Recension av The Five Juanas (säsong 1, avsnitt 1-2)

The Five Juanas (säsong 1, avsnitt 1-2)

  • 18 x 38 min
  • Drama
  • Netflix
Uppdaterad 28 oktober 2021 kl. 14:10 | Publicerad 07 oktober 2021 kl. 14:10
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.
ANNONS
ANNONS

Streamingjätten bjuder på mörkt mexikanskt drama

Filmtopps recensent Manfred Gradin har sett de inledande avsnitten på Netflix senaste serie "The Five Juanas". Ska du streama eller skippa den?

  • Skapare:
    Jimena Romero
  • I rollerna:
    Juanita Arias, Sofia Engberg, Oka Giner m.fl.

The Five Juanas är inte en serie man lätt sätter fingret på, dels eftersom att det inte bara är en huvudkaraktär, utan fem. Den här typen av berättande är inte det enklaste när det kommer till en bra story. Det har gjorts förr med serier som Sense 8, men att hitta balansen där man faktiskt får med alla karaktärer och berättar deras story på ett bra sätt är svårt. 

Serien börjar med att vi kort introduceras till varje karaktär och överdriver deras personlighet lite extra så vi får en chans att skilja dem åt. Matilde är nervös och ängslig, Bautista är sierska, Caridad är en lite förvirrad nunna och så vidare. innan avsnittet är slut så har de alla av slumpen samlats på samma hotell och insett att de på något sätt måste vara relaterade till varandra. De har alla samma namn: Juana, och samma födelsemärke på rumpan. By the way, om du är rädd för att se rumpor och en del nakenhet så är serien inte för dig.

MER LÄSNING:

Premissen verkar vara att damerna vill hitta sitt förflutna. Ingen av dem vet vem deras pappa är, de flesta har inte kontakt med sin mamma heller. Så när de inser att de alla kan ha samma pappa gör de allt de kan för att hitta honom.

The Five Juanas lyckas ändå med vad som är viktigt i en sån här berättelse, att ge alla karaktärer sin egna personlighet och djup. Vi får följa Caridads bakgrund och se att hennes mamma är på mentalsjukhus efter en olycka och Juana Manuela, eller Manny, har en dålig relation med sin mamma som desperat vill reparera den. Bautista har en stark tro på ödet och sitt yrke som sierska, Juana Valencia är en utredande reporter som lägger tyngd i sin kunskap att kunna gräva fram sanningen. 

Är "The Five Juanas" värd att se?

Av vad jag sett i de två första avsnitten verkar serien vara full med drama, romantik, en del sex och överraskningar runt varje hörn. Två av tjejerna har redan träffat romantiska intressen, en av dem är en strippa, vilket lett till en del dramatiska händelser, och det finns hela 18 avsnitt att få mer av detta.

Serien saknar däremot det där speciella som gör att man inte kan sluta titta. Visst, den verkar bra och har sin del av mysterier och spänning, men när jag väl stängt av tvn finns inte känslan av att jag måste tillbaka. Däremot tror jag att serien kan ha den typen av dragningskraft för vissa.

Ska du sen den?

Är du en sån som älskar spanska/latinamerikanska dramer så tycker jag absolut du ska se The Five Juanas, men har du svårt för språket och inte riktigt dras till den här typen av serier så finns det nog annat som är bättre för dig.

The Five Juanas finns för dig som är intresserad att se på Netflix.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL