Netflix 10 populäraste serier någonsin!

Netflix 10 populäraste serier någonsin!

  • Netflix
05 oktober 2021 kl. 17:10

Vilka serier sågs mest under sin premiärmånad?

Netflix är världens största streamingplattform och har över 200 miljoner konton som ser på deras serier. Här kommer en lista på deras 10 mest populära serier någonsin. Datan baseras på hur många som har sett minst två minuter av serierna under den första månaden de hade premiär.

10. Emily in Paris

Den här serien har bland annat två Emmynomineringar i bakfickan och var rätt så omtyckt när den först kom ut. I serien följer vi unga Emily som blir anlitad av ett franskt företag för att komma med ett amerikanskt perspektiv.

58 miljoner konton såg Emily in Paris, vilket är relativt få jämfört med listans andra serier.

9. Sweet Tooth

Sweet tooth baseras på en serietidning av DC Comics och kom ut 2021. Producerad av Robert Downey Jr. och hans fru Susan. Serien är skapad av Beth Schwartz som bland annat varit producent på serien Arrow.

Serien följer en hybridpojke som är både människa och rådjur. Han måste ta sig till Colorado för att hitta en säker plats och fler som är som honom. Men han måste vara försiktig, det finns nämligen de som har tillägnat sitt liv åt att jaga hybrider och nu är de ute efter honom.

Serien sågs av 60 miljoner konton under sina första fyra veckor.

8. The Queen's Gambit

The Queen's Gambit följer unga Beth Harmon som under 1960-talet försöker bli världens bästa schackspelare. Den här serien är extremt uppmärksammad med 11 Emmyvinster, och den har totalt vunnit 42 priser plus 41 nomineringar. Den är därmed Netflix mest prisvinnande serie tillsammans med The Crown.

Serien lyckades dra in tittningar från 62 miljoner konton under sina första fyra veckor.

7. Tiger King

Som den enda dokumentären på listan är Tiger King en udda serie. Den följer Joe Exotic, en amerikansk man som äger stora kattdjur, framförallt tigrar. Den tar en titt på flera delar av tigerlandskapet i USA och gräver också djupt i Carole Baskins liv och teorin om att hon dödade sin egen make.

Tiger kungen Joe Exotic blev sedd av 64 miljoner konton under premiärtiden.

6. Money Heist: Del 4

Serien Money Heist, eller La Casa de Papel som den heter på sitt originalspråk, är Netflix mest populära serie på spanska. Serien följer ett gäng rånare som försöker stjäla 2,4 miljarder euro från det spanska myntverket. Nu har första delen av den femte säsongen släppts, och vi väntar med spänning på den andra halvan som också blir den sista delen av serien.

Den här seriens fjärde del sågs av 65 miljoner konton under sina första fyra veckor.

5. Stranger Things 3

Den tredje säsongen av Stranger Things verkar ha varit den mest framgångsrika i den populära serien. Under sina 28 första dagar på Netflix var det 67 miljoner konton som såg åtminstone två minuter av säsongen. Serien följer ett gäng barn som måste möta övernaturliga krafter. Seriens huvudstjärnor som Millie Bobby Brown och Finn Wolfhard har skjutits till extremt kändisskap efter denna dundersuccé.

4. Sex/Life

Sex/Life ser vi en tvåbarnsmamma ha problem med sina känslor för sin man och sitt ex. Hon söker både passion och stabilitet, men frågan är vem som kan ge henne både och?

Den här serien som släpptes 2021 blev sedd av 67 miljoner konton.

3. The Witcher

Den här berättelsen, kanske för många mer känd från spelen eller böckerna, är definitivt en av de allra bästa, om inte den bästa, gamingserien som gjorts.

Både spelen och serien är inspirerade av Andrzej Sapkowski romanserie som följer Geralt of Rivia, en monsterjägare som har unika förmågor. Henry Cavill som spelar just Geralt har själv spelat The Witcher 3: Wild Hunt och har länge haft koll på karaktären. Han passar perfekt för den mäktiga rollen, och inget fel kan sägas om de andra i casten heller.

Denna storslagna fantasyserie sågs av hela 76 miljoner konton!

Läs också: The Witcher | Recension

2. Lupin

Den här franska serien leds av skådespelaren Omar Sy, bland annat känd för sin roll i Jurassic World och En oväntad vänskap. Serien följer Sys karaktär Assane Diop som är en professionell tjuv. när Assane är liten blir hans pappa fängslad för ett brott han inte begått, och tar sitt liv i skam. 25 år senare söker Diop hämnd och använder sin karisma, tjuveri och olika skickligheter för att sätta dit den riktiga tjuven.

Serien har hämtat sin inspiration från karaktären Arséne Lupin som skapades av Maurice Leblanc i början av 1900-talet.

Den här kriminalserien sågs av  76 Miljoner konton och är därmed tvåa på listan, bara efter den här nya brittiska dramaserien...

1. Bridgerton

Netflix populäraste serie någonsin sett till premiärmånaden är Bridgerton. Den sågs av hela 82 miljoner konton, det är alltså 23 miljoner fler än Emily in Paris som var på tionde plats. Den nådde också nummer ett i 76 olika länder och planerar nu en andra säsong.

Serien utspelar sig i London 1813 och följer Violet Bridgerton och hennes åtta barn: sönerna Anthony, Benedict, Colin, och Gregory, och döttrarna Daphne, Eloise, Francesca, and Hyacinth. Den första säsongen följer Daphne och hennes kärleksintresse Simon Bassett, säsong 2 kommer att följa hennes bror Anthony i hans jakt efter kärlek.

Det verkar som att bokbaserade serier är the way to go, för även denna serie är baserad på en tidigare berättelse. Denna gång är det  Julia Quinns romanserie som utgör grunden.

Läs: Filmtopp intervjuar Bridgerton Stjärnorna

Squid Game?

Trots att den exploderande K-serien Squid Game inte än är med i topplistan då den här informationen gavs så förväntas den bli Netflix största serie någonsin. Den har legat på på en första plats som den mest sedda serier under veckan i 90 olika länder, och Netflix co-CEO Ted Sarandos misstänker att det kommer bli deras mest populära serie någonsin.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL