värt att notera är att Netflix har lyckats skrapa ihop hela 24 stycken nomineringar med sina filmer. Något som lär ha fått Stephen Spielberg att sätta morgonkaffet i vrångstrupen. Spielberg har nämligen haft ett eget litet vendetta mot streamingbolaget och försökt driva igenom att deras filmer inte ska kunna nomineras. Gick väl sådär.

Likaså är det glädjande att se att det Sydkoreanska mästerverket Parasit är nominerat i flera tunga kategorier, bland annat Bästa film och Bästa utländska film.

Vill du förbereda dig och få in andan inför Oscarsgalan, kan du gotta ner dig i våra recensioner av filmerna som är nominerade till Årets bästa film:

"Ford v Ferrari"

"The Irishman"

"Jojo Rabbit"

"Joker"

"Little Women"

"Marriage Story"

"1917"

"Once Upon a Time… in Hollywood"

"Parasit"

För mer läsning, spana in listan över alla nominerade och sätt ett bokmärke på vår Oscarssida.