ANNONS
ANNONS

Mest läst senaste veckan

Nyheter

Visa alla

Listor

Visa alla
ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS

Oscarsgalan 2024 | Filmtopp.se

Det har tagit sin tid men snart är det äntligen dags för årets upplaga av Oscarsgalan att äga rum. Vi på Filmtopp övervakar givetvis kalaset och här, på vår samlingssida, hittar du det senaste nytt om Oscarsgalan 2024.

Då hålls Oscarsgalan 2024

Årets upplaga av filmvärldens populäraste firmafest äger rum natten mellan söndagen den 10/3 och måndagen den 11/3 kl. 02.00 svensk tid.

I år kommer galan att finnas tillgänglig på TV4 och TV4 Play.

Oscarsvärden 2024

Ännu en gång är det Jimmy Kimmel som kommer att leda Oscarsgalan, detta blir den fjärde gången som den populära talk show-programledaren håller i den äskade galan.

De nominerade på årets Oscarsgala

I år är det fler filmer än någonsin (10 st) som tävlar i kategorin årets bästa film. Bland dem finner vi publikfavoriter som "Oppenheimer", "Barbie" och "Poor Things", men också kritikerälsklingar som "Past Lives", "The Holdovers" och "The Zone of Interest".

Inga svenska filmer tävlar på årets gala, fmen Leif André är med i den danska kortfilmen "Knight of fortune". Likaså är Ludwig Göransson nominerad för soundtracket till "Oppenheimer". Bästa foto kan också Hoyte Van Hoytema vinna, som länge bott i Sverige och känner sig "adopterad" av vårt land.

Du hittar alla Oscarsnomineringar här!