Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Den nya panelen i Bäst i test

Bäst i test säsong 6 (2022)

  • 10 x 60 min
  • Komedi
  • SVT Play
Jonathan Smeds | Recension
04 mars 2022
Jonathan Smeds | Recension
04 mars 2022

Bäst i test är precis lika knasigt som vanligt

Efter sex säsonger finns det alltid en risk för att ett koncept blir uttjatat, men än så länge är det inte ett problem för "Bäst i test."

  • Skapare:
    SVT
  • I rollerna:
    Babben Larsson, David Sundin, Sofia Dalén, Anis Don Demina, Marcus Berggren, Sussie Eriksson

Nu är jag kanske i för sig också färgad. Jag älskar nämligen programmet, och skulle troligtvis inte ha några problem med att det får tio säsonger till. Men så är jag ju inte heller ensam om att ha den åsikten. Programmet röstades till exempel fram till årets program av tittarna på Kristallengalan 2019.

I första avsnittet erbjuds test som "att göra något imponerande med en hand", "hitta någon i publiken som är mest lik en själv," och så är islänningen Trausti tillbaka! Ganska så simpla tester som fortfarande blir ruskigt kul när deltagarna ska utföra dem, precis som det alltid varit. Enda invändningen jag möjligen kan ha är att man i två test slösar ganska så fritt på toalettpapper, men låt gå för den här gången då. 

Nytt för i år är dels huset, ett flervåningshus längs vattnet i vad jag tror är Stockholm, dels såklart panelen. Här har man tidigare prickat rätt i att välja tävlande, och det har kanalen gjort även i år.

Anis Don Demina, Sofia Dalén, Sussie Eriksson och Marcus Berggren är alla helt olika personligheter, och kompletterar varandra på ett fint sätt. Detta innebär att det finns något för alla. Den som gillar konstant kaos kommer älska Berggren, Eriksson skiner igenom rutan med sin charmiga personlighet, och både Don Demina och Dalén bjuder på skratt med sin spontanitet.

"Bäst i test" säsong 6 lika dum som sina föregångare

Det blir stökigt värre när Marcus Berggren är med i "Bäst i test". Foto: SVT
Det blir stökigt värre när Marcus Berggren är med i "Bäst i test". Foto: SVT

De som lite hånfullt kallar Bäst i test för förnedrings-TV kommer att få vatten på sin kvarn även denna säsong. Till exempel när programmets första gäst Erik "Jerka" Johansson kryper igenom en lektunnel, eller när Marcus Berggren vispar ihop en majonnäs (nåja, han försöker snarare) med bara en hand.

För alla oss som älskar programmet är däremot de två fallen precis det som gör programmet älskvärt. Programmet är precis lika dumt som det varit i tidigare säsonger. Det är egentligen inget nytt alls som har tillförts, men det är ju inte heller därför vi kollar. För trots allt: "If it aint broke, dont fix it". 

"Bäst i test" säsong 6 har premiär på SVT1 i kväll kl 20. Det går även nu att streama avsnittet på SVT Play.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL