MCU: Marvelfilmerna i kronologisk ordning

Universumet sträcker sig från 1943 till 2019.

En bild på Avengers gänget
Foto: Marvel – En bild på Avengers gänget

I samband med premiären av MCU:s 22:a film,” Avengers: Endgame”, presenterar vi en lista på alla MCU:s filmer fram till Endgame i kronologisk ordning. I över tio år har vi fått ta del av Marvels filmmagi och följa flera olika karaktärer i deras egna filmer.

Självklart går det bra att se filmerna i den ordning som de släppts i och med de fantastiska scenerna som kommer efter eftertexterna som binder ihop till den kommande filmen på ett snyggt vis. För er som föredrar att titta på dem i kronologisk ordning har Independent gjort en lista på alla filmerna.

Vad som är viktigt att ha i åtanke med listan är till exempel att Doctor Strange börjar och slutar under tiden som Civil War är pågående. Med andra ord så är det inte riktigt möjligt att göra en exakt lista, men detta är så nära det går att komma.

Marvels filmer i kronologisk ordning samt året de utspelas:

Captain America: The First Avenger (1943 – 1945)

Captain Marvel (1995)

Iron Man (2010)

Iron Man 2 (2011)

The Incredible Hulk (2011)

Thor (2011)

Avengers (2012)

Iron Man 3 (2012)

Thor: The Dark World (2013)

Captain America: The Winter Soldier (2014)

Guardians of the Galaxy (2014)

Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2014)

Avengers: Age of Ultron (2015)

Ant-Man (2015)

Captain America: Civil War (2016)

Spider-Man: Homecoming (2016)

Doctor Strange (2016 – 2017)

Black Panther (2017)

Thor: Ragnarok (2017)

Ant-Man and The Wasp (2017)

Avengers Infinity War (2017)

Avengers: Endgame (2019)

Marvel har flera filmer på ingång som till exempel Guardians of the Galaxy 3 som vi kan se fram emot. Skulle du välja att bingea alla Marvels 22 filmer och spin-offs och Marvel Netflix-serier beräknas detta ta över 9 dagar. Är det något som du kanske redan har provat eller skulle kunna tänka dig att dig göra?

About Thilda Rimsäter 63 Articles
Frilansande manusförfattare som har pluggat i Vancouver och främst skriver film-, tv- och webbserie- manus, men har också skrivit för spel. Tittar på alltifrån animerat till action och äventyr men är också svag för romantiska komedier och drama.

3 Comments on MCU: Marvelfilmerna i kronologisk ordning

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.