Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Erik "Jerka" Johansson avslöjar – föddes med tolv fingrar

Erik "Jerka" Johansson avslöjar – föddes med tolv fingrar

  • SVT Play
Jonathan Smeds | Nyhet
04 mars 2022
Jonathan Smeds | Nyhet
04 mars 2022

Berättar i "Bäst i test"

I säsongspremiären av Bäst i test är skådespelaren Erik "Jerka" Johansson gäst, och där avslöjar han något som tidigare varit okänt för allmänheten.

Erik "Jerka" Johansson är bland annat känd för sin roll i Bonusfamiljen, och på senare tid som skaparen av Alla utom vi. Tillsammans med den fasta panelen utsattes han för flera olika test när Bäst i test var tillbaka i rutan, och där avslöjade han en hemlighet.

Det var nämligen under ett test, där man skulle göra något imponerande med endast en hand, som "Jerka" valde att göra en slags teater om en hand med sex fingrar. Han berättar senare att detta är baserad på en sann historia, eftersom han själv föddes med sex fingrar på varje hand. 

Erik Jerka Johansson i Bäst i test
Erik "Jerka" Johansson i "Bäst i test". Foto: SVT

I programmet får man snabbt se en närbild på hans hand, och mycket riktigt syns ett ärr på hans lillfinger. I studion frågar Babben Larsson om det faktiskt är sant, och han bekräftar det hela.

– Det är helt sant. Jag hade inte behövt göra en teater av det, men det blev ett sätt att bearbeta det. Jag har faktiskt aldrig berättat det för någon på det här sättet innan, berättar Johansson.

– Men nu har du gjort det på bästa sändningstid, konstaterar Babben.

Bäst i test sänds fredagar kl 20 på SVT 1, och finns även på SVT Play.

MER LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL