Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Basic Instinct01 (1)

Allt om Oscarsgalan 2021

Oscarsgalan 2021

Det har tagit sin tid men snart är det äntligen dags för årets upplaga av Oscarsgalan att äga rum. Vi på Filmtopp övervakar givetvis kalaset och här, på vår samlingssida, hittar du det senaste nytt om Oscarsgalan 2021.

Då hålls Oscarsgalan 2021

Årets upplaga av filmvärldens populäraste firmafest äger rum natten mellan söndagen den 26/4 och måndagen den 27/4 kl. 03.00 svensk tid.

I år kommer galan att finnas tillgänglig på TV4 och C More.

Ingen Zoom för årets gala.

Likt 2020 har 2021 varit ett speciellt år världen över där galor och pressträffar istället har fått ske online, ofta över videokommunikationsverktyget Zoom.

Oscarsgalan 2021 kommer däremot att ske live för TV-sändning med personer på plats för att kunna hålla i galan och dela ut priser.

Exakt hur det kommer att gå till i praktiken återstår att se, men vi kan förvänta oss att det inte är lika trångt på röda mattan i år.

På Dolby Theatre i Lose Angeles, där Oscarsgalan hålls, finns det plats för 3 400 åskådare. Hur många utöver de nominerade som kommer att få vara i lokalen är ännu inte känt. Likaså blir det spännande att se hur akademin ska lösa det för de äldre filmpersonligheterna som förväntas vara på plats.

Oscarsvärden 2021

Likt föregående år har man även denna gången valt att fimpa Oscarsvärden, det kommer med andra ord inte finnas någon specifikt utvald värd som knyter samman galans olika element, utan detta görs på andra vis.

De nominerade på årets Oscarsgala

Oscarsgalan 2021 skiljer sig även när det kommer till de nominerade. Tidigare har det funnits krafter i Hollywood som försökt motverka nomineringarna av streamad film, en av dessa är den hyllade regissören Steven Spielberg, som menar att en film måste ha fått vara en viss tid på bio för att kunna få nomineras. I år får herr Spielberg erkänna sig besegrad.

Streamingtjänsterna står för merparten av de nominerade titlarna varav Netflix kan stoltsera med otroliga 38 nomineringar.

Årets stora favorit är också Netflixfilmen Mank. Filmen som handlar om författaren Herman J. Mankievicz under skapandet av klassikern Citizen Kane är regisserad av David Fincher och har hela 10 nomineringar.

Du hittar alla Oscarsnomineringar här!